Jump to content

Jēriņš jaunā pīlē


Kaspars12
 Share

Recommended Posts

Sveiki gaļēdāji un gaļas neēdāji.

 

Šoreiz tas būs vairāk kārtīgākiem gaļēdājiem, jo gaļiņa būs jērs un kā lielāka daļa zina, tad gaļiņai ir patīkams treknumiņš, ne tāds kā cūkgaļai! Nekāda īpašā recepte nav- sautēta gaļa.

Tā kā gāzes plītij cepeškrāsns ir izdegusi/beigta, tad kamēr nebūs jaunas, jāiztiek ar riņķu liesmu, kaut arī ļoti pietrūks krāsnī cepto ēdienu. Tad nu izdomāju, ka varētu dabūt cepamo trauku tautās sauktu par "pīli", kas šķiet bija no čuguna. Tad nu devos apstaigāt centrāltirgu un kā izrādās tikai trijās vietās bija kaut kas līdzīgs pīlei, vienā vietā bija tikai čuguna, pārējās alumīnija un keramikas. Tā čuguna bija stipri par lielu, lai izmantotu uz gāzes plīts un virs mana domātā budžeta. Cena viņai bija ~27ls. Tad nu atlika izvēlēties starp keramiku un alumīniju. Keramiku atmetu, jo nepieciešams lietot uz atklātas uguns un baidīja iespējamība, ka var saplīst. Tad nu beigās paņēmu alumīnija smagāko un atbilstošākās formas atklātai liesmai. Man par pārsteigumu cena bija ļoti draudzīga, 9ls ar kaut ko.

 

Par recepti:

1) ~1.5kg kārtainas jēra gaļas

2) 2lieli burkāni

3) Kartupeļi jau kā piedeva, cik jau vajag, tik ņem, jo vārīju atsevišķi.

4) 4 ķiploka daiviņas

5) viens liels sīpols

6) Lai nenomāktu labo garšu, garšvielas ir tikai-pipari, sāls, lauru lapa un kāds smaržīgais pipars.

 

Pagatavošana:

Gaļu sagriezu gulaša gabalos, burkānu apmērām tādos pat gabalos. Ķiploku un sīpolu sakapāju smalki ar manuālo rokas smalcinātāju. :D Kārtīgi izmazgāju jauno trauku, lai ir sterili un liku karsēties, pievienojot nedaudz eļļu, tā lai tikai dibens nosegts. Uzkarsušā katlā liku gaļu, ko kārtīgi saspiedu un apkaisīju ar sāli un pipariem. Pēc 5min apmaisīju, apbēru ar garšvielām un liku virsū burkānus un tiem vēl virsū sīpolu ar ķiploku un atlikušās garšvielas. Pēc kādām 20min pievienoju kādu pus glāzi ūdens. Kopā sautēju ap 40-50min un apmaisīju kādas 3x.

 

 

t7o2tmnavcpv1npfyf.jpg

 

 

7qbdhhzlsbhuzamd3v71.jpg

 

 

Rezultāts

Pašam par pārsteigumu, pat negaidīju, ka alumīnijs varētu būt tik labs, laikam jau tas biezums glāb materiāla trūkumus. Mēģinot šādus ēdienus parastajā katlā viss piedega, bet šajā viss izgatavojās kā cepeškrāsnī, kad ietin folijā vai saliek maisā.

 

Labu apetīti, tiem, kam vēl priekšā ēšana :)

 

yx5lf6yyuxiuzbkf10bv.jpg

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
(labots)

Pazīstams mājražotājs no Latgales. Reizēm, kad ir piedāvājums tiek uzpildīta saldētava. Bieži jau nesanāk jēriņu ēst, bet reizēm sagribas.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Es jau pats tagad meklēju kur un ar kopā paņemt jēru.

 

+ ņemot vērā, ka cūkgaļu needu, + tev.

Labots - Žīds
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
(labots)

ja nepatīk centrāltirgus vari paskatīties ss.lv, ir salīdzinoši daudz piedāvājumu, kur pat var redzēt to jēru arī pirms pārvēršas par gaļas gabalu un saprast, ka tā gaļa nav nākusi no tālām salām kur zāle zaļāka un gaļa liesāka :D

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Kas vainas centrāltirgus jēram?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
(labots)

Gan jau, ka labs, pārbaudes izturējis utt. Nekad nav sanācis tur pirkt jēru. Bet tie, kas ir pirkuši var padalīties par labākajām vietām un cenām.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...