Jump to content

SAT Signāla dalīšana


lolmart
 Share

Recommended Posts

Zhagis, ar Antena2  Amosam problēmas nebūs, ja centrālā galva ir Astra (4.9*E). Visiem ukraiņu transponderiem normāls signāls+kā jau Rima teica, arī vāciešu Astru pie viena var paķert līdzi.....

Link to comment
Share on other sites

Nu tur skatīšos.

Tik pat labi centrālo LNB varu uzmest uz veco Siriusu vai Amosu.Sen uz Amosu nekas nav likts.Bet pirms gadiem pieciem ar 90 cm bļodu un 19,2 E/13 E/4,8E/4 W Amosa signāla līmenis bija vēlams labāks.(ar veco Humax va/ace ~47%)

Mierīgi var iztikt bez 19,2 E.Tāpat tie kanāli uz 13 E vairumā gadījumu dublējas.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Sveiciens foruma lietotāji! NEED help!


Jaunu topiku netaisiju, jo ir kaut kāds jau vecais pa šo tēmu.


Ir radusies tāda lieta, ka ir divi šķīvji (viens ASTRA ar haļavnajiem vācu kanāliem un otrs laikam haļavnais Hotbird ar pāris krievu un dah*ja arābu kanāliem), karoče divi LNB (kas pa datiem HVZ, nav birkas vairāk  :) ). Ja man būtu teikšana es to visu tehniku izmestu nah*j miskastē, bet nu ir kā ir un vajag sačiņīt. Šobrīd ir veci televizori un bildē norādītie SAT resīveri (Strong un Golden). Visa pajebisķika stāv tagad uz viena teļuka, bet vajag sadalīt tagad to visu uz diviem jeb citiem vārdiem sakot divi aizvēsturiski šķīvji un divi aizvēsturiski resīveri pašlaik ir uz vienu TV - vajag sadalīt uz diviem. Jaunus SAT kabeļus izvilkt nav fiziski iespējams (nu tipa varētu bet es to jebat0riju negribu un man nav tik garš urbis, lai izurbtu pusmetru sienai cauri tagad.... karoče garš stāsts) un jaunus reciverus un LNB ar nepirkšu (jo man to nah nevajag. Es TV vispār neskatos šajā mājā). Tātad jautājums vai mana sazīmētā shēma (http://s23.postimg.o...578m2fv/sat.jpg) kā strādātu, lai atrisinātu radušos situāciju?


Link to comment
Share on other sites

senleja

loop (izeja uz otru uztvērēju) nav tam golden? Slinkums meklēt netā. Ja ir tad slēdz caur to ,otru uztvērēju. Vismaz ar ko redzēsi uz tā otrā. 

Labots - senleja
Link to comment
Share on other sites

GmfZ, Tava shēma nedarbosies, jo SAT signaļus nevar sumēt un sadalīt ar spliteriem. Vienīgais pareizais variants ir katrā antenā likt jaunas galviņas ar divām izejām. Tad ārā diivus daisikus un tad pa diviem esošajiem kabeļiem var padot uz diviem neatkarīgajiem uztvērējiem signālu. Vienu no esošajiem kabeļiem vajadzes pagarinlīdz otram TV. Rezultātā uz abiem TV varēs vienlaicīgi skatīties visas programas. Izmaksas tur jaunām hgalvām nebūs lielas, bet daisiki vispār kapeikas maksā. Vienīgi starp abām antenām būs divi kabeļi jānovelk, toties cauri sienai nevajadzēs urnties. Cita nopietna varianta vienkārši nav.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

senleja

Tak tam strong ir izeja. To pirmo un kabeli uz otro(visus kanālus neredzēsi). Tas tādā gadījumā,ja tiešām neko nepērc. Bet pareizi jau būtu ,kā Didzis saka.

Link to comment
Share on other sites

Valduha

Vispār tāds jēdziens-sat signāla dalīšana,kā to pateica Didzis,neeksistē.Ja grib pilnvērtīgi skatīties,tad tikai Didža variants.

Labots - Valduha
Link to comment
Share on other sites

visus kanālus neredzēsi

  senleja, ja viens uztvērējs būs piemēram uz vertikālo polarizāciju ieslēgts, tad otrs horizontālo polarizāciju neredzēs. Tā kā visus kanālus neredzēs.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Ok liels paldies par informāciju. Izskatās, ka laikam būs jāpaliek pie Didža varianta (kaut kā nebiju aizdomājies par to sakombinēšanu ar jau ievilktajiem vadiem). 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nu ko čaļi tomēr izlēmu iep!st santīmu un realizēju savu shēmu, ko biju zīmējis, nevis ko man te ieteica. OK neesmu nekad mēģinājis abos teļukos vienlaicīgi iekšā dragāt tos aizvēsturiskos SAT un čekot, kā strādā venlaicīgi (nekad tie teļuki netiek darbināti uz SAT vienlaicīgi ;) ), bet atsevišķi viss strādā perfekti (jau kādu mēnesi) pēc manis zīmētās shēmas. Kopā tas man viss izmaksāja ~6EUR. (pērkot jaunas galvas un kabeļus būtu ap 50eur). Paldies saprātam, jo kā jau iepriekš minēju negribu uz tiem šrotiem ieguldīt naudu.

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Karoče,citi brauc ar meršiem,citi ar šrotiem,ja negrib šrotā ieguldīt naudiņu CSDD neļauj braukt ar tiem,tāpat arī SAT sistēmā,ja negrib ,daudz neko nevar redzēt :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...