Jump to content

Apple kļūst par vērtīgāko uzņēmumu ever


Леший
 Share

Recommended Posts

Apsveicu zomb uzticīgus Apple produkcijas lietotājus:

http://abcnews.go.co...phone-5-rumors/

Apple Inc. (Nasdaq: AAPL) set a new record as the most valuable company in stock-market history, after its stock hit a new intra-day high today. Its stock passed the $664 mark on Monday, up over 2.4 percent.

Ar prieku nožēlu varu pateikt, ka ne kapeikas neesmu samaksājis šim lieliskajam uzņēmumam, izņēmot to naudu, ko Apple izspieda likumīgi iegūva no citiem uzņēmumiem, izmantojot patentus par zagtām idejām inovācijām.

 

Neliels video no stulbiem ābolheiteriem:

[media]

[/media]
Link to comment
Share on other sites

Šodien tieši izlasīju, ka vēsturiski uzņēmuma vērtības rekordists tomēr ir IBM- IBM vērtība 1967. gadā, ņemot vērā inflāciju būtu $1.3 triljoni- pret āboļu vērtību ~$600 miljardiem tagad.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Леший, tu arī pievienojies konspirāciju teoriju sludinātāju komandai? :)

 

Vajag nodalīt fanātiķus no normāliem lietotājiem. Arī lietoju vienu apple produktu, bet aifonu, aipodu nevajag un maku pirkt arī nav vajadzības.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Patentu lieta nav nekāda conspiracy teorija. Augstāk pievienotā video ir detalizēti apskatītas gandrīz visas apple "inovācijas", dēļ kuriem apple visu laiku tiesajās un tādā veidā tieši bremzē, nevis stimulē progresu.

Un tas, ka apple produkcijai ir izteikti liela fanātiķu grupa, ir fakts, ar šo cerams nestrīdēsies. Un šī fanātiķu grupa slavinā apple, kā kompaniju, kas ir veikusi revolūciju industrijā, un citi ražotāji no viņiem visu kopē. Bet tā nav, par ko atkal var pārliecināties, noskatoties šo video.

Tāpēc arī pirmajā postā uzrakstīju "uzticīgie apple lietotāji".

 

Tiem, kas tomēr nenoskatīsies, uzrakstīšu, ka tas video ir salīdzinoši objektīvs, jo tomēr tika atzīts, ka display portu un unibody ražošanas tehnoloģiju (nevis pašu unibody kā ideju) apple tomēr izdomāja paši.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Леший, esmu novērojis, ka tagad ir nolasījušās divas karojošās nometnes - aboļu fanāti un tie, kas meklē blusas pelavās. Nu nafig to vajag?

 

Tādus video par google, microsoft un citiem gigantiem esmu daudzus redzējis, kur dīvaiņi cenšas noskaidrot, kurš bija pirmais - ola vai vista.

Link to comment
Share on other sites

Redzēs kā beigsies tiesa Apple vs Samsung. Ja Apple iekasēs no Samsung par dizaina kopēšanu kādu miljardu, ābola nemīlētājiem būs mute aizbāzta.

 

Apple peļņa no iPad - 23-32%, no IPhone - 49-58%.

(skat. te)

Link to comment
Share on other sites

labiitis

Nav ieskaitīta inflācija un apple jāsasniedz 850M$ atzīme, nāksies vēl pagaidīt iaitām.

 

Apple vs Samsung lieta ir šovs un tie 2/3 miljardi samsung būs kabatas nauda, kuru tāpat no apple iekasēs pārdodot detaļas :D Bet juristi/advokāti var līksmot.

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

Offtopic: Ziniet, paskatijos apple develpoer konferenci internetā. tapat savulaik ir nācies redzēt "Jaunās paaudzes" (tāda sekta) uzstāšanos pa TV (nejauši, parslēdzot kanālus) vai klātienē (ko tik neizdarīsi ja maksā naudu par darbu). Tātad... Lai ma piedod nelaiķis Stīvs, bet es tik daudz paralēles redzēju starp sīva uztāšons Apple Dev konferecē un Jaunās paaudzes lečīšanu ka rodas elementārs secinājums: Apple ir savdabīga sekta kas iekasē naudu no te kuri kaifo par thenoloģijām. Jaunā paaudze iekasē naudu uz Dieva un bībeles rēķina. Gan apple, gan JP ie viens mērķis: iekasēt čunguru. Vizuali tas notiek ar dažādām un, itkā, nesaistitām metodēm, bet paskatoties pēc būtības, saknē ir vieni un tie paši principi, kas iedarbojas uz mazāk līdzsvarotu cilvēku psihi, kā rezultātā tiek ražots čungurs. Nes negribu teikt, ka Apple is slikti. Viņiem tiešām ir daudz labu ideju, bet tas veids kā šamie pasniedz savas idejas un uz to visu taisa biznesu... Ir tuk kāda kapeika amorālisma. Tomēr labak sekot Apple sektai ne kā JP, kur ir totāla "ķidalovo". Te pat Bils geits ir labāks. Sapelnīja čunguru tik daudz ka pat viņa mazbērni nepaspēs visu notērēt. čalis to saprata tāpec nol'mea 90 % čungura netieši atgriezt atpakaļ saviedrībā. ne jau vienkārši izdalot pa labi un pa kreisi, bet gan ieguldot lai tiktu galā ar AIDS. sanāks/nesanāks, cita lieta. A ko nelaiķis Stīvs? Varbut kļūdos un šamais darīja līdzigi, bet kaut kā boot.lv tādu ziņu nav publicējis un es tik smalki nesekoju tam līdzi. Tāda sajūta ka nelaiķu Stīvam ir pofig un vienkārši atdeva savu čunguru pēcnācējiem. katrs ar savu naudu rīkojas kā grib, bet kurš dara ētiskāk: Billijs mēģinot risināt globālu problēmu ar no sabiedrības iekasēto čunguru, vai Stīvs, neatgriežot savu čunguru atpakaļ sabiedrībā. Kurš no viņeim sanāk lielāks "Žids"? Šajā gadījumā es nedomāju apvainot Ebreju nāciju, bet gan apzīmēt negodīgu naudas rausēju. Atvainojos ja kāds personīgi jūtās aizskarts. Mans mērķis nebija aizskart nevienu načiju un kurināt nacionālo naidu.

 

Varbūt es smagi kļūdos. Ja esmu kļudījies par faktiem, tad atvainojiet un pieņemiet augstākminēto tekstu kā simulāciju no sērijas "what if...?" saskaņā ar manu aprobežoto redzesloku.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

o jā, o jā

 

Makbūki ir "mūsu alumīnija draugi". Man ir jau otrais makbūks - 11 collu Air.

 

Stilīgiem cilvēkiem viss ir no Apple.

Link to comment
Share on other sites

Ak pareizi. Histeri salasījšies. Nē, es negribu teikt ka Aple tehnoloģijas ir slitas utml. Tur ir daudz ko mācīties! Vis cieņu viņiem par tam ģeniālajām idejām, bet... Tas veids kā Apple visu pasniedz, tas, manuprāt, ir kretiniski. Viss domāts stiligajiem un neko nejēdzošajiem patērētājiem, nevis tiem kuri grib izdarit to ko vajag. Tas nekas busim mākslinieki, muzikanti, ums jābūt stulbiem, ražažo sava maksla, pofig ka beigas aiz sava stulbuma sapišamies maksla un neko nesaprotam. Ka tik strādā. savā ziņā arī tas ir pareizi, jo darbojas vecais teiciens: "pog kā to panākt ka tik ir pareizais rezultāts" liela dala tieši uz šo tiek uzsēdināti uz adatas un tālāk jau klasiskais stasts par sekošanu savam guru aiz sava stulbuma... Cilvēkam vajag tadu brīvību lai viņs attista savu domāšanu nevis lai notrulinās. tieši trulināšana no Apple puses arī ir tas, kas mani visvairāk kaitina. kamēr esmu salīdzinoši jauns, labak bakstos ar līkajiem logiem un pn mēginu saprast visu saknē pat tērējot tam savu dārgo laiku, nevis notrulinos un palieku atkarigs no iekosta ābola. Tas viss ir stāsts par progresu ne tikai apple izgudrotajās tehnoloģijās, bet gan cilvēcei kopumā. kumji patiesībā.

 

MarisO, es negribu but vienkārši stilīgs. Man nav jāskrien pēc modes. Man ir jādomā un jāmācās. IMHO tas ir svarīgāk (lai ari garlaicīgāk).

Link to comment
Share on other sites

JDat - acīmredzot neesi redzējis Microsoft konferences, kurās ņemas Stīvs Balmers un ...

man ļoti sāp sirds, bet visi kaut kā aizmirst reliģisko sektu, kura pēc stila un visa pārējā (īpaši pēc smadzeņu skalošanas lvl) kopē un konkurē ar Apple sektu.

Proti, Cisco

Atšķirība tikai tā ka Cisco sekta nav tik daudz zināma end-user vidū.

Link to comment
Share on other sites

tas tā, par mutes aizbāzšanu.

Joks ir tajā, ka Apple tās idejas "noformēja" kvalitatīvi - kopā ar labu dizainu, programmatūru un mārketingu kas ir ar nāvīga kombinācija mūsdienu patērētāju sabiedrībā...

 

un palaida tautās, kad konkurentiem nebija konkurētspējīgu produktu...

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

lai nu kā ir ar tiem ,,ābolistiem,, bet tā īsti neatceros nevienu grupējumu kas gulētu naktī pie veikala lai nosacīti pirmais iegūtu ,,jauno,,kurš pēc minūtes jau ir vecais,jeb pēc samsungiem arī guļ pie veikaliem??

varbūt gulēšanu pie veikaliem arī vajag patentēt jo savādāk var zust imidžs un ja jau stilīgie lieto apple tad gulēšana uz ielas varētu kļūt stilīga.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

vai nebija tā ka savulaik (kad internets bija zaļāks) cilvēki gulēja uz ielas lai tiktu pie plasmasas logiem nr. 98

 

citas koferences neesmu redzējis, tas tiesa. Un neredzēšu. Pārējie arī ļečīšanu kopē no ābola. Ābolam ir iespēja iesūdzēt jamos tiesā par mārketinga metožu kopēšanu. :D

Link to comment
Share on other sites

Nu tas tiesa :D

Man ir melnas aizdomas, ka uz patērētāja atkarības no produkta "koncepta" radīšanu, ies aizvien vairāk un vairāk ražotāju. Kā var redzēt no Apple, tas ir baiss spēks.

Patīkami gan tas nav.

Cisco sektanti neguļ pie veikaliem jā, viņus Cisco saaicina pie sevis svētceļojumos uz regulāriem smadzeņu skalošanas pasācieniem :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Леший

Joks ir tajā, ka Apple tās idejas "noformēja" kvalitatīvi - kopā ar labu dizainu, programmatūru un mārketingu kas ir ar nāvīga kombinācija mūsdienu patērētāju sabiedrībā...

 

un palaida tautās, kad konkurentiem nebija konkurētspējīgu produktu...

Ok, bet kādā sakarā tad viņi patentē to, ko faktiski izgudroja citi?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tā ir mūsdienu smadzeņu skalošana ar korporatīviem mēsliem un mistiskiem brendiem.

 

Vot kāds mārketinga čubriks izdomā, ka vot firmas ShitElectronics izstrādājums ir tagad modē (jā tagad ir elektronikas liberiņu modes laikmets) un pārējais nav svarīgs. Viņš var būt kaut no peļu mēsliem (arī brends) taisīts.

 

Tāpat kā CEO, SEO un visas citas figņas, kas ieviestas, lai nezinātājam izklausītos kruti un varētu aizmālēt acis ar herņām.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Vispār ābols ir mūsdienu fenomens, es apbrīnoju viņu mārketinga apmērus un panākumus. Ir jābūt fenomenālu cilvēku grupai, lai iegalvotu patērētājiem pirkt 25$ vērtu lietu par 800$ un vēl to aizstāvēt ar putām uz lūpām, gaidīt no uz ielas naktīs pie veikaliem, pārdot iekšējos orgānus, lai dabūtu jaunāko versiju utt.,tas jau ir trakāk par baznīcu tās ziedu laikos. Bet nu iegalvošana viņiem ar maksā labu kapeiciņu, piem, pēdējos 5 gadus reti sanāks redzēt Holivudas filmā telefonu vai datoru bez ābola virsū, gluži tā pat kā ar smēķēšanas popularizēšanu "Pamatinstinkta" laikos, bet tomēr tas darbojas un ļoti labi.

p.s. Par patentiem patika šitas, patentēt to, kā nemaz nav. :D

Link to comment
Share on other sites

Gestapo, kas tad ir tā 25$ vērtā lieta? Ņemot vērā gan materiālu izmaksas, gan citas ražošanas izmaksas, gan arī mārketinga izmaksas (tai skaitā reklāmu filmās, lai gan hz, kura puse par to maksā)?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Gestapo, nekā fenomenāla, jo tagadējā sabiedrība tiek uz to radināta visu iegūt gatavu un maksimāli vienkārši, lai nav vajadzības domāt.

 

Izgudrosi lētu verķi, kur pat rokas nav jākustina (devaisam jāuzmin, ko domā seklais prāts), lai aizsūtītu ziņu, kļūsi par miljardieri un vecumdienas varēsi uz privātas salas pavadīt.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Gestapo: un kā tad vajadzētu?

Pašam uzlodēt telefonu uz raspberry pi, bārdu dzīt vienīgi ar labi uztrītu cirvi un ēst paša šautu mežacūku pusdienās ?

Link to comment
Share on other sites

Izgudrosi lētu verķi, kur pat rokas nav jākustina (devaisam jāuzmin, ko domā seklais prāts)

Agri vai vēlu tā arī būs kad varēs ar "domu spēku" piem browsēt netā, ierakstīt boot foruma u.c.

 

Principā neredzu neko sliktu tajā - tehnikas progress.

Link to comment
Share on other sites

lai nu kā ir ar tiem ,,ābolistiem,, bet tā īsti neatceros nevienu grupējumu kas gulētu naktī pie veikala lai nosacīti pirmais iegūtu ,,jauno,,kurš pēc minūtes jau ir vecais,jeb pēc samsungiem arī guļ pie veikaliem??

varbūt gulēšanu pie veikaliem arī vajag patentēt jo savādāk var zust imidžs un ja jau stilīgie lieto apple tad gulēšana uz ielas varētu kļūt stilīga.

 

Guļ, guļ citi arī, kaut vai drēbju veikalā pēcsezonas atlaides sākumrītu gaidot.

Link to comment
Share on other sites

Tā nav nekāda bagātība, iedomāta un no pirksta izzīsta vērtība cerot uz peļņu nākotnē. Lūk, iedomāsies kaut vai ceturtdaļa no pašreizējim akciju turētājiem tās pārdot un tad arī redzēsiet krietni reālāku ainu.

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz pie Adidas veikala bij baisās rindas, kad 50% atlaižu kūres taisīja...

Es ap 90. gadu 2 stundas stāvēju rindā pie Palladium kasēm lai uz Robocop sev un čomiem biļetes nopirktu :)

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Tā ir mūsdienu smadzeņu skalošana ar korporatīviem mēsliem un mistiskiem brendiem.

+1

 

Nespeju saprtast tos, kuri savu dzivi un pasaules uztveri projece caur kaut kadu mistisku korporaciju dzivotspeju virtualajas birzhas.

Agrak fiska bija skaidra: mana maja, mana dzimta, mana gimene utt. Tagad: mans aifons, mans aipads, mans stivs dzobs... wtf?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Jā, progress notiek tikai tehnikas virzienā, bet tajā pašā laikā pārējā cilvēku masa paliek aizvien trulāka ar indigo barvežiem priekšgalā, kas sludina pseidopatiesību.

Principā neredzu neko sliktu tajā - tehnikas progress.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

bet tajā pašā laikā pārējā cilvēku masa paliek aizvien trulāka ar indigo barvežiem priekšgalā, kas sludina pseidopatiesību.

Jā, tā man arī liekās nez varbūt tas aiz vecuma ;)

 

Bet nu laikam Eiropas/USA kultūras "vērtības" dara savu un patērētāju sab. īpatnības apceļo pasauli ja jau ķīnieši arī gatavi nieres tirgot deļ iPadiem...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tur bik pārspīlēts par tiem sektantiem.

 

Vienkārši ir tādi cilvēki, kam patīk ar pūtām un lūpām skraidīt apkārt un sludināt kaut kādu mēslu (vieglu naudas pelnīšanu, maģiskas zāles, revolucionāru devaisu, brīvo enerģiju utt.). Normāli ļaudis neskraida apkārt bāžot ģīmī katram pretimnācējam Apple (piem. MarisO) produktus vai kādus pakalpojumus (piem. VIL nojūdzās ar LMT). Pirms laiciņa bija tāds biedrs Nettwerk, kas katrā postā gānīja Androidus, kas jau robežojas ar prāta aptumsumu. Un tā rodas Čaki Norisi ...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

Guļ, guļ citi arī, kaut vai drēbju veikalā pēcsezonas atlaides sākumrītu gaidot.

 

nu tos jau vēl var saprast,ļabu mantu pa ļētu naudu dabūt.

bet piemēram īpods man vienmēr ir licies nekur nelietojams pods dēļ tā ka tu kā saprātīgs cilvēks nevari iekopēt savu iemīļoto muzonu bet tev jālieto kaut kāds tur smirdīgs ītunes.neesmu lietojis ipone(un netaisos) bet tam droši vien tas pats.

Link to comment
Share on other sites

Iepirku sievai iphone 4s,un izrādās ka mūziku viņā dabūtu pat bērns.Tas tā.Gadus 2 atpakaļ,kad iegādājos savu pirmo smartfonu(andrīti),sāku vandīties pa vienu latviešu android forumu,un tur bija pāris augstāk minētie

Pirms laiciņa bija tāds biedrs Nettwerk, kas katrā postā gānīja Androidus, kas jau robežojas ar prāta aptumsumu.
Link to comment
Share on other sites

Jā, labi, ka IBM nav apsteidzis un diezin vai apsteigs, runājot par to ~50% Apple tehnikas uzcenojumu jāsaka, ka tas ir pilnīgi pieņemams, ja Apple uzskata par luksus preču ražotāju. Visi Mercedes Benz AMG vai BMW Alpina arī maksā dubultā, bet tos atšķirībā no iPhone nevar atļauties katrs otrais cilvēks ne skaidrā, ne līzingā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...