Jump to content

Lēts un labs hostings Latvijā


akonens
 Share

Recommended Posts

Peleecis

Tur man ar to gadījumu vispār interesanti bija ... Pietika vienu dienu mazliet piestrādāt pie lapas reklāmas , kā iestājās kirdiks ... Tehniskais atbalsts skypā sakontaktējams nezinu pēc kādām mēnes fāzēm ... Nē nu ... es jau saprotu , ka var būt par daudz gribu - lai man uzreiz atbild , taču , ja man ir ziepes , es kļūstu nervozs , ja man nav kam par to problēmu pabļaut un nesaņemu atbildi , ka risinam , es kļūstu divkārt nervozs . Kopumā gļukoja divas dienas , pēc tam gan lapa sāka strādāt tik ņipri , kā vēl nekad ,,, dienu ... tad atkal stabilitāte pazuda .. nu ne tā , ka pavisam , bet tad vērsies ātri , tad lēni ... Nevajag man šitos kreņķus , esmu pārāk emocionāls ... tinu makšķeres .

P. s Pirmā reakcija skypā , ka problēma bija apzināta, pēc dienas ... Par to , ka atrisināta un atvainošanās , pēc divām . Visumā jau šo laiku tur nebija slikti , bet nu kā vietu komerciālam projektam tomēr neieteiktu

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ggg97

    8

  • marrtins

    7

  • Bruketajs

    7

  • Edgars2015

    5

marrtins: paldies, bet atsevišķs VPS manām vajadzībām ir overkills. Tik php+mysql hostings vajadzīgs kur projektus utml izstrādes brīdī klientiem parādīt, pat slodze neliela.

 

TunT vēl izskatās ok.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Jāpiekrīt vien ir par hoste.lv. Bijuši visādi brīnumi. No supporta ir gadījies arī saņemt kādu atbildi, bet tieši suportēts gan nekas netika. Labu laiku jau domāju kur ceļot tālāk...

Link to comment
Share on other sites

Mana pieredze, lapas stāv uz:
serveris.lv - perfekta ātrdarbība, nekādu gļuku, 100% uptime (patīk)
area.lv - bremzīgs nejēgā, gļuku nav, uptime vienmēr, cena priecē, bet labak izvēlos ātrumu

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

area.lv bremzēšana/nebremzēšana gan jau, ka visvairāk ir atkarīga no tavas ārzemju trubas noslogojuma un tā vai kāds nedoso kādu wordpresu uz attiecīgā http://www.leaseweb.com servera, jo vismaz pati area.lv lapa tur atrodas cik izskatās.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

3 gadus lietoju vietējos VPS pakalpojumus komerciālām vajadzībām. Ir noformulējies viedoklis par svarīgo - suports.

Protams "lētais" suports ir nejēdzīgs, ja nav garantijas ka būs sakomunicējams. Bet tieši tikpat nejēdzīgs ir arī "dārgais" suports, kurš 24/7 laipni piereģistrēs tavu problēmu, bet caurmērā ar to arī viss beigsies, jo ja zvanu centrs patiešām strādā 24/7, tad to nevar teikt par adminiem, kuriem ir 8/5 un nav nekāds 24/7. Kad tavs interfeiss ar provaideri ir ar kompetenci apveltīts zvanu centrs, protams admini ir virtuāli un tu nekad nevari konkrēti piezvanīt Jānim/Jurim/Pēterim, kurš zina tavu saimniecību, un normāli izrunāties lai sakārtotu lietas. Vārdu sakot - ar labām iecerēm ceļš uz elli. Vārdos nesauksim.

Vispār vislabākais suports ir tad kad viņš nav vajadzīgs. Vai nu ja problēmas nenotiek vispār (kas gan ir nereāli), vai arī 100%-īgs self-service kā Amazon Web Services, piemēram. Bet labāk 100%-īgs self-service un ja kas tad iesvīst pašam, nekā stundām atšauties no neapmierinātiem klientiem un zīlēt kafijas biezumos, vai tava problēma reāli tiek risināta, vai admins iespējams pēc stundiņas uzmetīs aci, kad pabeigs Delfus lasīt.

 

Ir Latvijā kāds VPS provaideris, kurš nodrošina 24/7 pieejamus tehniskus cilvēkus problēmrisināšanai, ar vidējām cenām, un jēdzīgā datu centrā?

Diemžēl Latvijas klientu īpatsvars vēl neļauj pilnībā nomigrēt uz AWS :(

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nano neieteiktu!!! Ne tikai mans viedoklis http://lastguru.lv/2...centrs-latvija/

nepiekritu, izmantoju jau 7 menessus vinja pakalpojumus, pazistamie kuri nodarbojas ar programesanu, tikai iesaka nano.

man passam svarigi labs kustamer servis , labi parskatam c panelis un citas .com ekstras, nano pakalpojumi visu to nodrosina. labojumus veic reti, ja gadas 1-2 reizes menesi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Labojumus veic reti, ja gadas 1-2 reizes menesi.

 

Labojumi ir jāveic tad, kad tie ir jāveic.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Grossmeister

Pacēli mironi , lai pareklamētos ? Ja ne , tad pastāsti ar ko šis labāks par tām daudzajām hostinga kompānijām ar kurām esi strādājis .

Link to comment
Share on other sites

Edgars2015

Izmantoju virtuālo serveri pusgadu. Nebija nekādu problēmu, Hostnet tehniskais atbalsts ir vienkārši lielisks. Visiem rekomendēju nomāt VPS serveri pie šīs hostinga kompānijas.

Link to comment
Share on other sites

Tu tak saproti, ka šis

 

 

Nebija nekādu problēmu

ir pretrunā šim

 

 

tehniskais atbalsts ir vienkārši lielisks
 
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

A par savu pieredzi ar citām hostinga kompānijām , klusē kā partizāns . Rodas jautājums , vai maz šis izteikums ir patiess - 

 

 

Esmu strādājis ar daudzām hostinga kompānijām,
 
Link to comment
Share on other sites

Edgars2015

Es rakstu to, ko es domāju un zinu. Kur es gribu!

Labots - Edgars2015
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Ō , tik nepārcenties - pie mums varoņus ļoti mīl  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Sveicināti.

 

Interesē šobrīd kādās cenās maksā lv hostings, tāds, kas stabils un nav pats dārgākais?

Interesē pazīstamam cilvēkam, nodarbojas ar video un foto lietām, šobrīd lapa wordpress.com. Vēlas, lai ir Latvijā un var ielikt savu vārduuzvārdu.lv nevis lv vietā wordpress.com.

 

Pietiek ar vienkāršu, bet stabilu risinājumu.

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Vēlas, lai ir Latvijā un var ielikt savu vārduuzvārdu.lv nevis lv vietā wordpress.com

 

Ar šito pa priekšu pie nic.lv 

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sveiki, kāds var ieteikt kādu lv hostingu kur uzlikt uz Django bāzētu lapu?

 

Pats atradu sigmanet.lv, nano.lv, garmtech.lv - laikam nekas prātīgāks bez šiem jau arī vairs nebūs un jāņem kāds no šiem?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ir pārbaudīti daži hostingi, bet ļoti sen, 2001. gadā. Bez sava domēna vārda laikam pat senāk. latnet.lv, serveris.lv . Tieši tādā secībā. Un vēl visādi bezmaksas, bet vairs neatceros pat kādi. Pārāk daudz bija ierobežojumu. Tāpēc labāk tomēr ir savs. Bija savs uz windows, gandrīz pilnīgi nederīgs. Tagad tiek lietots tikai savs hostings uz kaut kur nopirkta linux vps. Labs ir - vps.lv xen, gan supports gan kvalitāte. Nedaudz lētaks - garmtech.lv, diemžēl viņiem vairs nav paša lētākā vps varianta. Garmtech "gļuki" sen nav bijuši, kopš pārgāja no plesk uz solus (laikam). Latnet bija dārgs, deac arī dārgs. Bet, kā jau iepriekš rakstīja, savs datu centrs maksā ļoti dārgi.

Labots - exlv
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Bruketajs

Nu, nav tas spqr nekas unikāls - paņēmuši džeki google claudā instances, uzlikuši linux un hostē - kas tur jauns? 

Bet tas, ka piemin Google optimizēšanu jau ir apnicis... jau pumpas metās, izdzirdot "SEO"...

Labots - Bruketajs
Link to comment
Share on other sites

 

 

tas lastguru gadījumā nav admins iekš serveriem.lv? ja tā, tad kāda mārrutka pēc viņam kaut kas būtu jāhostē iekš nano.lv, ja viņam ir pašam savs hostinga uzņēmums? O_O ha - sanāk, ka serveriem.lv ir īrnieks datu centrā.
VPS DEAC/DigitalOcean
Link to comment
Share on other sites

Esmu jau iepriekš līdzīgā topikā rakstījis, bet vēlreiz manas piecas kapeikas par tēmu -

 

Īsā priekšvēsture - ar web developēšanu ņemos ~12 gadus, agrāk to darīju haltūru veidā paralēli savam dienas darbam, pēdējos pāris gadus esmu atvēris nelielu kantori, kur strādā gan dizaineris gan koderi, un mēnesī tiek dzemdēti pa vienam diviem projektiem, no kuriem daļu paši arī izvietojam, tā ka pieredze ar hostingiem Latvijā ir pietiekama.

 

Pašā sākumā hostējāmies uz nano.lv - lai gan kvalitāte bija apmierinoša, bet spiedīgie vietas ierobežojumi un price/performance tolaik tomēr spēcīgi sita pa kabatu, un gribējām atrast alternatīvu. Tad kaut kādā 2010-ajā izdomāju ka vajag izmēģināt lētā gala hostingu, un migrēju ar visiem projektiem uz tolaik tikko parādījušos hoste.lv, kas cenas ziņā sanāca 4x lētāk par līdzšinējo nano.lv. Pirmo gadu pusotru it kā viss bija ok (klientu viņiem bija maz, or smth), bet beigās sākās problēmas - nenormāla bremze, downtime pa pus dienai nedēļā, nobrucis cietais disks datucentrā, un pēdējā backup kopija nedēļu veca, un citas likstas. Protams, arī zaj*bal sūdīgais supports, kas visu laiku tikai atmazgājās bez kādas jēgas. Mani klienti arī sacēla haju pēc šādas čakarēšanās, kā rezultātā vajadzēja atrast citu hostingu.

 

2012.gada beigās izmēģināju laimi ar citu lēto hostingu vēlreiz, un pārgāju uz area.lv (tolaik AreaIT, ja nemaldos) - bija labas atsauksmes gan tepat boot'ā, gan iekš php.lv foruma. Cena bija tāda pati ja ne vēl lētāka kā hoste.lv, turklāt vēl izrādījās ļoti sakarīgs supports - man vajadzēja stipri vairāk domēna vārdu, kā viņiem tolaik bija standarta hostinga pahetēs, bet nevajadzēja tik daudz viets, jo daudzas lapas bija vizītkartes tipa - uzrakstīju meilu supportam, un par +0.50Ls mēnesī dabūju vēl +15 domēna vārdu slotus, cool (nano par domēniem vien prasīja ~10Ls, pat neskatoties uz to, ka teicu ka tur trafiks uz daudziem nekāds būs). 

 

Tā nu uz area.lv veiksmīgi hostējos vēl šobaltdien - stāv vesela kaudze saitu, mazākajiem no kuriem ir ~20 apmeklētāji dienā, lielākajai interneta bodei ar Joomlu apakšā ~4200 unikālo dienā. Maksāju par to visu drusku zem 10Eur mēnesī, regulāri viņi izsūta atgādinājumus par jaunākajiem exploitiem, atgādina mar major version changes izmantotajām platformām, supportu vajadzēja vienu reizi, kad cron job aizsita atmiņu, salaboja stundas laikā (desmitos vakarā sestdienā), esmu ļoti apmierināts (tfu-tfu-tfu).

 

P.S. Lielos projektus un web aplikācijas gan turu uz Digital Ocean virtuālajiem serveriem Holandē.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Sakarīgs apraksts.

Es pašlaik esmu nano.lv stadijā, bet sāku jau domāt, ka kaut kad ir jāmigrē prom ar visiem dažiem domēniem, kur praktiski tikai e-pasti tiek izmantoti, bet nano dikti bremzē ar filtrēšanu, kas savukārt kaitina spam jomā. Protams, 2-3 e-pasti nedēļā, kas tiek līdz kolēģiem ir it kā pieņemami, bet paskatoties headerus, tos pašu varēja atfiltrēt...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...