Jump to content

10 bad bloki pa 250Gb cieto


maiss
 Share

Recommended Posts

Kārtējo reizi lasot boot.lv forumu nolēmu pačekot savu hdd ar šo http://badfix.21.lv/

 

Cietais Toshiba 250Gb Cietais ir no portatīvā vienkārši ielikts stacionārājā. Nav pat pieskrūvēts ,jo neatbilst skrūvju vietas. Vai tomēr vajag viņu meiģināt kautkā nofiksēt?

 

Sadalīts 3 partīcijās.

 

C: 2 bad bloki

D: 2 bad bloki

E: 6 bad bloki

 

Pakonsultējiet mani(muļķi) šajā situācijā. Ko darīt? Un vai vispār kautko darīt!

 

Paldies

Labots - maiss
Link to comment
Share on other sites

Tie ir nelasāmie sektori, bieži vien, labākais ko var darīt, ir pirkt jaunu cieto.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

CITĀTS

 

tad sanāk ka viņš kuru katru brīdi var atņirgties? kaut arī problēmas nekādas nēēsmu novērojis.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Sternwolf

labāks viņš nepaliks, tas ir pilnīgi skaidrs. Labāk mazāk kustināt un pārkopēt svarīgo

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tad kad cietnis nomirs pavisam (parasti notiek pēkšņi), tad būs problēmas. Neko darīt, neizbēgami jebkuram normāli funkcionējošam datoram tā ir pirmā detaļa, kas aiziet pie tēviem.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

CITĀTS

 

labs :) tagat naudas vispār nav jaunam cietajam. janočeko fiksi ārējais cietais vai tam arī nav problēmas un tad svarīgo jāparkopē.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Volters

Hirens boot cd un ar kādu no hdd tūļiem var uztaisīt low level format. Gadās, ka BADi pazūd bez jebkādām pēdām un pilnībā.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

CITĀTS

 

nemāku to darīt. bet ja otrs cietais būs bez bad blokiem tad pameiģināšu. Cik saprotu man ir vajadzīgs vēl viens PC ja?

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Volters

Kāpēc vēl viens PC ? :shok:

Vajag vienīgi saglabāt svarīgos datus, jo pēc zemā līmeņa formatēšanas disks būs pilnībā dzēsts. Vajadzēs instalēties no jauna.

Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

Ko rāda diska S.M.A.R.T dati?

 

Cik ir "Reallocation Event Count " un cik Current Pending Sector Count

 

Principā bad sektoriem nevajadzētu būt redzamiem vispār, jo disks iekšēji pārmapo bojātos uz brīvajiem sektoriem(~1000). Kamēr vien ir brīvi sektori tikmēr failu sistēmā nekam nevajadzētu uzrādīties.

Magnētiskie HDD bez bad sektoriem nemēdz būt, tos jau pēc ražošanas rūpnīcā nomaskē, tāpēc gluži paranoiski baidīties no katra bad sektora nevajag, ir jāskatās uz tendenci vai sektoru skaits pieaug un kādā ātrumā.

Pie tam daži sektori nemaz nav bad, bet HDD kontroliera kļūdas dēļ ir ar nepareizu CRC tāpēc arī ir kā raksta "badblock fixer", ka dažus sektorus var salabot vienkārši ierakstot nulles, jo tad arī tiek pārrēķināts CRC.

 

Tā kā, ja tiešām jau failu sistēmā var uzķert bad sektorus, tad iespējams brīvo sektoru vairs nav, tāpēc iesaku ieskatīties SMART. Ja tas rāda, ka tomēr vēl ir brīvi rezerves sektori, tad to progu vari mest miskastē.

 

Vēl par šo tēmu: http://www.boot.lv/f...ost__p__1461304

Labots - Kanibaals
Link to comment
Share on other sites

Volters

Starp citu, SMART datos realocated sectoru skaits nav obligāti konstants vai pieaugošs lielums. Low level formatēšana šos rādītājus vairumā gadījumu, ja tie radušies viltus faktoru rezultātā, spēj izmainīt. Samazināt.

Labots - IpMan
Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

To spēj tikai HDD ražotāja LLF utilīti, bet nevis plašpatēriņa zero-fill(nepareizi saucot sevi par low level format) programmas. Trūkums diskiem, kam ir daudz pārmapoto sektoru skaits ir tāds, ka tie kļūst nedaudz lēnāki, jo uzduroties uz pārmapotā sektora galviņai jāpārlec uz diska sākumu, kur atrodas rezerves sektors. Līdz ar to pat defragmentējot disku dati nekad fiziski nebūs "pēc kārtas".

Labots - Kanibaals
Link to comment
Share on other sites

Volters

Daļēji taisnība. Ražotāja rīki būs vislabākie, ja vien ražotājam ir akcents uz šādām iestrādēm.

Personīgi izlīdzos ar 2 rīkiem. Ar HD Tune un ar http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

Vispirms iečekoju, tad izlaižu cauri LLF un tad atkal iečekoju. Ja pēc šīs procedūras atkal sāk parādīties jaunu badi īsā laika posmā, steigšus jādomā par diska nomaiņu.

Link to comment
Share on other sites

Kaa jau IpMan-s mineeja -Low level format! Vismaz man ir paliidzeejis 90% gadiijumu, bad-i pazuud un diska darbiba ir pilniigi ok.

1)njeemu dos versiju - www.killdisk.com

2)disku format atstaaju pa nakti vismaz uz 8-9 stundaam...

3)peec tam chekoju bad blokus

4)rezulataats ir ljoti pozitiivs

5) nekas jau protams nav ideaals, bet ja ari gadijumaa veel peec low level uzradas kaads block,tad drizumaa domaa par jauna diska iegaadi.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Saimniecībā stāv viens ārējais cietnis ar vienu BADu un jau vairākus gadus tur nekas nevairojas pie intensīvas lietošanas. Testēšanai labāk izmantot ražotāja tūļus, kā biedri augstāk ieteica. Vel ir bijis tā, ka HD Tune uzrada BAD sektoru, bet testējo no DOS vides ar piemēram MHDD bēdu nav.

Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

Ja sektors jau ir remapots tad protams MHDD to vairs neredzēs.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
(labots)

Man arī ir dažāda pieredze ar BAD BLOCKS.

Darbā kolēģim bija pāris bojātie bloki, Windows ik pa laikam meta zilo nāves ekrānu. Kas ar to disku notiktu tālāk, nezinu, jo nomainījām pret jaunu.

Paziņam parādījās viens bojāts bloks diskā. Uztaisījām pilnu formatēšanu. HD Tune to slikto bloku vēl joprojām rāda - tātad, varētu spriest, ka rezerves izsmeltas un nav uz ko remapot. Tā kā slikto bloku vairāk nepalika, datora saimnieks noriskēja neko nemainīt, un cik zinu, nu jau divus gadus dzīvo ar to pašu disku bez problēmām.

 

Radiem parādījās diskā sliktais bloks. Windows sāka rādīt tādu problēmu, ka ik pa laikam sastinga (arī ielādes laikā) un nācās bieži restartēt piespiedu kārtā. Windows pārinstalēšana neglāba, bet diska nomaiņa gan izglāba. Pats dīvainākais, ka šis disks bija sekundārais, it kā uz tā bad block pat nebūtu jātrāpās nekādiem Windows failiem, bet vienalga šādi uzkāršanās brīnumi notika. Viena ideja man ir - varbūt tas bloks trāpījās kāreiz vietā, kur Windows glabā failu sistēmas tabulu vai ko tādu, tāpēc arī uzkaras. Pilna formatēšana nelīdzēja, tā nu tas disks stāv plauktā bez darba. Bet slikto bloku skaits neaug.

 

Kaimiņš atnesa datoru ar sūdzību, ka lēni startējoties. Izdevās palaist Safe Mode, un WIndows Event Viewer bija pilns ar Disk has a bad block ziņām. HDTune rādīja traģisku bildi - vismaz 2% no diska bija sarkani, Reallocation Event Count bija ap 57 un turpināja augt ar ātrumu +1 stundā. Brīnums, ka Windows vispār spēja ielādēties. Ar steigu nomainījām, jo bija acīmredzami, ka nekas labs tur nesanāks.

 

Domājot, kāpēc man tik bieži nākas saskarties ar mirstošiem diskiem starp radiem, draugiem un kaimiņiem, bet pašam, tpu tpu visā manā datora piederēšanas laikā ir bijis tikai viens diska līķis (lietots Quantum Fireball 10GB pirms nu jau 10 gadiem, nobeidzās momentā ar skaļiem klikšķiem), vienīgā uzkrītošā atšķirība ir tā, ka man ir UPS. Dzīvoju laukos, un mums te vēji rausta elektrību pie mazākās izdevības, un tā sagadījās, kad tas Quantum nomira, pēc pāris mēnešiem izdomāju, ka UPS ļoti derētu. Laikam jau UPS atmaksājas citeo disku ziņā, īpaši ņemot vērā, kādas pēdējā laikā ir HDD cenas.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...