Jump to content

dvd neatskaņo cd diskus


alusbundza
 Share

Recommended Posts

spainiss2

Kas tas pa topiku? Kur tas dvd tiek darbināts datorā, te nekas nav saprotams? Nu, ja maksimas pa 20ls pirktais,tad ej un ņem pa 19.99ls jaunu.....

Link to comment
Share on other sites

Firma/Modelis? Vispār, pieci gadi ir diezgan, domājams Tavs draugs savu laiku būs nokalpojis. Ja vēl nepieciešams dvd, pērc jaunu, jeb pārnāc uz tagadni.

 

PS: Pašam mājās stāv Philips dvd, pāri pieciem gadiem, strādā nevainojami. Bet toreiz gan, tika pirkts pa daudzajiem 80 Latiem.

Labots - Mo4itajs
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Vispār jau pie kājas, kur tiek lietots un kāda firma - DVD un CD tiek nolasīti ar dažādām diodēm, tāpēc normāla parādība, ka kādai no tām nosprāgstot, aizķēzoties vai izstrādājoties, attiecīgais formāts netiek lasīts. Aizķēzīšanās gadījumā var provēt izpūst ar saspiestu gaisu, ja grib čakarēties - var tīrīt, tā sacīt, manuāli. Ja izstrādājusies - var pieregulēt španungu (poķis parasti ļoti tuvu pašai diodei ir atrodams). Ja nosprāgusi, vai slinkums ņemties - met ārā.

Link to comment
Share on other sites

vispār biedram Baigais Janka 100% taisnība. Ar aprieguma pieregulēšanu, manuprāt, var izlīdzēties uz laiku, ja tas jādara, tad diode nav ilgdzīvotāja.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu tad nevajag jaukt galvu ar CD/DVD, bet normāli problēmu aprakstīt :) Savādāk no teksta ir skaidrs, ka DVD lasa, a CD - nē.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

kamēr nebiju noņēmis vāku, to nezināju, arī vēl tagad ieliekot jaunu disku tas nesāk gristies, jāiegriž ar roku, kas par vainu?

Link to comment
Share on other sites

Man starp citu ir viens CD atskaņotājs ar līdzīgu problēmu - ja disku iegriež ar roku, tad darbojas, pretējā gadījumā disks pāris reizes noraustās un neiegriežas. Man labpatīkas domāt, ka manā gadījumā (un arī Tavā droši vien) ir jāmaina motoriņš. Manā gadījumā tā ir problēma, jo tā figņa uz kuras turas disks (diska plaukts, vai kā viņš pareizi saucas) ir stingri uzsēdināta uz motorīša ass un normālām metodēm nav dabūjama nost. Un nedabonot nost to figņu, savukārt nevar noņemt motorīti. Pat ja sanāk dabūt nost un atrast citu motorīti, tad tas plaukts ir atpakaļ jāuzliek pareizā augstumā ar vismaz 1/2 mm precizitāti, citādi lāzers nespēs nofokusēties.

Tā ka remontēt var mēģināt, bet čakars paredzams.

P.S. Ja nu kādam šeit ir pieredze CD transportu remontos, lūgums padalīties ar to.

 

bačas vecas?

 

komon, kādas bačas, neiet runa par walkmaniem...

Link to comment
Share on other sites

Nedomāju vis. Jo ja ar roku iegriežot viss tālāk strādā, tad drīzāk tomēr motors. Protams, neizslēdzu iespēju ka kļūdos.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...