Jump to content

Kā ieinstalēt windows 7 uz free dos?


Smailijs
 Share

Recommended Posts

Labdien. Gribēju pajautāt kā ieinstalēt windows 7 uz free dos? Šodien nopirku jaunu Asus ar free dos... Slēdzu iekšā kompi, parādās 3 izvēles... 1. Load free dos with maximum ram... un vēl 2 kkādas... Man windows 7 disks ir ielikts, bet kad spiežu vienalga ko, man nekas nerādās un nevaru sākt instalēt windows 7...

Link to comment
Share on other sites

Laptopam pie ielādēšanās (pašā pašā sākumā, tūlīt pēc Power pogas nospiešanas) parasti ir tamlīdzīgs uzrakstiņš: "Press F12 for Boot Menu". F12 vietā var būt kas cits, bet "Boot Menu" parasti tur ir. Nospied šo pogu, un Tu dabūsi izvēlni, kur varēsi izvēlēties startēt datoru no DVD diska. Citādi šobrīd DVD disks vispār netiek apskatīts, un dators iestartējas no HDD, kur arī stāv tas Free DOS.

 

Es, protams, neapspriedīšu gadījumu, kad Windows disks ir nelegāli iegūts un nepareizi iecepts matricā, kas arī ir biežs cēlonis tam, ka no tā nevar iestartēties. ;)

Link to comment
Share on other sites

Uzliec biosā lai startējas no dvd rom un tad mēģini startēties. Vai pamēģini pie startēšanās spiest esc taustiņu, iespējams parādīsies boot menu, vai arī varēsi uz tā nokļūt, nospiežot kādu no f taustiņiem.

Labots - romajo
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pie iesleegshanas paspaidi F11 un izveelies no tur pieejamajaam boot ieriiceem - DVD.

Link to comment
Share on other sites

Phe, rēcīgi katrs savu saka, nevis lai palasa instrukcijā kas jāspiež lai sakārtotu biosu atbilstoši vajadzībai/problēmai :D

Link to comment
Share on other sites

Atsevišķiem portatīvajiem datoriem nav "Boot Menu" kā arī BIOSā var nokļūt caur vai nu F2, Del, vai arī F10.

 

Boot menu kā jau minēja ir viens no variantiem, kad no CD/DVD jāuzbootojas tikai vienu reizi - tajā nokļūst vai nu caur minēto F12, bet var arī būt F5/F6... pirms izvēlēties CD/DVD un nospiest enter iesakāms labāk ievietot instalācijas disku.

 

Ja Boot menu neder, tad jādodas iekš BIOS un uz Boot Settings kur tālāk izvēlies Boot Device Priority(var arī gadīties tā, ka Boot Settingu nav, bet ir atsevišķi Boot Device Priority menu) kur tev būs atrodams saraksts ar Bootable ierīcēm(DVD/CD, HDD, USB, USB DVD/CD, utml), kur tu saraksta galā novieto CD/DVD(vai nu ar "+" un "-" pogām to tur pārvietojot pa sarakstu, vai arī F pogām kas minētas kkur apakšā BIOS logam ... vai arī vienkārši izvēloties pirmo device sarakstā un pēc "enter" piespiešanas izvēloties CD/DVD ... tālāk dodamies uz Save&Exit un pēc settingu saglabāšanas ievietojam instalācijas disku, izejam no BIOS(šajā brīdī dators restartēsies un diskam vajadzētu jau atrasties disk trayā) un gaidam "Press any key to begin setup"

 

Pēc "Any key" atrašanas uz datora klaviatūras un setupa sākuma sekojam dotajām instrukcijām un pa ceļam noformatējam jau esošās partīcijas un izveidojam Windows instalācijai piemērotu partīciju ... vērts pieminēt, ka CD key atļauts neievadīt instalācijas laikā un to izdarīt vēlāk kad dators uzinstalēts.

Labots - K.Kavacis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...