Kaspars12 Ierakstīts Marts 7, 2012 Share Ierakstīts Marts 7, 2012 (labots) Sveiki gaļēdāji un gaļas neēdāji. Šoreiz tas būs vairāk kārtīgākiem gaļēdājiem, jo gaļiņa būs jērs un kā lielāka daļa zina, tad gaļiņai ir patīkams treknumiņš, ne tāds kā cūkgaļai! Nekāda īpašā recepte nav- sautēta gaļa. Tā kā gāzes plītij cepeškrāsns ir izdegusi/beigta, tad kamēr nebūs jaunas, jāiztiek ar riņķu liesmu, kaut arī ļoti pietrūks krāsnī cepto ēdienu. Tad nu izdomāju, ka varētu dabūt cepamo trauku tautās sauktu par "pīli", kas šķiet bija no čuguna. Tad nu devos apstaigāt centrāltirgu un kā izrādās tikai trijās vietās bija kaut kas līdzīgs pīlei, vienā vietā bija tikai čuguna, pārējās alumīnija un keramikas. Tā čuguna bija stipri par lielu, lai izmantotu uz gāzes plīts un virs mana domātā budžeta. Cena viņai bija ~27ls. Tad nu atlika izvēlēties starp keramiku un alumīniju. Keramiku atmetu, jo nepieciešams lietot uz atklātas uguns un baidīja iespējamība, ka var saplīst. Tad nu beigās paņēmu alumīnija smagāko un atbilstošākās formas atklātai liesmai. Man par pārsteigumu cena bija ļoti draudzīga, 9ls ar kaut ko. Par recepti: 1) ~1.5kg kārtainas jēra gaļas 2) 2lieli burkāni 3) Kartupeļi jau kā piedeva, cik jau vajag, tik ņem, jo vārīju atsevišķi. 4) 4 ķiploka daiviņas 5) viens liels sīpols 6) Lai nenomāktu labo garšu, garšvielas ir tikai-pipari, sāls, lauru lapa un kāds smaržīgais pipars. Pagatavošana: Gaļu sagriezu gulaša gabalos, burkānu apmērām tādos pat gabalos. Ķiploku un sīpolu sakapāju smalki ar manuālo rokas smalcinātāju. Kārtīgi izmazgāju jauno trauku, lai ir sterili un liku karsēties, pievienojot nedaudz eļļu, tā lai tikai dibens nosegts. Uzkarsušā katlā liku gaļu, ko kārtīgi saspiedu un apkaisīju ar sāli un pipariem. Pēc 5min apmaisīju, apbēru ar garšvielām un liku virsū burkānus un tiem vēl virsū sīpolu ar ķiploku un atlikušās garšvielas. Pēc kādām 20min pievienoju kādu pus glāzi ūdens. Kopā sautēju ap 40-50min un apmaisīju kādas 3x. Rezultāts Pašam par pārsteigumu, pat negaidīju, ka alumīnijs varētu būt tik labs, laikam jau tas biezums glāb materiāla trūkumus. Mēģinot šādus ēdienus parastajā katlā viss piedega, bet šajā viss izgatavojās kā cepeškrāsnī, kad ietin folijā vai saliek maisā. Labu apetīti, tiem, kam vēl priekšā ēšana Labots Marts 7, 2012 - Kaspars12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Marts 7, 2012 Share Marts 7, 2012 Kurā vietā jēru pirki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Marts 7, 2012 Author Share Marts 7, 2012 (labots) Pazīstams mājražotājs no Latgales. Reizēm, kad ir piedāvājums tiek uzpildīta saldētava. Bieži jau nesanāk jēriņu ēst, bet reizēm sagribas. Labots Marts 7, 2012 - Kaspars12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Marts 7, 2012 Share Marts 7, 2012 (labots) Es jau pats tagad meklēju kur un ar kopā paņemt jēru. + ņemot vērā, ka cūkgaļu needu, + tev. Labots Marts 7, 2012 - Žīds Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Marts 7, 2012 Author Share Marts 7, 2012 (labots) ja nepatīk centrāltirgus vari paskatīties ss.lv, ir salīdzinoši daudz piedāvājumu, kur pat var redzēt to jēru arī pirms pārvēršas par gaļas gabalu un saprast, ka tā gaļa nav nākusi no tālām salām kur zāle zaļāka un gaļa liesāka Labots Marts 7, 2012 - Kaspars12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Marts 7, 2012 Share Marts 7, 2012 Kas vainas centrāltirgus jēram? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Marts 7, 2012 Author Share Marts 7, 2012 (labots) Gan jau, ka labs, pārbaudes izturējis utt. Nekad nav sanācis tur pirkt jēru. Bet tie, kas ir pirkuši var padalīties par labākajām vietām un cenām. Labots Marts 7, 2012 - Kaspars12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts