Jump to content

Mp3 320kbit/s vs. loseless audio


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Hai,

 

Gribēju padiskutēt par tādu mūždien nesamierināmu tematu, vai tiešām mp3 ir tik slikts kā viņu mālē? Praktiski visu mūziku klausos uz 320kbit/s to pieejamības dēļ un salīdzinot dažus pieejamos gabalus ar FLAC, dižas atšķirības neizdevās saklausīt. Varbūt arī audiotehnika nav no tām, kura attīsta vislabāko kvalitāti.

 

Arī skatoties šajā tēmā uz diagrammām, atšķirības tik minimālas (diapazonā virs 16kHz), lai tām nebūtu vērts pievērst uzmanību un lietot mp3 kā audio galaformātu.

http://www.head-fi.org/t/457310/comparison-flac-vs-mp3-320kbps

 

Ko domājat jūs?

Link to comment
Share on other sites

http://www.stereophile.com/content/mp3-vs-aac-vs-flac-vs-cd-page-2

 

ne jau tiki AFR ir starpība, bet arī dinamiskajā diapazonā un papildus harmonikās....

 

katram sava auss - cits dzird 0.3% thd , cits nedzird 10% THD :D

Protams, tehnika arī ir no svara.

Vēl arī dzirdi jātrenē , jāmēģina saklausīt atšķirība stādā gabalā kuru tu zini - kā viņš skan. Bet tam jābūt sarežģītam - muzikālam materiālam - dažādi instrumenti un vokāli.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Proptams, ir arī no svara mūzikas žanrs - klasiskajā un instrumentālā mūzikā var saklausīt atšķirības, bet popmūzikā un bieži vien pats oriģināls ir sūdīgs (vai arī tas, kas nonāk pie pircēja).

 

Lai gan klausoties smago metālu, diezvai tur tur kāds saklausīs nianses :)

Link to comment
Share on other sites

Kāds maby var padalīties ar kādu gabalu no dziemas flac un mp3(320kbps un vbr) formātā?

Tieši jānotestē atnākušais usb dac un austiņu tube amps.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Cik pats esmu testējis, atšķirību var dzirdēt tikai uz normālas kvalitātes aparatūras.

Un arī dzirdei jābūt trenētai.

Salīdzināšanai jāklausās labi pazīstams skaņdarbs.

 

Ar austiņām (kvalitatīvām) starpību nedzirdēju.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs.

Šeit lielu(dažam pat lielāko) lomu spēlē psiholoģiskais faktors, ka redz lossless, ne s**a mp3.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Mjā.

 

Nav jau tā, ka tu noklausies mp3 un uzreiz pēc tam .flac un tev uzreiz mūzika skan pavisam savādāk. Nebūt ne. Mans uzskatāmais piemērs ir dziesma, kas sākas ar 1 ģitāru, beidzas ar 5. Pirmās 30 sekundes patiesi nevar atšķirt, vai tas ir mp3 vai lossless formāts. Bet tad, kad sāk parādīties pārējie instrumenti, mp3 sāk skanēt "saspiests".

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

A vot es uzjautāšu cik kungiem lieli cietie diski ir? Ēm, vēl joprojām kāds sēž uz 80gb "flešatmiņām"?

 

Viena lieta ir tas, cik var saklausīt atšķirību, cita lieta ir tas kapēc pie mūsdienu terabaitīgajiem cietņiem vajag pa visām varītēm to dziesmu spiest līdz tiem 8-10mb? Nu kam tas ir vajadzīgs te analizēt cik daudz vai nedaudz zaudē? Loģiski ka kaut ko jau tāpat zaudē, bet ja nav vairs aktuāls vietas trūkums, kapēc mākslīgi uztaisītus zaudējumus uzskatīt par normu? Tā jau 128kbps posms pačakarēja mūzikas failu glabāšanas paradumus...

 

Bija CD ēra un 40mb trekam bija norma, un uznāca kompju laikmets un sāka visu čakarēt ar tiem micro ietilpības HDD...

 

Jā, pietiek jau ar to, ka studijas savus jaunumus jau cep apšaubāmā kvalitātē, nafig vēl speciāli graut to, kas jau tā knapi turās kopā?

Labots - kabinets
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Mūsdienās izmēram nav nozīme, jo pat telefonā jau normas ir 8-16GB fleškas. Piemēram, man mana autiņa magnetola ņem pretī tikai WMA un Mp3 vai CD, līdz ar to nākas izvēlēties tos formātus, kurus var klausīties visur.

 

CD parasti nokonvertēju uz kaut ko portatīvāku, jo braucot mainīt diskus nav aršana.

 

Tos 128kbit materiālus izplata reklāmas nolūkos nevis patstāvīgai klausīšanai.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Es arī visu uz kompja turu kā mp3 CBR 320 kbps stereo - ripoju no CD un kodēju ar Lame v3.96.1 - jaunākas Lame versijas esmu provējis, un jamie mistisku iemeslu dēļ dod jūtami sūdīgāku kvalitāti - to pat uz štrunta Soundblaster Live un 10 Ls austiņām varēja just.

 

Ja noliek blakus LPCM un mp3 ar augstākminētajiem parametriem/tuvu tiem, varu saklausīt ļoti minimālu atšķirību - mp3 ir mazliet čābīgāk tieši ar augšām, bet nu tā starpība ir tik ļoooti niecīga, lai par to neceptos.

 

Galu galā, ar mp3 tomēr dzīve ir vieglāka - viens formāts, kas der visur - gan uz kompja, gan var mašīnas maģim iebarot, gan iPodā lien + vēl maz vietas aizņem.

 

Ērtuma ziņā vienīgais konkurents varētu būt WAV/AIFF, bet tur uzreiz citi failu apjomi - iPodā visu savu mūzikas kolekciju nesaliksi, mašīnas maģim - tad jau labāk standarta Audio CD. Visus pārējos formātus (FLAC, APE, ogg utt) pārāk maz kas atbalsta.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Es arī visu uz kompja turu kā mp3 CBR 320 kbps stereo - ripoju no CD un kodēju ar Lame v3.96.1 - jaunākas Lame versijas esmu provējis, un jamie mistisku iemeslu dēļ dod jūtami sūdīgāku kvalitāti - to pat uz štrunta Soundblaster Live un 10 Ls austiņām varēja just.

 

Tajā LAME Tu slēdz ārā to 16kHz filtru un short block filtru?

Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi, pilnīgi piekrītu kabinets. Nafig mūsdienās čakaret CD kvakitates ierakstus un tos kompresēt uz MP3? Priekš filmām lūk terrabaitu diski atrodas, a priekš nabaga mūzikas vietas uz diska žēl :fool: Cita lieta, kur un uz kādas aparatūras klausās. Skaidrs, ka autiņā, kur tāpat visu laiku dzird, kā amortiņš grab, jo slinkums līdz meistaram aizbraukt MP3 ir īstā vieta. Tāpat visos tais pārnēsājamajos plaijeros ar ausīs bāžamajiem puļķiem. Nu kāda tur kvalitāte var būt uz tādam austiņām tramvajā braucot :sarkasms: Mājā pie kompja uz 5Ls vērtajam tumbiņām arī MP3 ar lai tak skan. Bet ja runa par normālu klausīšanos uz augstas klases aparatūras, tad nu kapēc būtu jaklausās sačekarēta skaņa? Neit pat runa par skaņu tehniku daudzu tūkstošu vertībā. Atšķirību var sajust jau uz studijas monitoriem pa dažiem simtiem latu. Es uzskatu, ka ja jau klausās, tad vismaz 24bit 96kHz skaņas kvalitāti. Var jau man te stāstīt par nez kādam tur teorēmā , ka cilvēks nedzird net tos bitus un kilohercus, pilnīgi pietiekot ar CD skaņu, bet skan tomēr, tāds augstas klases ieraksts, labāk. Pieļauju, ka tādiem 24bit 96kHz ierakstiem vienkārši skaņotāji piegājusi nopietni un tapēc skan kvalitatīvi. Lai gan no otras puses, vakar vācieši rādija dokumentālo filmu par ABBA un ar 192kbps "skanēja" , jo tur apakšā ir mūzika, bet modernais tuuc-tuuc arī pie 24bit 186kHz nevar "skanēt"

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pilnīgi piekrītu Didzim! Kam ir laiks un nauda, tie var darboties un kaifot par 24/96 un platēm. Bet tam visam nepieciešama vismaz dažus tūkstošus maksājoša tehnika. Tiem, kam iPods un 20Ls austiņas - tikai mp3.

 

Kopumā jāatceras, ka pliks fails neskan, tur ir atskaņotājs, pastiprinātājs, skandas, kā arī telpa un vēl miljons citu skanējumu ietekmējošu parametru.

Link to comment
Share on other sites

Lielos vilcienos piekrītu pārējo biedru viedokļiem. Pats pēdējā laikā izmantoju tikai FLAC, jo HDD vietas netrūkst. Bet arī MP3 nesmādēju, ja neko citu nevar dabūt. Mūziko klausos tikai datorā, tāpēc par savietojamību nav, ko uztraukties. Ja gribas klausīties auto, tad izvēlētos gabalus var pārkodēt.

 

Par atšķirības sadzirdēšanu - IMHO ir tā, ka tehniku var rupji runājot iedalīt 3 kategorijās:

  1. Zemais gals, kur viss ir maksimāli lēts un draņķīgs. Tās ir iebūvētās skaņukartes, austiņas par 10Ls, mobilie telefoni (lielākā daļa), lētie MP3 pleijeri, utml. Lielākā daļa cilvēku izmanto šo un jūtas laimīgi. Man prieks par viņiem, jo viņiem ir vismazāk problēmu no visiem. :)
  2. Vidējā klase. Šeit ir consumer-grade skaņukartes, kā, piemēram, Soudblāsteri, Xonar DG, utml. Šeit droši vien ir arī iPod (lai arī neesmu klausījies, tā kā nemāku teikt). Austiņas, kuras maksā ap 100Ls vai mazliet zem. Šeit ir cilvēki, kas ir sapratuši atšķirību starp lēto draņķi un kvalitatīvu mantu. Nauda ir mazliet jāpakrāj, bet beigās ir to vērts. Šeit atrodas labākā price/performance attiecība.
  3. Augstā klase - šeit nav augšējās robežas. Tehnikas cenas iet 3 ciparos un vairāk; tā pārsvarā ir jāpasūta no aizjūras zemēm. Utt. Lai sadzirdētu atšķirību starp šo un vidējo klasi, vajag trenēt dzirdi, un zināt, ko meklēt. Ar to nodarbojas cilvēki, kam tas tiešām ir nopietns hobijs (un plašs maks), vai arī darbs ar to saistīts.

 

Es pats mērķēju uz vidējo klasi, lai arī austiņas joprojām ir diezgan parastas par ~30Ls. Ceru, ka kādu dienu varēšu atļauties Sennheiser HD280Pro. :)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Gribi teikt, ka autiņā nav iespējams klausīties mūziku? Man liekas, ka tavi izteikumi brauc otrā grāvī, ka labu mūziku var klausīties tikai akustiskā studijā ar profesionālo aparatūru. Ne visi pārvietojas ar grabošām miskastēm.

Skaidrs, ka autiņā, kur tāpat visu laiku dzird, kā amortiņš grab, jo slinkums līdz meistaram aizbraukt MP3 ir īstā vieta.

 

Pēc Didža teiktā sanāk, ka tie visi, kas iegulda autiņa audisistēmās lielas naudas, ir idioti.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Es esmu viens no idiotiem :D

Man gan nav īsti citu iespēju, jo māja maza. Mūziku tiešām 99% gadījumos sanāk klausīties iekš auto, pamatā tas ir pat radio. Arī pamatā viss ir MP3 320 - maģis vienkārši nesaprot ne WAV ne FLAC no USB. Bet tā mēdzu vienkārši sētā iesēties auto un paklausīties arī tīri no CD, citreiz arī braucot. Pat braucot to CD var just uz pareizā materiāla, tur pavisam cita dinamika, gan basam gan midbasam. Augšas ir tīrākas.

 

Faktiski no tāda universāla aparāta klausoties dažādus formātus, arī svarīgi, ka ražotājs realizējis gan CD sistēmu, gan to, kas apstrādā failus no USB. Arī tas starp dažādiem ražotājiem atšķiras, kādu nu kurš savu pieķīlētu apstrādes algoritmu pielieto.

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

vilx- tev riktīgs datorista iedalījums....he he....ne jau visi klausās mūziku, skaņas avotu izmantojot datoru,pamosties,ir taču cd pleijeri, mūzikas strīmeri(daudzkanālu resīveri ieskaitot),bd pleijeri , dvd pleijeri,visi gremo mp3 uc. failus. un nevajag neko no ārzemēm sūtīt un nemaksā baigos tūkstošus.

Link to comment
Share on other sites

Tajā LAME Tu slēdz ārā to 16kHz filtru un short block filtru?

Ja godīgi, neesmu neko tādu slēgājis. Jau gadiem lietoju Lame enkoderi caur Audiograbberi, kur tādas opcijas pie kompresijas settingiem vienkārši nav.

Katrā ziņā, nočekojot šādi kodēta mp3 faila spektrogrammu, grieziens parasti sanāk pie ~19 kHz, ar atsevišķiem pīķiem, kas aiziet līdz ~20 kHz.

 

post-441-0-16971800-1328532651_thumb.png

 

Komentējot pēdējās atbildes...

 

Diemžēl manu izvēli par labu mp3 nosaka atskaņošanas aparatūra, kas ir apritē.

 

Ja mājās uz kompja iekšējā cietā diska ikdienas klausīšanai glabāt FLAC vai Wave skaņu nebūtu problēmas, tad diemžēl kabatas mūzikas atskaņotāju ietilpība ir pārāk maza, lai to visu sagrūstu arī tur. Glabāt visu mūzikas kolekciju divos formātos - nu nafig? Ne jau vietas uz cietņa par maz - vienkārši par daudz failu.

 

Tā kā man nav maģa, kas ņem pretī USB ierīces, arī mašīnā man nav nekādas vēlmes vadāt līdzi kilogramiem ar Audio CD, ja es visu mūziku, kuru gribu mašīnā, mp3 formātā varu ierakstīt daudz mazākā disku skatā.

 

 

Un galu galā, kā jau minēju, manas ausis pilnībā spēj apmierināt tas 320 kbps mp3, kuru klausos kā uz iPoda un 20Ls ausīm, tā mašīnā uz lētā gala Sony magnetolas ar kaut kādiem vidējiem JBL skaļruņiem, un mājās uz diezgan pieklājīgiem studijas monitoriem, kas pieslēgti profesionālai ārējai skaņukartei. Un visos gadījumos, zinot to, cik naudas esmu katrā variantā ieguldījis, laižot tos 320 kbps, skaņas kvalitāte mani apmierina.

 

P.S. spaini - ja ir normāla skaņu karte, kompim kā skaņas avotam nav nekādas vainas. Principā, tas var būt pat vēl kvalitatīvāks variants (atkarībā no skaņu kartes).

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Mājās FLAC klausos no dotora, mediapleijera, izmantojot ārējo DAC skaņai nekādas vainas, no FLAC pagatavot mp3 jau varēs vienmēr, otrādi gan vairāk nesanāks.

Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

[...]studijas monitoriem pa dažiem simtiem latu. Es uzskatu, ka ja jau klausās, tad vismaz 24bit 96kHz skaņas kvalitāti

 

muaha... vecums nenāk viens... lai gan tā ir novirze no tēmas (no manas puses), tomēr, cik daudziem no klātesošajiem ir tie studiju monitori, augstas klases aparatūra... mazliet rupji, bet... Un par tēmu, tur jau pašā saknē ir starpība, starp kompersētu formātu un loseless...

 

Būtu kādam vairāk laika, rocības un piemērota aprīkojuma, varētu uztaisīt review... starp vinilu, loseless formātu un kādu no kompresētajiem, tā smuki, lai var redzēt gan dinamisko diapazonu, spektru... Un jā, laika man nav pašam to darīt :TBS:

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Jazznfunk
(labots)

Sevišķi uz lielāka apskaņošanas aparāta, kurš ir spējīgs iekustināt aknu, ir dzirdama mp3/lossless atšķirība. It sevišķi, ja salīdzina. Tieši tā - ne jau tikai virs 16 kHz tiek griezts nost un ja arī netiek - dinamika, stereo lauka atbilstība oriģinālam. Uz liela aparāta losslesam ir cits jobiens. Uz saviem studijas monitoriem ar 6.5'' wooferīšiem to tā nejūt. Jāieklausās, tad jā.

 

Es daru tā - viss FLAC'ā, protams, tas, kas nav dabūjams, tas tāds, kāds dabūjams, bet vajag tik rakt, ir uzietas TĀDAS raritātes FLACā ;) Users/XXXX/My Music stāv favorīti AAC formātā priekš auto "maģa" ko zibatmiņā iekopēt. AAC stipri pārāks par MP3.

 

Par vinilu. 4 ciparu skaitli maksājoša atsevišķa audiofīļa komponente ir cool, bet ir viens bet - tā plate 99.99% gadījumu ir rakstīta no digitāla nesēja. Tātad - nu, kur tad tas mega analogums? Es vinilu uztveru kā pluginu, kas signālu pabojā indivīdam patīkamā manierē. Ja patīk - kāpēc ne, arī smuki izskatās :) Tiešām bez uzbraucieniem, līdz saruna nenonāk līdz sudraba 220 kabeļiem :)

 

Lenta arī bojā signālu indivīdam patīkamā manierē, tajā pašā laikā esot DAUDZ reižu precīzāks un patiesībai tuvāks medijs, nekā vinils. It sevišķi kāds studijas aparāts ar ātrumu 38.1 cm/s. Jā, esmu tāda īpašnieks, izmantoju, kad parādās kāda lenta, kas jāpārraksta datorā.

 

Pārliecinātākie audiofīli bieži vien nonāk neapzinātās situācijās, ka mēģina saklausīt nianses, kuras ieraksta inženieris/režisors ierakstā nemaz nav dzirdējis, paredzējis :) Un te sākās mīti par platīna kabeļiem, e.t.c.

 

Jūzeru vulgaris un tiem, kam lācs uz ausi kāpis lielākā vaina ir tā, ka nekas labāks nekad nav baudīts. Tāpēc arī ir viedoklis "man neko nevajag" un uzkati, ka mūzika sastāv no basiem. Var lietot playeri pa 12 Ls, bet jāapzinās, ka tas playeris pa 112 Ls, nu ir labāks un skan nesalīdzināmi labāk, nevis "domāts" biezajiem. Tiem ir tas pats playeris pa 112 Ls tikai aplīmēts ar kristāliem un maksā 1112 ls :)

Labots - Jazznfunk
Link to comment
Share on other sites

kevins

Pārliecinātākie audiofīli bieži vien nonāk neapzinātās situācijās, ka mēģina saklausīt nianses, kuras ieraksta inženieris/režisors ierakstā nemaz nav dzirdējis, paredzējis :) Un te sākās mīti par platīna kabeļiem, e.t.c.

 

 

FAIL. Runa ir nevis par to ka dzird kaa nav, bet dzird atshkjiriibu vienaa vai otraa kabelju seta variantaa uz konkreetaas nianses. Liidz ar ko nekaadu miitu arii nav. Ir tikai runaashana par lietaam, notikumiem, kas nav pasha dzirdeeti/ piedziivoti ... Jautaajums, vai par to maksaat Platiina cenu ...

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Ja inženieris lieto normālus, vienkāršus kabeļus, jēga no tiem platīna kabeļiem? Citi klausās mūziku, citi kabeļus.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Jazznfunk, visa sāls reliģijā. Ja guru pateiks, ka maksimas vads ir "ze best" visi tam ticēs. Ja viņš teiks, ka vajag zelta vadus, tad nekas cits neatliek, kā krāt naudu.

Link to comment
Share on other sites

Vidusmēra cilvēks klausās un bauda mūziku,audiofīls bauda dzelžus un to cenu!

Link to comment
Share on other sites

Nē, audiofīls mīl mūziku, kaut vai tā skan no radio Selga vai tml. Tieši audiofīlam nav svarīga tehnika.

Hiendistiem, tiem gan vajag dzelžus.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

nejauc jēdzienus, tas ir melomāns, audiofils ir apsēsts ar dzelžiem un skaņas tehniskajiem aspektiem, nevis mūziku kā tādu

Link to comment
Share on other sites

eddyboi

Paklausījos 320 kbps mp3 un to pašu dziesmu flac, ir grūti dzirdēt atšķirību, bet var tomēr dzirdēt. Klausijos uz sennheiser HD558, kas pieslēgtas pie yamaha RX-V463 caur hdmi no pc.

Kautvai salīdzinot abas dziemas kādā audio editorā var redzēt atšķirību- post-70985-0-54688300-1336902586_thumb.jpg

Violetā krāsā ir mp3, zaļā flac- var redzēt, ka diapazons ir lielāks.

Link to comment
Share on other sites

nē,audiofis nav apsēsts ar dzelžiem,bet viņam ir poņa,kas ir labs un ,kas nav...ļoti daudz cilvēkiem neko vairāk par datora skaņu vai plastmasas daudzkanālu nevajag

Link to comment
Share on other sites

Cik jau nav runaats kanormaals flac ar nosaciijumu ka tiek izmantota laba tehnika nemaz nav saliidzinaams ar mp3,man piemeeram uz htpc vispaar nav mp3,tik ljoti jau esmu pieradis pie loseless ka mp3 gandriiz vairs nepanesu,starp citu jo vecaaks paliec jo vairaak juut atskiriibu,domaaju ka tas saistiits ar dzirdes pasliktinaashanos kaa rezultaataa muuzikas skanjdarba nianses ir gruutaak saklausiit uz taa jau saspiestaa mp3,plus veel tagadeejais maarketings-sagribeejaas grupas Transiits diskograafiju iegaadaaties tak vai ta var kaut kur internetaa nopirkt ko citu iznjemot mp3?Labi ka caur draugiem no pashas grupas dabuuju wav formaataa jo mp3 roka nu nekaadi neceljaas pirkt,klausos visu paarsvaraa no datora caur hdmi uz rx-v1067 vai arii blueray diskus,ljoti labi skan DVD-audio ripi,bet atkaartoshos ka tas viss neskanees ja nebuus normaalas aparatuuras.

Uzkuudiijaat veelmi paklausiities ko skaistu :)

 

Vakarā savā bloga uzcepšu pamācību resīveru īpašniekiem ka sakonfigurēt foobar2000 lai pa hdmi dabūtu arā daudzkanālu PCM skaņu protams ja resīveris to atbalsta lai varētu klausīties sacd,dvda un citus daudzkanālu ripus.

post-70735-0-14017000-1336911674_thumb.png

Labots - zynoj
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tā viš ir, es ar neredzu jēgu no mp3 , ja nu vienīgi cilvēkam portatīvais pleijiers. Mūzika tāpat aizņem vairāk par HD ripiem. Nez kapēc neviens nesaka, ka DVD rips ir labāk par HD ripu....es ņemu tikai flakus.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

osccar, aizmirsi autiņu, kur CD klausās tikai mazohisti.

Link to comment
Share on other sites

man gan autiņā tikai vecie mp3 CD palikuši un maģis pavecs - bez uSB. tad nu parasti radio vau vecie CD + mp3 cd. Bet jaunus nerakstu. nav jēgas + ar priv.auto pamaz braucu. Nav jēgas uz baigo klausīšanos tur iespringt.

 

katrā ziņā , atceros, kad biju pasējis maģa paneli un 3m braukāju bez mūzikas, un tad uzsūtīju jaunu maģi - sapratu , ka auto skan pēc "&^*&%%" (kad kalusies ikdienā- pierodi un liekas ok, pieņemami) ...tā ir, bet ko var gribēt no H klases ampa un pa-briesmīgiem skaļruņiem. Lai auto skanētu kaut biku tik labi kā stac.sistēma - ir jāiegulda pāris Kls. Skaidrs, ka nav jēga no CD stock audio sistēmai vairums gadījumos.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

nnoname

mežaveci, cik var malt, pat salīdzinoši jauniem autiņiem nav iespējams normāli piešķilt mp3 atskaņošanu un vienīgā opcija ir cd-da

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

nnoname, ja rokas līkas vai fetišs uz 1995.g. tehnoloģijām (autiņa vecumā), tad atliek dzīvot ar CD vai kasešnieku, kas nu komplektācijā nāca.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

nnoname

nav ne līkas rokas, ne fetišs, autiņš 2006. gada un neredzu pamatojumu pirkt tādam krāmam par 70+ Ls aux in dzelzi tikai tāpēc lai varētu paklausīties mp3

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...