Jump to content

Lēts un labs hostings Latvijā


akonens
 Share

Recommended Posts

Vai ''hoste.lv'' ir labs hostings ?

No kā atšķirās labs un slikts hostings? Pēc kā to var saprast kad viens hostings būs labāks

par otru bet tomēr tam pirmajam ir neirobežots skaits datubāzēs,e-pasti,trafiks,domēni u.tt

bet otram ir viss tas pats un dārgāks bet saka ka viņš ir slikts hostings/ pēc kā to nosaka ? :superstition:

 

P.S Būtu labi ja jūs uzrakstītu savu iemīļoto hostingu un kapēc.? :stink:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ggg97

    8

  • marrtins

    7

  • Bruketajs

    7

  • Edgars2015

    5

Baigais Janka

Ar šobrīd skatos pēc hostētāja, ta jautājiens - man ir domēna vārds iekš godaddy. Attiecīgi tur ir norādīts, ka jāforvārdējās uz konkrētu lapu. TAs serveris aizkrita ciet. Ta es saprotu, ka es varu ņemt to hoste.lv, sakot, ka man jau ir domēna vārds, un ta es no viņiem dabūšu, tipa, IP, kur tās lietas atradīsies, ko norādīt iekš tā goDaddy?

Link to comment
Share on other sites

Hoste.Lv nav nekādas vainas, priekš manis, par to cenu. Datu bāzes nelietoju, partām neko pastāstīt nemācēšu. Cietaizgājis viņš ir ļooooti reti un tad parasti līdz šim viņi arī uzraksta iemeslu.

Link to comment
Share on other sites

Skurstenis

Jā, kas tur ir ar to hoste, kāpēc sūds?

 

Es paņēmu arī hoste, apskatīju visādus piedāvājumus, hoste bij labs ar to, ka vairākas datubāzes, nevis tikai viena kā citur parasti - par apmēram to pašu cenu.

Link to comment
Share on other sites

Tu domā loģiski, ja cena ir zema, tas nozīme jau, ka nav kaut kas kārtībā, lietoju hoste.lv 6 mēneši un liku dažāda tipa mājas lapas, bremzē lapas ielāde + supports mēsls!

Link to comment
Share on other sites

Jā, arī gribētu dzirdēt atsauksmes.

 

Jaut. tiem kas hoste.lv izmanto:

1. 1GB ir lapa kopā ar e-mail vai mailiem ir atsevišķs apjoms? Ja ir tad cik?

2. SMS ziņojumi ir?

3. Webmail ir?

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

versatile

Ar ātrumu problēmas nav, bet to, ka supports, maigi izsakoties, nekompetents, varu apstiprināt.

Jautājumu, ko mūsējie solījās easy atrisināt nedēļas laikā, paņēma priekšapmaksu, un tad vilka mēnesi un paziņoja, ka neko nevar izdarīt; lietuviešu duomenu centras bez priekšapmaksas atrisināja 32 minūtēs.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nejauksim persikus ar ananāsiem.

ir slikti un labi hostingi UN ir lēti un dārgi hostingi.

1. Lēts Hostings -

Pazīmēs - biroja nav, reģistrēts kaut kādā guļamrajona dzīvoklī, izvairās no sarunas, kur ir viņu datu centrs

Visticamākais, ka " datu centrs" ir viņa dzīvoklī un " serveris(i)" ir viņa pāris vecie home PC, kas pielikti pie viņa mājas interneta, kurš labākajā gadījumā backupots ar tādu pašu otru mājas internetu. Elektrības backups - nekāds (nu tik cik UPS un lūgšanas dievam).

Cenas - attiecīgi, kā ražošanas izmaksas - niecīgas.

Šitādu kantoru man šķiet, ka ir daudz arī šobrīd.

2. Dārgs Hostings - uzņēmumam savs datu centrs vai datu centri (Lattelecom, DEAC, LATNET), kuri atbilst kaut kādām klasifikācijām, ir ar izdalītām dzīslām uz LIX punktiem un garantētu starptautisko kanālu (kuru šarē klienti). Ir 24/7 supports, elektrība uz datu centriem no vairākām Latvenergo apakštacijām, enterprise UPS Serveri ir uz bleid sistēmām vai U rackojami tam paredzēti enterprise serveri ar hotswap PSU, SAS diskiem utt... labumi.

Cenas attiecīgi dārgākas par lētajiem hostingiem, bet zini par ko maksā.

 

3. SLIKTS Hostings - ir hostings, kuram ir lēns supports, vai kā augstāk bļāva jau -neprofesionāls. Visticamākais, ka nav " štata admina" , bet tas paralēli raujas vēl vienā vai vairākās darba vietās un ja kāda no viņa pamat darba vietām svils, tad uzminiet, vai viņš dos priekšroku jūsu sunīša bobīša mājaslapai vai sava uzņēmuma serveriem?! Dusmoties uz viņu par to ar nevajag, kā maksā, tā strādā.

 

4. LABS Hostings- ir 24/7h supports, kurš runā tev saprotamā valodā. Ir iespējams aprunāties arī ar savu adminu vai klientu menedžeri, kuri ātri un operatīvi palīdz ar sāpīgo jautājumu. Ja kā pakalpojums ir servera izvietošana - iespējams tikt pie servera arī jāņunakts vidū. Ja vajag kaut ko pieprogrammēt, tad pieprogrammē un maksā pēc tam nevis gaida kamēr nonāk pie tevis pārskaitījums un tikai tad kustina pakaļu, neskatoties uz to, ka tev tur varbūt bizness katru minūti iet pa pieskari.

 

Labs un dārgs hostings nevienmēr ir sinonīmi tāpat kā lēts un slikts, bet tās ir tās pamat lietas ar ko viņi visi atšķirās. Lielām kompānijām viennozīmīgi ir lielāki resursi, lai piedāvātu kvalitatīvāku pakalpojumu, bet ne obligāti tā ir aksioma. Lielajiem kantoriem bieža slimība ir birokrātija un gara lēmumu pieņemšanas ķēde pie nestandarta prasībām.

 

Ja taisi mājaslapu savam sunītim Reksim, tad gandrīz vienalga kur hostēties, bet ja ar to web projektu tiek pelnīta nauda, tad ir vājprāts hostēties kādā " Lētajā hostingā" .

 

Piemērs iz dzīves - cilvēks aiznes serveri uz lēto hostinga kantori, tur tur grāmatvedību un klienta failus... kādu dienu netiek vairs pie servera caur remote desktop, firmas telefons izslēgts un pie firmeles durvīm - tiesu izpildītāja zīmīte. Kantoris nogājis pa burbuji un dēļ bardaka grāmatvedībā - visi firmā turētie serveri - konfiscēti. Nav ne jausmas, vai tas cilvēks savu serveri ir atkal redzējis, bet diez vai kāds no Jums gribētu tad skatīties šefam un grāmatvedei acīs stāstot, kā ir pazudis firmas serveris un kā tev aizmirsās viņu vismaz nedēļu nobekapot....

Labots - The_Saint
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Paldies par atsauksmēm.

Saprotu to ja vēlos taisīt www kur ir iesaistīta nauda lietas tad man vajadzētu tad to dārgo variantu izvēlēites.

Mājaslapu ir doma veidot uz sms un bankas pārkaitījuma pakalpojumiem.

Par konkrētu lietu vai reklāmu noteikta summa.

Nopratu kad hoste.lv nebūtu piedienīgs hostings tādam biznesam ?

varbūt Latnet ?

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

LATNET varētu būt variants... Par DEAC ir dzirdētas ļoti labas atsauksmes tieši kvalitātes ziņā. Uzmetu aci mājas lapā, cenas gan ir nevājas. :D Un hostingam lai cenu noskaidrotu ir jāpiezvana un jāparunājas.

Link to comment
Share on other sites

Latnet tagad Sigmanet - 2,72Ls/mēn. (ā nu 10% atlaide, nezinu par ko, varbūt klients vairākus gadus)

Kapēc es uzdevu #10. postā jautājumus, pagaidām nenozīmīga lapa, padomāju, varbut 3x ietaupīt.

Tad kā tur ir, kāds kas lieto hoste.lv var pastāstīt? Ir tās lietas viņiem vai nav?

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

rekur The_Saint raksta ka tie lētie hostingi varot pēkšņi pazust.

 

Piemērs iz dzīves - cilvēks aiznes serveri uz lēto hostinga kantori, tur tur grāmatvedību un klienta failus... kādu dienu netiek vairs pie servera caur remote desktop, firmas telefons izslēgts un pie firmeles durvīm - tiesu izpildītāja zīmīte. Kantoris nogājis pa burbuji un dēļ bardaka grāmatvedībā - visi firmā turētie serveri - konfiscēti. Nav ne jausmas, vai tas cilvēks savu serveri ir atkal redzējis, bet diez vai kāds no Jums gribētu tad skatīties šefam un grāmatvedei acīs stāstot, kā ir pazudis firmas serveris un kā tev aizmirsās viņu vismaz nedēļu nobekapot.

 

Vienkārši tas ja es lieku sev uz tā hostinga biznesa saitu ar naudas lietām es domāju ka viņiem ir laba aizsardzību un

nolikumā ir rakstīts kad nevar notik tādas lietas ja vienīgi tevi brīdina noteiktā laikā lai saitu pārceltu uz citu hostingu...

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Btw, kurš ta noklājies?

Es manīju, ka kaut kas gļučīja ar baltcom, piemēram, treisojot no ltk uz sigmanet, gāja caur kaut kādu baltcomip-lix.sigmanet.lv, kur iestājās reāla bremze. Tāpat no konnekts (nepateikšu gan no kurienes) uz DEAC pārītim klientu bija saraustīts, kamēr ltk->DEAC nekādu probl nejuta.

Link to comment
Share on other sites

Nav jāpin sazvērestības teorijas.

Noklājās viens no lielajiem Telijas rūteriem. Un tā kā Telija ir pa visu Eiropu, tad ja viņiem kaut kas apklājas, tad daudz kur sākas jautrība.

Tiesa, tāda līmeņa problēmas labo ļoti ātri, tur katra dīkstāves minūte labi maksā.

Kaut kā Telijai tas sācis notikt samērā regulāri, pagājušpavasar arī bija.

Link to comment
Share on other sites

rigaconnect

Esmu uzlicis downtime paziņotāju uz hoste.lv pirms kāda pus gada. Pāris reizes atnāca paziņojumi. Uzskatu, ka tas ir labs rādītājs. Uzliku pāris lapas.

Labs vai slikts hostings priekš manis ir atkarīgs no uptime un ātruma.

Link to comment
Share on other sites

AlexGreat

Kā jau bija pateikst augstāk, ja vēlies izvietot kādu lapu tikai prieka pēc, tad arī bezmaksas hostings derēs. Ja gadījumā tev tur neviens neatbildēs dažas dienas vai nevarēs palīdzēt ar tāvu jautājumu, vai serveris "nokritīs" un viņu labos nedēļu, tad tas tevi īpaši neuztraucēs. Bet tikko tev mājas lapa domāta nopietnām lietām, tad visi šie problēmas jautājumi būs ļoti sapīgi un tu vēl ilgi atcerēsies ar sliktiem vārdiem šo hosteru. Ir zināmi gadījumi, kad cilvēki pat pāriet pie cita hostera bez problēmām nevar tāpēc ka vai nu nedod datus, vai nu līguma kaut kādas stulbības sarakstītas. Labs hosteris reti kad būs lēts hosteris. Kaut gan ar hostinga izcenojumiem vārds "lēts" ir diezgan relatīvs, jo labs hostings parastai mājas lapai maksā 3-5 Ls/mēn (DEAC ir citi izcenojumi :)). Labam hostinga provaiderim jānodrošina tāvas mājas lapas darbības stabilitāte, datu drošība un pieklajīgs supports. Tas viss maksā naudu un līdz ar to, kad tu redzi ļoti pievelcīgu piedāvājumu "10 Gb par 1 Ls/mēn", padomā 'Kāpēc tāds piedāvājums?'. Gadās, ka ļoti gudri 'hosteri' vienkārši pērk VPS pie lielas hostinga kompānijas un baž uz to VPS visas mājas lapas. Skaidrs, ka tas ir garām, bet tomēr, nezinot, var arī iegādāties. Tad noteikti var gaidīt problēmas :). Labs hostings būs ap 5 Ls/mēn. Var paņemt, piemēram, garmtech.lv. Šis hosteris atbilst laba un kvalitatīva hostera kritērijiem.

Link to comment
Share on other sites

rigaconnect

Biju rakstījis, ka hoste.lv ir ok... diemžēl sākas problēmas. Vakar bremzēja un šodien vispār downtime

Link to comment
Share on other sites

versatile

nigaconnect, ja būtu epastu izlasījis, zinātu, ka downtime bija dēļ steidzamiem maintenance darbiem lai nebremzētu. Tā reizēm gadās. Maksājot 2īti mēnesī, nevar prasīt 100% replikāciju un pilnu fault tolerance.

Man ir cita veida iebildumi pret viņiem, bet lai nu paliek.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Sigmanet ja gribās kvalitāti! :)

Link to comment
Share on other sites

Labs hostings būs ap 5 Ls/mēn. Var paņemt, piemēram, garmtech.lv. Šis hosteris atbilst laba un kvalitatīva hostera kritērijiem.

 

Šis ir tas pats php.lv foruma garmetch "spečuks"? :TBS:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gadās jau arī dārgi hostingi, taču supports nekāds. Viens no labākajiem piemēriem laikam būs dyc.lv . Biju pasūtījis lētāko tarifu plānu, tikai 800mb brīvas vietas un maksā veselus 2ls, bet bija nepieciešams hostings, kurš atbalstīja mssql_conenct funkciju. Tā nu sanāca, ka šamējiem pieteicu pasūtījumu, nosūtīju naudu, bet nedēļas laikā tā arī nedabūju pieeju pie viņu hostinga. Tad vēl padzirdēju, ka šie pat nedod pieeju pie paneļa (like cPanel, kurš dod iespēju palabot v-hostus utt), bet tikai ftp . Nu ko, es jau biju galīgi neapmierināts, pieprasīju naudu atpakaļ. Solījās nedēļas laikā atskaitīt, beigās nedabūju ne savus 2 ls (jopcik, veseli 3-4 sakarīgi aliņi sanāk) atpakaļ ne hostingu :D

Link to comment
Share on other sites

Ja gribas letu es ari iesku hoste.lv...pasam tur vairaki domeni hostejas vairak par gadu.Nedaudz dargak serveris.lv bet tur citi labumi ka cms uz domena jau bus.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cilvēki varētu neieteikt visus tos kas sākas ar serv... un beidzas ar .lv... citādi es arī te tā paskatījos pirms kāda laika ka neko sliktu nesaka un smagi iegrābos...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

atbildot uz topika jautājumu: nē, hoste.lv nav labs hostings, tas ir sūc. gada laikā jau reizes 4 kā minimums noklājies uz, kā minimums, 12h. Suports nekāds - esi laimīgs, ja vispār uz e-pastu atbild.

 

Ja tam neseko līdzi, tad varbūt liekas, ka viss forši un tās nepieejamības vari nepamanīt un savus nervus saudzēt, bet ja ik pa 2..3 mēnešiem jāsūta e-pasti "WTF, kad būs atpakaļ?", tad nu piedodiet.

šobrīd, piemēram, down un ne skaipā, ne e-pastos nav sakontaktējami. Gan jau rīt ap pusdienlaiku sāks kustēties un reaģēt.



serveris.lv serveriem.lv nesen bija Pelēcim noklājies - baaaaaaaaaaaisi bremzēja, 40 sekundes vērās vaļā, risināts tika ~12h, ja pareizi atceros. 

 

Garmtech kantorī savu kāju personīgas pārliecības dēļ nesperšu - tas ir Ivarix kantoris. Pārāk interesants personāžs lai pie tā hostētos.

Nano vai Sigmanet?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

tas lastguru gadījumā nav admins iekš serveriem.lv?

ja tā, tad kāda mārrutka pēc viņam kaut kas būtu jāhostē iekš nano.lv, ja viņam ir pašam savs hostinga uzņēmums? O_O



ha - sanāk, ka serveriem.lv ir īrnieks datu centrā.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

deriksx

 

 

Serveriem.lv supports arī ne īpaši
.

Maigi izsakoties, ne īpašī :)

 

 

Mājas lapas darbība ir ciešama,

Tas gan.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...