Jump to content

Lāzera vai tintes printeri, kādos gadijumos kam dot priekšroku?


DeUld
 Share

Recommended Posts

Iespējams, kaut kad jau tāda tēma cilāta, bet vai kāds īsumā varētu apskaidrot lāzera un tintes printeru izvēles priekšrocības un trūkumus, salīdzinot vienu ar otru? Kādos gadījumos vienam vai otram dot priekšroku?

Link to comment
Share on other sites

Ja daudz jāprintē un kvalitāte nav prioritāte tad lāzera.. Ja tēmē vairāk uz kvalitāti, ne daudzumu tad tinte..

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Jautājums tāds jocīgs. Kam vajadzīgs? Ja profesionālai lietošanai un galvenokārt dokumentiem, tad lāzernieks un melnbalts pie tam.

Link to comment
Share on other sites

Tagad jau lāzernieki tik lēti, ka arī priekš mājas lietotāja vai studenta kam referāti jāprintē, izdevīgāk tādu ņemt.

Ja vajag bildes, tad uz fotosalonu.

Vismazn ekas neaikaltīs, ja kādu laiku nelietos. Un ar toneri mājās 2 gadiem pietiks :D

Link to comment
Share on other sites

Arni to meslu nenovelu savam 'launakajam konkurentam. Ja tas printeris neplist ja vins ir ilgdzivotajs BET problemu ir vienkarsi juura.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga no tā lētā Samsung lāzernieka? Kasetes mazas, vajadzīgi čipi pie uzpildes. Vienīgi, ja firmwāri uzlauž, bet šitiem katram aparātam firmwāre piesieta pie seriālā numura.

Link to comment
Share on other sites

Tas Samsung čips maksā kapeikas, salīdzinājumā ar oriģinālās kasetes cenu. Un pat, ja cilvēks sadomās uzpildīt printera kaseti, ne jau viņš pats to darīs mājas apstākļos, a ja reiz to dara speciālists, tad čipa maiņa jau ir viņa problēma.

A vai tad tagad vispār ir nopērkams kāds jauns lāzerprinteris, kuram ražotājs nav uzlicis nekādu aizsardzību pret kasešu atkārtotu uzpildīšanu vai alternatīvu kasešu izmantošanu?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

jēga ir ražotāja mārketingam, jo 95% pircēju par izejmateriālu cenām domā tikai tad, kad izbeidzies starta kārtridžs pa lēto pirktajam printerim :grin:

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

tāpēc jāpērk canonus ar fx-10 un hp ar 12a kartridžiem un drukā ilgi un bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Beidzot pēc 5 gadu lietošanas izbeidzies HP LaserJet 1300 kartridžs. Pirms tam tintniekiem daudz pudelītes nācās izmest sakarā ar aizkalšanu un daudz naudas iztērēt. Ja pietiek ar melnbaltām izdrukām, viennozīmīgi iesaku lāzerprinteri mājas vajadzībām.

Link to comment
Share on other sites

Jēga pirk nodzītu lāzerprinteri nav liela, jo bez tonera nolietojas arī pārējās printera mezgli, kuru remonts nav lēts samsungam ir uzpildīšanas komplekti ar visu čipu pa ap 14-16 Ls par 1000 llp, tam konica uzpildīšanas komplekts 2500 lapām ar visu čipu maksā Ls 19(jebkurai no četrām krāsām), resurss melnajam kārtizam ir 47000 llp, krāsainajiem katridžiem ap 14000 llp jeb vismaz 5 uzpildes. Tā kā lietota lāzerprintera iegāde pa 20 Ls ir apšaubāms pasākums, pa Ls 5 vel var būt .

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

EEE, pastāsti, kādi ir tie lāzerprinteru mezgli, kas tik ļoti nolietojas un tik dārgi, ka neatmaksājas labot :)

 

P.S. Te pieminētais LaserJet 6L nav pirkšanas vērts, jo vertikālais padeves mehānisms ir neveiksmīgs pat jaunam esot.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

kādi ir tie lāzerprinteru mezgli, kas tik ļoti nolietojas un tik dārgi, ka neatmaksājas labot

hp/canonam pečkas plēve (maksā 8-15 Ls), kuras resurss 80-120k izdrukas atkarībā no papīra kvalitātes, papīra padeves gumijas (maksā 8-15 Ls) 50-200k izdrukas atkarībā no papīra kvalitātes un lietošanas ilguma (tas par lētajiem mājas modeļiem)

samsungam mazliet mazāks resurss, vienīgais pluss ka fūzis uz alumīnija ruļļa, ne teflona plēves, praktiski nav iespējams sabeigt ar skavām un saspraudēm, bet ir citi trūkumi

par 6L nepiekritīšu, neveiksmīga bija atdalītāja gumijas materiāla izvēle, vēlākajām detaļām tas tika novērsts, lielāks trūkums varētu būt drukas ātrums un usb neesamība

Link to comment
Share on other sites

Plastmasas papīra padeves mehānisms izdilsts, un būtībā ir jamaina ja negribās samierināties ar regulāri iesprūstosu papīru, nolietojās krāsns,tas protams ir sīkums nolietojās rullis, nolietojās developer units, teiksim manā gadījumā konicai minolta W1600 pēc kārtridža developer unit resursa beigām ir izdevīgi nopirkt jaunu printeri, jo pats developer unit maksā tikpat cik es samaksāju par visu printeri, protams tas notiks tikai pēc vismaz 14000 izdruku(tāds ir rūpnīcas resurss krāsainajiem toneriem developer unit mehānismam, tas iztur savas 5-6 uzpildes pa 2500 llp tonera komplektu) lasi jauns tonera komplekts pieejams ir tikai originals maksā ap 70 Ls(interneta veikalā), jauns printeris maksā interneta veikalā 66 Ls, tapēc mana personiskā izvēle ir jauns printeris, galugalā ar to nāk arī garantija uz 24 mēnešiem, bet neoriģinalie komplekti jau ir pieejami(apzināti nepērku jaunos modeļus pirma pusgada laikā kopš laišanas pārdošana, lai izpeldētu problēmas ar pašu printeri ja tādas ir, un parādītos šie komplekti)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

nnoname, nu tās izmaksas nav kosmiskas, pat ļoti samērīgas. Cits stāsts, vai jēgas iegultīt 10 gadus LPT lāzerprinter, vai tomēr atrast kaut ko modernāku ar printservera iespēju, kas īpaši noderīgi mājas tīklā, kad vajag drukāt uz vairākiem datoriem.

Link to comment
Share on other sites

Protams viss atkarīgs no printera, cik viņā gribas ieguldīt. Un nav obligāti jāpērk daļas no officiālajiem piegādātājiem. Es piemēram nepasen iepirku canon pečkai fiksēšanas plēvi+piespiedējrulli+smēre plēvei+bukses pa 10 Ls. Pickup rullītis arī gandrīz neko nemaksā, ja kas.

Link to comment
Share on other sites

Gudri ta runājam, bet cik daudz no mums vispār zina, kas ir "krāsns karsēšanas plēve" ;)

Homo_Localis lietotājam printera remonts pečkas plēves maiņas gadījumā izmaksās ~ 25 - 30 Ls :>

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Red, to plēvi es mainīju savam printerim, jo kāds bija pacenties ar skrepkām to saplēst. Mošk pa šiem gadiem tā kļūvusi lētāka, bet toreiz izmaksāja minētos 25Ls.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...