Jump to content

Spogulkamera pret parasto kameru!


krods
 Share

Recommended Posts

Spogulenei ir spogulis :)

bet vispār jau slinkums palagus rakstīt, vai ta googlē esi nobanots? Palasi un ja būs konkrēti jautājumi labprāt atbildēsim.

 

kaut vai šo palasi:

http://electronics.howstuffworks.com/camera5.htm

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

tak ivo linkā viss parādīts - pat bildēs......spogulene ir lielāka - lielāks sensors+ stikla optika =labāka bilde. mazāks sensors, plastmasa stikli=kompatkamera - bilde nekāda.

Link to comment
Share on other sites

Kas ir tāda "parastā kamera"? Tā jau mūs zombē ar "parasto" veļas pulveri vai "parasto" veļas mīkstinātāju...

Link to comment
Share on other sites

parastajai nav spogulis :D bet var pielipināt , piem. atpakaļskata.....

Link to comment
Share on other sites

Nu nez, savulaik parastā kamera man bija šāda un tālāk jau autofokusa un citas automātikas ekstras jau bija izvirtība :)

 

3614095816_4f3f88f6f6.jpg

Link to comment
Share on other sites

man bija zenīts E ar raksturīgo gļuku - vāciņa neturēšanas un patvaļīgā izgaismošanās :D

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau afftaram vajadzētu opredeljitsa ko viņš sagaida no kameras. ja nepatīk staipīt lielu kluci un negrib ieguldīt naudiņu dārgos pričendāļos, tad jau spogulene 100 gadus nav vajadzīga. Jā un ir vēl vidusceļš - kompaktas bezspoguļa kameras ar parametriem tuvu spogulenei (liela matrica u.c.) un maināmiem stikliem.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Apskaties taču attēlus un bez skaidrojumiem sapratīsi, kas tas ir. Zem atslēgvārda "Digital SLR" var atrast gan foto, gan video.

 

Tāda uzskatāma shēma:

camera-diagram4.gif

 

Ja šis attēls nav saprotams, tad nopērc grāmatu par fotoaparātiem.

Link to comment
Share on other sites

Nozīmē to, ka kamerai ir pentaprizmas un spoguļa sistēma, kas ļauj kadrējot skatīties tieši caur objektīvu. Nospiežot slēdža pogu, spogulis paceļas un gaisma no objektīva var nokļūt uz gaismasjutīgās matricas vai fotofilmas.

Link to comment
Share on other sites

Ka notiek tehniski, Ivo laikam izskaidroja. Bet svarigak, butu, kas ir tas tehniskais akis, kas dod labaku rezultatu. Un tur noteicashais ir varakas reizes lielakais sensors. Tas lielais sensors, savukart, dod daudz labaku attela detalizaciju, zimejumu, un mazu DOF, jeb fona pludinashanu.

Ja grib gandriz spogulenes rezultatu un parastas kameras izmeru un ertibas, tad tads ir Canon G1 X. Bishi lielaki ir micro 4/3.

Link to comment
Share on other sites

spogulene ir lielāka - lielāks sensors+ stikla optika =labāka bilde. mazāks sensors, plastmasa stikli=kompatkamera - bilde nekāda.

 

Nav viennozīmīgi. 35mm filmu spoguļkamerai "sensors" jebšu "kadrs" ir vienāda izmēra ar ne-spoguļiem.

Vecos laikos smenām arī plastmasu stilku vietā nelika.

 

Spogulim ir vairāk dzelžu, tādēļ arī smagāks.

Link to comment
Share on other sites

uldiss, precīzāk lūdzu, kas tas pa asuma dziļumu, kas īpašāks spoguļkamerai?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Spoguļkameras vienīgā atšķirība no "parastās" ir tas, ka attēls skatu meklētājā ir identisks tam, kāds būs uz bildes. Viss pārējais tehniski var būt abiem tipiem vienāds.

Link to comment
Share on other sites

Nē, nu pie lielāka matricas izmēra un mazāka F protams var dabūt mazāku asuma dziļumu, bet nedomāju jka spoguleni kāds lieto dēļ iespējas iegūt izplūdušu fonu - fonu vienkāršāk izpludināt fotožopā.

Sāls ir faktiski 3 lietās:

1. Iespēja uzlikt konkrētā brīža vajadzībām piemērotu stiklu;

2. Fiziski lielāks matricas izmērs, kas dod augstākas kvalitātes attēlu ar labāku asumu un izšķirtspēju, īpaši pie augstām ISO vērtībām. Izšķirspēju nejaukt ar pikseļu skaitu.

3. Precīza kadrēšana caur objektīvu, labs un gaišs skatu meklētājs, iespēja lietot manuālo fokusēšanu un citas manuālās fīčas.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

izpludināt fonu fotošopā var, bet tā ir papildus ņemšanās. tāpēc ir jau vismaz viena dārga ziepene, kam šis efekts ir iestrādāts.

manuprāt, nevis lielā precizitāte, ko var dot spogulenes, bet tieši telpiskuma efekts ir tas, kas padara attēlu dzīvāku un mākslinieciskāku. esmu ievērojis, ka ar ziepeni seja reti kad iznāk laba, jo ir plakana kā šaiba, kamēr ar spoguleni, tieši dziļuma efekta dēļ, seja iznāk līdzīga tam, kā mēs to redzam dzīvē, vai pat vēl labāka.

Link to comment
Share on other sites

Ivo, drusku izraisīji smaidu. Bet tikai ļooooti drusku.... Nu - pavisam minimāli. Bet Tu esi pamatauditorija šitiem visiem eee... marketologiem.

 

Tāpat, kā mans skuķis uzrāvās uz šito visu marketoloģiju. Sasapņojies, redz, uz spoguli. Esot tur tāds un šitāds. Čoms (viņas) arī tāds pustraks, ņem un iegādājas kaut kādu tur EOS. Atstāj man veco "ziepīti" Fuji 9500. Es laimīgs, ka traks. Šī - nu tik atbraukšot, nu tik rādīšot....

 

Īsāk - putnu barotava mums ir ietaisīta. A tur visādi zvirbuļi un citādas visādas zīlītes. Šī (meita, ja kas) baigi ieķeras loga rāmī, lai stabili, lai kadrs neraustās, u.t.t.... Ņemšot lidojošu putnu. Un sāku klausīties - īk, mīk, čīk. Un klusa lamāšanās fonā - bļ.... fokuss kaut kā kavē. Īk, mīk, čīk protams no EOSa. Autofokuss, redz, darbojoties. Pie tam - baigi lēni. Bļ..., protams, no eee...fotogrāfes. Kad beidzot izdevās apskaidrot, nafig spogulis, skuķis palika uz pauzes. Paldies kaut kam, saprata beidzot. Un tad jau aizgāja štelles.

 

Atgriežoties pie Ivo citāta - samaini savus ciparus otrādi, un tad es Tev sākšu ticēt. Sevišķi šim - "iespēja lietot manuālo fokusēšanu".

 

LOL

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

nuuu wild, tu salīdzināji - lai autofokuss būtu ātrs - vajag gan stikliņu labu :) arkardānu un kitinieku - ātrums nebūs. Tur vajag tos visus HSM USM un kā viņi tur saucās. Vienīgais kurš kaut cik ir ātrs, bet skaļš no kardānniekiem, - mans 15 gadīgais tokina 70-200 - bet nu tā ir smaga un dārga arī lietota...ātruma ziņā 3x ātrāks par 70 ls alus bundžu. A putni ir ātri un tur vajag gaiši un tālu stiklu + ātru..zinue smu arī barotavā fočējis:)

Link to comment
Share on other sites

WildGun, neko nezinu, ja pērk lēnus un lētus objektīvus + gan jau fokusēt nemāk :) tad tāds būs rezultāts.

Canonam ar USM fokusu ne dzirdēsi, ne jutīsi. Spied, un ir. Šajā ziņā izcils ir 85/1.8 USM stikls - nav tas garākais, bet ass, gaišs un ātrs. Ikdienai kā isais tele portretiem, lopiņiem, utt - fantastika. Lietots dabūjams zem 200...

 

tankalis, apgalvojums skaļš un nepareizs. AF principi kardināli atšķirīgi. Spouglenēm AF ir uz fāzu nobīdēm, ne-spogulenēm - uz kontrasta atšķirībām.

Kontrsta AF jau sākot palikt ātrs jaunajās bespoguļa kamerās ar maināmajiem stikliem.

 

Palieku pie savas senās nostājas - parastam lietotājam spogulene ir apgrūtinājums, un bildes labākas sanāk tikai dažos gadījumos, pie labiem gaismas apstākļiem un haļavas faktora.

Link to comment
Share on other sites

tieši tā ir problēma, ka cilvēki nopērk kitu - un pēc laika sajutās vīlušies. Ja vari un gribi spoguli - atstāj vismaz 200ls vienam kaut cik sakarīgam stiklam. Bet tā piekrītu versatile komentam.

Link to comment
Share on other sites

Oskar, es netaisos neko salīdzināt.Jo vairāk, ka ne"vajag tos visus HSM USM". Vells lai sasper !! Es tā kā drusku ņirgājos par savu personīgo bērnu, ka, jams saklausījies visādu, atvainojos, huiņu, ieguvis spoguli un nu tik domā, ka būs. Kāda vella pēc spogulim autofokuss?????? Nafig Tev to (spoguli) vajag ?

 

Atvainojos, varbūt es tuftu dzenu, cienājamie patērētāji, bet man liekas, ka D_Lam ir pilnīga taisnība. Bet - gan jau mēs "līdz nāvei kaut kā novilksim" © WildGun. Vai ne?

Link to comment
Share on other sites

Nu, piem pat šitik elementāru kadru ar ziepi nenobildēsi. Kamēr ieslēdzas, snuķi izbīda, pa meņučiem sameklē settingus... Vakar, sniegputenī. + ar ziepi cimdos neērti bildēt, normālām spogulenēm vadība tomēr diezgan ergonomiska.

30D + 50/1.8, ISO 400 f/2.8

IMG_8126.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gestapo - konkrētais? Nevienam! Snapshots. Un lielākā daļa kadru tādu, pilnīgi visiem. Tieši tāpēc jau nevajg spoguleni vairumam. Man arī, droši vien, nevajag. Bet gribas :)

Link to comment
Share on other sites

Man ar ir spogulis, ar parasto nemāku, jo liekas par lēnu. Bet vispār jā, labāk nepirkt spoguli. Smags, liels, neglīts, neērts, dārgs, trausls.

Link to comment
Share on other sites

Vesatile, nedomāju, ka ar man "pamesto" " ziepi" šitādu kadru nevarētu paņemt.

 

Jams jau nav nekāds baisais, bet nekas nekad nav jāgaida. It seviški ZOOM. Viss ar roku darāms. It seviški ZOOM....

 

http://www.dpreview....ji_s9000zs9500z

 

Šitas ir tas "ziepītis".

 

LOOOOL

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

nu tā jau ir ar tiem patērētājiem...bet jautājums retorisks - tad jau nekam nav jēga, mainās vara - viu atņem - uznāk cunami visu noslauka....nu tā kaut kā :)

Man arī ziepīši liekas par lēnu dinamiskām scēnām un no to universālā diapazna parasti tikai daļa ir baudāma...tas mega zooms ir garām...saki ko gribi. kaut šad tad palietoju ziepjus ar. vienīgais pluss manam sony ziepim - GPS kurš piefiksē vietu un HD video . Bet tā spoguli staipu līdzi ar visiem stikliem uz copi un arī visur citur. Uzskatu, ka labi stikli un bodijs noder ilgstošai lietošanai, man tās live view un filmēšanas iespējas nav vajadzīgas. Tā ka sakarīgu kameru nav jēga mainīt katru 2 gadu ...ziepis parasti ātri noveco vai nonīkst mans vecais kanons a620 tagad fāterim kļūdu rāda - ieslēdzas mels ekrāns - un kanon uzraksts ekrānā (atskaņošana strādā). Tas gan bija viens labs aparāts neskatoties uz vecumu, kaut ekrāns pasīks. Jāmeklē būs jauns aparāts...

Link to comment
Share on other sites

Hmm man ixus Nr.75 jau velk gadu ~piekto bez probzām. Atšķirība ir vienkārša - tusā piedzertos mūļus var ar ziepi bliezt, a dabā ja ir pavilciens uz skatiem,tad tikai spoguleni ;)

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

ixus arī ir viens palietots-labs par to naudu un izmēru bet biku pa sīku priekš veča - sievietēm ok. Fāčam vajag ko lielāku . NU mēģinās paskatit - varbūt izdosies kakonu atdzīvināt ar kādu resetu :D

Link to comment
Share on other sites

Bet tā spoguli staipu līdzi ar visiem stikliem uz copi un arī visur citur.

 

mazohists odnako :D

Es gan nestaipu. Es viņu ņemu līdzi tad jau speciāli braucu kaut ko bildēt. Pārējos gadījumos ņemo veco 3,2 Mpix canon. Arī uz copi medībām. Ja nu sanāks pa pjaņiem noslīcināt vai sasist, nebūs liela bēda. Ar viņu labas bildes sanāk. bet nu ar manu pēdējio ziepi Canon S3 IS... es varētu droši nobalsot par jamo kā sliktāko kameru kādu esmu rokā turējis. Ar viņu normālu netrokšņainu bildi pat pie ISO 100 ir grūti dabūt.

Bet kopumā, kopš lietoju spoguleni (kādi 3 -4 gadi būs), NEVIENU ZIEPI VAIRS REDZĒT NEGRIBU. Izņemot kādu kabatā iebāžamu dzerstiņiem pie dabas.

Edit: vispār jau esmu šādu noskatījis kā papildinājumu Pentax spogulenei:

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=&Ntt=pentax+k-01&A=endecaSearch&N=0&Q=&InitialSearch=yes

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Reizēm ir tā vērts :)

 

 

DSC06031.jpg

 

DSC00718.jpg

 

 

DSC034655.jpg

 

 

DSC03180-1.jpg

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

+1 par Ixus. Bija 40 un 60 - lieliskas kameras ar diezgan labu attēla kvalitāti.

Šite laikam Ixus 60.

900.jpg

 

wildguna stobrs gan bezjēdzīgs - liels, dārgs, smags, trausls, lēns un vēl trokšņains, ar tāda paša izmēra spoguleni salīdzinot... :)

Vienīgais pluss - zoom. Saulainā laikā noder.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Es vairāk WildGun komentāru uztveru kā tekstu, ka, lai ņemtu spoguļkameru, ir jāsaprot, ko tā piedāvā un ka piedāvātās opcijas arī izmantos. Ir jēga no tām. Tikai jāizmanto.

 

Citādi savā ģimenē ļoti ilgi lietojām Canon A310 vai kaut kādu tādu zvēru (šķiet, joprojām šancē, pameklēju, kaut kas nelīmējas kopā, izskatās līdzīgāks A510, nekā tam A310, ko var atrast). Auto režīms diezgan labs, arī manuālā režīmā pietiek ko paspēlēties un pie skaistām nakts bildēm varēja tikt. Protams, iespējas ir ierobežotas. Bet viss atkarīgs no vajadzībām un vēlmēm/spējām pielietot.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...