Jump to content

Pin-secured zibatmiņas maziņš overview


BSoD
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Tika rokās interesanta lieta – flash ar paroli. Diezgan laba lieta, jo viņu droši var izmantot firmās, kuros hi-secure info tiek izvilkta ārpus darbastācijas.

20120507143356.jpg

Iepakotais, smuks. Viss redzāms. Liels plus ir water-resistant alumīnija korpuss, kurš nodrošina datu glabāšanu mūsu Latvijas "skuķīgajā" laikā. Nu 2.0/3.0 USB versija - viss ok. Man liekas tas jau ir standarts.

20120507143440.jpg20120507145903.jpg20120507155318.jpg

Tā viņš izskatās interjerā. Smuks un maziņš, ka jau jābūt fleškai. Interesanti tas, ka zibatmiņai var uzstadināt 2 paroles. Userpass un Administrator pass. Ja uzņēmumā ir 15 lietotāji ar tadam ierīcem, tad visiem ir sava parole un viena Admin - visiem. Users aizgājis projām, tika atlaists vai vienkarši aizmirsa savu pswd un vienota Admin parole ļauj piekļūt lietotāja datiem. IMHO - diezgan prātīgs kontroles veids. Nobloķētu zibatmiņu dabūt pie dzīvības var tikai un vienīgi uztaisot reset un kad pieslēgsi pie datora - format.

 

20120507152812.jpg201257152733.jpg

Uz pakas bija Windows, MacOS, Pingvīniņš, Robotiņš un Symbian. Uz robotiņa strādā perfekti un ātri. Tika testēts uz Ķīnieša ePad. U Symbian(nevaru pat iedomāties - kas par ierīci var strādāt uz Symbian OS un kur var pieslēgt USB-zibatmiņu. Izņēmot N8 ar pāreju no HDMI vai mini-USB uz USB.) un MacOS fiziski nevaru patestēt, bet uz Pingviniņu ģimenes 100% jāstrāda.

IMHO : 5 no 5 security kepkām! ;)

 

9284c.jpg9284c.jpg9284c.jpg9284c.jpg9284c.jpg

 

Ko jūs domājat par tada veida ierīcem ? Var būt ir kkas līdzīgs?

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
(labots)

Tā kā nav zināms kāds algritms izmantots datu aizsardzībai un vai izstrādātājs nav ielicis kādus backdoor, teiktu ka bezjēdzīgs produkts!

Bez tam user un admin parole jau vien norāda ka šifrēšana ir apejama kaut kādā veidā!

 

Ja gribam drošību - truecrypt ir risinājums - pārbaudīti šifrēšanas algoritimi, 100% garantija ka nav backdoor - jo source pieejams, pilnīgi pa velti.

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tā kā nav zināms kāds algritms izmantots datu aizsardzībai un vai izstrādātājs nav ielicis kādus backdoor, teiktu ka bezjēdzīgs produkts!

 

SHA-256 )

 

Bet toties tavs variants tikai software-līmeni tiek kriptēts. Bet ja pieslēdzies bēz paroles ievadīšanas OS Windows pat neatpazist viņu ka flash-ierīci. ) Pat ja izņēm ierīci no kastes un pieslēdzot pie datora bus jācīnas ar software encryption pēc "dējām ar āmuru" lai dabū viņu laukā )

Link to comment
Share on other sites

binary

BSoD, SHA-256 ir hasham, nevis kriptēšana, tb ar to var aizsargāt paroli, bet ne datus.

 

Kur garantija, ka tajā puļķī esošajos atmiņas čipos dati nav nekriptētā veidā? Ja tā, tad izjauc puļķi, pamaini shēmu un uz priekšu - lasi/raksti ko sirds kāro.

 

Es par TrueCrypt - laba manta. Par "OS Windows pat neatpazīst viņu kā flash-ierīci" - muļķības, lieliski atpazīst. Cita lieta - Windows nesaprot, kas uz tās flashkas ir uzrakstīts, tb pieņem, ka tur nekā sakarīga nav, un piedāvā formatēt.

 

Ak jā, un TrueCrypt var brīvi lietot ar savas izvēles flashu, nevis kaut kāda mistiska ražotāja mazas ietilpības, zema ātruma un milzīga izmēra puļķiem. Tas, ka var iespraust USB3 portā, vēl nenozīmē, ka viņu varēs lietot ar ātrumu, teiksim, 100 MB/s.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...