Jump to content

Ergonomisks biroja krēsls


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Hai,

 

Ir zināmas problēmas ar piedāvātiem standarta ofisa krēsliem dēļ sačakarētas muguras. Doma ir iepirkt normālu krēslu, lai darbā vai mājās varētu normāli sēdēt. Mošk pēc pieredzes ir zināmas kādi krēsli, kuri būtu praktiski, ērti un pēc mēneša nebūtu noplīsuši.

 

Parasti atzveltnei ir pievērsta maz uzmanība un lielā daļā krēslu dienas beigās ar visām staigāšanām, staipīšanām tik un tā nevar nosēdēt.

 

Kur var apskatīt dabā krēslus, kas nav paredzēti virtuvē vai koridorā? Ja ir kas labs konkrēts, ieliekat bildes. Šitādiem krēsliem tomēr man budžets par īsu. Tā kā neesmu eksperts šajā jomā, gribas saprast, kādās cenās sākās labi un lietojami krēsli.

 

Šitādu krēslu jebkādās variācijās negribu - atzveltne vispār neregulējas (vai arī regulējas tā, ka pēc tam staigā visu vakaru līks). Arī tie 90 grādi kā dažiem krēsliem - nav ērti.

 

4587.jpg

 

 

P.S. Pie ārstiem esmu bijis un tajā plānā nevajag ieteikumus.

Link to comment
Share on other sites

Krautas, maximas un tamlīdzīgas bodes ej ar līkumu. Savos birojos, ražotnēs izmantoju RASA piedāvājumu. Tiesa, nav pārāk ērta vieta (blakus draugiem.lv birojam) un ne viss ir uz vietas komplektē pēc pasūtījuma, ja sev personīgi būs bik jāpacīnās lai norēķinātos skaidriniekā, bet varbūt kas mainījies. Bet ja nav pretenzijas pret second hand tad daudz izdevīgāk ir izmantot zviedrumēbeles.lv piedāvājumus jo tur patiešām brendīgus un super ērtus biroja krēslus var dabūt pa labu cenu (+/-30Ls). Tādi - reizēm šķietami prasti, bet pamēģini iesēsties un sapratīsi kur sāls ;)

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

tā kā arī man ,,šefa,, krēsls nav pa kabatai tad veiksmīgi uztaisīju pats uzliekot uz standarta ratiņu apakšas VAZ 2108 priekšējo ķebli.

pluss ir tas ka 8 žiguļa ķeblis nelīdzinās auto ķeblim bet ir līdzīgs drīzāk ,,šefa,, ķeblim.

protams krutā birojā jau tādu neliksi bet manai labaratorijai šis ir ,,dizainisks,, pietiekami.

ja paveicas tads varbūt var sameklēt melnu kas 8toto vidū reti sastopami.

post-68801-0-50578700-1342471689_thumb.jpg

Labots - dexterlabs
Link to comment
Share on other sites

Auto jau nopirki? Nav nekādi Ziemassvētki, ka visu var grābt uzreiz.

Labots - Jesus
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Mans novērojums. Neērts krēsls rodas no tā, ka sēžamā daļa ir pilnīgi horizontāla vai vēl sliktāk - atzveltnes gals ir augstāks, nekā tas gals, kas vairāk uz ceļu pusi.

 

Ērtam krēslam ir jābūt tādam, kur ceļu gals ir augstāks, nekā atzveltnes gals. Šis ir nenormāli ērts krēsls tieši pakaļas leņķa dēļ.

 

b3fc3ec81e032517e3ca695af9bcaedf.jpg

Knoll ® Wassily Chair

Link to comment
Share on other sites

Lai gan autors izteica iebildumus pret fiksēta leņķa krēsliem man mugurai palika labi pēc pārejas uz "RKF Prizma" krēslu. No vienas puses - nevar mainīt atzveltnes leņķi- no otras var atgāzties ja gribas atlaisties un arī šūpoties. Bet mugurai tiešām ir labi un ļoti ērti.

Turklāt līdz šim brīdim šis ir vienīgais krēsls kurš manus 120 kg tur piecus gadus. Es ieteiktu aiziet un vismaz pamēģināt, kazi iepatiksies.

 

Kategoriski neiesaku JYSK nopērkamos krēslus. Pārbaudīti sūdi.

Link to comment
Share on other sites

Vaktē zviedrumebeles.lv

 

Tur dabūju labu labo lietotu-svaigi pārvilktu RH Logic 4 vai RH Logic 4 Exclusive, kāds jauns stipri daudz simtus maksātu, vai tik ne septiņus. Lūrēju mēnesi uz to 140Ls cenu, līdz uztaisīja 20% atlaidi visam - aizgāju, nopirku par 112Ls, vairs nevienu krēslu sludinājumu neesmu lūrējis. Regulējams viss, smags, stabils, ērtāks par darba RKF krēslu :) Pat atzveltne pūšama, mugurai visvistīkamāko pozīciju meklējot. Nemaz nerunājot par sēdekļa dziļumu, atzveltnes augstumu, sēdekļa leņķi, roku augstumu utml. pēc vajadzības uzpumpējama muguras jostas daļa (nebiju redzējis, bet baisi ērti) :)

Vienīgais - mākslīgā āda vasaras lielajos karstumos sviedrē pakaļu :>

 

 

morāle: zviedrumēbelēs var nopirkt mūsu tirgum netipiski labas mantas par adekvātu cenu.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

androidz

Pašam mājās ir Krēsls no Kates mēbelēm. Dārgs, visvisādi regulējams, diezgan ērts. Re kur var ievērtēt http://www.katebirojam.lv/lv/kresli

Mēģini aizbraukt un ievērtēt.

Manējais nedaudz salūza, pats saremontēju. Nu jau kalpo kādi 5 gadi.

 

p.s. Droši vien nav šis gadījums, bet pats plānoju kaut kad uztaisīt krēslu no SAAB priekšējā beņķa - laba āda, elektriski regulējams, ļoti ērts, ja paveiksies var atrast arī ventilējamu.

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

tiko atskārtu kāpēc tā šefa krēsla cena ir vairāk kā 800Ls,tur tak rakstīts ,,24stundu darbam,,

 

 

Vadītāja krēsls 24 stundu darbam

Labots - dexterlabs
Link to comment
Share on other sites

Piemetīšu arī savu pieckapeiku.

Vadītāju krēsli kā reiz nav piemēroti darbiniekam. Vadītājs pārsvarā sēž atgāzies, runājot pa telefonu vai ar citu personu, utt, savukārt darbiniekam ir jāsēž nedaudz pieliekušamies uz priekšu, strādājot ar datoru. Visi krēsli, kuriem izliekums ir kā mēness forma - ieliekts uz atpakaļu, ir totāli degradējoši mugurkaulam. Zinātniski izpētīts - vismazāk mugurkaulu noslogojošā poza ir paliecies uz priekšu un pat nedaudz balstoties uz ceļiem. Jā liekas, ka nedaudz vairāk piekūsti fiziski, taču mugurkaulam paliekošas sekas nav. Obligāti jāņem krēsls, kuram ir izliekums uz priekšu mugurkaula lejasdaļā, saucamais jostas zonas atbalsts. Tas AJ ~Ls900 krēslis ir pilnīgi garām. Tipa autosēdeklis uzlikts uz grozāmās kājas. Tādu neņemtu pat pa Ls100. Biroja krēsla etalons ir Aeron Sev kā reiz arī meklēju krēslu strādāšanai mājās. Skatos uz šo

Cena ir adekvāta piedāvātajam. Ergonomiskums izskatās ok. Siets auduma vai trakāk - ādas vietā labi ieņem ķermeņa formu un vienmērīgi izdala slodzi uz ķermeni.

 

Žaks Kustō ieteiktais krēsls tiešām ir ērts avīžu palasīšanai pie TV, bet ne darbam ar datoru pie galda. Tās ir pilnīgi dažādas lietas uz ķermeņa poza arī ir pilnīgi dažāda. Reku, ediots ieteica to, kas tiešām ir ergonomisks. Kā reiz priekšējai sēdekļa daļai ir jābūt zemākai par aizmugurējo.

Labots - Graunds
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Es norādīju uz sagāzuma virzienu, nevis to, ka tāds būtu jāiegādā autoram. Pačeko pats savu Aeron, tur dibens sanāk zem ceļu līmeņa.

Link to comment
Share on other sites

Sāls ir iespējās regulēt. Kad strādā, tad uzliec sagāzumu uz priekšu un ceļi ir zemāk par dibenu. kad gribi iegrimt pārdomās uz 5min, tad atgāz un sēdi skatoties griestos. Vai vispār ieslēdz šūpošanās režīmu. Un jo neatkarīgāk katra regulēšanas svira ir no citām, jo labāk. Tādam auto sēdeklim "aļa recaro", nekāda neatkarīgā regulēšana vis nesanāk.

Link to comment
Share on other sites

par 800 latiem var pagādāt krietni labāku krēslu kā bildē redzamais šefa krēsls. rekur, http://www.dizainakatalogs.lv/data/objects/images/4938_cf1713.jpg aeron ir episks krēsls, 6.gads jau ikdienā. 15 gadu laikā ir nācies sēdēt uz dažādiem krēsliem birojos; šis ir labākais, savukārt, otrs labākais ir viens no RKF ražojumiem, modeli neatceros.. iesaku paskatīties arī tajā virzienā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Tie Aeron izskatās interesanti. Jāatrod tikai vieta, kur tos var iečekot dabā.

 

4938_cf1713.jpg

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ir kādam dizainakataloga telefona numurs?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kaut kā man neizdodas atrast, kur reāli tos Herman Miller krēslus var nopirkt. Vienīgais dīleris ir Coppa, bet tur ne cenas, ne arī pati lapa pirmā svaiguma.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pie šādām cenām tad jau velc Knoll no ASV. Tā nu vienreiz ir manta, ko ir vērts iegādāt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tu par Knoll?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu tam zēnam nav naudas problēmas. Piemēram, šis krēsls ar visu kāju atbalstu:

 

5891372219_b927bd396f_z.jpg

 

ebay vēl nav nosolīts, bet gan jau sasniegs $2000 bez problēmām.

 

http://www.ebay.com/itm/Vintage-Rosewood-or-walnut-Eames-Herman-Miller-Lounge-Chair-Ottoman-670-671-/190702768633?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c66c551f9

 

Šis krēsls (kā arī augstāk minētais Wassily krēsls) ir redzams vairākās filmās un seriālos, piemēram, dr. Hausa sērijās. Turklāt modelis nesen atjaunināts mūsdienu vajadzībām - lielākos izmēros.

Link to comment
Share on other sites

Es ar jau kādu laiku skatos riņķī uz jaunu krēslu, bet neko labu nemanu ... cik esmu gan ievērojis visiem kā baigo mīnusu varu ielikt roku atzveltnes - visas no entajām detaļām saskrūvētas, izlocītas utt, bet jo sarežģītākas struktūras, jo ātrāk izļurkājas un izļodzās ... ar plastmasām apkarinātie krēsli arī pēc nedēļas pusi čaulas jau nometuši

Link to comment
Share on other sites

Zinātniski izpētīts - vismazāk mugurkaulu noslogojošā poza ir paliecies uz priekšu..

 

Ko nu tu tirs.. :shok:

Disc-pressure.jpgBildē ir attēlota slodze uz mugurkaula jostas daļas starpskriemeļu diskiem dažādās pozīcijās. Sēdus ar saliekšanos uz priekšu ir sliktākā poza darbam, kāda vien var būt.

Labots - Cosmos
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Viss atkarīgs no paša krēsla. Ja tas ir parasts biroja krēsls un labākais, ko no tā var izspiest ir regulējams augstums, rokturi un prasti grozāma atzveltne - tad robeža ir 100Ls. Ja tas ir krēsls ar papildus ergonomiku un citām fīčām, tad var runāt jau līdz 300-500Ls. Mērķis ir nopirkt krēslu ilgtermiņā, lai pietiek vismaz 5 gadiem, pieņemot, ka tik vērts krēsls arī kalpo pietiekami ilgi. Tā kā man svars nepārsniedz 75 kg, tad noplīsuši reāli ir tikai koka krēsli. Respektīvi, neviens biroja krēsls nav nolietojies līdz tā izmešanai.

Kāds vispār ir krēsla budžets? Citādi mēs te bik vāramies pa tukšo...

 

Tomēr vēlētos izvēlēties nevis labu bosa krēslu, bet labu ofisa krēslu, pie kura nav problēmas ilgstoši sēdēt pie datora.

 

Man domāt, ka tās cenas vairs nav reālas cenas un tie 800-1000Ls ir uzpūsts 2008 g. (kad rullēja 2000Ls vērti putekļusūcēji) cenrādis. US lapā to cenas sākas no 600$, kurām nevajadzētu pārvērsties uz 800Ls.

turpat pods.lv arī ilgstošas diskusijas ir, arī reālo sēdētāju, pameklē pēc "site:pods.lv aeron".

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Mezavecis

hockey, šāda tipa krēsli tomēr labi avīzes lasīšanai, bet ne pie datora. Ļoti līdzīgs neādas ir mājās sievai - pēc gada jau apakša ļodzās un mugura sāp. Otrreiz tādu nepirktu, lai gan sākumā likās ērts.

 

Tomēr kādu laiciņu atpakaļ iegādājos šādu Piccaso Black krēslu. Kā diena pret nakti ar visiem citiem krēsliem, uz kuriem esmu sēdējis. Nav tik advancēts kā Aeron krēsls, toties cena daudz draudzīgāka pat zem 200Ls. Un pats galvenais - dabonams Latvijā bez starpniekiem, kas dolārus pārvērš latos un pieliek pvn dubultā.

 

20111221190335442810.jpg

Labots - Mr.Līkrocis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

šāds krēsls atbilst savai cenai - par lētu naudu labu, jaunu krēslu nevar nopirkt.

Labu krēslu jau atšķir tieši regulēšanas iespējas, kad vari iestādīt ne tikai krēsla augstumu, bet arī tādas lietas kā sēžamās daļas dziļumu un leņķi, muguras daļas izliekuma augstumu un "lielumu".

 

Starp citu par minētajiem RASA krēsliem, mums te birojā ir kaudze, gan jāsaka vecu modeļu. Ražošanas kvalitāte - ideāla (10 gadu laikā gandīz neviens krēsls birojā nav salūzis), bet ergonomika viņiem bija pilngi garām. (krēsli ar sinhromehānnisku un "zinātniski pareizo" slīpumu uz priekšu.) Visi lamājas, ka nosēdēt grūti. Bet tā kā nelūst, maitas, tad arī nav priekšniecība negrib pirkt jaunus ...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sveiciens, nedaudz pacelšu mironi.

 

Ir vēlme iegādāt kaut cik sakarīgu krēslu mājai. Varētu šai lietai atvēlēt ap 100Ls.

Vairāk domāts tā ērti atkrist pēc darba, paskatīties kādu seriālu, pabrovzēt netu, ne tik ļoti ilgai sēdēšanai/strādāsanai.

 

Pašlaik ir noskatīts šāds:

 

monterey.JPG

http://www.2u.lv/lat...sls.328502.html

 

Cik nu palasījos tad lētākajiem ir vienādi sū*** mehānismi, bet šim izskatās kaut kas nedaudz labāks.

Šim ir arī premium versija ar īstu ādu pa 50Ls vairāk. Vai būtu vērts piemaksāt par īsto ādu? Viņš būs ērtāks, ilgmūžīgāks? Parasti jau šķiet šiem salūzt mehānismi, nevis paspēj izdilt.

 

Varbūt kāds var padalīties iespaidos ja ir šāds vai kāds līdzīgs krēsls, vai ieteikt ko labāku?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Uz ādas svīst pakaļa. Kruti, bet sūdīgi.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Uz ādas nekas nesvīst, svīst tikai uz mākslīgās ādas. Ja nevar atļauties normālu ādu, tad jāpērk ar tekstila pārvalku.

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu tos cilvēkus, kas krēslus (un apavus) pērk internetā.

IMHO no skata nav iespējams pateikt cik krēsls būs vai nebūs ērts.

Labāk izvilkt pakaļu līdz veikalam un ielikt reālā krēslā un dabūt reālu fīlingu, kā būs sēdēt attiecīgajā krēslā.

Ādu neiesaku. Lai arī ko te daži apgalvotu, ka dabīgā āda nesvīst, mājās ir dabīgās ādas dīvāns un ļoti labi varu novērtēt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...