Jump to content

Kuršu kāpa, Palanga, Klaipēda


Kitai
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Padodat padomu Latgales cilvēkam, kurš totāli nav ceļojis. :D Ir doma atvaļi-nāhjumā aizbraukt līdz Palangai, Klaipēdai, redzēt Kuršu kāpu. Transports - savs auto, gribētos uz 2 dienām, tā kā derētu arī kāds kempings or smthn. Padalaties tie kas ir braukuši savā pieredzē.

Paļdis.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Kempings vasarā jārezervē laicīgi - visi pilni. Ne-kempingos gulēt nav ļauts. Lai arī nav ļauts, mēs gulējām jūras krastā dēļ tā, ka visi kempingi bija pilni un arī ārprātā trokšņaiņi.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kāpās un Palangā biju megasen, pirms gadiem 7 laikam (pirmstreknajā periodā). Bet jau tad cenas bija ievērojamas. Turklāt Kāpas ir kaut kāds dabas liegums, kur ar kempingošanu bija diezgan švaki, mēs palikām viesnīcā ar baseinu un visādām figņām. Pieļauju, ka Palangā arī jārēķinās ar tādām stipri Jūrmalas līmenim pietuvinātām izmaksām, jo tur laikam Vācijas nabagi brauc atpūsties. Bet Palangā varēja arī atrast kempingu.

Link to comment
Share on other sites

Vot tas arī mani attur no tās ceļošanas parasti, ka ja uz savu roku brauc, tad kujvinjzin, kur palikt, kur iet un tā. Tādēļ prasu.

Link to comment
Share on other sites

Pārlaid nakti kādā Klaipēdas viesnīcā, un pa dienu aizšauj līdz Palangai.

Link to comment
Share on other sites

kuršu kāpā ir švaki ar naktsmītnēm - tur vispār ir daudz vietu, kur pat stāvēt nevar. Un apdzīvoto vietu ir maz. Nidā ir viens kempings, kurā labi ja dabūsi stūrīti, tā vienkārši aizbraucot. Melnais tūkstotis telšu, tā ka mums pat ierādīja vietu starp 2 esošām teltīm, lai tikai iekārtotos. Iesaku laikus pasūtīt, lai nesanāk aplaušanās.

 

Stāv tur reizēm poliči :D ķer uz ātrumu, gaida kukuli. Ja pie stūres ir naiva meitenīte, kura plāta rokas un saka "jā, okei, mēs iesim un maksāsim to sodu, ja reiz jāmaksā", tad palaiž :D

Uz dzintara muzeju Nidā ejot rēķinies, ka jaunā gide krieviski runāt ir mācījusies no grāmatām. Tas forši, saprast var, bet vecākam cilvēkam varētu būt grūti, ja nevar uz angļu pāriet.

Tajā raganu (koka skulptūru) kalnā ir vērts aiziet. Ne uz vakaru, jo tas ir kā Tērvetes parks - staigāšanai pa dienu. Ilgi var iet, forši tur ir.

Pirmdienās Palangā muzejs AFAIK nestrādā.

Izbaudīt Palangas gājienu uz jūru (kā mūsu Jūrmalā atmosfēra) var tūristu pīķa stundās - nedēļas nogales pievakarēs.

 

Palangā un gar to galu ir forša pludmale.

No Palangas uz dienvidiem ir tāds telšu laukums - tualete sausā, betona klucī iestrādāts dušas kāts, no kura tek ūdens. Bet pārgulēšanai vienu nakti ir OK. Sargs runā krieviski.

Palangā IMO blakus dzintara muzejam ir iekopts botāniskais dārzs ar visādiem augiem. Tur maz kur var novietot auto blakus - būs jāiet kājām daži kvartāli, ja tiksi tipiskā laikā.

 

Delfināriju var apskatīt - iesaku ;)

 

Bijām pirms 3 gadiem, tīri foršs ceļojums, nosauļojāmies. Galvenā doma - prātā iedomājamies kādu lielāku kempingu, visu dienu vazājamies apkārt, un vakarā piezemējamies kempingā. Apskatot tuvāko apkārtni, ja var.

No rīta vācam mantiņas un dodamies tālāk, prātā iedomājoties nākamo kempingu, uz kuru vakarā varēs nokļūt. Sanāca Kurzemes jūrmala, Lietuvas jūrmala, Lietuvas iekšzeme. Latvijā Ventspilī ir necilvēcīgas cenas (es kā bijušais students biju šokā, kad koju mēnešmaksu paprasīja par vienu nakti), bet uz Ziemeļiem ir foršs kempings.

 

Nu tā - atzīmē kartē vispirms punktus ko gribi redzēt, kempingus, un pēc tam tik planē ar auto un kājām pa to galu, lai būtu kur vakarā telti uzsliet, šašlikus līdz tumsai uzcept un no rīta dušā nomazgāties.

 

Plus vēl ir Kuršu kāpā tas ar guano noķēzītais kalns. Tīri interesanti pastaigāties un paskatīties, labi iekārtots. Tur IMO bija arī novērošanas vietas torņa izskatā.

 

Un Latvijā ir tas Papes ezers, ko ir vērts redzēt. Savvaļas zvēriem var mazliet maizi vai burkānus paņemt līdzi ;)

Latvijas Kurzemes jūrmalā pieķērām klāt Liepāju, nakšņojot Karostas virssardzes mājā (ko citi sauc par cietumu) ar visu ekskursiju vakarā. Patika, bijām tieši uz BBP, kad visi tusējas gar jūru, brīvu vietu nekur nav, bet "cietumā" brīvu vietu daudz :D Pēc tam Karostas fortus apskatījām.

 

Iebraucot Lietuvā no Liepājas puses ir foršs krodziņš ar iekoptu perfektu dārziņu (strūklakas, ūdenskritumi ..). Žēl, ka nebija skaidras lietuviešu naudas ko atstāt oficiantei pēc maksāšanas ar karti :>

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Izklausās sūdīgi. :D Sāku apsvērt domu varbūt, ja pirmoreiz kur grasos doties ir vērts labāk vienkārši uz Kurzemi, kas man jau tā ir labs gabals Ventspils vai Liepāja (~400 km). Lai atpūstos nevis izbesītos.

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

Pirms pāris nedēļām bijām šeit - http://www.booking.com/hotel/lt/smilciu-tulpe.en-gb.html?sid=dc605a9ca66b3ceadbb98ff21ee92ed5;dcid=1;checkin=2012-06-23;checkout=2012-06-24;srfid=ab2fb2483730b52f1d835c9022e0449eX3

 

Atskaitot to, ka neviens tur īsti nemācēja ne angļu, ne krievu valodu, viss bija ok, ar valodām gan tur visiem Palangā bija problēmas. No tās viesnīcas līdz jūrai bija kādi 200, 300 metri, Dzintara muzejs arī turpat blakus. Brokastis sakarīgas, alus leišiem garšīgs.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nav jau s***gi, tikai pilns ar tūristiem un pīķa sezonā cenu politika nedraudzīga.

Link to comment
Share on other sites

vispār kā nesteidzīgs "dienvidzemju" apmeklējums Lietuva pat ļoti patika. Naktsmītnes bija IMO visur kur vajadzēja. Latvija mazliet par īsu - plašs loks 2..3 nedēļām ir tieši laikā.

 

Sākām tieši pretī RTU sporta bāzei "Ronīši" vai tajā pašā vietā Jūrmalas pusē. Tad Kolkas gals. Tad Ventspils. Tad Liepāja. Pa vidu Kuldīgu un to galu pieķērām. Tad Lietuvas tuvējais gals - Kuršu kāpa. Pēc tam Klaipēda-Palanga. Pēc tam mazliet Lietuvas iekšzeme. No ēdamā vienmēr krējumu un gurķus-tomātus-maizi-šašlikus-desas var atrast, ēdnīcās pa dienu paēst.

 

 

~5..7Ls telts vieta ar nakšņošanu 2 pieaugušajiem

Kādi 20Ls varētu būt viesnīcās gulēt - dārgi.

 

Juodkrantē blakus Raganu kalnam nebija kur palikt - gājām pie ziņojumu dēļa, staigājām apkārt pa mājām, prasot, vai istabu izīrētāji ("kambaru noma" :D) ir gatavi 2 kārtīgiem jauniešiem izīrēt istabu uz 1 nakti, līdz piekrita viens krievs, kuram nākamajā dienā ieradās ciemiņi. Viss korekti, vakarā to raganu kalnu izstaigājām, nakti pārgulējām ideāli, nomazgājāmies, atvadījāmies un uz Guano kalnu :) viss forši ;)

 

 

ui, ptfu, piefiksēju, ka uz 2 dienām, nevis nedēļām.

 

Tad paknapi būs - pa dienu aizbraucot līdz tam Lietuvas galam, jau tik vakars paliks ko gar jūru pastaigāt. Maksimums, līdz Raganu kalnam pirms tumsas tikt un Nidā pārnakšņot pasūtītā kempingvietā. Nākamajā dienā blakus dzintara muzejs, varbūt delfinārijs, pēc tam uz Palangu pastaigāt gar jūru. Un diena būs galā. Pēc tam pa tumsu (vai nākamajā rītā) doties uz Latviju.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

marrtins

Izklausās sūdīgi. :D Sāku apsvērt domu varbūt, ja pirmoreiz kur grasos doties ir vērts labāk vienkārši uz Kurzemi, kas man jau tā ir labs gabals Ventspils vai Liepāja (~400 km). Lai atpūstos nevis izbesītos.

Padomā gan vēlreiz. Man tas ceļojums baisi patikās. Obligāti jāuzkāpj tajā kāpā \m/

Link to comment
Share on other sites

jarajara

aizpūt uz jūrkalni , ziemupi. skaistas vietas tepat. ir i normalas vietas telti uzsliet . nē nu ja patīk pūlis un masas , uz priekšu. vienīgi Latvijas krasti foršāki.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pagājušo vasaru biju 10 km no Palangas izīrējuši tādu tipa viesnīcu jo ar viss tipa bija aizņemts,bet braucot cauri Palangai un vispār tiem Jūrmalas tipa ciematiņiem visur stāv auto un cilvēki ar uzrakstu rokās kambaru noma tā kā domāju nebūtu problēmu dabūt naktsmājas arī pašā Palangā,Klaipēdā kā reiz tajā nedēļas nogalē bija jūras svētki-biku izbesījos ar navigāciju braukājot jo ielas galvenās bija slēgtas un lai tiktu uz to kāpu pienācās iespringt braukt pēc zīmēm jo visur kur navigācija veda iela ciet,beigās jau tikām galā,tajā kuršu kāpā gan ar naktsmājām tā čābīgi var sanākt ja laicīgi nepasūta jo tur to kambaru nomu kaut kā nemanīju.

Link to comment
Share on other sites

Pa ceļam uz Klaipēdu, Palangu (kas no mana subjektīva viedokļa gan nav turienes cenu un kvalitātes vērtas, plus vēl nav tur īsti ko redzēt. Delfināriju neiesaku viens liels aplauziens) vajag iegriezties Liepājā. Karosta ir ļoti interesanta vieta (cietumu arī var apmeklēt, labi eksponāti tur tagad un interesanta ekskursija). Un labākā viesnīca Liepājā ir "Fontaine Hotel". Super jaukas istabas un cenas nav kosmiskas.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...