Jump to content

Snow Leopard + Win7Pro. Vajag pārdalīt brīvo vietu, nav vietas Win imidžam.


Pjērs Supernova
 Share

Recommended Posts

Ir MacBookPro7,1 ar 250 Gb cieto un Snow Leopard + Windows 7 Pro. Iepriekšējais īpašnieks MacOSam ir atstājis tikai 25Gb, pārējo izmantojot Windows. Brīvas vietas Windows partīcijā ir ap 100Gb, Mac - 3Gb.

 

Ir mēreni steidzama vajadzība palielināt Mac partīciju, neiznīcinot Windows instalāciju un lietojumprogrammas, bet īstas pieredzes ar makiem nav.

 

Sarežģījumi:

 

1)Nav un vismaz mēnesi vēl nebūs ārējā cietā, kur noglabāt backupu. Winclone standartmuhļas, kas atradās Gūglējot, attiecīgi pagaidām atkrīt;

 

2)Pārinstalācijas gadījumam Windows product key ir pieejams, taču Office atslēgas vairs nav un zāļoties nav brīv;

 

Viedokļus, vērtējumus un padomus par to, kur esmu nošāvis greizi, vajag par šo domu:

 

Ja es samazinu (shrink) Windows partīciju, aiz tās rodas brīva vieta. Daļu šīs brīvās vietas varētu pārvērst par trešo, no Mac pieejamu partīciju (kā?) un Winclone imidžu noglabāt tur. Tad nonest Windows, radušos brīvo vietu iedalīt Mac, tad pārnest imidžu uz pirmo partīciju, nonest trešo, brīvo vietu pārdalīt no jauna un tad ar Winclone restaurēt Windows atbrīvotajā vietā.

 

Tajā procesā var kaut kur rasties sarežģījumi?

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Windows partīcijas man vienmēr resizot gana veiksmīgi ir izdevies ar jaunajos Ubuntu nākošo gparted vai kāds tur nosaukums bija partition toolim.

 

Pieļauju, ka tas pats toolis bez probēmām varētu palielināt arī MacOS partīciju/-as (zinot, ka MacOS ir *nix sistēma). Bet protams, kā visos svarīgos pasākumos - atruna, ka nenesu nekādu atbildību par saviem ieteikumiem. :D Veiciet rezerves kopijas.

 

Bet tā nopietnāk - no savas pieredzes varu teikt, ka, ja visu dara uzmanīgi, parasti viss ir ok. BET sarežģījumi var rasties ļoti daudz punktos. Jo sarežģītāka shēma, jo lielāka iespējamība. Es tavā vietā iekrautos no jaunākā Ubuntu live cd, un mēģinātu tās partīcijas resizot (ja to piedāvātu). Par NTFS eksperimentālumu - ignorētu brīdinājumu. Un atstātu kompi pie strāvas, jo tas prasa daudz laika. Bet tik un tā - skatīt atrunu.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ir softs - Magical Jelly bean, palaid to un šis tev priekšā pateiks kādas tev atslēgas kompī glabājas.

 

2)Pārinstalācijas gadījumam Windows product key ir pieejams, taču Office atslēgas vairs nav un zāļoties nav brīv;

Link to comment
Share on other sites

Doma ir skaidra, bet pabriidinaashu, ka ar Winclone tev nebus iespeejams Restore uztaisiit, jo ja diska saturs buus mazaaks kaa bija ieprieksh Windows sisteemas klonu taisot. Taatad rezultaats buus neizdevies. Ja veelies daudz maz ar veiksmes staastu nosleegt, tad ieksh Windows resize Windows Partiiciju par tik cik velies atveeleet Mac OS sisteemai un + neaizmirsti atstaat Windows'am arii ekstra briivo vietu. Tad vari no Mac OS X kloneet. Bet pastav ka neizdosies. Par Windows un Office atslegaam, ja esi iegaadaajies, so produkciju, tad bus tev skaisti kastiitee pieejamas produktu atsleegas.

Link to comment
Share on other sites

Pjērs Supernova

Atzīšos, ka rūpīgi izlasot gan par Winclone, gan Gparted gan visus ieteikumus, noraustījos bez backupa šo operāciju veikt. Pabeigšu, kad būs ārējais cietnis (vai mazāk piesardzības).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...