Jump to content

Ar kādām programmām skanēt Windows, ja dators ir lietošanā pie skolēna


Sasa
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Kādas būtu tās programmas ar kurām varētu noskanēt datoru, ja datoru aktīvi lieto skolēns un instalē visu pēc kārtas.

Vai lābāk būtu neko neskanēt un pārinstalēt Windows uzreiz, bet te atkal vajadzīgs vairāk laika nekā izskanēt datoru, vai arī reizēm izskanēt datoru aizņemtu vairāk laika kā vienkārši pārinstalēt.

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Izmanto Malwarebytes Anti-Malware un uz Full scan, vai 'iegādājies' un uz Deep scan uzliec, man šķiet tāda iespēja bija.

 

Tad attiecīgi izdari secinājumus pēc atrasto drazu skaita.

 

Un vēl izskenē ar Avast free, arī laba lieta.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1. AVZ

2, Cureit

 

Bet ir aizdomas, ka skolnieka datora gadijumā vienkāršāk būs vienreiz uztasīt strādājosas sistēmas partīcijas klonu, un kad parādās problēmas - atjaunot sistēmas stāvokli no tās. Te gan ir svarīgi veikt pasākumus, lai lietotāja dati neglabātos uz šis partīcijas, vai arī regulāri tasīt datu rezerves kopijas.

 

-> delta

Kāds limited user skolniekam, kurš "instalē visu pēc kārtas"? Vīņš taču nomirs, ja vismaz 1x nedēļā neuzinstalēs jaunu spēli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā - izveidot divas partīcijas, uz C tikai sistēmu, pārcelt lietotāja profilu uz D, izveidot C klonu, piemēram ar Acronis True Image. Pirms C atjaunošanas ( ~ 10 min darbs), pārbaudīt, vai uz C nav saglabāts kas vajadzīgs un to pārkopēt uz D. Zinu šito "skolnieku kontingentu", sistēmas partīciju atjaunot (likvidējot kārtējās "pirktās" spēles) vienam otram klientam ir nācies visai regulāri, kamēr paaugas un pats sāk atjaunot.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nevajag limited useru, jo tad nāks te būtā sūdzēties. Labāk iemācīt, kā labot sačakarēto sistēmu un pašam skolēnam mēslus aiz sevis savākt.

Ja māk instalēt, mācēs arī salabot. Ja nemācēs/negribēs mācē, lai iztiek bez datora.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaut arī esmu liels limited user fans un aktīvs lietotājs (>6 gadi), dotajā gadījumā tam nebūs jēgas. Ja skolniekam patīk instalēt visu pēc kārtas, tad labākajā gadījumā „administrators” tiks saukts n-reizes dienā, lai uzinstalē kārtējo super-puper spēli, bet sliktākajā gadījumā skolnieks uzrakstīs iekš google maģiskos vārdus – reset administrator password, un atkal instalēs visu pats. Tas pat var kalpot par signalizatoru – ja skolnieks nedēļas laikā ne reizi nepaprasa uzinstalēt kādu programmu, tātad administratora parole ir noņemta :yahoo:. Mans uzskats ir tāds, ka līdz limited user ir jāizaug (kantora darbinieki, kuriem tas tiek uzspiests ar varu neskaitās).

Ja datoram ir Windows 7, tad var arī pamēģināt skolniekam uzlikt limited user, bet arī pasakot administratora paroli. Windows 7 tomēr ir samērā draudzīgs attiecībā pret limited user.

Ja datoram ir Windows XP, tad skolniekam ātri vien nervi būs beigti, jo tur nebūs nekādu paziņojumu par to, ka šai darbībai ir vajadzīgas administratora tiesības. „Npareizās” programmas tur labākajā gadījumā klusējot nemaz nepalaidīsies, sliktākajā gadījumā izmetīs kaudzi ar mistiskiem erroriem.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

1) nahrenizēt drazu

2) limited user

Emm...es laikam teiktu - nahrenizēt skolēnu! VAI....iemācīt lietot datoru un neinstalēt visu pēc kartas, ko nokačā, ierauga.

Link to comment
Share on other sites

Emm...es laikam teiktu - nahrenizēt skolēnu!

Par šo liek cietumā ;)

Limited user te toč atkrīt,par to var domāt ja kāds cits arī grib normāli lietot to datoru..

Manuprāt, raiviic ieteikums ir pats labākais - pēc kārtējas avarijas "Administrators" un atnāk atjauno sistemu..

Zināmā vecumā arī ir bezcerīgi stāstīt par drazas neinstalēšanu, vīrusiem u.c.

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

Pārinstalē un lieto hibernate, tiklīdz rodas problēmas parastu restartu un sistēma kā jauna un nemaz nevajag nekādus deepfreeze :D

Link to comment
Share on other sites

Pārinstalē un lieto hibernate,

Ir aizdomas, ka Tu nezini kas ir hibernate. Nu vismaz uz Windows, hibernate nekādi nepalīdzēs problēmu gadijumā. Tā, ka runa ir laikam ir par kādu 3 puses programmu, ar nosakumu "hibernate", vai arī par kādu citu OS, kas nav Windows.

Link to comment
Share on other sites

1) iemācīt saglabāt un taisīt regulārus bakupus saviem failiem

2) iemācīt pārinstalēt vai atjaunot windows

3) galu galā iemācīt pašam tikt ar problēmām galā

 

Ja reiz ir tāds instalētājs, tātad interese ir, un, ja tas nav vienīgais dators, lai tak mācās.

Šoreiz drastisks veto nebūs pareizais variants.

Link to comment
Share on other sites

Principā viss jau ir pateikts. Vien uz paģirām gribas vēl kaut ko piemetināt.

 

1.Limited user ar atsevišķu akontu tikai skolniekam.

2. Cureit un visu instalāciju skenēšana ar šito pirms instalēšanas.

3 Spybot S&D

 

Kā arī jāpiekrīt AOMA. Lai mācās un aplaužās. Tas viss uz labu. Ja vien tas nav vienīgais ģimenes dators un bez svarīgo failu bekapa.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

1) iemācīt saglabāt un taisīt regulārus bakupus saviem failiem

2) iemācīt pārinstalēt vai atjaunot windows

Šitā jau tie klienti (un viņu vientuļās māmiņas :mrgreen2: ) tiek pazaudēti. Kamēr pamatskolnieks, minimums reizi mēnesī, visu nograuj, kārtīgas pusdienas/vakariņas pie patīkamas saimnieces un kāda asignācija garantēta. Tiklīdz šis, maita, paaugas un pats sāk sistēmu pārinstalēt - visi labumi zuduši :( ,

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirmā reize ir vienmēr :)

Šodien joka pēc palaidu malwares scanu, jo nav tīrīts nekas gadus 2-3 un instalēts šis tas ir uz nebēdu (arī kaudze ar geimiem, "iepirktiem netā"), neko neatrada :) W7 x64 + AVG free + firewall + smadzenes :D

Link to comment
Share on other sites

robertiņš

Vai tas Malwarebytes Anti-Malware pats nerada datoram problēmas?

Link to comment
Share on other sites

Iepriekš nav bijusi darīšana ar Malwarebytes Anti-Malware. Tikko pamēģināju: nepatika tas, ka šī programma ir jāinstalē. Ja datorā jau ir iekšā „zaraza”, tad var sanākt tā, ka šo un jebkuru citu instalējamu antivīrusu, vairs nevarēs uzinstalēt. Pagaidām arī ne esmu sapratis, kas ir „aizsardzības modulis” (protection module) un vai tas nekonfliktēs ar datorā esošo antivīrusu. Ja tas Malwarebytes Anti-Malware netiks izmantots kā galvenais antivīruss, tad labāk šo aizsardzības moduli atslēgt. Vairāk arī neko tādu neredz, kas varētu datoram radīt problēmas. Ja datoram jau ir iekšā "zaraza", tad ir jau par vēlu domāt: "A ja nu tas antivīruss manam datoram radīs problēmas". Datoram jau ir problēmas, un tā vai cita antivīrusa izmantošana stāvokli sliktāku par esošo vairs nepadarīs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...