Jump to content

Viasats


noriss777
 Share

Recommended Posts

Kads var pateikt uz kura sputnika tad isti ir uztverams latviesu viasats! Pats tagad dzivoju Ziemelirija un ne suda nevaru vinus atrast! Skivis ir noregulets uz Astra 4, bet tur ir tikai visadu ukrainu mesli, a latviesu viasata nav!

Link to comment
Share on other sites

Latviešu kanāli uz Astras 4 satelīta atrodas uz Nordic stara, kas nepārklāj visas britu salas, bet lūzt jau pēc Anglijas. Ukrainas kanālus uztver, jo tie tiek raidīti no Eiropas stara. Vienīgais, kas tavā situācijā var palīdzēt - lielāks šķīvis, bet cik lielāks - tas ir jau jautājums Īrijā dzīvojošajiem.

Link to comment
Share on other sites

Šķīvis NAV jāpārregulē - viss jau ir pareizi, esi uz īstā satelīta, vienkārši - signāls līdz tevim neaiziet. No satelīta, kurš atrodas, tur, augšā (Astra 4) raida ar divu veidu "stariem". Vienam no tiem apraides zona ir lielāka (Eiropas stars), Nordic (jeb skandināvu staram, no kura raida arī Latvijas kanāli) tā nav tik liela (skaties abas pievienotās bildes). Tā kā Latvijas kanāli vienkārši ar tava šī brīža izmēra šķīvi tev neuztverās, jo kā redzi, kartē britu salas nemaz ar signālu netiek pārklātas.

post-67561-0-67214000-1341677724_thumb.jpg

post-67561-0-39539200-1341677730_thumb.jpg

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Par viasatu Īrijā vari aizmirst, ja vien tavā rīcībā nav vismaz 2.5m šķīvis.

Link to comment
Share on other sites

Jaa, diemzeel....

Ziemeliirijaa iespeejams ar 2.5M skiivi ko nokersi veel, bet zemaak pasaa Iirijaa domaaju ka vismaz 3.0-4.0M skiivi kaa minimums!

Zemaak Iirijas vidienee ar 2.0M ar profesionaalu satfinder neko nav izdevies nokert no Nordic stara... :(

Anglijas vidienee skatos ar 0.85M skiivi, bet stipra lietus laikaa vairs neredzu.

Link to comment
Share on other sites

Nekad LV kanāli no Sat nav bijuši bezmaksas. TV5 neskaitās, un arī vairs nav.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

vakar nopirku normālu TV, 116 cm ar full HD utt. Salīdzinot ar iepriekšējo, arī plakano, 6 gadus veco HD ready attēla atšķirība ir graujoša. Bet ne par to stāsts - vēl izteiktāka ir atšķirība starp viasata retranslēto Latvijas kanālu kvalitāti un Lattelekoma ciparu apraidi ar TV iebūvēto tjūneri (agrāk nebija iespējas salīdzināt, jo virszemi neskatījos) - viasats piedāvā absolūti graudainu, nebaudāmu bildi, kamēr LTK liek pretī tiešām labas kvalitātes produktu. Sat tjūneris ir dreambox 500HD oriģinālais, un vācu sat kanāli tiešām ir ar izcilu bildi - tikai ne viasats. Tā kā, skatieties un apdomājiet divreiz, divreiz! :)

 

P.S. Kādreiz, kad dzīvoju ārzemēs - beļģijā, arī skatījos viasatu ar 110 šķīvi. Bet mūsdienās imho tas nav pārāk aktuāli, tak paņem ozo abonementu pa 16 eur mēnesī un skaties visu onlainā kvalitātē, kas īpaši neatpaliek no viašrrota

Labots - andreits
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...