Jump to content

Saules pašlādējošie akumulatori.


Gestapo
 Share

Recommended Posts

Sieg, ir kādam pieredze ar tiem saules paneļiem, kas no sākuma uzlādē savu aķīti un tad no tā ļauj lādēt telefonu vai citas ierīces? Ir doma kaut ko tādu sarūpēt garākiem velopārbraucieniem, bet nav īsti skaidrs, vai ir vērts, piemēram, dx.com atsauksmes pārsvarā ir negatīvas. Doma ir par kaut ko tādu.

 

h_solar_battery_5000mah_02.jpg

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Sviests! Man ir šāds te

 

http://store.kodak.com/store/ekconsus/en_US/pd/Solar_Charger_KS100-C%2B2/productID.161674800

 

Ideja - ar sauli piedzen 2x AA aķīšus (2100 mAh) un pēc tam var no USB lādēt da jebko. Pa taisno no saules uz USB nevar. Tos abus aķus spēcīga saule pielādē kādas nedēļas laikā, i tad ne jau tuvu max ko no tiem aķiem spēj izžņaugt sienas lādētājs.

 

Šobrīd ar šo izstrādājumu tiek darbināta LED naktsgaismiņa, kas spēj degt apmēram 22...24 h no pilnībā salādētiem (ar sienas lādētāju) aķiem.

 

Karoč tam saules panelim būtu jābūt apmēram atšaujama lietussarga formātā un izmērā, lai vispār kaut kāda jēga būtu.

 

Neiesaku, izvairies!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es joka pēc pasūtīju no dealextreme tādu sūdiņu, lai varētu palādēt mobilo tur, kur nav elektrības. Rezultāts ir nekāds - pat līdz pusei mobilais neuzlādējas.

 

Mans secinājums, ka saules panelim jābūt vismaz 2-5x lielākam un iekšējām akumulatoram ietilpīgākam, lai praktiski varētu lietot.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

ir viena diezgan svarīga nianse, kuru daudzi nezina. uz palodzes aiz normāla pakešu loga tas panelis strādās ļoti švaki! Daudziem pakešniekiem ir stiklam pārklājums (ar aci neredzams), kas starus aiztur.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Diezi vai tās ierīces pielietojums ietver sevī lādēšanu aiz pakešu loga, pieņemu, ka tur ir arī kāda rozete QQ_

Link to comment
Share on other sites

Nianse ir pavisam cita, tak iphone tāds sū** principā nevar pavilkt. Vajag taču bišku saprast, cik jaudas var dabūt no saules baterijas laukuma vienības. Labi,ka te kāds sāk uz savam kļūdām macīties. Vakar skatījos,kā blakus Minhauzena muzejam montē lielas saules baterijas. Būšot "krutā" elektrostacija. Pilnīgi dūša pskrējās,kā pilnīgā bezjēgā naudu izšķiež, jo tie paneļi labi ja ap Jāņiem vienu gludekli varēs darbināt, bet ziemā vispār būs mierā. Gan jau tiek naudiņa atmazgāta, vai stulbā jevropa finansē pilnīgi bezjēdzīgu pasākumu.

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

jarajara

nezinu kā strādā, bet rakājoties pa turisma preču veikaliem ir manīti nopietnāka lieluma un uz mugurenes liekami. kaut kas tāds liekas pieņemamāks gariem pārbraucieniem.

tipa http://store.brunton.../solaris-reg-6/

šitas gan nav lētākais kantoris, bet... .

vai meklē ko līdzīgu, kas lādējas ne tikai no saules - http://store.brunton...re-trade-black/

p.s. ja kas , ir arī citi kantori. meklē pats. tas bija ātrumā , ko atcerējos.

piemēram https://powertravell...rmonkeyextreme/

un vēl - smaidiņam

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yJVMlyYguZI#!

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

Drīzāk jau pamēģini šo variantu :moil:

Labots - janka71
Link to comment
Share on other sites

Nes kapēc pēc RUMa lietošanas iedomājos tieši par janka71 piedāvāto variantu lādēšanai. Liekas ka tas ir reālāks un stabilāks.

Link to comment
Share on other sites

jarajara. neiet runa par apgaismojumu, bet gan par mobiļņika lādēšanu. Tas ir smagāk ne kā spīdināt energoefektīvus LEDus. Saule kalnos? Varbūt... Saule mežā? Dumums, tur toč saules baterijas mazāk efektīvas par dinamo.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

tu lasīt iemācies , un acis paņem rokā . tas pirmkārt. otrkārt , izskatās tu neesi bijis ne kalnos ,ne mežā. uzturies svaigā gaisā.

treškārt - personīgi es stingri piedomātu vai likt kaut kādu dinamo savām 30 - 50 LVL riepām.

p.s. un vēl ko vajag atcerēties - liela daļa ripuļu nemaz nav savienojami ar dinamo. vienkārši nav paredzēti un pat nav domāts par to.

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

Elektroenerģiju vajag iegūt no peltje elementiem. Vāri pie ugunskura vakara tēju un lādē ne tik vien mobiļņiku, bet arī laptopu un GPS Bija kautkur krievu internetā apraksts, kā džeks pats bija uztaisījis no peltje elementiem tādu enerģijas avotu. Ja katliņā iemetot sniegu, tad emerģija vēl pāri paliek.

Link to comment
Share on other sites

argonaut

Ja jau tik ļoti lamā saules baterijas, tad par peltjē arī jābūt skeptiskam. Kaut vai šis:

http://www.thermonamic.com/TEP1-1264-1.5-NET3.pdf

Pēc grafikiem varam redzēt, ka maksimālā jauda pie temperatūru starpības ~270`C nav pat 10 W. Uz ugunskura reāli šādu starpību būtu ļoti grūti panākt. Pie tam lietderība pie siltumplūsmas ar 270 grādu starpību un 8 W izejas jaudu būs pāris %.

Link to comment
Share on other sites

Dinamo īsti negribu, kaut vai izmaksu dēļ vien + ja jārauj pa dubļiem un slapjumu, tad nekas labs tur nebūs. Arī citi dārgie (relatīvi) nav īsti pamatojami, jo tad lētāk no Ķīnas pasūtīt 4-6 rezerves akumulatorus telefonam un pirms ceļa visus uzlādēt.

vienkārši domāju, kaut vai to verķi, ko ieliku pirmajā postā ir teikts

Capacity of built in Lithium Battery : 5000mAh

 

Man telefonam bača ir 3.7V 1200mAh (4.4Wh), tad teorētiski es ar to uzlādēto verķi vismaz 3 reizes varētu uzlādēt telefonu no 0%? Ja jā, tad jau tas ir kaut kas.

 

Fully charging time by AC charging : about 60 - 90 minutes

 

Jo viņu pašu no strāvas var diezgan fiksi piesist pilnu un kaut kur jau tāpat sanāk piestāties DUSā vai kempingā.

 

Tā saules būšana būtībā būtu vajadzīga tikai dzīvības ilgākai pavilkšanai reizēs, kad nav kur uzlādēt no rozetes.

Link to comment
Share on other sites

Teikšu godīgi, nekad neesmu tūrists bijis, kurš nedēļām teltīs mžā nakšņotu un kuram būtu aktuāli aparātus lādēt. Par tiem peltje elementiem nejauši uzgāju rakstiņu,kur džeks pats bija uztaisījis tādu pārnēsājamu "elektrostaciju". Krievi pat rūpnieciski ražo iekārtas, kuras "silda" ugunskurā zem zupaskatla un lādē gan laptopu, gan SAT telefonu. Nav man pamata neticēt, ka tas nedarbojas. Mežā tak malkas cik gribi un kurini kaut visu nakti lai lādētu. Savulaik krievi ražoja šitādu iekārtu un radiouztvērējus darbināja- tātad darbojas http://oldradio.onego.ru/ARTICLES/RADIO/tgk.htm

Link to comment
Share on other sites

jarajara

skopais maksā divreiz , un vēl dažas reizes. nu pasūti kaudzi bateriju un priecājies. nopērc stikerus , lai vari uzrakstīt, kuru esi lietojis. :)

tu reāli tici , ka 20 mārciņu vērts priekšmets tev godam kalpos ilgu un garu mūžu? būs ūdens un tricienizturīgs?

ne par lādētājiem , bet ar velo saistīts. dienas 4 atpakaļ sanāca mazliet ekstrēms kalnu brauciens ar velo. mazliet aizkavējos, iekļuvu ne knapā nakts gāzienā un miglā. es braucu un priecājos, ka nepažēloju naudu kartīgam lukturītim, gan priekšā , gan pakaļā, normālām brillēm. man bija garantija, ka redzu es, redz mani, un ka kaut kas neizbeigsies nepiemerotākajā brīdī. ja kas , man aizmugurējā lampiņa biku dargāka par to lādētaju.

bet tava izvēle.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ka 20 mārciņu vērts priekšmets tev godam kalpos ilgu un garu mūžu?

:D

Vispār nudien priekšējais lukturītis dārgāks par lādētāju.

 

Neba man gribās šito ķīmiķošanu, Gribētos jau viedtālruni, kas arī pie slodzes varētu turēt nedēļu, bet tādu vienkārši nav, tad nu nākas te kasīt tukšo galvu un bakstīties pa internātu.

Link to comment
Share on other sites

Ideja pārdomām. Tātad, auto lādētājs gan jau tev ir, iegādājies piepīpētāja rozeti. Veļukam zem sēdekļa uzmontierē kādu no šiem aķiem (iepriekš pielādētu). Saprotu ka nāks papildus kg, bet tie nebūs uz muguras. Gan jau savas reizes vismaz trīs ja ne vairāk uzlādēs tev to trubu. Čakars jau ir, bet ja saules arī nav! Cena arī lēta! 7A 2,5 kg, praktiski 2L ūdenspudele.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Smukais, tas Tavs sameklētais verkis pēc aprēķiniem dod 0,011A. Nav jābūt matemātiķim lai sarēķinātu, cik ilgi jālādē 11200mAh akumulatori :sarkasms: Nu bļin vai tad jūs tiešām fizikas stundas esat bastojuši, ja nespējat saprast, ka visi tie verķi ir pilnīgs fufelis. Vot aug jaunā patērētāju paaudze , kurus jāj kāmazos ežus visadāki ražotāji ar smukām un bezjēdzīgāmmantiņām. Tur tak uzreiz skaidrs, ka ar tik maza laukuma saules paneli neko uzlādēt nevarēs. Tā tak elementārākā fizika!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Iemīlēju santīmu pamatīgi, jo jūs uz mani skarbi sabļāvāt par saules baču lomu, nopirku šitādu, maksā kapeiku un lādē :D

 

qi943eyzv3acgvs6o9.jpg

Labots - Gestapo
Link to comment
Share on other sites

vai likt kaut kādu dinamo savām 30 - 50 LVL riepām

Dinamo, labākiem velisopēdiem ir iemontēts rumbā.

Link to comment
Share on other sites

Jā es arī gribēju teikt, par tiem rumbā iemontētajiem dinamo. Un man pašam energo "neatkarībai" ir caur UBS lādējamai 9600 mAh aķītis līdzi vienmēr.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...