Jump to content

Meklēju reālu veikalu, kurā ir plaša monitoru izvēle (ne tikai LG/Samsung)


midix
 Share

Recommended Posts

Jautājums - vai Rīgā ir kāds veikals, kurā varētu uz vietas atrast abus šos monitorus un salīdzināt (ideāls variants - pie izslēgtas gaismas)? Vai arī sarunāt money-back vai citu modeli, ja kaut kādu iemeslu dēļ monitors neiepatīkas (slikts fona apgaismojums, acis nogurst utml.)?

 

Kā un kāpēc nonācu pie šī jautājuma:

 

Pašlaik sēžu ar Samsung 2050N. Darbā ir ViewSonic VP2365WB (ar IPS tipa paneli). Tā kā pēdējā laikā sanāk vairāk strādāt no mājām, sāku sajust, ka mājās monitors mani diez ko neapmierina vairāku iemeslu dēļ. Un darbā IPS panelis mani nu ļoti "apbūra" ar labajām krāsām un skata leņķiem.

 

 

Ir vēl viens īpaši svarīgs faktors - fona apgaismojuma mirgošana. Neiedziļināšos detaļās, pateikšu tikai, ka ne visi cilvēki to ievēro, taču daudzi to sajūt kā nogurumu, graušanas sajūtu acīs, kas iestājas vai nu agrāk vai vēlāk, atkarībā no tā, pie kāda monitora strādā. Īpaši aktuāla šī problēma ir ar LED apgaismojuma monitoriem. Arī manam 2050N mirgošana ir saskatāma un reizēm jūtu diskomfortu.

 

Meklējot variantus, kuriem ekrāniem ar IPS varētu būt augstāka LED frekvence (un potenciāli mazāk kaitīga ietekme uz acīm), nonācu pie diviem modeļiem:

ViewSonic vx2336s-led, lēts, ieguvis daudz labu atsauksmju. LED frekvence ap 250Hz

ASUS PA238Q, dārgāks, arī daudz labu atsauksmju, bet arī gandrīz tikpat daudz sliktu, LED frekvence ap 1200 Hz.

 

Problēma sekojoša - kā jau visiem IPS, šiem monitoriem ir zināma laimes spēle attiecībā uz fona apgaismojumu. Var gadīties ciešams, var gadīties ļoti labs un var gadīties tik šausmīgs, ka vakarā filmas baudīt nav iespējams, jo melnās krāsas vietā ir zonas ar dažādu krāsu pleķiem (piemērs šajā video: [media]

[/media] , arī citi cilvēki ziņo ļoti līdzīgu gaismas nevienmērīguma problēmu). Es zinu, ka fona gaismas problēmas ir raksturīgas visiem LCD IPS monitoriem, tomēr dažu ražotāju monitoriem (tai skaitā ASUS) šīs problēmas izpaužas ļoti jūtami.

 

Cik skatos vietējos veikalos Rēzeknē, tur valda Samsung un LG. ViewSonic ir varbūt tikai TN tipa, par ASUS diez vai ir jēga prasīt (ja nu tikai uz pasūtījumu). Vai arī Rīgā ir līdzīga situācija?

 

Eh, kā derētu blats kāda veikala noliktavā, lai varētu pārskatīt vairākus monitorus un izvēlēties normālāko :biggrin: Vai arī pamocīt to ASUS PA238Q ar cerību, ka izdosies atrast pieņemamu variantu.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

kādēļ ne u2311h, piemēram?

 

 

par veikaliem: +1 par Elkor. Alfā vienu savu HP superlabo 19" wide nopirku tur. Tolaik bija zvērs par 185Ls, vēl tagad gadus 5 iet uz urrā ar perfektu un baudāmu bildi (ptfu-ptfu-ptfu). Internetā nebūtu ieraudzījis, ka tik laba kvalitāte uz citu fona.

Link to comment
Share on other sites

U2311h mirgošanas frekvence esot samērīta ap 170Hz. Tā kā esmu pārliecinājies, ka manas acis ir jūtīgas pret tāda veida ietekmi, tad negribas riskēt. Kaut gan citā ziņā U2311h izskatās tīri labs.

Link to comment
Share on other sites

.. Alfā vienu savu HP superlabo 19" wide nopirku tur. Tolaik bija zvērs par 185Ls, vēl tagad gadus 5 iet uz urrā ar perfektu un baudāmu bildi

ak tu skaadi, peedeejos paaris gadus ar ugini neatradiisi IPS un ar glanceetu matricu

kopsh darbaa/maajaa seezhu pie glanceetiem taa uz mateetajiem i paskatiities riebj

un nu esmu sprukaas, darba 19" 4:3 Sony(2005g. 400+Ls) un maajas 22" 16:10 Philips(2008g. 200+Ls) gribeetos nomainiit uz kaadu 16:10 ~24",

bet naf pat kanditaatu :(

Labots - MartiniB
Link to comment
Share on other sites

Nopērc interneta veiakalā to moni, ja nepatīk 14 dienu laikā atdod atpakaļ, vai samaini pret citu.

Link to comment
Share on other sites

Elkor mājaslapā neatradu ne ASUS PA238Q, ne ViewSonic vx2336s-led :( Tātad, maz cerību, ka varētu būt uz vietas pieejams.

 

Glancētie tiešām ir patīkami acīm priekš tiem, kam nepatīk matēto ekrānu graudainums. Bet ja godīgi, neesmu lietojis lielu glancētu ekrānu, pieredze tikai ar maziem portatīvo datoru ekrāniem, kas parasti novietoti tā, ka bez atspulgiem nesanāk, tad ir kā ir - ekrāns jau tā mazs un vēl atspulgi pa virsu. Bet ja būtu normāla lieluma un pareizi novietots, lai nespīd gaisma virsū, tad droši vien glancēts būtu labāks.

 

Saistībā ar 14 dienu atgriešanu - teorētiski jau izklausās smuki, bet ir dzirdēts, ka ar tehnoloģiski sarežģītām un dārgām precēm var būt grūti - veikals meklēs katru iespējamo sīkumu, lai nepieņemtu atpakaļ, var nākties ļoti pastrīdēties, lai panāktu savu.

 

Taču ja kādam ir šajā ziņā pozitīva pieredze ar 14 dienu atgriešanu, būtu interesanti dzirdēt, kurš veikals tas bija un kāda prece tā bija.

 

Hehe, ixbt forumos atraduši labu veidu kā cīnīties ar ASUS fona nevienmērību.

Izrādās, problēma esot, ka monitora matricai iekšpusē neesot normāla stiprinājuma, tā esot tā viegli piestiprināta pie priekšējā paneļa. Savukārt priekšējais panelis ne vienmēr ir 100% līdzens, 23" tomēr ir pietiekoši daudz, lai korpuss mazliet ieliektos, līdz ar to IPS matrica dabū nevienmērīgu spiedienu, īpaši stūros. Risinājums - izmērīt monitora korpusa izliekumu, un ja tāds ir, tad viegli pasildīt ar fēnu un liekt atpakaļ. Pēc pāris tādiem sildīšanas seansiem visi apgaismojuma brīnumi pazūdot kā nebijuši :yahoo:

 

Un vēl - ja kādam ļoti gribas uztaisīt glancētu ekrānu no U2312HM, tad re kā:

 

http://www.overclock.net/t/1216559/how-to-remove-anti-glare-coating-from-a-dell-u2312hm-monitor-and-others

 

priekš ekstrēmistiem, kas nebaidās riskēt :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...