Jump to content

DDR3 RAM problēma


Kaspars12
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Ir radusies sekojoša problēma:

Datoram ir mātesplate ar diviem ddr3 slotiem. Ieksa bija 2gb kingston ram un biosos 15% OC(originālais Asus OC, šim CPU vairāk nevar uzlikt, lai arī iepriekšējam E6600 varēja uzlikt visus 20%). Vēlāk tika piepirkts klāt vēl viens kingston 2gb ddr3 ram, ieliekot abus ram dators neielade windows - uzmetas zilais logs, lai arī Biosos rāda, ka kopa ir 4gb. Pamēginot pa vienam abus ram viss darbojas. Ieliekot kopā nekā. Noņemot to oriģinālo OC dators iestartējas ar abiem ram un iet.

 

Jautājums ir par to kur ir problēma, ka kopā ar abiem ram nevar veikt OC?

 

 

Mātesplate: http://www.asus.com/...#specifications

Piepirktā ram atmiņa: http://m79.lv/2gb-13...n92g_91450.html

CPU ir Core 2 Duo E8400

 

 

CPU-Z rādījumi

 

ry7vst6cgc349msaaqn.jpg

 

Paldies!

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Divi varianti

1) lietojot automatisko OC plate liek atminjam iestadijumus, kurus tie kopaa nevelk (visdrizak parak zemu tRFC taimingu)

2) izmantojot 15% automatisko OC, FSB celas no 333 lidz ~380, ko G41 chipsets nevelk ar diviem RAM moduljiem (var meginat celt Northbridge voltage)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Pamēģināju, pašlaik neliels manual OC 3.24GHz, win iestartējas. Bet biosos nevarēju atrast tRFC taimingu. Tiklidz uzlieku fsb kaut par vienu soli lielāku dators nestartējas, celu NB, CPU VCore un DRAM spriegumu nekā. Vēl jautājums par dram frequency, var palikt uz auto ?

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Es nezinu cik ir Auto, tapec nevaru nokomentet. Vari ielikt ar roku un meginat uz 1-2 vienibam palielinat tRCD (RAS to CAS delay)

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Dram frequency var mainās no fsb palielinājuma, bet ir trīs izvēles, ap 800MHz, 1000MHz un 1300Mhz.

 

CPU Vcore ir +50mV, 150mV un 200mV vairāk nav.

 

Lasīju tavu aprakstu būtā par OC, tur tu minēji pie Dram sprieguma, ka atkarīgs no situācijas, cik tad man likt viņu ? Un NB cik lielus priegumu ?

 

Mātesplate ir diezgan palēta, bet 3.5GHz jau vajadzētu būt iespējams dabūt ?

Link to comment
Share on other sites

ar E8400 var dabut ari 3.8GHz+, tikai ne uz G41 chipseta, jo G41 parasti neiet paari ~370MHz FSB (kas ar E8400 dos ~3.3GHz)

 

pamegini sakumaa vismazako RAM frekvenci, kuru var izveleties un apskaties vai tas dod FSB ieguvumu. Ja nee, tad atduras pret chipsetu un ipash OC nesanak.

 

Ja procesora spriegums zem slodzes ir kaut 1.25V tad to palielinat nevajag. DRAM spriegumu celt nevajag, tas ipashi nepalidzes.

Link to comment
Share on other sites

Tā plate patiešām tam nav domāta. Tas tak G sērijas čipsets, samierinies vai maini plati uz ko jēdzīgāku.

Link to comment
Share on other sites

un kas būtu tas jēdzīgākais, nekādam lielajam OC, kādiem 3.6GHz, galvenās prasības ir SATA II, DDR3 un iebūvētā videokarte ne sliktāka par šo, kas ir pašlaik.

 

ir radusies iespēja tik no saviem ram vaļā, vai būs kāds ieguvums, ja paņēmšu kit komplektu 4gb. Jo cik noprotu pašlaik šie ram nav īsti vienādi. Ko jūs ieteiktu uz kādiem 18-20ls. Protams aktuāli ir arī iepriekšējais komentārs.

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

No jaunām platēm nekā prātīga - S775 iet uz izmiršanu , un izskatās , ka vairumnieki neko citu kā lēta gala G41 vai G31 plates nemaz iekšā neved . Vai nu iztiec bez kāda lielā OC , vai skaties kādu lietotu P35/P43/P45/X38/X48 plati , ja gribās lielāku OC , tik integrētais video viņām nava .

Link to comment
Share on other sites

Šodien iepirku labākus ram, jeb abus vienādus, tā teikt kit. Originālais OC tagad atļauj celt līdz 15% OC, tas ir 3.47GHz, 1543MHz FSB, bet interesentākais ir tas, ka ja manuāli cel FSB, jau pie 360MHz nekāds OC nesanāk, nokaras.

 

Pašreiz rēkinot originālā 15% OC sanāk, ka 3472/9(reizinātājs)=385MHz FSB,

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...