Jump to content

Šokolādes kūka.


Raimonds1
 Share

Recommended Posts

Sakārojās šokolādes kūku un internetā atradu, ka esot tāda šokolādes-biešu kūka, esot baigi labā, un tā.

 

Vajag - 200g (2 tāfeles) šokolādes ar kakao saturu 70%, 250g biešu, 4 tējkarotes espresso kafijas, 140g miltu, 150g cukura, 180g sviesta, 5 olas, 4 tējakrotes kakao pulveris un tējkaroti ar kaudzi cepamā pulvera.

 

Ir trīs ilgie procesi - biešu vārīšana, šokolādes kausēšana ūdens vannā un pati cepšana cepeškrāsnī.

Bietes vāra - 2-3 gab, minūtes 30 -40, tad skalo un dzesē ar aukstu ūdeni, mizo, sagriež un sablenderē.

 

Kausē šokolādi - salauž mazos gabalos un kausē ūdens peldē. Kad jau gandriz izkususi, pievieno kafiju, liek klāt sviestu un to visu kausē. Sviestu pievieno pakāpeniski maziem gabaliņiem. Atstāj nedaudz sviesta formas ieziešanai.

 

Biešu vārīšanu un šokolādes kausēšanu veic apmēram paralēli, varbūt 10-15 minūtes to šokolādi sāk kausēt vēlāk.

Cepeškrāsni apmēram pa to laiku silda līdz 180 grādiem.

 

Atsevišķi sajauc miltus, cepamo pulveri un kakao.

 

Atsevišķi atdala olu dzeltenumus no baltumiem.

 

Kad sviests un šokolāde izkususi, kādas 6-8 minūtes ļauj atdzist. Šis varētu būt atkarīgs no ūdens peldes traukiem, man bija diezgan siltumietilpīgs speciāls metāla trauks šadiem pasakumiem ar dubulto dibenu un bija tās 8 minūtes.

 

Jauc klāt olu dzeltenumus, tad bietes.

 

Sakuļ olu baltumus ar cukuru.

 

Pēc oriģinālas receptes tur visam jābūt saputotam, gaisīgam un nedrīkstot pārāk intensīvi visu sajaukt.

 

Tad nu tos olu baltumus ar cukuru iejauc tajā sajauktajā šokolādes, kafijas, olu dzeltenumu un biešu masā.

 

Piejauc klāt jau iepriekš atsevisķi sajauktos miltus ar kakao un cepampulveri un masu sapilda ar sviestu ieziestā formā.

 

Liek iepriekš līdz 180 grādiem jau sasildītā cepeškrāsnī un uzreiz nogriež regulatoru uz 160 grādiem.

 

Cep 40 minūtes.

 

 

Sanāk visai garšīga kūka, kas labi garšo gan tāpat, gan ar skābajām zaptēm un kausētu šokolādi, tātad ir izmantojama arī tortes ripuļiem

 

 

ideja

 

telegraph.co.uk/foodanddrink/recipes/6222618/Nigel-Slater-recipe-an-extremely-moist-chocolate-beetroot-cake-with-creme-fraiche-and-poppy-seeds.html

post-68042-0-51806100-1329825952_thumb.jpg

post-68042-0-23173600-1329825988_thumb.jpg

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

180g

laboju

 

tā kafija ir jāuzvāra un tad jālej klāt tās 4 karotes

 

Šodien - ar šokolādi un ievārījumu (tāfele šokolādes, 3 ēdamkarotes saldā krējuma sakausē kopā un pārlej plus zelta jāņogu zapte)

post-68042-0-23993000-1329828843_thumb.jpg

post-68042-0-87211200-1329828872_thumb.jpg

post-68042-0-21532800-1330175153_thumb.jpg

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...