Jump to content

Pretpirātisma nolīgums ACTA


camel
 Share

Recommended Posts

Kāds var, lūdzu, atbildēt uz manu jautājumu? Kāds ir iespējamais mēnesis, kad šo hujnju pieņems, ja pieņems? (Ceru, ka nepieņems) Tas var būt kaut rīt?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Vilx-

    18

  • serioussam909

    15

  • Uģis Lācis

    12

  • camel

    13

Ar LV gan tā nebūs, ja tik raiti izgāja cauri viss fotoradaru murgs, tad par šo arī nebūs jābrīnās.

Link to comment
Share on other sites

serioussam909
[Polijas] Premjers piebilda, ka, pirms izšķirties par turpmāko rīcību, gatavojas rīkot plašas sarunas.

Un ko mūsu premjers?

Link to comment
Share on other sites

Bezjēdzīga diskusija! Vienkārši tehnoloģiju progress aizgājis tik tālu,ka visu vairs nevar tik vienkārši salikt pa plauktiņiem! Lai ieviestu dzelžainu kārtību internetā,tad tas pilnībā jālikvidē un jārada vai nu no jauna vai totāli jācenzē,citādi nekas nebūs! Tas nekad nebūs tik vienkārši kā cīnīties ar pie mājas novietota autiņa vai riteņa zādzību! Vienkārši vairs nebūs tik vienkārši un skaidri gūt peļņu no CD vai DVD tirdzniecības,kā tas bija gadus 10-15 atpakaļ,kad tie bija vai vienīgie informācijas nesēji! Par to visu vajadzēja domāt neta attīstības sākumos...

Link to comment
Share on other sites

Datu nesēju nodokli taču neatcēla, vai ne?!

Tātad intelektuālā īpašuma autori saņem kādu % no visa veida datu nesējiem. :0

Līdz ar to uz tiem var turēt pirātisku produkciju.

Kā tur ir īsti?

Labots - Brutto
Link to comment
Share on other sites

Леший

Nevar, bet tu maksa nodokli par to, ka teorētiski tu vari to izdarīt. Vai arī, par to, ka tu to nedari, bet citi dara.

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

Planned Post-ACTA Repression In European Union: The Documents

Documents have leaked from the European Commission that gives a glimpse of the planned crackdown on online freedoms of speech post-ACTA. We’re seeing entirely new mechanisms and means of squelching dissent, mechanisms and means against pretty much anything online.

 

The first document is named “Proposal for a Revision of the Directive of Intellectual Property [sic] Rights”, and the second document is named “Notice and Takedown procedures”, refering to eroding the common carrier status of the ISPs (the European mere conduit).

Link to comment
Share on other sites

Varbūtība, ka ES birokrāti nepieņems ACTA ir maza. Ja ne šogad, tad ar minimālām „atrunām” nākamgad. ACTA ratificēšanas atlikšana ir uztverama tikai kā populisms, plānots „solītis atpakaļ”.

Jāpatur prātā, ka ACTA slepenībā tiek bīdīta jau vairākus gadus un tas, ka tajā parādās nekonkrētas, izplūdušas frāzes, ir tikai ar nolūku pēc tam to visu kā vajag precizēt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Kāds var, lūdzu, atbildēt uz manu jautājumu? Kāds ir iespējamais mēnesis, kad šo hujnju pieņems, ja pieņems? (Ceru, ka nepieņems) Tas var būt kaut rīt?

 

Citāts:

EM atgādina, ka ACTA nav stājusies spēkā – ACTA stāsies spēkā ES tikai pēc tam, kad visas ES dalībvalstis nolīgumu būs parakstījušas un ratificējušas nacionālajos parlamentos, un kad Eiropas Parlamentam būs tam devis piekrišanu. Šis process var prasīt vairākus gadus.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Tie izplūdušie formulējumi ir Trojas zirgs.

... tajā parādās nekonkrētas, izplūdušas frāzes, ir tikai ar nolūku pēc tam to visu kā vajag precizēt.

Link to comment
Share on other sites

Pjērs Supernova

Tagad būtu īstais laiks kādam ambiciozākam politiķim-iesācējam izmantot troksni, lai pabūvētu sev politisko kapitālu un good-will, tepat Latvijā ieņemot skaļu un redzamu pret-ACTA pozīciju. Šis tas jau ziņās pavīd (piemēram, tas pats Pavļuts, vismaz viena no partijām).

Link to comment
Share on other sites

Manas pārdomas šajā sakarā:

1) Attiecībā par Megaupload: kur ir viņu vaina nelegālās informācijas izplatīšanā? Ja es, piemēram, izīrēju dzīvokli vai noliktavas vai ko tamlīdzīgu, man nav pienākums pārliecināties un nodrošināt, ka neviens īrnieks tur neglabā kontrabandas cigaretes vai nelegālos DVD, tad kāpēc virtūlās vietas izīrētājs, šajā gadījumā Megaupload, ir par to atbildīgs? Šādu lietu prevencija ir atildīgo iestāžu pienākums un es kā nodokļu maksātājs arī sagaidu, ka darbinieki, kuriem es maksāju algu, arī pilda sev uzticētos darba pienākumus nevis noveļ tos uz cilvēkiem, kuriem ar to ir tāls sakars!

2)Attiecībā uz nelegālo? lejupielādi: beidzat, lūdzu, gvelzt muļķības, ka es tāpat nepirktu. Lielisks piemērs ir filmas ar turpinājumiem: ja kādam patika pirmā Harija Potera filma/grāmata vai Tranformeri vai kas tamlīdzīgs, vai jūs to nopirkāt un ja nē, tad kāpēc skatījāties turpinājumus?

3) Attiecībā uz pašām autortiesībām un pirātismu kā tādu: es uzskatu, ka autortiesībām un patentiem ir jābūt, bet to definīcija ir jāmaina. Patents ir labs, lai aizsargātu kāda izgudrojumu un tajā ieguldīto darbu, bet tas nedrīkst būt par iemeslu tā radītāja monopolstāvokļa iegūšanai. Kas būtu noticis, ja 50 gadus pēc tranzistora izgudrošanas to spētu ražot tikai viena kompānija, vai mēs būtu tur, kur mēs pašlaik esam?

Ja es sarakstītu grāmatu, es nevēlos, lai simts indivīdi to nopērk, bet torentos tā izrādās ir šogad visvairāk vilktā grāmata. Tu tacu nevēlētos, ka no tava radītā produkta kompānija, kurā tu strādā, nopelna miljonus, bet tu saņem tikai prēmiju mēnešalgas apjomā?

Apkopojumā: es uzskatu, ka cīņa ar pirātismu ir jāturpina, bet sodi ir jāmīkstina, torrentu uc filesharing resursu uzturētājiem sodi ir jāliek tikai tad, ja viņi pēc likumu uzraugošo iestāžu pieprasījuma, nav izņēmušas viņu norādītos failos un/vai nav sadarbojušies sev pieejamās informācijas nodošanai pēc tiesneša rīkojuma (līdzīgi kā tava īpašuma kratīšana, noklausīšanās tikai un vienīgi ar tiesneša parakstu)

Lielā un galvenā atbildība ir jānoveļ uz failu augšupielādētājiem (vilcēja pienākums nav atšķirt vai tas ir nelegāls vai legāls, kā, piemēram, SSā pērkot divriteni, tavs pienākums nav pārliecināties, ka tas ir zagts), kurus tad likuma uzturētājiem arī ir jāķersta un jāsoda.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Lielos vilcienos piekrītu m121 domām.

 

Tomēr par punktu (2):

"Es tāpat nepirktu" - nav pilnīgas muļķības. Ok, ļoti iespējams, ka 100% cilvēku, kas to apgalvo, tā nedarītu. Vai tā nerīkotos ar visu saturu (softiem, filmām, mūzikām). Bet domāju, ka vismaz 50% (un vairāk) tiešām nepirktu. Grāmatas tiek bieži priktas, jo ir vieglāk lasāmas, nekā uz datora ekrāna (un salīdzinoši grūtāk pieejamas kreisajos ceļos). Multimēdijiem tiek izmantoti kino, koncerti utt. Programmatūras ziņā - domāju, ka tur "es tāpat nepirktu" ir ļoti patiess apgalvojums. Jo nu OpenSource alternatīvas tagadi ir tik ļoti nostrādātas, ka ir ļoti izmantojamas.

 

Bet tas nav arguments lai necīnītos pret pirātismu. Tas ir vienkārši komentārs, lai kompānijas nebrīnās, ka ja nu šīm (es nezinu kā) izdodas pilnībā nogriezt nelegālo lejupielādi, tad ienākumi neuzsprāgs proporcionāli novērtētajam pirātisma apjomam. Gluži pretēji - varbūt pat sarūk (ilgtermiņā), jo kā jau te minēja, kreisie kanāli ir savā ziņā savdabīga reklāma.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

serioussam909

"cīņa ar pirātismu" = "cīņa ar vējdzirnavām"

Tas ir tad ja mēs gribam saglabāt cilvēktiesības, privātumu, nevainības prezumciju utt...

Jo vienīgais veids kā to pa īstam apkarot būtu iedzīvotāju novērošana 24/7 + regulāri policijas reidi pie privātpersonām.

 

Tāpēc ir jāiet cits ceļš - jācenšas palielināt to skaitu kas pērk, nevis jāsoda studenti un vientuļās mātes ar 2 miljoniem par ~24 nošārētām dziesmām.

 

Un it īpaši pie mums - kur vēl tikai pirms 25 gadiem gadiem visus uzmanīja čekisti - pret kaut ko tādu jāvēršas īpaši asi.

Labots - serioussam909
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Īstenībā attiecībā uz šo "Es tāpat nepirktu" ienāca prātā, manuprāt, ideāls salīdzinājums: tas ir apmēram tas pats, kas pēc nakts ar meiteni, viņai vairs nekad nezvanīt ar attaisnojumu "es jau viņu tāpat neprecētu". Tas ir ētikas un morāles jautājums, kurā abām pusēm ir savi argumenti, bet īstais jautājums paliek kā mēs uz to skatāmies kā sabiedrība un kādām morāles normām sekojam un pēc kādām vēlamies, lai attiecas pret mums.

Link to comment
Share on other sites

Kas tur ideāls? :rus_roulette: Tad jau sanāk, ka jāizmanto prostitūtu pakalpojumus, jo redz "tāpat vien" iznāk piratēt?

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Īstenībā attiecībā uz šo "Es tāpat nepirktu" ienāca prātā[..]

 

Nu salīdzinājums kā salīdzinājums. Es jau neteicu, ka tas ir derīgs attaisnojums vai vispār iemesls būt pirātam. Bet, lai cik tas amorāli nebūtu, iznākums ta ir tas pats - softu nepirktu un meiteni neprecētu. Tas bija tas, uz ko es centos pievērst vērību.

 

Tāpēc man to lielo kompāniju centieni izskaust pirātismu, lai iegūtu "neiegūto" peļņu šķiet nedaudz, nu tā, vismaz naivi.

 

Bet citādi - piratēt nevajag. Tikko ievācos iekš Linux Mint 12, ļoti patīkams iespaids, ikdienas vajadzības tagad ok strādā (ir uzlabojuši lietas, agrāk kaut kas neštimēja ar LU VPN un hoķa skatīšanos :D ). Pamēģināšu arī AVCHD pamontēt pēc dažām atrastām instrukcijām. Ja izdosies - tad es būšu laimīgs kā āzis. :drinks: Jo nu Premiere Pro pirkt vienkārši nevaru atļauties.

 

P.S. Ir arī legāls Lenovo OEM Win7 Pro x64 - ļoti labi šancē, tomēr šad tad pietrūkst ērtās *nix utilītas un spēcīgās bash iespējas.

 

EDIT:

http://www.tvnet.lv/tehnologijas/internets/410355-ja_parlaments_nolems_neratificet_acta_tad_to_neratifices

 

Vismaz tik skaļu pasākumu mūsu varas necenšas klusām izlaist cauri. Bet nu varētu būt, ka liela nozīme šajā ir tam, ka ir arī ļoti liela starptautiska rezonanse.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

serioussam909
Vismaz tik skaļu pasākumu mūsu varas necenšas klusām izlaist cauri.

Centās (jo uzzinājām tikai PĒC parakstīšanas) - bet nesanāca - tauta sāka bļaut.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tā diena ir klāt! Kurš dosies pabļaustīties un pakauties?

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

grāmatā pats dārgākis ir tās fiziskā forma. ja labs autors piedāvātu teksta failu par mērenu samaksu, piem. Ls 1 par vidēja biezuma grāmatu, tā būtu visnotaļ samērīga maksa tiem, kas vēlas lasīt, bet nevar atļauties Ls 4 līdz Ls 7 Ls par papīra variantu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Sen neesi bijis Zvaigznē vai Rozē! Biezie hārdkoveri ar samērā svaigu saturu visus 10...12...15 Ls izmaksās.

Link to comment
Share on other sites

Te tas cepiens par visaadam autortiesibam, zagsanu utt. ir totala brehnja!

Cilvekiem pasviedusi likumprojektu tipa, piratisma izskausanai, bet pec savas butibas, tas nav nekas vairak, ka liela un pilnvertigaka kontrole par interneta vietnem un to lietotajiem. Pilnigs bezpregels.. Visa Pasaule tagad skalda matus spriedelejot par autortiesibam, pa lielam neredzot kads bus gala iznakums shim marazmam. Dzeki, paluriet CNN! Vai tieam nav redzams kada virziena ta Amisu dievinata demokratija dodas?

Link to comment
Share on other sites

Dermantīns

Hehe, cilvēku nedaudz vairāk nekā citos protestos. Un nedaudz skaļāki ar, kas iepriecina)))

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Es kā pa miglu kaut ko atceros reiz esam dzirdējis par 75 gadiem, bet neesmu zinātājs.

Vai tomēr 70 gadi nav?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...