Jump to content

Nepiedienīgi 20Gb liela Temp mape. Drīkst viņu dzēst?


aiko99
 Share

Recommended Posts

Ir portatībais dators Toshiba modeliuzreiznepateikšu apmēram 4 gadus vecs, kuram sāka lagot video. Nolēmām ka jāuztaisa defragmentācija cietajiem diskiem un jāatbrīvo sistēmdisks no visa liekā, jo C disks bija pilns līdz augšai. Šo to izdevās iztīrīt un iegūt brīvus 7Gb no 60. Tad uzdūros mapei Temp kuras lielums ir 20Gb. Vot nezinu, var dzēst tos failus ārā vai nevar, nenobruks sistēma?! Ievietoju attēlu uzskatāmībai! Kas tie ir par failiem un kam tie vajadzīgi?

p.s. citam portatīvajam datoram kuram arī stāv virsū Win7 tā pati Temp mape ir tikai 1,3Gb liela, tādēļ arī radās jautājums par 20Gb mapes izdzēšanu.

post-83694-0-65064700-1343399323_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Spybot (kuru derētu reizi mēnesī vismaz palaist) pats piedāvā Temp failus izmēzt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

TIe ir dažādi pagaidu faili, kas sakrājas no apdeitiem, programmu instalācijas utt. Viņus var pilnīgi droši dzēst ārā. Ja gadījumā kādu nevar izdzēst, tad iezīmē un dzēs pa daļām tos failus ārā.

 

Vienkāršākais veids ir ielādēt bezmaksas rīku CCleaner un iztīrīt ar to datoru. Varbūt vēl atradīsies 10 GB ar interneta pagaidu failiem, 5 GB ar windows kļūdu reportiem un žurnāliem utt. Ja mēnesī atrod ko izdzēst ~2 GB tad jau pa 4 gadiem būs smuks cipars.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

dexterlabs - derētu drusku padomāt pirms ieteikt tādas lietas.

Ir programmas, kuras pēc instalācijas prasa restartu, un viņām vajag to saturu no Temp.

Tā nav laba doma.

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

nu var jau palaist manuāli,labāk jau tā nekā lietot ccleaner ko iesaka lavalair pēc kura lietošanas visdrīzāk sāksies gļuki.

no tautas gudrību vācelītes:

ja kaijas sēž uz musarņikiem jūrā ir vētra

ja lietus laikā uz peļķēm ir burbuļi būs ziepes

ja dators gļuko un uz darba virsmas ir ccleaner ikona tad kāpēc gļuko ir skaidrs.

Labots - dexterlabs
Link to comment
Share on other sites

CCleaner lietoju uz vairākiem datoriem, uz viena jau sesto gadu, nekādi gļuki nav bijuši.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Tas pats. ar ccleaner nav nekādu problēmu, gadus 4 stabili tiek lietots. gan uz xp, gan vistas, gan 7

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

... ccleaner ... pēc kura lietošanas visdrīzāk sāksies gļuki...
Kādu piemēru varētu palūgt ? Vismaz kādus 5 - 6 gadus gan paša, gan klientu un kolēģu datoriem XP/Vista?W7 tiek regulāri lietots atinstalēšanai, sistēmas un reģistra tīrīšanai - gļuki kā nav, tā nav. Sākumā lasīju ko piedāvā dzēst, saprotot, ka nekā vajadzīga - sen jau nelasu un problēmu kā nav tā nav.

Pirms tam ilgi lietoju jv16 PowerTools - līdz konstatēju, ka pēc katras lietošanas nobrūk Adobe Audition - un arī tas bija vienīgais gļuks.

Tā kā nevajag sludināt kaut kur sagrābstītas "gudrības", bet balstīties uz paša pārbaudītiem faktiem.

Labots - raiviic
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kādu piemēru varētu palūgt ?

Mani tikko sieva sabāra, ka ccklīneris operai izdzēsa visus logus, kas bija salikti pie automātiskās atvēršanas :(

seksa nebūs šodien, vot i piemērs iz dzīves :sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tad uzdūros mapei Temp kuras lielums ir 20Gb. Vot nezinu, var dzēst tos failus ārā vai nevar, nenobruks sistēma?! Ievietoju attēlu uzskatāmībai! Kas tie ir par failiem un kam tie vajadzīgi?

 

slinkums saturu paskatīt? Ir atšķirība, 20GB klienta hardc0re pr0n vai 20GB tempfailu.

 

Gestapo: saved sessions padzēsa vai preferenci "start with saved sessions" vai vienkārši izdzēsa vēsturi un rādījās tukšs "continue from last time"?

Link to comment
Share on other sites

Ja ikdienā izmanto limitēto lietotāju (zem kura nekas netiek instalēts, līdz ar to Temp saturs pēc izlogošanās nebūs vajadzīgs), ērti ir izveidot logoff skriptu, kas palaiž CCleaner pie attiecīgā lietotāja:

@echo off
:1
IF %USERNAME% == UserName GOTO 2
EXIT
:2
"C:\Program Files\CCleaner\ccleaner.exe" /AUTO
EXIT

Ja pārsvarā izmanto hibernate vai sleep, tad tik un tā vajadzēs manuāli palaist, bet, ja slēdz laukā puslīdz regulāri, tad ir patīkami, ja par tīrīšanu var nedomāt vispār.

Labots - Snifs
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Eu veči, nu piedodiet, bet tādas lietas kā reģistrus, tempus, kukijus un citus sūdus tak ir jātīra ar roku, nu bļin, tās programmas tak nezina, ko no visa tā tev pašam vajag un ko nē. Tāpēc jau te ir tie topiki par missing "tāds un šitāds" fails. Nu tādas lietas tak ir jādara pašam datorlietotājam, pašam jāzina, ko vajag un ko nē, kas ir vecs, nelietojams krāms u.t.t. (cita lieta, ka vidējais datorlietotājs no tā visa saprot tik daudz, cik vista no fizikas!)

Bl@d uzticēties kaut kadiem ccleaneriem un spybotiem un citiem krāmiem?? nu nēē....

Pats ar roku tīru visu to padarīšanu jau 6 gadus, kopš XP SP3 tika uzinstalēta, un vēl joprojām lietoju laimīgs, ne gļuki, ne vīrusi, nekas...protams galvu uz pleciem arī vajag, sistēmu netaisos upgreidot uz w7 un neko citu, jo strādā vienkārši perfekti!!

Link to comment
Share on other sites

Daļēji piekrītu speķītim. Normāls lieotājs var ar roku satīrīt elementāru šmuci (browser history, temp utml). No otras puses. Nezinu kas ir ccleaner. Neuzticos programai kura nav open source, ir sevišķi ja kaut ko varu pats satīrīt. Visādi reģistru mehāniķi lai mehanizē autoservisos nevis manā datorā. Savukārt spybot (kopā ar lavasoft adaware) daudz reizes palīdzējis nopelnīt dienišķo desmitnieku kad fizikālai vistai dators un internets "lēns" palicis.

 

Ja runa ir par uzticību, tad uzticos open source programmām.

 

PS: Kornis visam: Iekš linux bandāju pa internetu un pēkšņi parādās uzraksts: "Your computer is infected bla bla bla" Un parāda My computer mapi ar C: disku utt. Sevišķi smieklīgi ko tādu iekš linuxa redzēt. Vajadzētu vēl kādu autorun vīrusu ar wine palīdzību palaist. :D

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Tie, kam ir galva uz pleciem, lietas automatizē, nevis dara manuāli. ;) Var jau sarakstīt skriptus tam visam pats, bet nu nafig, ja CCleaner pamats nāk līdzi (ja neapmierina k-kas, atspējo), ko var papildināt ar papildus nosacījumiem iekš winapp2.ini.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja man mājā 2 kastes + darbā 3 + netbuks līdzi un visi temp faili un kukiji jāgana ar roku , kad tad dzīvot.

CC cleaners palīdz vienmēr.

Gadus 5-6 nekas nav nobrucis.

Link to comment
Share on other sites

OK. Tie kas māk automatizēt, tie ar .BAT failiem uztaisa 24/7 ieraksta arhivēšanas sistēmas (mana psihiskā slimība, varu arī padalīties ar citiem). Nē nu, ja jau zinātāji saka ka CC Cleanerim var uzticēties, lai nu tā būtu pamēģināšu. Bet tik un tā ja nemāki ar roku, tad lāme vien esi.

 

Tagad man nezināma lieta. Ari tagad mēdz būt install, kuri prasa kastes restartu (zem XP pamatā). Vienā daļā gadījumu var ignorēt, bet reizēm... Un ja tāda reboot laikā tiek izmensti TEMPi, bet installerim tomer kaut ko no turienes vel vajadzēja? Hipotētiski.

 

Man tempi kdiena netraucē. Parasti tempi ar roku tiek izdzēsti, kad arver FAR manager un ielien Win mapē savās darīšanās. A tur pēc update ir ko dzēst (mapes+LOG+win/temp). Tad ir pie viena itīru vairākas vietas no Documents and Settings. Bez tam. ja jau manā parziņā ir divas kastes (darbs un mājas)...

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Eu veči, nu piedodiet, bet tādas lietas kā reģistrus, tempus, kukijus un citus sūdus tak ir jātīra ar roku, nu bļin, tās programmas tak nezina, ko no visa tā tev pašam vajag un ko nē.

Tieši reģistros un tempos lietotājs nekādi nav iesaistīts un viņam tur nav nekas jāzin.

 

Tie kas māk automatizēt, tie ar .BAT failiem uztaisa 24/7 ieraksta arhivēšanas sistēmas

Tie, kuri māk automatizēt vēl labāk, uzprogrammē programmu tam. :) Tādas programmas, protams ir pilns un pamatā visas ir drazas, bet te nu tiešām jāatzīst, ka Piriform ar CCleaner to ir izdarījuši tiešām godam. Tas ir vienīgais cleaneris, ko atzīstu! Pārlūku un citu softu settingus protams ir jāskatās vai dzēst un parasti to nedrīkst, bet reģistru ar CCleaner var repairot neskatoties.

 

tagad ar terrabaitu diskiem tie temp sīkumi ļoti traucē? :mrgreen:

Tādi paši analfabēti, kuri terabaitus raksta kā kaut kādus terrabaitus, dēļ n-to GB "sīkumiem" visās malās un pilnu datoru crapwares, pēc tam arī raksta, ka Windows 7 vajagot 60, 100 un vairāk GB sistēmas partīcijai, kaut patiesībā pietiek jau sākot no 30 GB.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Es šad tad ieeju iekš My Computerr, uz C diska uzspiežu ar labo peles pogu un izvēlos Disk Cleanup. Tur tad saķeksēju kas man patīk un izdzēšu. Brovzerī jau daudz biežāk padzēšu vēsturi, atķeksēlot, kas man patīk. Nu tur kūkiji, sīkfaili, u.t.t. Vai tad vēl uz kaut ko vajadzētu iespringt?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Ja runa ir par uzticību, tad uzticos open source programmām.

http://research.swtch.com/openssl

Pusotru gadu OpenSSL, kas ir daudz kur izmantota populārākā kriptēšanas bibliotēka, ģenerēja tikai 32767 atslēgas dēļ SMAGI līka koda! Šis pierāda, ka bez tiem pamata izstrādātājiem to kodu gandrīz tāpat neviens vairāk neskatās. Tas apgāž open source naivo pamata ideju, ka ir ļoti daudz developeru un vērotāju, kas kopā ātri visu pamanīs un izlabos. Realitātē ir tā, ka neviens neskatās, jo par to nemaksā, bet tie, kas skatās, 98% tāpat ir lāmes, kam piemēram līdz kriptogrāfijai ir tālāk kā līdz Mēnesim. Tā kā bloata protams open source ir mazāk, bet toties līka koda daudz vairāk. Tikai, ja closed source gadījumā tādu lažu neviens neredz, tad open source gadījumā visas pasaules hakeri to varēja izmantot un ņemt priekšā sistēmas uz vella paraušanu.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Tā ir. Toties ja open sourcē atrod, parasti pasaka. Izņemot Balck Hat. Tieši bloatwares trūkums arī rada uzticību. Lāmes lielus sūdus nepamanīs, bet pamanāmākus sīkumus ātri izlabos. Savukart vai closed source pa pasauli paši izbazūnēs un atzīsies? labākajā gadījumā izlabos un uztaisīs patchu, pierakstot erratā pavisam ko citu.

 

A konkrētais piemērs... Maigi sakot: ļoti nepatīkami. Galu galā arī es izmantoju internetbanku. Interesanti ar ko tas viss beidzās...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...