Jump to content

Canon iekš Vācijas un kas labāk eos 550d vs 600d


VBoy
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Jūlijā plānoju būt Vācija un iedomājos, ka varētu tur veikt pirkumu ko vēlējos veikt iekš LV -> nopirkt jaunu Canon spoguļkameru!

Lūgums zinātājus pateikt kā tur īsti ir - kāda atšķirība Canon 550d no Canon 600d?

(pēc parametriem viss skaidrs - interesē pieredze iz dzīves)

Galvenās atšķirības kas interesē - video puse.

Cik ilgi var filmēt nepārtraukti?

Kāda video kvalitāte?

Skatījos šos parametrus ražotāja mājaslapā, ja par video kvalitāti vēl bija viss skaidrs, tad netiku gudrs par filmēšanas ilgumu - īpaši 600d samulsināja tur rakstītā informācija + elkorā runājot ar pārdevēju, tas man gudri pateica, ka ar fočiku filmējot esot laika ierobezojums - 20 min. tā ir vai nav?

 

+ Tagad jautājums par vācu zemi -> kāda atšķirība no LV - cik liela cenu starpība varbūt ir kāds labs veikals ko varētu ieteikt (kā piemēram zinu mūziķu aprindās viens no labākajiem veikaliem eiropā ir Thomann, bet kā ar Canon (foto lietām?))

Par vietu - pagaidām iespējams nav nozīmes, bet vispār ceļojums mums pa Vāciju sāksies no Berlīnes!

Link to comment
Share on other sites

Foto kamerām ir 30min video ieraksta limits, lai rožotājiem nevajadzētu tās klasificēt kā video kameras. Attiecīgi, lai nebūtu jāmaksā 5.6 % (jeb cik tur) nodoklis. Nezinu par cenām Vācijā, bet neaizmirsti par garantiju. Pērkot LV normālā veikalā 2gadus varēsi būt mierīgs.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Cik novērots, tad Vācija nav labākā un lētākā vieta elektronikas iegādei. Varbūt par kādiem 20Ls lētāk būs, bet tas nav garantijas neesamības vērts. No otras puses - kad tur ir izpārdošanas, tad cenas ir tiešām pievilcīgas, bet braukt un cerēt, ka tieši tajā dienā Saturnā vai Media Marktā būs atlaide kādam no aparātiem ir muļķīgi.

 

P.S. neesi gadījumā no kādas 20...25 gadu senas pagātnes? Zini, Rīgā arī šo to tirgo. Ja nu galīgi nekā, tad Amazone un Ebay šipo uz Latviju.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Ir man čoms, lidotājs, kurš regulāri izbraukā visu Eiropu un ne tikai. Pēc viņa teiktā - foto un video tehnikai cenu atšķirība no Latvijā esošajām minimāla. Ja vēl ņem iespējamās garantijas problēmas un eBay vai Amazon gadījumā pasta izdevumus - izdevīgāk pirkt tepat. Pie tam - pirkt eBay kaut ko no smalkmehānikas vai optikas - nez, es neriskētu. Nekad nezināsi, kur un kā kāds krāvējs attiecīgo paku nometis.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu "raiviic" par eBay un sūtīšanu pa pastu - tieši šī iemesla dēļ neesmu vēl sūtījis neko, jo negribētos dabūt kaudzīti ar stikliņiem. Kau ir jau sakarīgi alternatīvie varianti arī pastam.

Lai vai kā izskatās, ka jā -> reālākais variants būs šeit pat LV - vienīgi tiešām, paldies arī "Žaks Kustō" nebiju iedomājies par tādu variantu - par atlaidēm - kaut biju dzirdējis, ka tur redz ja ir atlaides, tad tās tiešām ir atlaides nevis kā LV tjipa atlaides. :)

Tā kā kamera nav tik steidzama - un nekas nemainīsies arī, ja viņu nopirksu LV pēc ceļojuma :) ja Vāczemē neko neatradīšu, bet kā tur ir ar tām garantijām - kaut kur man teica, ka esot garantijas, kas darbojas pa visu Eiropu - kā var zināt ka tā ir?

Link to comment
Share on other sites

Vidoe abiem ir zem katras kritikas :( Auto focus trokšņains un lēns, kā zvirbuļi riesta laikā :D Pilna jūtūba ir ar salīdzinājušiem video, kur tiek salīdzināti Canoni, Nikoni un Sony, jāatdzīst ka SLT-A65 vai SLT-A77 izvelk jebkuru Canonu video kvalitātes ziņā :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Prime, kāda kvalitāte domāta - filmēšanas procesa vai gala materiāla kvalitāte, pieņemot, ka uz Sony un Canon stāv identiski objektīvi un abos gadījumos manuāli fokusējamies?

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Gan filmēšanas process, gan arī tas ko iekopējam no kameras kompī. Gala produkts, jau ir atkarīgs no paša usera, kas viņu rediģē :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...