Jump to content

Trimmera spoles daļas


markei
 Share

Recommended Posts

Sveiciens bootiešiem.

 

Nedēļas nogalē pazaudēju trimmera spolei 2 daļas:

 

post-57618-0-53297700-1341304014_thumb.jpg

post-57618-0-57126600-1341304030_thumb.jpg

 

šie metāla štruntiņi bija katrā pusē auklas izvadei, nu palicis tikai viens un vēl lielā atspere pa vidu pazudusi. Trimmeris ir Stiga, modeli diemžēl steigā nepiefiksēju, tikai spoli paņēmu līdzi. Uz spoles rakstīts PA6. Varbūt šos štruntus var atsevišķi iepirkt, ceru kāds zinātājs ieteiks kādu labu vietu kur jautāt. Vēl cerība nedēļās nogalē dabūt metāla detektoru un pāriet to vietu, kur apmēram pazaudēju šīs lietas. Protams ja nekas cits neatliks, tad būs vien jāpērk jauna visa spole, kaut gan PA6 spoli atradu tikai kaut kur ārzemju lapās, par saderību ar citām spolēm nezinu.

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Tiko ņēmu spoli arī stigai (bija jau pārāk izdilusi apakša) pa kaut kādiem padsmit latiem, tā ka domāju, ka kaut kur braukt un tērēt benzīnu + laiku īsti nebūs izdevīgi.

Mans ieteikums: Uzmet aci spoles vītnes izmēram un uz tuvējo veikalu (pats ņēmu lauksaimniecības preču veikalā, jo tas ir 200m no mājas)

+ Domāju tādi štruntiņi atsevišķi netirgosies.

Labots - atkarigais
Link to comment
Share on other sites

noteikti ir vērts pajautāt meža un dārza tehnikas servisa veikalos, varbūt viņiem lietotas mētājas. Ja nē tad pie reizes tur var arī nopirkt jaunu.

Link to comment
Share on other sites

Man vispār ir pilnīgi jauna Stigas spole. Nāca lidzi krūmgriezim. Nekad dzīvē neesmu lietojis striķi zāles pļaušanai. Pļauju visu ar paštaisītu ripu kurai kustoši naži,vai ar četrzaru ripu. Nafig gāzēt pilnā ručkā krūmgriezi lai nosistu zali ar spoli, ja ar asu asmeni var pļaut zāli mazā gāzītē un darbs veicas daudz ātrāk.

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Nu ar nazi gar sētu, pamatiem, apmali un vēl visādiem šķēršļiem īsti nenopļausi nebojājot nazi vai pašus šķēršļus.

Varbūt vari iemest bildi ar kustošo nažu ripu? Ir vēlme tādu uzmeistarot, tik bail nedabūt ar kādu no asmeņiem labākjā gadījumā pa kāju.

Labots - atkarigais
Link to comment
Share on other sites

kustošo nažu versijas ir redzētas jūtubā. tās priekš ekstrēmistiem vairāk, kam patīk krievu rulete ..

Link to comment
Share on other sites

constrig

Stiiga vai nazis- atkariibaa no skjerslju daudzuma, reljefa. Protams ka ar nazi sanaak leetaak. Nazim traucee zjiroslopa efekts

Link to comment
Share on other sites

Nazim, nekāds žiroskopa efekts netraucē. Ar asu nazi zāli griež praktiski tukšgaitā. Ripa ar kustošiem nažiem nav nekāda krievu rulete, bet gam profesionāls instruments. Tak celmalu zāles pļāvējiem ir kustoši nazi. Zemnieki arī pļauj zali ar tādiem pļāvējiem. Kapēc tad šo pribcipu neizmantot krūmgriezim. Var mierīgi visus šķēršļus appļaut. Ja zobi bišku pieskaras pie pamatiem,vai citiem šķēršļiem, tie piliecas. Ja uzskriem virsū akmenim, arī noliecas. Galvenais, nav krūmgriezis jātur ručkā, jo zāli griež, nevis nosit ar neasu striķi. Benzīna patēriņš ar ievērojami mazāks. Pļaušana kā ar iskapti, tikai daudz vieglāk. Jā, lai tādu ripu uztaisītu, rokām jāaug no īstās vietas. Jāprot ar pabedita urbi izurbt caurumus zāģa tērauda asmenī, jāprot ripu balansēt un jāprot zobu asināt, jāzin,kur uzgrieznī iekernēt, lai neatskrūvejās. Ar striķi tak katrs duraks var pļaut un nekas cits nav jāprot.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Krišus

Didzi, neturi sveci zem pūra, jau pagājušajā sezonā solīji konstrukciju parādīt. Man ar prātā doma kaut ko pēc traktora rotenes principa krūmgriezim uztaisīt, bet nav laika velosipēdu no jauna gudrot.

Link to comment
Share on other sites

Lai tā smuki aprakstītu konstrukciju vajag laiku, bet zāle ta jāpļauj . Man aprakstīt ir ilgāk kā uztaisīt vēl vienu rotējošo pļāvēju. Būs jau jāsasprigst, tikai cik būs amatnieku, kuri zāģa asmenī caurumu pratīs izurbt un būs gatavi ko tādu uztaisīt. Parasti uzmauc spoli ar striķi, gāzi grīdā, visas drēbes zaļas un tik močī.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...