Jump to content

Ribiņas uz oglēm


Jesus
 Share

Recommended Posts

Riiigas miesnieks - ribiņas!

Tikai nevajag pārcept.

OK - noprotu, ka ribiņas jau iepirktas..

Link to comment
Share on other sites

bloodface

Atbalstu Jesus, neviens tev labu gaļu nekad par sašļiku netaisīs un labas ribiņas netirgos kā grillējamās ribiņas.

Link to comment
Share on other sites

manā miestā ribiņas ir elvī kokneses gaļas nodaļā , kumelītēs vai uz tirgus. jāsūta sievasmāte, viņai sanāk atnest - gaļīgas , garas ribiņu siknas. tādas ne platākas par 10 cm.

bišķītis labas eļļas ,etiķis vai citroniņš, kaudze ķiploku , sāls, pipari. i viss. tādās garas sloknes arī tiek paturētas , tajā maisijumā. stundu, divas pilnīgi pietiek. tad es iegriežu starp katru, bet ne līdz galam, cepam. pa ziemu plītī, vasarā , kur vajag. mums majās tas top ēdiens. tiek pieprasīts reizi nedēļā.

Link to comment
Share on other sites

Iepirku teļa ribas, T kaulu un uzmeistaroju marinādi uz ātro ar to, ko atradu skapī. Secībā: bļodā sāls, cukurs, kaltēts rozmarīns, drusku oregano un timiāns, smaržīgie pipari, drusku melnie un sarkanie, virsū vārošs ūdens, samaisīju, padzesēju, pielēju ābolu etiķi, izspiedu 2 citronu sulu. Olalā! ka par aromātu! O_O Awesome! Iekrāvu gaļu zem sloga un atstāšu līdz rītam. Ja garšos tikpat labi kā smaržo, tad būs desmitniekā!

 

Kas būtu labāka mērce? Pūres fantastiskais ketčups vai kāda bbq mērce burkā?

Link to comment
Share on other sites

Marināde var noderēt nākamajā rītā

Link to comment
Share on other sites

Sojas mērce, citrons, medus, melnie pipari vai tikpat labi čilī, arī ingvers iederās. Kam patīk skābāks, kam asāks - katrs pielāgo marinādes sastāvdaļu daudzumus pats pēc saviem ieskatiem. Jāatzīstās gan, ka šādi tik uz pannas esmu cepis, nezinu, kā tā medus karamele izveidosies uz oglēm cepot.

Link to comment
Share on other sites

nekas nav labāks par paša audzēta , kauta, truša vai jēra šašlika

 

var būt arī kaimiņa.....

labi , ja kaimiņš nav vacāks par 20.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Runā, ka cilvēku gaļa kļūstot neēdama jau ļoti ātri un to tieši ietekmē pārtikā patērētā sāls.

Link to comment
Share on other sites

Dominēja rozmarīns, tas jāpievieno uzmanīgi. Apsveru domu, ka teļa gaļu vispirms vajadzētu priekšgatavot folijā ietītu, pēc tam karamelizēt bez folijas īsu brīdi, optimālam mīkstuma, kraukšķīguma balansam. :drinks:

Link to comment
Share on other sites

šo? par cietu? ir varianti. nebija teļš, par ilgu cepi, marināde garām, gabali par lielu.

drīzāk otrādi vispirms apcep forši, tad noliec maliņā, lai temperatūra ir , bet nedeg un necepas - nobriest , tā sacīt.

p.s. es pēdējā laikā (apnika eksperimentēt) , lai ar garantiju - sāls , pipari, ķiploks, sīpols . neiespējami nokļūdīties. zaļumiņus svaigus uz gatava. cits aromats un garša.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...