Jump to content

CAM modulis Samsung UE40D6500 televizoram


ediots
 Share

Recommended Posts

Laba diena.

Tādad, ir cilvēkam iegādāts jauns televizors Samsung UE40D6500 ar iebūvētiem digitālās un satelīta televīzijas dekoderiem. Noskanējot kanālus atrod, bet tie, protams, ir kodēti. Tātad ir nepieciešams televizorā ievietot viedkarti un tik tālu ir noskaidrots, ka tam nepieciešams CAM modulis, jo televizoram ir tikai CI pieslēgumvieta. Uzmetot aci piedāvājumam, redzu, ka to ir daudz un dažādu, kā arī atšķirīgi cenās. Kurš vai kuri tad nu būtu vajadzīgi?

Šobrīd ir pieeja diviem variantiem. Lattelekom virszemes televīzijai un Viasat satelītam. Par Lattelekom it kā skaidrs, var aiziet uz viņu veikalu un paņemt, maksājot 26 lati. Padārgi, salīdzinot ar ebay, bet paņemt varētu. Par Viasat pagaidām skaidrību nav. Vai tai derēs tas pats modulis, jeb vajadzīgs kāds cits? Ja vajadzīgs cits, vai ir kāds, kurš būtu savietojams ar Lattelekom karti? Pamatmērķis ir atbrīvoties no vienas kastītes un atvieglot televizora vadību.

Link to comment
Share on other sites

Tā pat vien

Lattelecomu skatīties varēsi ar to, kas ap 26,00 LVL maksā + viedkarte. Viasatam vajadzēs viņu dekoderi pieslēdzot pie HDMI vai citas ieejas.

Labots - Tā pat vien
Link to comment
Share on other sites

Viasatu arī var skatīties bez papildu dekodera, vajag to CAM moduli. Jautājums, vai der tas pats Lattelekom pa 26 lati, jeb tomēr vajag kādu citu. Un ja vajag citu, tad vai tā derēs arī Lattelekom tv? Zvanīju Viasat, tur neko konkrētu nepateica, iedeva pāris meistaru telefonus kuri atbraukšot un visu izdarīšot. Es gan labprāt tiktu galā pats, pāraktivizēt karti uz televizoru var arī pa telefonu.

Link to comment
Share on other sites

Viasata CAM modulis (vispār jau Videoguard) dabā neeksistē jo bez Videoguard izmantošanas katra karte vēl papildus ir sasieta ar dekodera ID.

Ar parastu sat tjuneri to izdarīt nevar. Sat tjuneros ar Linux to var norealizēt. Bet ne televizorā.

 

Lattelecom izmanto Conax, CAMi ir nopērkami viņu veikalos. Lētāku principā īpaši nav. Dārgāki gan.

Līdz ar to televizorā esošo sat tjuneri varēs izmantot tikai FTA kanāliem...

 

ebajā esošie CAMi... piemēram ebay.de esošie Conax CAMi par vienu EUR ir ar Telenor logo :)

Kas nozīmē, neko citu izņemot Telenor kartes viņi redzēt negribēs.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, ko tad Viasat uzreiz mani neatšuva? Labi, varbūt nesapratāmies.

Skaidrs, tad droši vien jāpaņem Lattelecom CAM un tad otram televizoram paliks tikai brīvie Latvijas kanāli, kas būtu pietiekami.

Link to comment
Share on other sites

Viasata galvenais mērķis ir iesmērēt Tev viņu tjuneri komplektā ar barbarisku līgumu...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Fakts. Ir jau tas viņu tuneris, bezjēdziga kaste šobrīd.

 

Diez Lattelekom interaktīvas televīzijas gadījumā pietiek, ja televizoru var pieslēgt pie interneta, jeb tomēr ir vajadzīgs papildu dekoderis. Vienīgā derīgā atšķirība no Virszemes TV ir raidījumu skatīšanās laika brīvība, bet daļēji to varētu atrisināt ar ierakstīšanu hdd. Ja pareizi saprotu, tad interaktīvai televīzijai to karti nevajag.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Sandriss

Vajadzīgs dekoderis tai televīzijai... :)

 

es to dekoderi sen butu izsviedis savadak... :)

Link to comment
Share on other sites

Arī iTV vajag dekoderi. Tikai karti viņam gan nevajag.

iTV "HD" kanālus ņemt neiesaku. Tas 6Mbps "HD" ir nožēlojams.

 

iTV LTC nodrošina atsevišķu kanālu ierakstu+pats var ierakstīt. Bet kontents ir netā, dekoderim HDD pieslēgt nevar.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Bija doma, ka Interaktīvās TV gadījumā pat nevajag neko ierakstīt, viss tāpat glabājoties arhīvā. Ja vajag ko ierakstīt, tad šobrīd to varētu izdarīt piekabinot televizoram usb hdd.

Pašlaik ir paņemts CAM modulis Virszemes televīzijai, bilde ir labāka nekā Viasat kastītei. Paņems klāt pāris trūkstošos kanālus un būs labi, viena kastīte mazāk un vadu arī mazāk.

Ir vēl viens jautājums. Kas ir atbildīgs par bildes pāreju atbilstoši no 4:3 uz 16:9 un atpakaļ, raidītājs vai televizors? Pagaidām nevaru neko piemērotu atrast iekš tv, vienmēr jāpārslēdz pašam ar pulti.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Atbildītes visiem pēc kārtas:

1. - ediots - NDS CAM ir iespējams iegādāties internetā un piezvanot Viašrotam palūgt lai piesaista karti šim modulim (STB ID), ja garantija uztvērējam ir beigusies - Viasats to izdarīs.

Ir arī kami ar dažādu kodēšanu pielāgošanu, bet tie ir pašlaik mazpopulāri dēl medus vai kautkā tāda.

2. - MartiniB - Ir vienalga vai televizors ir Fifilips vai Samsuņ vai draņķa Soņī - tas detektēs ienākošo attēlu, ja uztvērējs to viņam "paziņos".

Mūsu gadījumā Latvijā tiek ņemts 4:3 attēls un tajā iespiests 16:9 un šī iemesla dēļ televizoriem ir problēmas apjēgt kas tad īsti par formātu ir. Bet tā notiek tikai banānu republikās.

Ak jā, Philips ar savu vājprātīgo attēla mērogošanu visas filmas laikā, mēģinot uzminēt cik tad liela tā bilde ir, neskaitās.

Pēdējā gadā Viasats jau šo lietu ir sakārtojis mazliet un bilde jau ir pieņemama.

Iesaku paskatīties kādu no Diablo cam - nekā nelegāla ar to vairs padarīt nevar, bet pielāgot Viasata kartei var - esmu to darījis kkad, kad bija vienam trakajam jāpanāk oficiālās kartes darbs kautkādā maniakāli Hijendiskā tūnerī, kam tikai CI slots bija. Bet tad bija vēl sviests, kad trakajam hijendistam ienāca prātā, ka CAM sabojās viņa attēla kvalitāti... Nācās uztaisīt Diablo cam ar custom uzlīmēm "HighEnd" un pārdot pa 150Ls+PVN.

Ideja tajā visā - visu var dabūt gatavu - bet vai vajag?

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

nju nju,

to ka ar CI moduli nav arshana sat pasaule saprata pirms >10 gadiem,

papildus neeertiibas par papildus samaxu

 

Philips automaatiskaa meerogoshana ir noderiiga opcija!!

taa jau lietotaaja izveele lietot vai nelietot

 

Viashit sakaartojis bildi, anekdote vai?!

544x576, ko veel vairaak veeleeties 16:9 bildei .....

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Būtu jau noderīgi, ja ir CAM modulis Viasat. Šobrīd gan mazliet par vēlu, nav vairs laika, varbūt nākamreiz. Var kādu konkrētu modeli nosaukt? Vajadzētu kādu cilvēcīgu, ko varētu piedarbināt bez liekām entuziastu iemīļotām darbībām.

 

Televizoram ir kaut kāda attēlu automātiskā sistēma, bet nedarbojas, vismaz ar virszemes tv. Virtuvē ir pavecs Viewsonic LCD, tam arī tas nedarbojas. Varētu būt, ka Viasat kastīte gan mācēja pārslēgties, momentā nepateikšu.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

to ka ar CI moduli nav arshana sat pasaule saprata pirms >10 gadiem,

papildus neeertiibas par papildus samaxu

A ko tad DVB-T ieviesējā to vēl nav sapratuši? Akmenī jau nav iekalts, ka visā pasulē priekš DVB-T ir var izmantot vienīgi Conax. Un kāda tad ir alternatīva CI moduļiem, ražot TV jau ar iebūvētu Conax? Un, ja operators nomainīs kodēšanas sistēmu (vai uzradīsies cits operators ar citu kodēšanas sistēmu) tad teikt klientam, lai tas pērk citu televizoru, vai ārēju uztvērēju? Pašlaik, SAT pasaulē, alternatīva CI moduļiem ir operatora ieteiktie (uzspiestie) arējie uztvērēji. Varbūt priekš operatoriem tas ir labi, bet klienti nevienmēr ir sajūsmā par ieteiktajiem aparātiem.

 

P.S. Zini, jau zinu, ka SAT pasaulē valda "medus", bet tā jau nav alternatīva CI moduļiem.

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

CI alternatiiva ir kartes ligzda un programnodroshinaajums,

medus jau ir blakus efekts kurs driiz izbeigsies deel paarliek lielas popularitaates

Link to comment
Share on other sites

normaali tv pashi paarsleedz, bet tev jau Sunjsung ..

labs cilvēks esi? Neargumentēts teksts ir sapuvuša tomāta vērts,tas par normālu tv! Visiem jau pieriebušies tavi slapjie sapņu stāsti par filipsu,labāk nelej hu.ņu bet nes to savu Ziemassvetku eglīti uz darbnīcu,ka nesanāk kā tornim he he..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Bruketajs

medus jau ir blakus efekts kurs driiz izbeigsies deel paarliek lielas popularitaates

Par to es negalvotu.

IR CI moduļi, kas strādā stabili un nevienam nav problēmu - pat Samsungā un pat, cik dzirdēju, ar medu. Man domāt, ka prātīgāk ir paņemt normālu uztvērēju ar Enigma2 un cieto disku - būs gan timeshifts, gan hd, gan kartiņas visas varēs pielāgot.

Bet, ja vajag to Viašrota karti piešķilt darbam tajā Samsungā, varu ieteikt pāris moduļus, kas strādās normāli.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Lūdzu, iesaku:

1. T-REX

2. Dragon

3. Unicam

Diemžēl, cenas būs tādas, kā VU+ Solo, kas spēs normāli dekodēt ar Jūsu oficiālo kartiņu un ja zināsiet arī kautko par medu - dabūsiet kādus kanālus klāt. Arī pārslēgt kanālus varēsiet ar tv pulti, pateicoties HDMI-CEC, ko Samsungs un minētais uztvērējs prot lieliski.

Tā lūk tas viss ir.

Link to comment
Share on other sites

Jā, lēti nav. Vai tajā pašā modulī varēs izmantot lattelekom kartiņu, ja izdomās neturpināt viasat?

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Jā, konaksu prot visi universālie moduļi, tikai dažam labam ir jāmaina softs, lai tas notiktu.

Ja jau negribēsies turpināt viasatu, tad varbūt uzreiz pirkt normālu tūneri un domāt par normālām televīzijām (NTV+, SKY DE vai kādu, kas saprotama pazīstamā svešvalodā) Pats arī esmu izlēmis vairāk to drazu nepagarināt uz nākamajiem 2 gadiem, ja reiz pat matemātiku neprot un nezin paši, cik tad viņiem pakā to kanālu un cik no tiem ir skatāmi.

Tas, kā un ko skatīties ir katra paša jautājums, bet pats sev es moduli nepirktu un televizorā nespraustu - manai plazmai slots stāv tukšs un tā arī paliks - jau 2 gadus lietoju to nelēto televīziju VU+ tūnerī, kopā ar vienu citu, kas nu jau bankrotējusi (Platforma HD)

Kā jau teicu iepriekš - ar moduļeim IR problēmas un tas nav mainījies pēdējos pāris gadus - oficiāli skatīties kādu tv ir grūtāk nekā neoficiāli.

Link to comment
Share on other sites

Nu protams, ka garām. Tas tāpēc, lai katrs jauna televizora pircējs pirktu klāt arī dekoderi un dekoderu bizness rullētu tālāk. Mans šaržs par VTV. Ar satelītiem ir cita opera.

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

kaada cita opera?

VTV un SAT atschiras vien signaala piegaade, paareejie DVB-* principi ir identiski

vien VTV ir izplatiitaax, liidz ar to leeto luuzhnju klaasts ir plashaaks

bet SAT ilgaaku, liidz ar to spicaakie no aparaatiem veel ilgi kabinaas "smaartaakajiem" tv

Link to comment
Share on other sites

Atšķiras ar to, ka SAT ir dažādas kodēšanas sistēmas, atkarībā no sputņika un varbūt stara. Pašmāju VTV tikai viena - Conax.

Link to comment
Share on other sites

teema nav nemaz tik gara lai neizlobiitu info ka CI ir garaam ..

 

Strādā/nestrādā un garām ir divas dažādas lietas. Televizors ir vecākiem, viņiem liekas problēmas nevajag, es pats arī neesmu tv entuziasts. Nekādas ekstras no moduļa prasītas netiek, bet ja ir sarežģījumi pielāgošana, tad tas arī nav vajadzīgs. Varbūt tad tiešām tuneris, ja cenas līdzīgas.

Iespējams, ka beigās paliks pie lattelekom interneta tv. Laukos tāpat daudz laika tv neatvēlēs pat pensionārs un interesējošās tēmas lielākoties tur ir nosegtas.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

ggg97 - kodēšanas sistēmai ir "pie kājas" DVB piegādes sistēma - DVB-S/S2/T/T2/C

Ideja ir cita:

1. DVB-T ir ļoti lokalizēta signāla piegāde ar mazu abonentu skaitu un salīdzinoši mazu budžetu - attiecīgi, populāras ir lētākās kodēšanas sistēmas.

2. DVB-S/S2 ir daudz lielāks pārklājums un daudz ātrāka attīstība, kas no kodēšanas sistēmām prasa lielāku drošību un kontroli pār abonentu.

3. Viaccess vai videoguard varētu ieviest LTK tv, bet tas nav nepieciešami un finansiāli pamatoti, jo ieguldījumi nesegtu potenciālos pirātisma zaudējumus, kas man liekas, ir nu ļoti minimāli, jo nekur neesmu lasījis, interesējies un domājis, par pirātisku lattelekom "pazemes tv" skatīšanos.

 

p.s. ar kodēšanas biju domājis kriptēšanas, bet slinkums visur mainīt tagad...

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Lūdzu, iesaku:

1. T-REX

2. Dragon

3. Unicam

Diemžēl, cenas būs tādas, kā VU+ Solo, kas spēs normāli dekodēt ar Jūsu oficiālo kartiņu un ja zināsiet arī kautko par medu - dabūsiet kādus kanālus klāt. Arī pārslēgt kanālus varēsiet ar tv pulti, pateicoties HDMI-CEC, ko Samsungs un minētais uztvērējs prot lieliski.

Tā lūk tas viss ir.

Tikai žēl ka šie modeļi nedara Viasata viedkardes atslēgu automatisko apdeitu,par šo tēmu sen forumos ir izrunāts,tāpēc ik pa brīdim karte jāiebāž Viasata tjūnerī pie kuras ir piesaistīta :sorry:

Atbildītes visiem pēc kārtas:

1. - ediots - NDS CAM ir iespējams iegādāties internetā un piezvanot NDS CAM palūgt lai piesaista karti šim modulim (STB ID), ja garantija uztvērējam ir beigusies - Viasats to izdarīs.

 

Iesaku paskatīties kādu no Diablo cam - nekā nelegāla ar to vairs padarīt nevar, bet pielāgot Viasata kartei var - esmu to darījis kkad, kad bija vienam NDS CAM ir iespējams iegādāties internetā un piezvanot Viašrotam palūgt lai piesaista karti šim modulim (STB ID), ja garantija uztvērējam ir

Iesaku paskatīties kādu no Diablo cam - nekā nelegāla ar to vairs padarīt nevar, bet pielāgot Viasata kartei var - esmu to darījis kkad,

Parādi kaut vienu interneta veikalu kur tirgo NDS CAMu, ja ari iegādāies Viašrots šo Camu neaktivizē,tikai kabeļ operatoram :shok:

Labots - janispauls
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Ja ir vēlme, nopirkt var visu un aktivizēt nds cam moduli arī var (tiem, kas tankā - NDS modulim ir līdzīgs STB ID kā tūneriem - attiecīgi, jānosauc tikai tas un neviens nerausta aiz mēles teikt, ka kautkas nav tāds, kā šrots prasa.

Kā jau iepriekš vairākreiz esmu teicis - ja nav talanta, tad ir jāiet vienkāršāko ceļu - nopērkam pie kāda tūneru tirgotāja uztvērēju ar Enigma2 un palūdzam, lai strādā oficiālā kartiņa un viss tiks izdarīts. Protams, tirgotājs piedāvās arī medu, bet tā jau ir katra paša darīšana, ko un kā skatīties.

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Tiem kas uz tanka,lai dabūtu kartiņu pie Viašrota ir jāiegādājās viņa piedāvātājs tjūneris :shok: pie kura ir piesaistīta kartiņa :sorry: jo līgumā rakstītie ID tiek ievadīti Viašrota serverī :)

Link to comment
Share on other sites

Tikai žēl ka šie modeļi nedara Viasata viedkardes atslēgu automatisko apdeitu,

Ja būt precīzam, tad Viasat (tā pat kā lielākajai daļa citu SAT TV operatoru) vismaz pašlaik, nenotiek "atslēgu apdeits". Tas kas notiek 1x mēnesī (vai citā termiņā) ir "abonēšanas pagarinājums" (продление подписки). Tas nav gluži tas pats, kas regulāra atslēgu mainīšana mirstošā kodēšanas sistēmā (kodēšanas sistēmā, kura ir uzlauzta, un kura tādā veidā izdzīvo savu pēdējās dienas). Kodēšanas sistēmās, kuras nav publiski uzlauztas, nekādas atslēgas netiek mainītas.

„Medus tecināšanai” nav nekāda sakara ar kodēšanas sistēmu uzlaušanu. Būtībā tam vispār nav nekāda sakara ar kodēšanas sistēmām. Medus - tas ir CSA darbības mehānisma vājuma sekas.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Visasat strādā uz NDS "Videoguard". Cisco nesen nopirka NDS, kopā ar visu Videoguard.

Link to comment
Share on other sites

Viasatam no tā viens pīpis, kas viņiem piegādā CSS - Videoguards vai Cisco.

Krata šis jautājums drīzāk Cisco konkurentus...

Link to comment
Share on other sites

MārcisB! Ar šo

Tā arī viņiem (Viasat) vajag! :diablo:

 

es biju domājis tieši VideoGuard vs CONAX. Pilnīgi vienalga vai Videogurat ir zem Cisco, 3Com vai zem AveLat grupas.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Man tāda diletantiska saprašana ka par CONAX pagaidām ne kā labāka nav dabā. Varbūt PowerVu vēl ir labs. A pārējie... Nu tā.

Link to comment
Share on other sites

nu no vienas puses Viasata žēl. Cisco bez 60% margina pakaļu nekustina :mrgreen:

 

Ko tur žēlot. Acīmredzot jau tagad tur ir tie 60%, ja Cisco pakaļu ir izkustinājis.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...