Jump to content

Pareiza BIOS atjaunošana


ReinissR
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Vēlējos pajautāt kā pareizi, droši atjaunot BIOS'u? Varbūt ir kautkur tas aprakstīts? Nevarēju tā precīzi atrast, katrā vietā savu raksta.

Vai var vienkārši caur Windows(piemēram, W7)? vai obligāti jātaisa bootable floppy(un kā īsti)? Vai arī var rakstīt kādā flešā(un kā to izdarīt?)

 

Paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Viss ir tā, kā aprakstīts konkrētā biosa atjaunošanas tūlī. Cerams, ka biosa atjaunošana tiek plānota ar kādu konkrētu mērķi, nevis pēc scenārija, ka viena tante teica, ka dators strādās ātrāk.

 

Mums nav kristāla lode, lai uzminētu. Citi atjaunojas ar disketi, citi ar flash, citus var caur windows.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Zelta likums IT (un ne tikai) jomā - ja viss strādā - neaiztiec. Atjaunot BIOSu ir jēga tikai, ja kāds dzelzis spēs darboties tikai ar jaunāku BIOS versiju. Pie tam - ja šāds jautājums - iespēja ka radīsi sev problēmas ir vismaz 50/50.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pareiza BIOS atjaunosana ir sekojosa - to dara kads cits un ne ar Tavu kompi!

Karo4e ta ir pilnigi bezjedziga darbiba kura biezak ka 50% gadijumu beidzas ar meginajumu nodot MB remonta pa garantiju, procents ir vel augstaks ja to dara pirmoreiz

NEDARI TO

Mans personigais sniegums 3x no 5 beigta MB, iemesli visdazadakie sakot no nepareizas versijas un beidzit ar elektribas noraustisanos nevieta, un protams klasika - meginajums to izdarit no Windows vides

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc ne? Bez tam parasti jaunai bios versijai klāt ir izmaiņu saraksts, pilnīgi iespējams, ka ir labotas kādas kļūdas. Pēdējos gados Windows utilīts arī ir kļuvis par normu. Personīgi es esmu darījis to vairākiem datoriem, nekādu problēmu. Bet katram jau ir sava pieredze. Darbības parasti ir aprakstītas plates instrukcijā, kā arī visdrīzāk ir kāds teksta failiņš līdzi arī biosam.

Link to comment
Share on other sites

Forumisimus

Ja viss strādā - tad neaiztiec.

 

Savukārt, ja gribās kādu no tiem uzlabojumiem, tad jaunajām platēm, tas parasti notiek, novelkot attiecīgo atjauninājumu mātes plates ražotāja mājas lapā, ierakstot to zibatmiņā, restarts, ieejam BIOS'ā, attiesātam BIOS uz ražotāja iestatījumiem. Uz Gigabyte: nospiežam F8, lai ieietu Q-Flash (pirms tam, exe bija jāatpako). Asus'am EZ Flash, jāieiet Advanced iestatījumos, atrodam failu zibatmiņā, un palaižam atjaunināšanu, kad tā ir pabeigta pārstartējamies un vēlreiz attiesātam BIOS'u uz ražotāja iestatījumiem.

Labots - Forumisimus
Link to comment
Share on other sites

ej uz razotāja lapu , skaties un lasi.

nezinu vai visiem tā, bet manai Asus formulai bija vienkārši . novelc , ieej biosā , pasaki ko gribi, un viss notiek. pats atrod , kur saglabāts, pats atjauno. tik vien kā spaidīt pareizos taustiņus.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nevis par normu, bet gan bulšitu, ko daudzi te izplata kā obligātu lietu. Pats esmu apgreidojis biosu tikai tāpēc, ka bija konkrēta vajadzība pēc jaunāka procesora atbalsta, kā arī defekta novēršanai. Ja dators normāli funkcionē, netiek apgreidoti dzelži uz pašiem svaigākajiem, tad neredzu nekādu labumu riskēt sačakarēt MB. Tas pats stāsts ar citu devaisu firmwarēm.

Pēdējos gados Windows utilīts arī ir kļuvis par normu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Piekrītu Mežavecim. Ja nu tiešām izmaiņu sarakstā ir kaut kas, kas vitāli nepieciešams, tad atjaunošanu veicam pēc ražotāja lapā atrodamās instrukcijas un tikai vienīgi ārpus OS, vēl viennozīmīgāk, ja tas ir piemēslots, vairākus gadus lietots Win.

 

Nu var runāt visu, ko vēlamies, bet nu fiziski programmētājiem nav iespējams paredzēt visu, kas ar Win laika gaitā var būt noticis, kā draiveri likti, kādi 3rd party softi/virtuālie draiveri likti utt utjp. Līdz ar to varbūtība kaut ko sačakarēt darot firmware atjaunošanas no Win ir par vairākām kārtām augstāka. Cits stāsts ir par BIOS opciju "atjaunināt sevi", vai arī ražotāja iedotu bootable media. Šajā gadījumā pat pirmo reizi veicot šādas darbības pēc ražotāja instrukcijas iespēja visu izdarīt pareizi ir pietiekoši liela.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

Aha, tikai ja lietotājs pats sačakarē sava kompja biosu,piemēram, iebakstot nepareizo versiju,tad pats arī ir vainīgs.

Nevis ražotājs, kurš līdzekļus šim jautrajam pasākumam izvietojis brīvi pieejamās vietās.

 

Piemēram, Asrock:

 

Please read below information before download or update BIOS

We don't recommend users to update BIOS while the system is running well. For any damages caused by improper operation of downloading or updating BIOS, ASRock® assumes no responsibility.

Link to comment
Share on other sites

Tikai nevajag atkal otru galējību biedējot tautu. Process sen ir civilizēts, parastam gala lietotājam pilnīgi piemērots. Neviens šitā necenšas atrunāt, kad maina vai atjauno firmwares, piemēram, rūteriem, vai arī citām iekārtām, kas pēc būtības ir tieši tāds pats pasākums.

Link to comment
Share on other sites

Gygabite, ja pareizi atceros, tas man notiek windows vidē ar atbilstošu tūli. Asusam caur pašu BIOS. Ja BIOS sourci velk no attiecīgās mātsplates sadaļas, tad novilkt nepareizo versiju ir praktiski neiespējami. Tiesa, jāseko sarkanā krāsā rakstītiem warningiem, par mātsplašu versiju atšķirībām. Piekrītu, ka tāpat vien biosu čakarēt nevajag. Bet pie katras jaunās BIOS versijas ir apraksts ar uzlabojumiem un kļūdu labojumiem, tad arī katram pašam jāizvētrē, cik tas biosa upgreids ir nepieciešams.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...