Jump to content

3G antena + rūteris


Run Lola Run
 Share

Recommended Posts

Tele2 piedāvā divus līdzīgus komplektus - rūteris + āra antena

http://www.tele2.lv/...tjoslas antena)

http://www.tele2.lv/...tjoslas antena)

Lietot paredzēts laukos, kur signāls ēkā ir pagalam švaks. Kuru izvēlēties? Vai dārgāk nozīmē to, ka ir labāk? Tele2 'pārdošanas speciālistu' skaidrojumam negribas uzticēties :)

Link to comment
Share on other sites

abyss00

Nezinu vai pārdošanas speciālisti tev mēģina samelot, bet antenai jāskatās ir pastiprinājums, attiecīgi vienai tas ir norādīts 9 – 12 dBi un otrai 5 – 6 dBi. Ja iekštelpās kaut cik ķer 3G, tad domājams pietiks arī ar lētāko variantu..

Link to comment
Share on other sites

Run Lola Run

Vispār ņemot vērā, ka cenas atšķirība ir lats, tad cena noteikti šeit nav tas, kas nosaka izvēli. Cik saprotu pēc apraksta, tad viena antena ir jāpagriež torņa virzienā, otra nē. Vai man pietiek uzzināt no Tele2 kur ir tuvākais tornis un pagriez aptuveni tajā virzienā, vai arī antena ir jāuzstāda ar lielu precizitāti, lai kvalitatīvi darbotos?

Link to comment
Share on other sites

Jā, galvenais ir pastiprinājums, bet starp šīm antenām ir būtiska atšķiriība viņu tipā: viena ir virzienantena, bet otra ir omni tipa.

Tas nozīmē, ka vienai pastiprinājums ir lielāks, bet tikai konkrētā virzienā, bet otrai tas ir mazāks, bet tas attiecas uz signālu no viesiem 360 grādiem.

Virzienantena ar lielāku pastiprinājumu būs vienmēr labāks risinājums, ja ir zināms no kurienes nāk derīgais signāls, jo viņu nepareizi uzstādot tā var skatīties pilnībā prom no tuvākās/stiprākās stacijas un dzīvi neuzlabot vai pat pasliktināt, tas īpaši var izpausties pieRīgā, kur cilvēks griezīs antenu uz Rīgu, saķers interferenci un rezultātā internets var nedarboties vispār.

 

Kas attiecas uz noregulēšanas precizitāti, tad jo precīzāk jo labāk, bet vislabāk iekļauties pusjaudā jebšu lai antena skatās ar novirzi no torņa ne vairāk kā 35 grādi (sk. LP27 antenas specifikāciju).

Labots - m121
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...