Jump to content

Palīdziet izvēlēties nošupadu


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Cilvēks uzlicis aci uz http://aboluveikals.lv/index.php?zoomid=1782 , prasa vai ir OK - man, savukārt, maki pie vienas vietas, ta neko nevaru pateikt. Par nošupadu - vajadzīgs kārtīgs darba zirgs - cilvēks i jurists, braukā riņķī, ņemās pa tiesām, ta svarīgi, lai būtu izturīgs uz virināšanu, tricināšanām, un aķīša ilgums ar būtu vērā ņemams apstāklis. No tās pašas MacBook Pro sērijas, skatos, ir lētāki, bet ar 13.3" ekrānu - nezi, dzīvē varbūt tomēr ir lietojams? Man kauču kā šķiet, ka pa mazu, bet nu rokā turējis neesmu (un jā - protams, ieteicu viņam aiziet un dzīvē paskatīties pašam arī :) Varbūtās MacBook Pro vispār nav labākā izvēle?

Un - pirmais jautājiens, jau paredzu, no viņa būs - kā atvērt word & excel windowsiskos failus uz tā brīnuma? :) Pēc gosta jau viss i virsū, jebšu vēl par miļjardiem kauču kādas aplikācijas jāpiepērk? Un vispār - vai tur jau darbam ir vajadzīgās lietas virsū? Nu, word & excel analoģiskas padarīšanas?

Un - antimakintošisti var iemest akmeni dārzā un ieteikt par apmēram tādu pašu cenu ko analoģisku (jebšu pat labāku) ar Windowsu :) Varbū izdodas cilvēku atrunāt no ticības maiņas :)

Nu ja - agregāta noderīgums spēlēm noteikti pie kājas, bet nu filmas normālā HD kakčestvā vajadzētu vilkt.

Link to comment
Share on other sites

Par Pro nezinu, bet uz Air nebija nekas no Ofisa programmām.

Var pirkt MS Mac Office par ~70 Ls. Tad noteikti būs savietojams ar visiem Word dokumentiem.

Var arī likt virsū kādu brīvo ofisa softu. Uz Air uzliku LibreOffice. Strādā labi un var visus pamatdarbus izdarīt.

Vienīgi, daži MS Word veidotie dokumenti ar speciāliem stiliem uzlaboti un izskaistināti atveras bez šiem izskaistinājumiem.

Bet savādāk - viss strādā.

Vēl viena lieta - ja cilvēks visu laiku ir darbojies ar Win aplikācijām un Win vidē, tad sākumā būs grūti pierast pie jaunā interfeisa un izkārtojuma.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Un kas tam ThinkPadam tik labs? Ekrāns ar tik 13"...

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Ja rodas šāds jautājums, tad var droši klientam teikt, lai ņem to, kas patīk pēc krāsa. Būs akurāt labs ieteikums.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Tu viņu arī nevarētu atļauties :) Atslābsti.

 

->audio_spoks

 

Šāds jautājums rodas, jo es pats lietoju nošupadu par 400 Ls un esmu vairāk kā apmierināts. Biznesa klase mani neinteresē. Tāpēc jau arī jautāju, galu galā. Un tas nav klients, bet draugs - nav mans algots darbs ieteikt datortehniku :)

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Juristam noteikti vajadzēs MS Office.

Pamatojums? Esmu atskatījies uz čerez ž taisītiem un noformētiem dokumentiem no 2 dažādiem nesaistītiem juridiskajiem kantoriem. Nav vērts ietaupīt vienas-divu stundu likmi un pēc tam mocīties ar dokumentiem, kuri izskatās savādāk.

 

Esmu palietojis Macbook pro (tieši ar 13.3" ekrānu) ~ nedēļu. Atzīšos, pašam pat sagribējās sev tādu (tieši dēļ MacOS *nix saknēm), taču nejutu aicinājumu nolocīt gandrīz 1kLs par datoru.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Ā - nu par to nav jautājums - loģiski, ka tur dokumentu aprite nepajokam, tā kā visādas freevāres nederēs.

Nu, šoreiz tiešām nauda viņa problēma :) Arī, protams, ar iPhone staigā, par ko es vienmēr ierēcu utt. :) OK, tad jau laikam MacBook Pro sērija būs OK, lai pats skatās, vai 15", vai 13" ar der.

Link to comment
Share on other sites

Parastam lietotājam, kam tur neinteresē visādas perversijas mēģināt ar datoru - it sevišķi ja iepriekš lietojis Win XP - starp Win 7 un Mac os nebūs nekādas lielās atšķirības.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Manuprāt būtu jāsāk ar to, ka i7 būs par daudz. Plus jānočeko kā silst visādas video kartes un vai neālējas ventilatori. Es negribētu nolocīt 1000+Ls un tad visu dienu pavadīt pie rēcošas un karstošas ierīces. Godīgi gan jāatzīst, ka neesmu pie jaunajiem Probukiem ar "i" procesoriem sēdējis un kā sastāv ar pārslēgšanos no procesora video uz spēcīgo video karti OS X sistēmā.

 

Pats kaut kādiem dokumentu darbiem neko vairāk par i3 neņemtu (ja arī nauda spiestu kabatas), jo tas nodrošina pieklājīgu veiktspēju, mazu silšanu un labu baterijas darbību. Bet jautājums - vai biznesa klasēs kāds piedāvās 15" un i3. Lielās ātrdarbības meklētu SSD un lielā RAM apjomā.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

MacBook Pro būs tīri mehāniski izturīgāks par kaut kādu plastmasas HP vai IBM.

Galu galā, MacBuks arī izskatīsies glaunāk. Ja ir nauda, iesaku. Ja nav, tad nekādā gadījumā.

 

P.S. Vispār, arī MacBook Air ir ļoti ok, vienīgais jaskatās, vai ar 13" pietiek. Jauda tajam sīkajam štruntam atlikulikām.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Nezinu par ābola ražojumu, bet kolēģi jau pamanīja nepilnības, kas ir būtiskas jebkuram dārgā gala laptopam.

 

1)i7 vajadzīgs nav, kā arī, ja nedzenā spēles pietiek ar i3 sandy bridge atliektiem galiem, kā arī mazāks energo patēriņš un svars, kas tieši atsaucas uz bateriju.

2)Tā iebūvētā videokarte arī nav vajadzīga HD 6750 M rīs elektrību vienalga tad jau labāk iztikt ar i3/i5 iebūvēto priekš HD filmām pietiek un pat HL 2 uz max var spēlēt :D.

3)Ekrāns arī var būt ne 13.3 , jo man piemēram lielāks ekrāns darbam patīk labāk nekā 13.3 kurā acis var izmežģīt.

 

Jāņem vērā, ka biznesa klases laptops IR paredzēts intensīvai lietošanai un tās eņģes tik ātri nenomocīsi9iespējams nekad), bet ja būs nepieciešams remonts esi gatavs par vienu bateriju atdot 350ls .... Lai gan šinī gadījumā izskatās, kad nauda lielu lomu nespēlē.

 

Verdikts es neieteiktu saviem klientiem ābolu darba vajadzībām ir alternatīvas, kas ir kopumā labākas par gandrīz 1/3 summas.

Es piemēram lietoju DELL latitude e6410 nu nenokaujama mašīna labs alumīnija dizains eņģes pēc gada intensīvas lietošanas tādas pašas kā jaunas. Un maksā 1000 $ nevis 1300ls

 

Bez tam visi paziņas kas ir nopirkuši ābolu saka vienu un to pašu, ja esi dizainers tipa foto/filmas editēd ābolu softs esot labāks, bet pārējiem tā pat ir virtuālās mašīnas ar win7 jo puse vajadzīgo softu(VPN klienti piemēram) vienkārši nestrādā vai netiek suportēti.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

pa 1300 jebkuram citam kantorim būs aparāts ar labāku ekrānu, nevis native 1440x900 , labāku video , nevis 512, lielāku operatīvo, 3 gadu garantiju, ne 2 , BR nevis DVD, utt.

Link to comment
Share on other sites

Pa manam - ja tas ir jurists, tad primāri ir datu drošība, ja kāds to kasti nosper.

Lenovo ir spēcīgi diska kriptēšanas rīki, gan jau citiem arī (HP zinu ka ir, noteikti arī Dell) un vispār Lenovo biznesa klase ir orientēta, nu, uz biznesa klasi.

Var jau būt, ka mac'am arī ir. nezinu, neesmu iedziļinājies.

13 collas ikdienā ir ok, vismaz lenovo var birojā lietot ar dokstaciju un kaut vai 24" monitoru, ja prasās lielāku ekrānu. Ābolam tādu opciju neesmu redzējis.

 

Es teiktu, ka ābols māksliniekiem, dizaineriem un kam ne vēl, ips matricas, cmyk atbalsta un kā tik nu vēl tur ne.

Biznesa cilvēkiem tas pats X1, izmēra, svara, izturības, drošības dēļ.

Link to comment
Share on other sites

pievienojos versatile viedoklim par datu drošību un dokstaciju. Lenovo gan ir arī tāds pateicīgs izmērs kā 14" ,kas citiem faktiski nav palicis.

Un kaut kā neiet kopā advokāts tumšā uzvalkā ar baltu ābolkasti :mrgreen:

http://www.dateks.lv/cenas/3/60496_lenovo_thinkpad_t420s_14_1_2_1ghz_4gb_128gb_win_7_pro_64bit.php

Labots - tolx
Link to comment
Share on other sites

Pjērs Supernova

Ābolam tādu opciju neesmu redzējis.

 

Ir. Mini-display port vai kā viņu tur saukt. Var slēgt pa tiešo pie Apple monitoriem vai ar adapteri pie pārējiem.

 

Visādi citādi, trīspadsmitcollīgais MBP apkārtstaipīšanai ir ideāls. Viegls, izturīgs, ar noturīgu bateriju, lielisks displejs, bet touchpads ir tik labs, ka peli vairs neizmantoju. Arīdzan, ir tāda nevērīgiem apkārtstaipītājiem īpaši vērtīga lieta kā Sudden Motion Sensor.

Link to comment
Share on other sites

Nu es ar labāk ieteiktu kādu dell latitude,i lētāks vismaz uz pusi i praktiskāks no softa viedokļa.

Link to comment
Share on other sites

pag,thunderbolt ports un dokstacija - divas dažādas lietas,kā saka odesā.

Link to comment
Share on other sites

Pjērs Supernova

pag,thunderbolt ports un dokstacija - divas dažādas lietas,kā saka odesā.

 

Smadzeņpirdiens, atvainojos.

 

Taču lielākam displejam vien dokstacija ne tuvu nav vajadzīga. Un, ja birojā jau ir viss pārējais ko pie tādām jūdz klāt, tad puslīdz vajadzētu būt arī izpratnei par to ko vajag, lai esošajā struktūrā iekļautos?

Link to comment
Share on other sites

aparapacis

Es izvēlētos Apple produktu - izturīgs, akumulaors ilgi darbojas, var uzlikt LibreOffice un būs gana, ja nevajag neko diži sarežģitu taisīt ar stiliem, noformēšanu utt. Manuprāt juristam pilnīgi pietiek ar LibreOffice, turklāt lietošanas ziņā, ko sniedz šis dzelzis kopā ae OS X Lion - pēc mēneša lietotājs negribēs atgriezties pie MS. Klāt nāk iCloud - te šis brīnums noderēs an plānošanai, gan kontaktu sinhronizēšanai utt. lementāri uz Mac izveido kontaktu, bet ja nu gadījumā līdzi nav Mac - caur internetu - iClou ieej un paskaties, gan savu plānotāju, gan kalnedāru utt. Izšķirtspēja un ekrāna kvalitāte Mac būs labāka. Paņem labāk ar i5 proci un par atlikušo naudu iestūķē HDD vietā SSD - zr vienu uzlādi aparāts darbosies vēl ilgāk.

Turklāt perkot norādītajā veikalā - viņi solās bezmaksas ilikt 2x vairāk RAM.

 

Uz Paralel Desktops nav vajadzgs - ir bezmaksas VirtualBox

Labots - aparapacis
Link to comment
Share on other sites

http://www8.hp.com/lv/lv/products/laptops/product-detail.html?oid=5071191 vai dell analogs ja ir par Mac aizmirsti ja vajadzīgs izturīgs dators darbam iemesls vienkārš plānaja korpusa ir grūti un neiespejami aizsargat komponentes kritiena vai par stiprāka sitiena gadījumā un aizmirsti par SSD disku tiem pašlaik ir pārak daudz attiekumu ap 25% protams salīdzinot ar iepriekšejas paaudzes 50% tas ir sasniegums bet tik un ta ražotajiem vel ir japastrāda .... Ne velti Holivudas filmas kuros reklame Mac taisa uz HP darbstacījām .....Mac ir lielisks dators majas lietotajam ja interesē stilīgs dators ar integrētu multimēdiju failu ieprikšanas iespēju iTunes, kas Mac ir galvena priekšrocība un iemels to pirkt ... Protams iTunes ir arī citam platformam bet visveiksmīgak tas ir realizēts tieši Macam
Link to comment
Share on other sites

Ņjā, cilvēks grasās pirkt applu pa 1300 ls, kaut viņa vajadzībām pietiktu ar tādu, kas ir par 1000 ls lētāks.

Tur var ieteikt visu pēc kārtas, bet viņa viedokli(MUST HAVE) tāpat tas nemainīs.

 

Labs resolution, 14", normāls korpuss un ar visu windu un offisu :

http://tehnoshop.lv/...c=216&id=445691

 

Un nevajag jau arī juristus jaukt ar sazin ko. Labā datorsomā nevienam datoram nekas nenotiks, ja protams čalis nav traki tizls un dienā nomet zemē reizes piecas. Ja uztrauc tricināšanas, var tak pret ssd nomainīt jebkurā brīdī.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

aparapacis

Iekš Mac ir šifrēšanas programm, kas var šifrēt visu disku - ja kāds nozags vai saimnieks pazudēs aparātu - datus pat izņemot cieto disku nevarēs izkasīt, ja nezin noteikto atslēgu.

Link to comment
Share on other sites

Es varu piebilst tikai:

 

1. Datora jauda darbiem ko darīs jurists - words, varbūt drusku excels ir vairāk nekā pietiekama jebkuram jaunam laptopam - nevajag pat i3 (nemaz nerunājot par i7)

 

2. MacOS un WIN ir pat ļoti atšķirīgas vides - dažiem klientiem esmu pārinstalējis macOS uz win, jo klients nespēja/negribēja apgūt jauno OS

 

3. Latvijā dokumentu apmaiņas standarts ir ms office dokumenti - par LibreOffice vai citiem analogiem šeit nevar būt ne runas! Un galvenais Mac MS office nav tas pats kas windows office - ir diezgan pamatīgas atšķirības - kaut vai fontos pēc noklusējuma - tāpēc nav teikts ka ar Mac ofisu sagatavotais doķis 1:1 atvērsies uz win office.

 

Cik esmu redzējis Sony laptopi no biezā gala ir diezgan kvalitatīvi (bet nezinu kas viņus piedāvā Latvijā). Arī Lenovo. Obligāti ssd disks. (ja ir labs piedāvājums laptopam bez ssd, to var nopirkt atsevišķi. - SSD būs drošāks, krietni ātrāks, mazāk bateriju patērēs (laptops i3+SDD uz šādiem uzdevumiem strādās ātrāk kā i7+parastais hdd))

 

ps. Bet cik esmu ticies ar cilvēkiem kuriem "nauda spiež kabatu" - neviens no viņiem nav bijis gatavs pārmaksāt!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

HP biznesa datoriem šī funkcija jau ir sen ieskaitot minēto, bez tam šini datora var būt integrēts 3.5G modēms un nekādu uz āru izlecošu detaļu... Var lietot kā planšeti un atceramies 12 collas ... atbilst viesiem militārajiem un rūpniecības izturīguma standartiem par kuriem apple nekad nav interesējies .... Laba darba mašīna starp citu var būt pat ar 16Gigabaitiem RAMA dārgi bet var būt ...

Link to comment
Share on other sites

Softiskā šifrēšana ?

 

Nu mjā.

 

 

Ja vēlās, tad droši. Bet cik esmu lasījis, tad šiem jaunajiem MBP tā krutā videokarte jau tiek ieslēgta pie tādām lietām kā flash video brauzojot, un pēc tam ir problēmas ar krutās videokartes izslēgšanu. Ja to dara ar roku, tad nekādu pigoru nav, bet man šķiet, ka ja datoru lietos jurists, tad ātri vien viņam beigsies baterija.

 

Un, mans subjektīvais viedoklis, makbuku pro klaviatūra sūkā. Un smagi. Jā, varbūt viņai ir beklaits, nu bet nach tev beklaitu, ja tu nejūti pa kādām pogām tu ar saviem pirkstiem sit. Pat eiserim ir labāka klaviatūra. Tā vien liekas, ka ābols ražo savus datorus cilvēkiem, kas raksta ar vienu pirkstu un dara to ar dzelžainu skatienu uz klaviatūras podziņām.

Es agrāk ļoti vēlējos MBP, to labo bateriju, macos'a un izcilo ekrānu dēļ. Tagad man šķiet, ka mbp ir pārcenots lamuvārds.

 

Ja bieži vajadzēs rakstīt, tad varbūt X vai T sēriju ? T420 ar i3 būs viss, ko jurists varētu vēlēties.

 

Un Ronald, ej kārties. Man ar Libre Office ir mazāk problēmas verot vaļa Ms Office failus nekā ar augsti godāto Office 2007.

Labots - nevertell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MarisO
(labots)

Macbook Pro ieteicams ņemt ar antiglare displeju un SSD. Macbook Air displejs ir ok un SSD ir.

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Леший
(labots)

Vakar mēģināju ar to pašu LibreOffice atvērt vienu dokumentu, kas ir lejuplādējams no vienas iestādes mājas lapas - skuju.

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...