Jump to content

Lietots Canon 40D vai jauns Canon 1100D


aiko99
 Share

Recommended Posts

Grūti izlemt ko labāk piemeklēt šādam te stiklam: 17-50mm F2,8 bez stabilizācijas. Sensoru fiziskie izmēri abām kamerām ir pilnīgi vienādi, tikai jaunajā 1100 sabāzti mazliet vairāk pikselīši. 40D daudz patīkamāk rokā guļ, bet mierīgi varu iztikt un pierastu arī pie 1100D lētās plastmasas, svarīgāk jau tomēr kas lācītim vēderā... Blakus izskatās šādi http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos1100d&products=canon_eos40d&sortDir=ascending

Ja būtu jāizvēlas starp abiem jauniem aparātiem, ņemtu 40D, bet ir tā kā ir, tādēļ nevaru izdomāt. Ja nepievērš uzmanību "lētajam" korpusam, 1100D daudzējādā ziņā taču ieliek vecajam lielajam brālim 40D, ko sakat? Vai ir vēl kādi zemūdens akmeņi kuriem vērts pievērst uzmanību?

Link to comment
Share on other sites

Ja nav būtisku argumentu par labu 40D funkcijām, iesaku ņemt jaunu 1100D.

Bildes kvalitāti nenosaka plastmasas lētums, bet gan plastmasas operators.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Canon_EOS_40D

Ja godīgi, smaga izvēle.

 

es teiktu tā - kas svarīgāk. Augsts ISO vai fps. Svars un izmērs vs skatu meklētājs (pentaprizma pret spoguli) un laikam jau arī AF.

Pats ilgu laiku lietoju 30D un tagad esmu pie tā atgriezies, bet 40D patīk labāk. Laikam jau arī tagad starp šiem izvēloties ņemtu 40D, jo pierasts pie vadības un fīčām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nepārdodas diez priekš 1100d kaut kādas gumijotas uzlīmes rokturim vai kas tamlīdzīgs, atradu jau ebay bat.gripu, labs diez būs šitāds http://www.ebay.com/itm/Battery-Grip-1100D-LP-E10-1100mAh-IR-Remote-Canon-EOS-1100D-Rebel-T3-/170731101040?pt=US_Camera_Battery_Grips&hash=item27c05ddb70 ?

Var mazliet sīkāk par to "pentaprizma pret spoguli"! Abi aparāti taču ir spoguļkameras...

Jā, 40D kā jau teicu iepriekš, rokā iegūlās kā uzmērīts un vadība tiešām bija intuitīva un ārkārtīgi ērta, 1100d tās pogas vienā čupā vairāk atgādina ziepi, bet pie visa var pierast.

Vairāk tomēr sliecos uz 1100D. Slēdža resursu laikam nav vērts apspriest, jo lietotam 40D un jaunam 1100D tas varētu būt līdzīgs...

Link to comment
Share on other sites

Veciem aparātiem ir vērā ņemams iepriekšējās lietošanas risks.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es kaut kā nesapratu - tu pērc fotoaparātu vai vibratoru, kas labi ieguļ rokā? Man domāt, ka primāri svarīgas fotoaparāta funkcijas un pēc tam ergonomika.

 

Pilnīgas buļļa kakas. 40D korpuss nav neko "dārgāks".

Ja nepievērš uzmanību "lētajam" korpusam,

Link to comment
Share on other sites

Un kā vēl ir "dārgāks". Mazajos Canon lētā plastmasa ir cieņā, rokās arī neērti, savulaik 400D nopirku gripu tikai lai roku būtu kur likt.

 

Pats izvēlētos 40D, jau kādus gadus trīs lietoju tādu aparātu. 40D ir viens no retajiem Canon, kuram slēdža noskrējienu diezgan viegli var izmērīt - http://astrojargon.n...CookieSupport=1 ja nu izdomā pirkt lietotu.

Labots - kriii
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

krii, arī sliktam dejotājam pauti traucē :) Vienkārši brīnos, ka visi pēdējā laikā apsēsti ar gripiem, lētajām plastmasām, korpusiem, bet aizmirst par galveno - bildēšanu. Tāds iespaids, ka grips kļuvis par stila elementu nevis akūti nepieciešamu lietu.

 

Ar to progu var arī citām canon spogulenēm nomērīt, piemēram, 450D.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

...savulaik 400D nopirku gripu tikai lai roku būtu kur likt.
Hmmm, interesanti, kas tev par milža ķepu ? Es sev ar grūtībām varu atrast piemērotus cimdus (visi par mazu), bet jau gadus četrus ar 400D un nekādas neērtības nejūtu, pat ar pieskrūvētu "retro" Tair 3.

Piekrītu Mežavecim - grips ir vajadzīgs divos gadījumos - profesionālim intensīvam darbam, kad baterija var nepietikt, vai lai "zīmētos".

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka jaunu aparātu. Kādi vēl gripi?

Labots - Gestapo
Link to comment
Share on other sites

versatile

Nav jābūt prfesionālim, lai sanāktu pabildēt kādu pasākumu. 3-6h ar aparātu rokā - un dienas beigās vairs nevar pat pakustēties. Jā, ok, es ar sportu uz jūs un tā tālāk, bet tas pats 400D - man roku, kas nav sevišķi liela it kā pat, nepārspīlējot rauj krampji bildējot ilgāk par 15-20 minūtēm. Nu nevaru es aizsniegt visas tās pogas ko vajag lai ātri pielāgotos situācijai. tie paši 300D/350D bija veismīgāki, ar jaunākiem mazajiem neesmu darbojies. + pasākumos tak puse bilžu vertikāla formāta...

 

Pentaprizma un pentaspogulis attiecas uz to, kā attēls nonāk no objektīva fotogrāfa acī. Ar lielu, gaišu skatu meklētāju ir vieglāk saprast kur ir asums, galu galā - acis mazāk nogurst. Tīri praktiska pieredze.

 

Korpusi XXD canoniem ir izturīgi - skat. linku http://www.fotoblog.lv/rep/162/

1100D ir blīvēts? 40D ir. Miglā/vieglā lietū drošāk bildēt, tāpat arī kaut kādā gaterī.

Vajag filmēt bez datora mugursomā? 1100D...

 

Nu, tak jādomā pašam...

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

versatile, vēl pilnam komplektam pietrūka, ka trīc rokas un ikreiz bildējot moca šušņaks :) Bet kopumā - nevajag pārāk bieži mainīt fotoaparātus un tad pogu spiešanu, pielāgošanos nebūs problēma. Tieši sakraujot tos kilogramus ar akumulatoriem rokas sāp. Pērsonīgi man patīk maksimāli viegls aparāts, lai var nekustīgi kadru nobildēt bez statīva, kurš nav katru reizi līdz.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Mežaveci, vieglāk nobildēt ar smagāku aparātu - viegls labāk tricinās, pārbaudīts. Kā domā, kāpēc steadicami ir diezgan pasmagi (nu un + atsvaru izvietojums/balanss)?

Man pa lielam ir vienalga ar ko bildēt, bet ja jāmēģina ar īkšķi netrāpīt acī lai nospiestu +/- pogu, un tad to turot jāgriež priekšējais ripulītis... nea, nav aršana. Bet katram savs :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

versatile, smagākam verķim vajag labāku statīvu, kas maksā lielākas naudas - home jūzerim nevajadzīgi izdevumi. Ar vigliem aparātiem jābūt treniņam jeb mākslai sastingt bildēšas brīdī, tad bez gripa var izlīdzēties.

Link to comment
Share on other sites

versatile

za to ar gripu viskur vieglāk uzlikt - kaut vai krogā uz galda - liksi bez gripa, pa trešdaļu kadra būs galds :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tamdēļ parocīgāka lieta ir mikrostatīvs vai ministatīvs, kurš nav nepārtraukti jācilā kā svaru bumba :)

Link to comment
Share on other sites

Long John

Mežavecim tāda nikam neatbilstoša gaume- mazi fotoaparātiņi, mikro statīviņi... :sorry:

Es ar tiem mazajiem Canonīšiem nevaru pabildēt- liekas, ka tūlīt no rokām izkritīs. Pats lietoju 40D jau gadus 4- labs aparāts- vienīgais, displejam asums varētu būt labāks.

Vienīgais, kādēļ varētu domāt par 1100D alternatīvu- kvalitatīva video iespēja.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pagājis jau krietns laika sprīdis kopš šī topika dzimšanas un nu varu padalīties iespaidos. Gan jau kādam noderēs. Paņēmu 1100D. Ar gaišo Tamron 17-50 F2.8 objektīvu fotkājas pa pirmo :) Esmu ļoti apmierināts! Protams, par ilgmūžību vēl pāragri spriest, bet rādās ka būs labs aparāts. Ar vadību jau aprasts un pat sākumā likās ļoti vienkārši, par cik esmu jau piešāvies pie Canon. Ar 40D salīdzināt nevar, tas bij krietni pārāks vadības ērtumā un rokā gulēja labāk, bet arī šim nav ne vainas. Lielisks budžeta variants. Visu ko man vajag, varu ar viņu izdarīt. Un pa reizei pat kaut ko uzfilmēt var, tikai filmējot nav tādas lietas kā autofokuss, tas varbūt pat labi, jo tad būtu baigais troksnis iekš video.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

http://snapsort.com/...-Canon_EOS_400D

 

kāds var vienkāršiem vārdiem, lūdzu, apstāstīt ar ko canons EOS 1100 labāks par 400 (bet kuram līdzi nāk ne tikai standarta objektīvs, bet ari nakamais ar lecaam) + situācija, tāda, ka esmu iesacejs un nezinu, ko grabt- jaunu tehniku ar standarta aprikojumu, vai mazliet palietotu, bet jau ar fiichaam-tipa upgreidotu.

PAr iegrabshanos lietotaa mantaa ludzu nevajag :) Piemeram šis, bet nu no sērijas, vienkārši kā iesācējam...

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/photo-optics/digital-cameras/canon/bcxccg.html

Labots - erglis4
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vai Canon 400D var būt mazliet palietots? Tā kamera ir ražota 2006.g. Līdz ar to grūti salīdzināt vecu aparātu ar nezināmu stāvokli ar jaunu.

Link to comment
Share on other sites

Nu un ko Tu iesāksi, kad tam mazliet palietotajam nobirs slēdzis, vai viņš būs nomests, bet salipināts ar puņķiem, lai kādu brīdi ietu, izmetīsi un nopirksi tomēr jaunu 1100? fotoaparāts tomēr nav lietots cdrūms.

Link to comment
Share on other sites

Ok, paldies, vienkarsi iekrita acīs ar cenu un papildus objektīvu :) kas ir par 100idiotiem mazāk... Bet tā jau ir, ka skopais maksā 2x, un jāpakrāj vēl pāris nedēļas :)

Link to comment
Share on other sites

versatile

Jā, laiki mainās, viedokļi arī.

Pats vakar samainīju savu pieminēto 30D pret Olympus E-PL1 bezspoguli. Laimīgs bezgala.

Joprojām gan gribu Fuji X100, dārgs maita, bet jābūt labam - izklausās tieši pēc tā, kas man vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Esmu E-PL1 īpašnieks jau kādu laiku.

Iepriekš arī skatījos uz spoguļiem, bet tad tomēr nosvēros par labu kaut kam kompaktākam.

Dažreiz vēl prātoju, vai nevajadzēja tomēr ņemt kitspoguli, jo nav jau nemaz tie izmēri tik atšķirīgi.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ģimenē ir daži PEŅi (E-P2 un E-PL2), bet es neesmu diktā sajūsmā par pašu aparātu. Diezgan švaki ekrāni, bērnišķīgs un reizē pietiekami sarežģīti navigējams menu. Iesākumā visi PEŅi bija diezgan dārgi. Par pēdējiem modeļiem gan neesmu interesējies, moš tie labāki.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Žak, tas, ka tie aparāti NAV pilnība, ir skaidrs. Man galvenais bija saprast bespoguli - un ir. Pie kam, man pašvaka redze, bet ar LCD un palielinājumi vecie stikli ir super precīzi lietojami - noder, bildējot portretus vai mazkkustīgākas lietas no statīva.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@versatile, arī esmu vecu, manuālu stiklu fans. Manā gadījumā gan Canon FD. Nu OK, ne par to stāsts. Palietoju dažādus bezspoguļus tieši testējot manuālo fokusu un nonācu pie secinājuma, ka Sony NEX sērija šajā gadījumā ir feināka, jo dod t.s. zebru uz kontrasta vietām + klāt palielinājums. PEŅi nebija slikti, bet NEX ir daudz labāki ekrāni, minētais MF asistents un megaplašas pārejas un citi trešo pārtiju pričendāļi.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Žak, nu skaidrs, ka Nexi būtu labāki - man vienkārši bija iespēja samainīties kamerām.

Kā jau teicu, šito kopā ar kkādu AF pamatnieku draudzenei, sev X100 un laime pilnīga. Sagribēšu niekoties ar MF - paņemšu no draudzenes šito.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@versatile, neesmu izpratis kas tajā X100 ir TĀDS. Ir taču kāda pussauja ar līdzīgas funkcionalitātes un ideja kamerām. Sigmas...

Link to comment
Share on other sites

Viens ir skaidrs - bezspoguļi ir nākotne, amatieriem noteikti. Ražotājs - hvz manuprāt katram ir kaut kas labs. Es, piemēram, uz Pentax K-01 skatos, dēļ esošās stiklu kolekcijas. Un dēļ dizaina.

Link to comment
Share on other sites

Jurijs105

Ja salidzinat tieši 40D ar 1100D tas jaunajam jr labaks procis, videojespejas krtietni plašāk, nebus problemas ar lietotu tehniku(sledžņa resurss)

bildes kvalitate ir ļoti lidziga, atraks fokuss, daudz vieglaks, viennozimigi 1100D modeli

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Par to EM5 varu pačukstēt, ka Oly pārstāvjiem bija viens eksemplārs ko dalīt apkārt testiem. Viens tuvu stāvošs piedāvāja iegādāt to bodiju par ~300Ls. Tas gan bija 2 nedēļas atpakaļ. Ja ir 100% vēlme, tad PM - varu uzjautāt. Bet pieļauju ka par šo cenu aparāts jau ir prom.

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par padomiem, tagad ir nakamie 2 jautajumi:

1) par leecaam eos 1100 - buros pa forumiem http://photo.stackexchange.com/questions/22457/whats-the-difference-between-the-lenses-ef-s-18-55-dc-iii-and-ef-s-18-55-is-ii tik talu sapratu, ka galvena starpibai r stabilizatoraa, vai man kaut kas jutami manisies, tas ir , vai varesu sajust atskiribu?

2) draugs aģitē par nikon 3100 vai vel labak 3200- jautajums, vai tiesi uz megapilselju skaita -12, 14, 24 bus ieverojama bildes kvalitates atskiribaa, seviski iesakumaa, kad nebus papildus ekipejums (arejaa zibene, vai lielaks objektivs), vai bus iespejams, piemeram, ar eos 1100 +ārējo zibeni, panākt lielāku efektu, kaa ar taam pareejam bez pričendāļiem. Cik sapratu, tad ārējo zibeni vajag kā ēst :)

 

Ieprieks bildejis esmu ar eos 400d - tikai kalnu panoramu, bet par to nerunasiem :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
lielaks objektivs
:shok:

 

Izmēram nu gan šajā gadījumā nebūs nozīme.

 

Vairāk pikseļi pie const pārējiem rādītājiem noteikti neuzlabo attēlu.

 

Stabilizators dod labumu pie roku trīcēšanas. Parasti attēla stabilizators dod klāt papildus 2 - 4 klikšķus.

Link to comment
Share on other sites

sorry, es tepat boot uzgājuinteresantus apskatus, vēl drīkst neatbildēt uz maniem jautājumiem, apsveru domu, pat ņemt tikai kitu un lielo objektīvu :) "Plus 17-50 stikls par 200..250Ls jau būs krutuma kalngals"

Link to comment
Share on other sites

  1. Canon saimei ir objektīvi ar stabilizāciju un bez, tie kuriem ir stabilizācija nosaukumā ir "IS", otriem nav ši burtu salikuma. Vai ir labāk? Noteikti, ka ir, bet dārgāk. Pastāv uzskats, ka labāk šo sadārdzinājumu veltīt par labu iegādei gaišakam stiklam. Piekritēju ir tik pat daudz, cik pretēji domājošo. IS nepieciešamība jāizvērtē arī no F lieluma.
  2. Uz megapikseļu skaita atsķirību neizjutīsi, jo objektīvu optiskā izšķirtspēja ir krietni vien zemāka par sensora.
    Par kādiem efektiem ir runa?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Žak, iespējams, ka te ir terminoloģijas misēklis. Lielāks ir nekorekts salīdzinājums. Jūtīgāks objektīvs (2.8 vs 1.4) noteikti dod labākus rezultātus pie citiem konstantiem lielumiem, kas ne vienmēr atbilst kritērijam "lielāks". Vai arī "lielāks" ir domāts kaut kas cits?

 

Ārējais zibenis ir obligāta fīča telpās, ja grib labāku bildi nekā ziepjtraukam. Ārā tām ir nozīmē krēslā un naktīs, bet tas attiecas uz cilvēku bildēšanu nevis dabas skatiem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...