Jump to content

Fotokameras izvēle ilgtermiņā


usver
 Share

Recommended Posts

Ir nepieciešama pirmā spoguļkamera meitenei, kura līdz šim studē LU PPF, kopš bērnības smuki zīmē, veido un tamlīdzīgi, uz acīm vai rokām nav kritusi. Palasījos http://www.boot.lv/f...-spogulkameram/ un līdzīgus topikus, sapratu, ka jo dziļāk mežā, jo vairāk koku un ir nepieciešams vecāko biedru padoms.

 

 

Lietas, kas tiks bildētas: klusā daba u.c lietas skolai, dabas skati, portreti, arī krēslas skati, saglabājot smukās dabas krāsas, kur ziepji grib slēgt iekšā zibeni vai rādīt melnu tumsu.

Žiglie kadri arī tiks bildēti (piemēram, elementāri krītošas lietus lāses) - obligāta lieta.

Mēness, piemēram, tiks noteikti medīts fotomedībās - nekur neliksies.

Brieži diez vai, bet apkārtējie kaķi regulāri tiks medīti.

To visu liks, piemēram, kolāžās utml bez nodoma profesionāli kaut ko bildēt pasākumos vai taisīt "lielo mākslu" no rītdienas.

Filmēšanas iespēja ir nepieciešama.

 

 

Līdzšinējā pieredze: gadījuma rakstura ziepji, kuri krāsas pustumsā utml nespēj attēlot kā nākas, filmējot pie mazākajām kustībām rausta bildi.

Paredzamais lietošanas ilgums: līdz 5 gadiem, nākotnes ieguldījumi - līdz pāris simtiem, pirms tam ilgi un rūpīgi izvērtējot, vai tiešām to vajag. Un tā kā vēl studente, tad nav izslēgta arī izaugsme, nevis tikai "point`n`click" ziepja aizvietotājs.

 

Budžets: 450.. absolūtais maksimums 600Ls. Maz ticams, ka bodijs pats tiks mainīts un detaļas mainītas vispār, tādēļ arī tiek meklēts ilgtermiņa ieguldījums.

 

 

Jautājumi:

1) kā tieši un cik ilgā laikā notiek fotoentuziastu evolūcija, kādas slimības ir jāizslimo un kādas lietas cilvēki ar laiku sāk ņemt vērā? Kuras lietas fotoaparātā cilvēks "pāraug"? Teiksim - ziepjiem ir tik taustāma lieta kā bildes troksnis pie tumšākiem kadriem un nespēja tvert krāsas puskrēslā. Arī mēness utml tāli-tāli objekti izplūst/nespēj fokusēties. Kuri ir "lūzuma punkti" spoguļiem, kuros saprot, kādēļ ir vērts izvēlēties dārgāku modeli, nevis taupīt uz pašu lētāko?

2) kādi apvāršņi paveras lietotājam, ieguldot papildus simtu stiklā?

3) Kādi modeļi un stikli būtu ieteicami šādā gadījumā un budžetā, ja reiz naudiņa pasākumam ir atvēlēta? Un vai ir obligāti ar dzimto 18-55 objektīvu dzīvot pirmo gadu "kamēr saprot, kas ir kas"?

 

Pašlaik no modeļiem skatos uz

Nikon D90

Sony Alpha SLT-A33L DT18–55 KIT

 

Lūdzu komentārus par to, kāda būtu adekvāta izvēle prasībām.

Zibspuldze pie vajadzības tiks piemeklēta vēlāk un šobrīd nav prioritāte.

 

 

Ceru uz biedru palīdzību skaidrības ieviešanā.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Tu pieminēji prasības fotoaparātam , kas jau pirmsākumos ,kopā ar stikliem pārsniedz pāris kilo latus . Diemžēl :( .

Dabā tomēr ir tā , ka katrs bildētājs pavelkas uz ko citu , un laimē apstājas pie kādas ceturtdaļas , no tiem pāris tūkstošiem . Kāds būs Tavs gadījums , nezinu . Arī par to filmēšanas iespēju neesmu tik pārliecināts - fotografēšana un filmēšana tomēr ir divas atšķirīgas filozofijas , ja interesē filmēt , tomēr vajadzētu meklēt labu videokameru , ne foto . Par ražotājiem atturēšos izteikties - ja interesē mans viedoklis , uzzvani . Varētu ieteikt tik to , ka meklē spoguleni , ar aptuvenu stiklu 17-18 līdz 70-80 diapazonā , ar F , ne lielāku par 2.8 ( kits tas diez vai būs ) Tas segs lielu daļu no ikdienas vajadzībām , un ļaus saprast , ko vēl varētu gribēties . Un tad ievelc elpu , un ceri , lai vēlmes neaiziet jau iepriekš pieminētajos pāris tūkstošos . Labu zibspuldzi ( ar maināmu galvas leņķi ) nevajadzētu atlikt , bet gan noteikt , kā prioritāti - Tas pamatīgi paplašinās šī stikla un aparāta iespējas , un mazliet paildzinās vēlmi pēc pirkumiem ar cenām kosmosā . Rezumē - nav iespējams ar pirmo pirkumu nodrošināties visam , tikai tad , kad sāc , sāc saprast , ko vajadzētu . Vai arī līdz sapratnei nenonāc ...

Link to comment
Share on other sites

Sony noteikti neiesaku, Nikon jau labāk, bet Canons tomēr Latvānijā populārāks un ar servisu.

Par stiklu 100% piekrītu Pelēcim, noteikti ne KIT. Kaut vai Tamron 17-50/2,8 bet labāk gan Tokinu. Tikai tas būs nevis papildus simts bet papildus kā minimums 3 simti (par jaunu).

Par filmēšanu arī piekrītu, fotokamera tomēr ir fotokamera nevis video kamera. Iesaku pačekot sludekļus fotoblogā vai fotosienā, ja nav pretenziju pret lietotu aparātu un skatīties uz divciparu Canon - 40d, 50d, 60d...

Link to comment
Share on other sites

martinno

Mans spriedelējums...

Nevajag tam cilvēkam spoguli, tiešām nevajag :)

Es pats 4 gadus esmu bijis spoguļa lietotājs (entry klases) un sastopoties ar kvalitatīvākiem aparātiem esmu secinājis, ka entry klases spogulis ir samērā lielas mocības - nu nav viss tik spoži un perfekti kā gribētos. Otrais mīnuss spoguļiem kā tādiem - tas ir pietiekami liels, lai to visur negribētos ņemt līdzi. Trešais - nedrīkst žēlot naudu uz stikliem - tas ir visa pamatā.

Manā skatījumā tāds spogulis ar kuru būtu prieks darboties, sākas no 700Ls un uz augšu (body) + labi stikli + viss pārējais... Nu pie 1.5k Ls tas varētu nostāties.

Tieši pirms pāris nedēļām izliku savu komplektu tirdzniecībai, lai paņemtu kaut ko mazāku, bet īsti negribējās zaudēt funkcionalitāti.

Paņēmu Nikon P7100 - teikšu tikai vienu - esmu ĻOTI apmierināts ar šo verķi. Mazs, ātrs, funkcionāls... bildes sanāk kvalitatīvas, arī iekštelpās. 28-200mm objektīvs - vairāk nekas nav vajadzīgs.

 

Pa lielam no šīs klases ir vēl daži verķi uz ko skatīties: Fujifilm X10 - nedaudz īsāks, bet ļoti gaišs stikls (ļoti ātrs savā darbībā), Canon G12 - praktiski tāds pats kā Nikons, bet saka, ka esot nedaudz ātrāks.

Visiem šiem verķiem var uzlikt zibspuldzes. Un visi būs zem 400Ls par pilnu komplektu - fočuks, zibspuldze, atmiņas kartes, somiņa.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Maz ticams, ka bodijs pats tiks mainīts un detaļas mainītas vispār, tādēļ arī tiek meklēts ilgtermiņa ieguldījums.

 

Parasti jau ir tā, ka maina tieši bodiju un stiklus atstāj, jo stikli ir dārgākā fotoaparatūras sastāvdaļa. Bet nu tā ir tāda spekulācija vairākus gadus uz priekšu. Līdz ar to (vismaz manuprāt) jāskatās uz vidēji lētu bodiju un nauda jāmeklē stikliem. Te gan tie piesaukti divciparu Canoni vai tamlīdzīgas augsto plauktu tehnikas, bet reāli kropmatrica ir kropmatrica. Bodijam ap 300Ls un 700Ls var atšķirties uzbūves materiāli un pogu izvietojums, kā arī tā pati LCD izšķirtspēja, bet 2x labāks attēls tādēļ gan netiek iegūts.

 

Vēl ir tāda fotogrāfu slimība, ka gadās situācijas, kad iedod palietot kādu ļoti augstvērtīgu tehnikas vienību, parasti objektīvu, Pēc tam nedēļām pirms aizmigšanas domā, ka vajadzētu tomēr to daudzsimtu latu stiklu iegādāties. Un tad sākās.

 

Par nosprausto budgetu visticamāk jāmeklē pliks bodijs un kāds normālāks stikls. Kitinieku stiklu vērtība ir nekāda, pats ātri izsmeļ iespējas un tad kož pirkstos, ka iegādās kits, nevis 100Ls lētāks pliks bodijs un kādas normāls stikls.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es piekrītu martinno, tāpēc e iteiktu, mazu un ērtu fočīgo, kā NEX-5N

Link to comment
Share on other sites

martinno

No NEX un līdzīgajiem gan neredzu jēgu - tas ir vēl sūdīgāks variants nekā spogulis. Objektīvi taču jāpērk tik un tā.

Link to comment
Share on other sites

versatile

jauns Canon body 1100D + lietots tamron 17-50 +jauns/lietots 50/1.8; var arī 55-250 ar IS paņemt.

Budžetā it kā ielien. Nākamais upgrade - zibspuldze vai statīvs.

Labots - versatile
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Man ir 3 kameras un viena no tām NEX, kas ļoti labi aizstāj spoguleni, dēļ sava mazā izmēra un kvalitātes, kvalitāte neatpaliek no 60D. Martinno varbūt neesi fočējis ar tādu, tāpēc tev grūti spriest, kāda kvalitāte ir?

Link to comment
Share on other sites

martinno

Es nesaku, ka pēc būtības tie fočuki ir mēsli. Vienkārši, ja budžets ir ierobežots, tad nav vairs starpība spogulis vai ziepis ar maināmiem stikliem - stikls tāpat būs jāpērk - ja nav vēlme/līdzekļi ieguldīt stiklā, tad rezultāts būs tas pats.

 

Arī dārgā gala ziepjiem kvalitāte ir laba, bet nav jādomā par objektīviem. Kā saka - nopirki un lieto uz nebēdu :)

Link to comment
Share on other sites

versatile

Vēl interesanta manta būs tas Canon G1X. Pats labprāt tādu pirktu.

Link to comment
Share on other sites

martinno

NEX'am līdz spogulim kā līdz Marsam... NEX ir apveltīts ar lielu matricu, that's all.

 

G1 X - jā, bet cena patreiz nedaudz neadekvāta - nedaudz zem 600Ls :(

Link to comment
Share on other sites

Autora minēto var sasniegt ar jebkuru spoguli. Objektīvi var sadārdzināt pasākumu ārpus budžeta rāmjiem.

 

 

 

Līdzšinējā pieredze: gadījuma rakstura ziepji, kuri krāsas pustumsā utml nespēj attēlot kā nākas, filmējot pie mazākajām kustībām rausta bildi.

Fotogrāfija ir zīmēšana ar gaismu. Nav gaismas, nav bildes.

Link to comment
Share on other sites

Labi, bezjēgā strīdēties. Jo mums uzskati atšķiras.

Par G1X redzot iso samplus, var spriest, ka ziepene ar spogulenes funkcijām, bet ar troksnis kā ziepim. Pat salīdzinot NEX ar G1X, G1X trokšno daudz vairāk!

 

Autor, reku labs saits, kur var salidzināt iso samplus:

http://www.imaging-resource.com/

Link to comment
Share on other sites

lietots nikon D90,kaut kāds sigma/tamron/tokina gaišais pamatzooms un kādi manuālie fiksi no ebaya,lai var izpausties.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pievienojos šim ieteikumam, jo iesācējam nevajag ne objektīvus, ne fotoaparātu par pāris kilolatiem. Būs vajadzība - nopirks, nebūs - bildēs ar to kas ir. Sakarīgs objektīvs ~200-300Ls pietiks ļoti ļoti ļoti ilgam laikam, itsevišķi iesācējam.

jauns Canon body 1100D + lietots tamron 17-50 +jauns/lietots 50/1.8; var arī 55-250 ar IS paņemt.

Budžetā it kā ielien. Nākamais upgrade - zibspuldze vai statīvs.

 

Arī iesācējam nevajag kanonu ar 2 burtiem un lietots iesācēja rokās nav labāks par jaunu. To fufeli par lēto plasmasu stāstiet kaimiņu puģeļiem.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

unknovn

Iesaku Sony NEX 5N, matrica liela, trokšņi mazi, Filmēšana ideāla - kurai videokamerai ir tik laila matrica un tādi objektīvi. Tiko kāzās filmēju ar veco NEX 5 Full HD režīmā pustumsā, video ir labs un trokšņu gandrīz vispār nav.

Par to Objektīvu pirkšanu ir tā kā ir, NEX ir iespējamss arī nopirkt daudz maz labus objektīvus, pie kam jau ir iespēja nopirkt daudz maz universālu objektīvu lai nav nepieciešamas maiņas.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par paskaidrojumiem par bodija/stiklu sadalījumu - tātad izvēloties spoguleni, nav vērts iespringt uz 450Ls vērtām kamerām.

Tā vietā iesācēja džentlmeņa komplektam ilgam laikam ar atliektiem galiem būs ~250Ls kameras, piemēram, versatile minētais Canon EOS 1100D body vai kaut kas līdzīgs. Plus 17-50 stikls par 200..250Ls jau būs krutuma kalngals. Sadalījums max variantā budžeta limitos skaidrs, paldies.

 

 

Par Sony NEX-5N - cik saprotu, tas ir vienkārši kompaktāks un vieglāks spoguļkameras veids, principiāli neatšķiroties funkcionalitātei un iespējām, ja?

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Tiešām filmēji kāzas? Visas? Vai arī tikai pamēģināji uz pāris sekundēm nospiest filmēšanas pogu un nospriedi , ka filmēt ir ļoti labi . Ja pirmais , tad man jājautā - cik NEX 5 Full HD paņem atmiņas uz filmēšanas minūti ? Man , piemēram 5D Mark 2 ideāli filmē , tikai .... es viņu filmēšanai nekad neizmantoju - lai uzņemtu apt 12 minūšu klipu , tas paņem ap 4Gb atmiņaskartes . Lai kāzas nofilmētu , jāstaipa līdzi mugursoma , pilna ar CF :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Sony Nex, Oly Pen un Panasonic GF sērija (ir arī daži citi ražotāji, bet šie plašāk izmantotie) ir bezspoguļi.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Lētāks rumpītis + labs stikls noteikti būs labāks , nekā dārgāks rumpītis + štruntīgs objektīvs . Ja uztrauc trokšņi , no pretendentiem labāk izvēlēties kameru ar mazāko pixeļu skaitu . Par to krutuma kalngalu tik pārliecināts nebūtu , savādāk pats nekad mūžā nebūtu maksājis 1500 Ls par body . Nu ir tas tā vērts . Bet nu ... līdz tam ir jānonāk , un ieteiktais komplektiņš ir labs , lai saprastu vai maz to vajaga , vai ir labi tāpat .

Link to comment
Share on other sites

unknovn

Filmēju kāzās vairākas reizes (1nas kāzas) baidos samelot, bet 36min laikam aizņēma 2.6Gb, kopā zinu ka biju safilmējis 4,6Gb, laika ziņā tas varētu būt zem 1h.

Un nevar salīdzināt 5D Mark 2 ar NEX 5N.

USERV NEX 5N ir Bezspogulis, ar lielu matricu un ātru darbību.

http://www.dpreview.com/reviews/sonynex5n

Link to comment
Share on other sites

Ja spogulis un bezspogulis izmanto to pašu matricu, objektīvu un puslīdz to pašu attēla apstrādes algoritmu, rezultātam jābūt līdzīgam.

Spoguļkameras galvenā īpašība ir tās sniegtā iespēja skatīties caur objektīvu. Ja negribas aparātu likt pie acs, tad spogulis nav obligāts un var izvēlēties kaut ko penveidīgu.

 

1100D ir interesanta kamera, pat video ļauj uzņemt.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Finansiālā ziņā tas NEX un tamlīdzīgi nav izdevīgs. Ieguvums nedaudz samazinot gabarītus un iegūstot pusspoguli, man liekas, ka neattaisno savu cenu. Salīdzini rāda, ka lētākais modelis ir 415Ls un par to naudu sanāk 1100D un jau puse no normāla objektīva.

Labots - Mežavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Es jau nesalīdzinu , turklāt Sony modeļos pārāk neorientējos . Kaut kā , no pašiem pirmsākumiem , esmu sev tos izslēdzis no fotoaparātu klāsta .

Iespējams Sony ir ko uzlabojis , kopš tiem laikiem , bet nu ... es nezinu . Es vienkārši apšaubu filmēšanas lietderību caur fotoaparātu . Pat , ja neņem vērā visus pārējos bet ... , kā jau minēju - fotogrāfs un operators ir divas dažādas filozofijas . Es nejūtos tik spēcīgs , lai apkārtni uztvertu , kā operators . Un ir redzēti tāda jūra garlaicīgu , tizlu , pašfilmētu video , ka nav vēlmes to vēl papidināt ar saviem kakājumiem :) . Tas pats gan ir sakāms arī par fotogrāfijām , bet nu šeit es vēl kaut kā ķepurojos :)

Labots - Peleecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

unknovn

Es uz NEX 5 pārgāju no 350D + 70-200F4, 50mmF1,8, Tamrons kautkads 18-55 laikam bija. Nebija man sirdī fotogrāfēšana tik ļoti + mugursomu apkārtstaipīt nepatika, līdz ar to aizgāju uz Nex 5 un ja godīgi, ļoti apmierināts.

Mans subjektīvais viedoklis ir tāds, ka gribi +- profesionāli ķimerēties, jā ņem spoguleni un vāc optikas, bet tādam kā man, kam vajag vairāk dzīves mirkļiem gan foro gan video, NEX sevi attaisno pilnībā, piekam te arī ir tas pats jautājums bat bodijiem, ņem un maini :)

 

Par mirkļu fotogrāfēšanu varu teikt tā, dzīvnieku spēlēšanās, bērnu izdarības, vai kaut vai kalnu ainavas, kad esi virsotnē no 3000m uz augšu ir neaprakstāmas iekš video, bildēs to tā nevar parādīt kā video.

Labots - unknovn
Link to comment
Share on other sites

martinno

Kā jau Mežavecis teica - tie ūber modernie bezspoguļu varianti ar maināmajiem objektīviem, IMHO, ir neadekvāti - cena tāda pati kā spogulim, pat augstāka. Un ar visu objektīvu nav nekāds kompaktais vatriants - tāpat kabatā neieliksi. Tad jau labāk staipīt līdzi čemodānu ar spoguli.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Var , bet to ir jāmāk . Tur ir ne tikai tehnika , bet arī kompozīcija no svara un jā - manuālie iestatījumi un čujs un ņuhs un māka . Ja to nevar panākt vinam kadram , kādas cerības ir to izdarīt 366 kadriem ( vai cik nu tur ) sekundē? Tas , ka ir iespēja pagrozīt kameru tudi sjudi un it kā ietvert visu , nepadara filmējumu iespaidīgāku .

Tas , ka mugurkaulā pašam filmētājam ieslēdzas atmiņu niezes , skatoties paša safilmēto , neskaitās :) . Skatītājs tur nebūs bijis , tātad tāda efekta nebūs

Link to comment
Share on other sites

martinno

Un nav jēga iespringt uz matricas lielumu, ja netaisies printēt A1 izmēra plakātus. Huj uz aci redzēsi tās atšķirības.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Heh, filmēšana noteikti ir vajadzīga tikai tādā līmenī kā lai nebūtu kabatā jāstaipa līdzi arī 100..150Ls vērts ziepjutrauks, kurš pa lielam apmierinātu vajadzības. Tātad ja tēmētu uz krutu filmēšanu, tad protams, ka iegādātos to atsevišķi.

Par to, vai ~500Ls vērts komplekts ir vai nav kruts - tādā svara kategorijā būtu gana.

 

jauns Canon body 1100D + lietots tamron 17-50 +jauns/lietots 50/1.8; var arī 55-250 ar IS paņemt. Budžetā it kā ielien. Nākamais upgrade - zibspuldze vai statīvs.

 

Meklējot, kas ietilpst šajā džentlmeņa komplektā, guvu šādu priekšstatu:

 

 

50/1.8 (~100Ls), cik saprotu, der nelielos attālumos un ļauj fokusēties tikai uz noteiktu objektu, to izceļot, bet fonu atstējot nefokusētu. Spēlēšanās ar fokusiem, vārdu sakot, ir galvenais pielietojums vai vienkārši general-purpose ātras bildes, ja nav īpašu prasību.

Savukārt 17-50 17-50mm Tamron objektīvi (200 bez IS, 300 ar IS) palasoties sapratu, ka nodrošina lielāku dzidrumu un asumu gan portretiem, gan ainavām un nodrošina labāku zūmu, kā arī ļauj uzņemt skaidrākas bildes pustumsā.

Vai šāds ir objektīvu galvenais pielietojums?

 

Un ja meklē 17-55 17-50mm Tamron objektīvus, tad skatos, ka 200Ls bez IS un 300Ls ar IS - cik saprotu, attēla stabilizācija notiek tikai objektīvā un IS bez statīva nodrošina to, ka lielāks % bilžu būs kā nākas, nevis izsmērētas. Uz kuru vajadzētu tēmēt?

 

 

Xnetā ir atrodams šāds komplekts:

EF-S 18-55MM f3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4-5.6 III

 

Otrais, skaidrs, ir teleobjektīvs, kura priekšrocības izpaudīsies bildējot tālus objektus. Aptuveni kā http://www.flickr.co...in/photostream/

Pirmais, savukārt, ir grūti saprotams - 60..100Ls vērts, ar IS ( attēla stabilizāciju ).

 

Palasoties iekš tējkannu FAQ (http://photonotes.or...faq/lenses.html),guvu nelielu priekšstatu, kā pēc parametriem atšķiras 60..100Ls vērts objektīvs (f3.5-5.6), no tāda, kam ir mazāks F, kā ieteica Pelēcis:

 

ar aptuvenu stiklu 17-18 līdz 70-80 diapazonā , ar F , ne lielāku par 2.8 ( kits tas diez vai būs )

Mazāks F dod lielāku skata leņķi un asāku kopējo bildi, vai ne? Cerams, neko neesmu sajaucis :huh:

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

versatile

50/1.8 nemaksā 100 Ls. par jaunu nekādā gadījumā nevajadzētu maksāt vairāk kā 70 (skat.ss.lv); savu pirku lietotu par 30 - bet nu tā ir nosacīta haļava.

50nieks dos labu asumu, pludinātus fonus, utt. Kā general urpose visiem nederēs, jo diezgan šaurs skata leņķis.

tamronam 17-50 (nevis 55) nav vērts ņemt VC versiju - vismaz tā runā. Vecā esot labāka. Ar optiku tā gadās.

18-55 IS nav slikts stikls, bet tamrons būs labāks visos aspektos. Par 75-300 neko daudz labu neesmu dzirdējis. 55-250 IS esot labāks un laikam lētāks arī.

18-55 bez IS nav labs stikls.

 

F nav nekāda sakara ar skata leņķi un asumu. Ok, F ir, - jo lielāks cipars, jo lielāka daļa bildes asumā.

Te ir viens rakstelis, tiesa, bez bildēm, bet domu saprast gan jau var. http://versatile.blo...ktiskie-pamati/

ar cipariņiem var paspēlēties te.

http://camerasim.com/camera-simulator/

Labots - versatile
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es paņemtu Nikon J1. Ideāls kompromiss starp izmēru un bildes kvalitāti. Matricas izmērs tieši pa vidu starp spogulenēm un ziepjiem. Izmērs un svars arī pa vidu. Bet bildes man liekas ļoti labas.

P.S. Pētot samplus esmu secinājis, ka pēdējo gadu advancētie ziepji bildē draņķigi, kaut specenes ir labas.

Labots - nrs
Link to comment
Share on other sites

versatile

Vajadzētu saprast, ka meitene tomēr aparātu pirks +/- radoši profesionālām vajadzībām.

Attiecīgi, ziepjus var atmest. Objektīvus noīrēt vai aizņemties var vienmēr, ziepim neko tādu izradīt nevarēs.

Tālāk, mazie bezspoguļi - jā, varbūt, bet kur garantija ka vēl pēc 2 gadiem kāds tiem taisīs objektīvus? Ka tieši izvēlētā sistēma nenomirs?

Savam priekam pirkt var visu ko, bet es tomēr ieteiktu palikt pie pārbaudītām vērtībām - canon/nikon un spoguļu sistēmas. Sagribēs - piepirks par lētu naudu filmiņnieku un eksperimentēs ar tiem pašiem objektīviem (vismaz sigmas var uzlikt filminiekam arī tad, ja domātas crop matricai - pie kaut kādiem milimetriem pat nav melnu malu) savajadzēsies - noīrēs L stiklus un sabildēs pasūtījumu. Nevajadzēs neko no tā - būs vienkārši laba kamera.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Meitenei nafig nav vajadzīgs spoguļklucis kā pirmā kamera, bet pirkt dārgu ziepeni ir absolūti bezjēdzīgi!

 

+1 visiem kas ieminējās par NEX vai Micro 4/3.

 

Jauns Olympus E-PL1 ar kit lēcu - 190ls

+ Adapteris pa 10ls un bezgalīgi varianti ar manuālajām lēcām kuras maksā 10-30 ls

 

Pēc tam kad iebrauks kas ir kas un kad sapratīs ko viņa vēlas, var domāt vai vajag spoguleni vai nē.

 

[šeit bija sludinājums]

 

PM

Labots - VIL
sludinājums izdzēsts
Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Usver , nez - manuprāt šeit tu gudrs netiksi - katrs vilks deķīti uz savu pusi . Varam sarunāt tā , kādu skaistu pavasara dienu , kad būs vēlme gar jūru pastaigāt , varu Jums abiem aizdot parotaļāties gan ar labu ziepi , gan ar savu ,,džentlmeņa komplektiņu,, . Varam pat to darīt kopā - lai neizpaliktu ieeikumi un komentāri.

Tad var būt radīsies lielāka apskaidrība - vai ir vērts , un par ko izdot naudu .

Link to comment
Share on other sites

pa nikon J1 vai V1 nav jēgas pat uzsākt kaut kādas sarunas, vienkārši neveiksmīgs gājiens no nikon puses

Link to comment
Share on other sites

tagad kā reiz uz molu jābrauc 100 roņus medīt ar kamerām :hunter:

Link to comment
Share on other sites

Pelēcis: pateicos par piedāvājumu (paklanās). Šajā gadījumā galvenā persona, radu meitene, zināmu apstākļu dēļ nemaz netiek informēta par pirkumu, kas arī apgrūtina pasākumu. Bet tas jau tiešām būtu ideālais variants - iedot rokās paspēlēties ar manu Pentax K-m defaulto KIT un citu aparātu ar citiem stikliem un vēl advancētu ziepjutrauku. Ģimene diemžēl atsakās no šādas iespējas :>

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...