Jump to content

Vai noņemamu cieto disku okupējis vīruss?


datorists
 Share

Recommended Posts

Vai kādam, lūdzu, ir pieredze ar noņemamajiem cietajiem diskiem? Konkrēti ar disku Transcend StoreJet 25H3!? Kā pieslēdzu vadus pie datora, tā viņš automātiski ieslēdzās, un dod izvēlni no kuras tiek tālāk uz darbībām- backupu, datu glabāšanu, formatēšanu.

Bet man, kā pieslēdzu un atpazīst, tā Avira antivīruss izmet paziņojumu, ka Autorun. inf fails ir inficēts. Bet tas jau laikam pats galvenais fails, bez kura nepalaidīsies tā izvēlne, no kuras tiek tālāk uz darbībām. Kā man rīkoties- vai atstāt kā ir un ar to sadzīvot, vai ir iespējams to autorun failu atvērt ar Notepadu un pārrakstīt un saglabāt, veco izdzēšot, vai meklēt jaunu programmatūru? Varbūt avirai kaut kas liekas nedrošs, bet tad kas? Un vai tikai tā liekas, vai tur tiešām ir vīruss!

Tātad, kad dators atpazīst disku, tad izpeld Aviras antivīrusa logs ar tekstu:

Guard: Autorun blocked

Type: Autorun blocked F:\Autorun.inf

Access to file was blocked for your security

Additional information on this is available in the help.

Paldies!

post-88498-0-18119000-1325251243_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Avira bloķē autorun. Un mana kristāla lode remontā, nezinu kas tev tajā failā rakstīts.

Link to comment
Share on other sites

avira ir pārāk jūtīgs antivirus, man ir vispār atslēgts autorun, ja 100 % zini ka nav vīrus atslēdz aviru un kopē.

Link to comment
Share on other sites

Lai Avira nebļaustītos par sīkumiem un ja tiešām to autorun.inf gribi brīvi lietot, aizej uz "Configuration" -> ieķeksē "expert mode", dodies uz Guard->Scan->Action on detection-> izvāc "Block autostart function".

Labots - usver
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu 99%, ka tas autorun vīruss tur arī sēž, un ja sadomāsi atslēgt antivīrusu - ļoti drīz saņemsi tādu pašu paziņojumu arī par pārējiem HDD un fleškām. Ja pēc kaitēkļa izdzīšanas negribi atkal to saķert, izveido tukšu mapi (tieši mapi) un nosauc par autorun.inf. Lai nerēgotos - uzliec ķeksi pie Hidden.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

datorists

Bet tad, kad noskenēju to disku ar Aviru, tad neko sliktu neuzrāda! Tā kā noķert arī nevaru! Tikai, kad pieslēdzu disku pie datora, izlec tas logs (skat. bildi!)!

Link to comment
Share on other sites

Man autoruni ir visās fleškās, jo es tos tur "ietaisu" ar Panda Vaccine palīdzību, lai tā vienkārši sveši autoruni tur nelīstu. Pietam strādāju limited user modē. Fleškas gan bāžu visur, bet līdz šim neviens to vaccine autorunu nav nonesis.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Kā jau usver teica, Avirai ir atslēdzama opcija, kas bloķē jebkuru autorun - ir tur vīruss vai nav. Paņem vienkārši un atslēdz to. Ja kaut kas aizdomīgs arī gadīsies, avira tādus sūdus ķer un ēd.

Link to comment
Share on other sites

Fleškas gan bāžu visur, bet līdz šim neviens to vaccine autorunu nav nonesis.

Tā arī ne esmu sapratis kā tā " Panda Vaccine" darbojas. Tās taisīto autorun.inf failu nevar ne izdzēst, ne izmanīt tā saturu pat ar Administratora tiesībām. Aizsardzība nav saistīta ar NTFS pieejas tiesībām, jo darbojas arī uz FAT diskiem, un arī ar failu sistēmas apzinātu sabojāšanu tas laikam nav saistīts. Vismaz pēc check disk nekas nemainās - "vakcīnas" autorun.inf tik un tā ne ar kādiem līdzekļiem nav izdzēšams (vienīgi format). Vīrusu galvenais likums ir - vīruss var izdarīt visu to pašu, ko var izdarīt lietotājs. Kas attiecīgi nozīmē to, ka vīruss nevar izdarīt to, ko nevar izdarīt lietotājs ar administratora tiesībām pat īpaši pacenšoties.
Link to comment
Share on other sites

Njāa, zibins izceļas ar ģenialitāti. Autoram:

1. Žigli nomaini niku - kaut vai uz "lameris" :sarkasms: .

2. Googlē pēc "remove autorun.inf"

3. Var gadīties, ka pietiks izdzēst manuāli - tikai vispirms uzliec lai rāda slēptos un sistēmas failus - tieši tāds tas ir. Nekādam autorun tur nav jābūt, izņemot, ja uztaisi feiko - aizsardzībai.

Firza: Varbūt man vienkārši veicas, bet jau vairākus gadus ar vienkāršu tukšu autorun.inf mapi nekas (tfu, tfu) nav pieķēries, kaut gan fleškas lietoju diezgan aktīvi.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Nekādam autorun tur nav jābūt, izņemot, ja uztaisi feiko - aizsardzībai.

 

Konkrēti ar disku Transcend StoreJet 25H3!?

Kā pieslēdzu vadus pie datora, tā viņš automātiski ieslēdzās, un dod izvēlni no kuras tiek tālāk uz darbībām- backupu, datu glabāšanu, formatēšanu.

 

Es gan neņemos galvot par konkrēto diska modeli, taču izklausās pēc ražotāja superpuper utilītām, kas iebāztas autorun`ā. Skrīnšots derētu, lai pateiktu precīzāk.

Mārketinga cilvēki un jūzeri vulgaris tādas ražotāja utilītas uzskata par derīgu fīču, kas jālolo un jāizmanto.

 

piebilde: par vairojošos drazu, ko autoruns sauc, Avira tipiski brēc. Autoram Avira klusē par pārējo diska saturu - nepatīk tikai faila esamība. Tas liek nosliekties par labu versijai par ražotāja rīkiem.

Link to comment
Share on other sites

datorists

Paldies par atbildēm, taču vēlētos uzzināt konkrēti, vai es drīkstu lietot un ignorēt aviras brēcienus, vai man jāmeklē jauna programmatūra!? Un, kā šajā gadījumā skrīnšots palīdzētu, ko var pēc tā pateikt?

Link to comment
Share on other sites

Kuru no šīm izvēlnes iespējām:

...dod izvēlni no kuras tiek tālāk uz darbībām- backupu, datu glabāšanu, formatēšanu...
reāli izmanto ? Pirmais darbs, ko parasti izdaru ar ārējiem HDD - izmetu visu šo ražotāja drazu, t.i. formatēju HDD. Backupam ir daudz sakarīgāki softi, formatēšanai ??? - interesanti gan, kādēļ neizmantot OS esošās iespējas, datu glabāšanai - par Copy/Paste esi ko dzirdējis ? Vai, ja vajag regulāri backupot kādas konkrētas mapes saturu - var taču iestāstīt backup softam, lai seko izmaiņām un sakopē ko vajag. Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

"datorists": ar autorun.inf ir 2 scenāriji:

1) autorun.inf ir ierakstīts "fqwujofajsofa.exe" vai kaut kas līdzīgs, kas nepilda nekādas derīgas funkcijas un par ko avira brēc. Un, maksimums, parāda bezfunkciju dialogu.

2) autorun.inf ir ierakstīta utilīta, kas pēc izskata un apraksta un funkcijām sakrīt ar ražotāja aprakstīto un tātad sanāk derīga.

 

Ja ar to aplikāciju var kaut ko derīgu izdarīt, tad jau viss būs kārtībā un trauksme lieka. Kā arī izskatās.

 

Bet droši pateikt grūti - līdzīgi kā "man te kaut kāds zvērs pieklīda. Suns uz viņu nerej. Vai viņš ir bīstams?". Bez bildītes, par ko īsti ir runa. Ko par tādu zvēru bez kristāla bumbas un kafijas biezumiem pateiksi? :)

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

datorists

Nosūtu bildes, kāds izskatās programmlogs un kas atrodas diskā! Varbūt tagad būs skaidrs, par ko īsti ir runa un kā darīt?!

post-88498-0-15334100-1325439919_thumb.jpg

post-88498-0-72188400-1325439980_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Viss ir autentisks, gluži kā http://www.cdrlabs.com/Reviews/transcend-1tb-storejet-25h3p-usb-30-portable-hard-drive/Installation-and-Software.html redzams. Nav pamata stresam ;>

 

Paranoisko brēcienu par autorun.inf var atslēgt. Vai vienkārši izdzēst autorun.inf failu un laist ar roku to EXE failu, kurš tajā ir ierakstīts.

Link to comment
Share on other sites

Nu izskatās jau pēc ražotāja failiem, tikai - kā jau rakstīju - ko no visa tā tu tiešām lieto ? Manā gaumē labāks ir tīrs HDD un visi šie ražotāja mēsli tiek momentā izmesti (tāpat kā preinstalētās sistēmas no datoriem). Bet tā jau gaumes lieta - gribi, čakarējies.

Link to comment
Share on other sites

datorists

God. raiviic!

Varbūt vari izstāstīt, kā uzprogrammēt bat failu, lai ar vienu peles klikšķi uz tā, piekopētu diskā kādas konkrētas mapes jaunākos failus? Vai visiem backup softiem var iestāstīt, lai seko izmaiņām un sakopē ko vajag? Mini piemērus lūdzu! Paldies Tev par padomiem!

Link to comment
Share on other sites

Softi, kuri veic šādus darbus ir pilna Google. Nu kaut vai Cobian Backup - ērts, var smuki saveidot nepeiciešamos uzdevumus un ieprogrammēt to automātisku izpildi, daudz citu iespēju, un pie tam - freeware.

 

Link to comment
Share on other sites

datorists

Paldies par padomu! Viss jau būtu labi, tikai ir viens "bet". Tas Cobian Backup ir droši vien instalējams datorā, bet man jau vajag, lai to varētu palaist no tā noņemamā diska- lai nenoslogotu stacionāro cieto disku un lai es ar savu noņemamo varētu tos backupus taisīt dažādiem datoriem, kā arī atvērt to backupa informāciju, pārnest uz citu (portatīvo) datoru, kā oriģinālo mapi un failus, bez kaut kādām papildprogrammām!

Link to comment
Share on other sites

datorists

Exiic!

Vai varētu lūdzu konkrētāk, ko nozīmē "cīnīties ar problēmu jau saknē"?! Un, kā strādāt ar Flash Disinfector, vai instalēt noņemamajā vai stacionārajā cietajā?

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vari izstāstīt, kā uzprogrammēt bat failu, lai ar vienu peles klikšķi uz tā, piekopētu diskā kādas konkrētas mapes jaunākos failus?

 

Apskati xcopy opcijas xcopy /?

Būs ar vienu klikšķi. Un viens fails, kuru jāpalaiž.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...