Jump to content

Ārējais cietnis bremzē Startupu


Krims
 Share

Recommended Posts

Kopš esmu pievienojis savu ārējo cietni pie jaunās stacijas, tas ļoti izteikti bremzē datora ielādi - sākot no paša pirmā logo, kas parādas (kur attiecīgi var startēt BIOS, BootMenu utt.) līdz pat Welcome screenam.

Kad restartēju datoru, tas bieži vien paliek pie tā paša pirmā logo, līdz netiek atvienots ārējais vai restartēts pa jaunam. Ja tomēr tiek pāri logo, tad diezgan liela aizķere ir pie Welcome screena (ap 2~3 sekundēm), bez ārējā Welcome screenu pat nevar paspēt ieraudzīt.

 

Baigi pārbāzts arējais jau nav - no 1TB, 300GB aizņemti. Tāpat arī nekādi /chkdsk errori nav un viss izskatās smuki.

Ārējais man ir pievienots back-panelim USB 2.0

Varbūt BIOS uzstādījumos kaut kur var norādīt, lai startējot datoru, tas ignorē ārējo, un tikai pašās beigās, kad dators ir pilnībā ieslēdzies, atrod ārējo.

Varbūt kas cits?

 

Būšu ļoti pateicīgs, ja varēsiet kaut ko šajā lietā ieteikt.

Labots - Krims
Link to comment
Share on other sites

Jau stāv Enablots SSD, kā pirmais un vienīgais.

Ir tā, ka ārējais ieslēdzas uzreiz, kad tiek padota strāva, un ja ir savienots ar PC, kaut arī barošanas bloks stāv uz OFF. Tāpēc sanāk, ka vienmēr ārējais ieslēdzas pirms dators ieslēdzas. Jā, ārējam ir patstāvīgs PSU.

Man šķiet savādi tas, ka ārējais kaut kādā veidā saņem signālu no PC, par to ka USB vads ir pievienots, kaut arī esmu uzlicis, lai barošanas bloks strāvu nepadod. Un arī tad kad ieslēdz barokli, mātesplatē tad protams gaismiņa iedegas - tas jau normāli un tā tam jābūt. Un ja USB vads ārējam tiek atvienots, kad strāva nemaz netiek padota no PC, tad ārējais tomēr arī saprot, ka vads nav pievienots. Kā tas var būt, ja signālu var saņemt tikai strāvas veidā un ja strāva šajā gadījumā tiek bloķēta (mātesplatei gaismiņa nedeg), bet tomēr ārējais caur USB kaut kā to signālu saņem. Pirms tam ārējais tika izmantots priekš portatīvā datora, un tad viņš ieslēdzās tikai tad, kad ieslēdza pašu portatīvo, kaut arī strāva tika brīvi padota nepārtraukti. Arī nekādu startupa bremzēšanu neizraisīja.

Un vēl, portatīvajam ārējais uzreiz izslēdzās, kad portatīvo izslēdza, bet tagadējai stacijai, tas izslēdzas tikai tad, kad izslēdz arī PC barokli.

Labots - Krims
Link to comment
Share on other sites

Pieejams tikai S1(POS) un S3(STR) - stāvēja uz S1, pamainot, nekas nemainās. Piekam, lasīju, ka priekš SSD labāk ņemt S1.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...