Jump to content

Istabas akustikas izvēle


maartinsh
 Share

Recommended Posts

ar diviem 2 vienādiem mid/bass skaļruņiem būs krietni jūtīgākas un tām vajadzēs mazjaudīgāku ampu +

un bass būs biku "zemāks"....

draiveru skaits vienaa kastee gan parasti basu zemaaku nedara.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    21

  • uldiss

    17

  • maartinsh

    27

  • Kaspars12

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu es domāju izmēru kastei pašai....

Link to comment
Share on other sites

pie lielaaka draivera laukuma [ 2 draiveri ] protams ka buus vajadziigs 2x lielaaks tilpums, lai nodroshinaatu to pashu F3 , ko 1 draivera gadiijumaa. tur nekaads benefits zemajaa galaa nesanaak. tikai SPL pieaugums konkreetaa joslaa

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Man šķiet Avex kantorim arī ir Jamo, aizdodies paklausies. Bet nekas slikts jau nav ar to Jamo. Jāklausās, katram jau savādāk liksies viņas. No lētā gala ir bijušas kaut kādas, bija ok par to naudu! Škiet, ka tās bija E-350 un studio-160. Tev 5.1 kā aizmuguri vajadzēja jā ? Tad vispār nav ko iesprinkt, galvenais, ka baltas!

Link to comment
Share on other sites

jamo bija arī tajā bodē cēsu ielā , barona centrā.

Link to comment
Share on other sites

Magnat man personīgi nesimpatizē, bet tas subjektīvi...

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Nav tur nekas īpaši jāfiltrē,kas ir labs kas nē,aizmugurei takš vienalga itsevišķi,ja tumbiņas skrūvēsi pie sienas.Ņem ,kas patīk un miers.

Link to comment
Share on other sites

maartinsh

Skatos, ka specifikācijā tām Magnat rakstīts - Power handling RMS/max - 45/70W (4-8 Ohms). Tam resīveram uz kanālu it kā 100W rakstīts (6 Ohms) Kas būs? :D

Un kā īsti saprast akustikai 4-8 omi? Ja resīveram rakstīts, ka vajag 6-8 omus, tad der?

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
maartinsh

Ir savākusies kaudzīte ar kandidātiem kļūt par aizmugures skaļruņiem :) Visi pelēki :D Bet nav vēl bijis laika pieslēgt un paklausīties. Un pielikt pie tapetēm kuras labāk izskatās :D Jāmēģina weekendā izvēlēties ;)

Canton CD 10 II

m.jpg

http://www.canton.de/en/archiv/produkt/cd10.2.htm

Magnat Neos Sat

item_L_403997_476038.jpg

http://www.magnat.de/index.php?id=2343&L=1&cHash=d24e94152cab5ec6f88bec9f84a5b054

Mission M30i

main.jpg

http://www.superfi.co.uk/P-5710-discontinued-mission-m30i-speakers-pair.aspx

Link to comment
Share on other sites

tev tas viss ir mājās un paklausāms? tādas mission man ir - tīri tā neko. intersētu mazās canton, kā skan.

Link to comment
Share on other sites

maartinsh

Jā, tās Canton pēc izmēra ir baigi mini, bet pasmagas gan. Nez ko tādas var piebļaut... Mazai istabai un filmām jau droši vien pietiek :rolleyes:

Mājā nav, garāžā pagaidām :D Visas pirktas lietotas :p No manis nekādus komentus par skaņas kvalitāti nevar gaidīt, man nav dzirdes... :) varu tikai kādam iedot, lai salīdzinošo testu uztaisa :D

Link to comment
Share on other sites

vo, iedo man ievērtēt tās canton. citādi, tikai interneta bildēs vien, esmu tās redzējis. lielas cerības neloloju, bet, ja nu baigais atradums.

starp citu, man ir viens komplektiņš ar wharfedale bilžu tumbām - divas plakanas (nxt tehnoloģija) un viens pasūvais subis. skanējums patīk, it īpaši balsis, bet man pēc izmēra neiekļāvās - 5 cm par platām.

 

___________________

Paldies, maartiinsh, par iespēju paklausīties visas 3 akustikas. Labi apzinoties, ka tā ir kino akustika, mans pamatkritērijs tomēr bija noskaidrot, vai uz tām var klausīties arī mūziku. Pieslēdzu pie Marantz sākumlīmeņa pastiprinātāja un signālam izmantoju cd atskaņotāju un datora pleijeri Foobar (nekopmresētajiem flac failiem). Klausījos, gan ar izslēgtiem tembriem, gan ar ieslēgtiem, gan ar datora pleijera ekvalaizeru.

 

Canton CD 10 II un Magnat Neos Sat:

- abas ir alumīnija korpusā, vienādi smuki nostrādātas, pat ļoti smuki un atstāj izturīguma iespaidu;

- abas var brīvi, bez kropļojumiem, izturēt vismaz pusi no skaļuma (vairāk par pusi nekad negriežu, jo tas jau ir ļoti skaļi) pie 45w pastiprinātāja;

- abām pietrūkst smalkuma, gaisīguma, kas ir galvenais trūkums, lai labi derētu mūzikai.

 

Konkrētāk, Canton CD 10 II – vismazākās, frekvenču josla sākas ar 80Hz. Bija cerība kopā ar pasīvo subi panākt pilnu skanējumu, taču šai akustikai īsti neskan zemākie vidi, kamdēļ skanējums ir tendēts uz tādu kā čiepstēšanu. Varbūt, ar ekvalaizeru to varētu kaut kā izregulēt, bet diez vai ir vērts. Kino aizmugurei varbūt arī derētu, dizaina un pietiekošas jaudas dēļ.

 

Magnat Neos Sat ir lielākas, bet arvien vēl ļoti kompaktas. Skanējums ir daudz vienmērīgāks un neitrālāks. Uzgriežot pastiprinātāja basu tembru uz 4/5, var mierīgi klausīties kā fona mūzikas variantu.

Viena lieta, kas mani ļoti pārsteidza, ir Magnat Neos Sat spēja ar ekvalaizera palīdzību atskaņot dziļākos basus (ražotājs raksta joslu no 45Hz). Uz datora Foobaar pleijera ekvalaizera pacēlu 55Hz un mazliet 77Hz un no šīm mazajām tumbiņām ieguvu TĀDU dziļu un stabilu basu, ka varētu domāt, ka skan sabvūfers.

Salīdzinoši, Mission M30i, ne arī Canton CD 10 II, ar to pašu ekvalaizera uzstādījumu nespēja atskaņot tik dziļu basu. Domāju, ka Magnat Neos Sat šai ziņā ir vērtīgs atradums. Ja lietotu sabiedriskas telpas, vai mājas pasākumu apskaņošanai, kopā ar basu ekvalaizeru, šķiet, būtu ideāla cenas/labuma attiecība.

 

Mission M30i, kā jau tam bija jābūt, ir vismuzikālākās. Trūkums ir basi – vajadzēja basu kloķi griezt uz 2/3, lai varētu klausīties. Augšējā basa daļa iekrāso skanējumu, tāpēc ar basa kloķa griešanu ir stipri jābalansē. Bet, pasaulē ir dažādi pastiprinātāji, un varbūt citam trāpās tāds, kas regulē šai akustikai piemērotāku tembra joslu.

Salīdzinoši, man pašam ir M30. Atšķirība, ir ka M30i ir mazāk smuka apdare, bet toties ir mazliet labākas augšas. Uz manām M30 augšas ir tādas, kā mazliet slāpētas. Ar „i”, laikam domāts - improved.

Kino aizmugurei es ieteiktu Magnat Neos Sat, vai Mission M30i.

Runājot par kompaktas akustikas variantiem, ir pasaulē tāda Canton Plus sērija, kur satelītiem arī rakstīta tāda pati josla, kā Magnat Neos Sat (no 45Hz). Tā kā Magnat zemais bass izrādījās reāli atskaņojams, lai gan tikai ar ekvalaizera palīdzību, pieļauju, ka Canton Plus arī to spētu.

Tāda, lūk, pieredzīte man šajās brīvdienās gadījās.

Labots - uldiss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

maartinsh

:good:

Paldies, uldiss, par vērtējumu un papildus informāciju! ;)

Kad būs laiks un iespējas, tad mēģināšu likt kopā to savu kokteili un klausīties kas tur sanāk :D

Link to comment
Share on other sites

Tikko ienāca prātā doma kautkur aizņemties dzelzisku ekavalaizeri, lai pamēģinātu ar tām pašām Magnat dabūt to basu, kas izdevās uz kompja.

Varbūt kādam foruma biedram atrastos ekvalaizeris, ko man aizdot?

t.293434185

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

OK, nelielos skaļumos skan labi, bet kas notiek, ja pagriež tos Magnatus kaut nedaudz skaļāk? Softiski uzkruķīts bass 11cm skaļrunim, kam tādu basu atskaņot nav paredzēts gadījumā nerezultējas ar kropli jau pie salīdzinoši maza skaļuma?

Link to comment
Share on other sites

tur jau tas pārsteigums, ka varēju uzgriezt skaļi un Magnat basa skanējums bija gan iespaidīgs, gan baudāms, gan stabils, gan subjektīvi tīrs. es jau tā biju uzgriezis mazliet vairāk basa līmeņa, nekā ikdienā prasītos. subjektīvi tīrs, saku tāpēc, ka pieļauju, ka lai mazais skaļrunis vienlaikus ar spēcīgo basu izdotu arī tīrus vidus, teorētiski tas nevarētu būt iespējams, taču praktiski uz ausi vidējā skaļumā izklausījās smuki.

nav jau teikts, ka nav paredzēts bass, ja specene uz Magnat tumbas raksta, ka josla sākas no 45Hz. pats tam neticēju. jā, bez ekvalaizera to basu nedzirdēt, bet ar ekvalaizeru Magnat skaļrunis stabili dod to zemo galu un subis ir lieks. kā jau teicu, mission m30i tādu basu nevarēja izdot un to specene arī nesola.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Man tā visa padarīšana izskatās pēc pornogrāfijas, par to skaļuma regulatora pozīciju vispār liekas nekorekti, vajag kaut kādu mērījumu ar reālu jaudu. Tāda izmēra skaļruņiem basu atskaņot ir nežēlīgi. Izmantot kā 5.1 sistēmas aizmugures skaļruņus var, bet citos gadījumos atbilstoša izmēra plauktinieces vai grīdas akustiku. Protams, ļoti svarīgi kādu mūziku klausās, jo arī rrr plauktinieces, kas ir bijusas, x-line un saktas skanēja tīri labi, basi pie pareiza izvietojuma arī bija pietiekami, protams, logitech subu ēras lietotājiem bass būs par maz. Tika kādu laiku palietot Wharfedale Diamond 9.1, kas par to naudu skanēja superīgi, vidi un augšas tīras un detalizētas. Rekomendēju!

 

Ekvalaizeru nelietoju, klausos mūziku tādu, kāda tā ir.

Link to comment
Share on other sites

nav runa par tīru hifi, bet par to, ka tik maza tumba ar reāliem 55hz stabili piepildīja telpu tā, kā tas skanētu no subja.

ja es lasu forumā, ka skaļums bija līdz pusei (tumbu specene (omi, frekvenču josla) augstāk ir redzama un pastirpinātāja jauda arī ir minēta), tad tas man kautko izsaka. ja man forumā kāds nosauks mērījumus decibelos, tad man būs jāiet mājās, jāieslēdz skaņu kaste, jāieslēdz mērītājs, jāuzgriež līdz nosauktajam decibelu līmenim un tad arī es sapratīšu, ko mērītājs gribēja pateikt. priekš kam tāda ķēpa? atzīšos, man pat nav decibelu mērītāja. nenodarbojos ar ražošanu, lai man tādu kādreiz vajadzētu.

arī es labprāt iztieku bez tembriem, ja akustika pa tiešo atskaņo vajadzīgo frekvenču joslu.

 

"Ekvalaizeru nelietoju, klausos mūziku tādu, kāda tā ir."

 

nu, te kautkāda kļūdiņa būs ieviesusies. mūzika ir vienāda visu laiku, bet katrs aparāts to atspēlē, kā nu prot. lielas grīdinieces var izdot pilnu joslu, bet plauktinieces - reti kad un arī atkarībā no telpas un novietojuma. faktiski, katra akustika (tumba) pati sev ir ekvalaizers.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Tur jau tā lieta, ka katra akustika to skanējumu izmaina ļoti, logitech vai cits bubinātājs piedot tādu basu, ka gabals vairs nav pazīstams. Tur tev taisnība. Par to mērījumu jau tu pārspīlēji, ar parastu multimetru pamēri cik voltu un aptuvemi skaidrs, cik watu esi iedevis, jo nebūs jau tā, ka pastiprinātājam uzgriežot uz pusi, jauda arī būs puse no maksimālās. Nezinu kā ar jūtību tādām sienas skandām, bet tas varētu ļoti ietekmēt skaļuma roktura pozīciju!

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

štrunts par rokturi, ne tas ir galvenais.

vari uztaisīt eksperimentu pats. paņem kādu parastu hifi plauktinieci, kurai josla ir rakstīta no 70Hz, iebliez tajā ekvalaizētus 55Hz un nekas tās basā nemainīsies. plauktiniece, kam nav paredzēti zemāk par 70Hz, zemāk arī nesāks skanēt. ja nu vienīgi sāks pļerkstēt. konkrētajā Magnat gadījumā specene sola no 45Hz un vismaz tos 55Hz, ko es iegrūdu no ekvalaizera, konkrēti stabili un skaļi arī atskaņo.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

paņem kādu parastu hifi plauktinieci, kurai josla ir rakstīta no 70Hz, iebliez tajā ekvalaizētus 55Hz un nekas tās basā nemainīsies. plauktiniece, kam nav paredzēti zemāk par 70Hz, zemāk arī nesāks skanēt.

 

Nu bet protams, jo labāks skandu pāris, jo mazāka iespējamība kaut ko pagrūst zem filtra frekvences, labs filtrs nofiltrē visu lieko, kas varētu kropļot skanējumu un sabojāt skaļruņus, tādām karamajām pie sienas iespējams filtrs ir kaut kāds pirmās kārtas un vari grūst iekšā visu, ko jau tas skaļrunis var izmocīt.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Tas, ko sola ražotājs specenēs bieži ir ļoti tālu no reālās veiktspējas. Es tik akli vis tiem cipariņiem neuzticos, jo uzrakstīt taču var jebko... Uldiss tad varbūt ķīniešu 30000 PMPO vatiem arī tic? Nu bet ja rakstīts, tad taču jābūt...

Link to comment
Share on other sites

pag, ja specene oficiāli saka, ka josla sākas no 45Hz, tad kādi vēl komentāri par sliktu filtru, kas par daudz izlaidīs cauri? zemāk par 45Hz jau arī vairs nav, ko daudz izlaist cauri.

diskusijai ir jēga, ja abpusēji iedziļinās apspriežamajā tēmā, nevis vispārīgā formā reproducē vispārzināmas patiesības. šai gadījumā, jau n-to reizi norādu oficiālo speceni, bet tu neliecies par to ne zinis. un, nevajag piesārņot forumu ar logitech-veidīgo grabuļu pieminēšanu, kur par tiem nemaz nav runas.

kaspar, es tev palīdzēšu noformulēt to, ko tu gribi man pateikt - tas ir, ka tu man netici. to es varu saprast. arī man šī Magnat tumbiņa ir pārsteigums un par to esmu jau augstāk minējis.

 

Tas, ko sola ražotājs specenēs bieži ir ļoti tālu no reālās veiktspējas. Es tik akli vis tiem cipariņiem neuzticos, jo uzrakstīt taču var jebko... Uldiss tad varbūt ķīniešu 30000 PMPO vatiem arī tic? Nu bet ja rakstīts, tad taču jābūt...

 

eu, nu kas te ir? es parāk gari rakstu, ka slinkums izlasīt, vai kā? es saku, ka specene tāda un tāda. vispirms ierubīju muzonu bez tembriem - nu tā, protams nekā diža. paņemu pārbaudīt ar softisku ekvalaizeri, kas iznāks. paceļu Foobar pleijera zemāko joslu (55Hz) un ... ir, skan tie 55Hz tā, ka prieks. kam man vēl neuzticēties? Foobar pleijera ekvalaizerim? pleijera, kuru daudzi atzīst par labu esam nekompresētās mūzikas baudīšanai? labi, neticam plaijerim. bet, es tak arī bez visa pleijera zinu, kā aptuveni ir jāskan 55Hz.

to jau es te rakstu, ka ražotāja speceni esmu praksē pārbaudījis.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Uldi, es tev paskaidroju, kāpēc labai plauktiniecei nedabūsi zem tiem herciem, par ko tur brīnīties!

 

Ko es tev neticu ? Ka 10cm skaļrunis kvalitatīvi atspēlē 55hz ? Ar audio jau ir tā, ka galvenais, lai patīk konkrētās akustikas lietotājam, ko citi domā, tas jau ir otršķirīgi.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

nnoname

un pie kāda līmeņa tie oficiālie 45 herci ir uzrādīti ? -3, -6, -12db ? mājaslapa magnātiem bišķi līka, neatrodu to speceni

Link to comment
Share on other sites

mjā. šodien lietus nelīst tāpēc, ka man tā patīk, nevis tāpēc ka nelīst.

 

līmenis nav norādīts, jo bez ekvalaizera tos 45Hz uz pārējo frekvenču fona nevarētu sadzirdēt - pārējās frekvences ir daudz skaļākas. es tika saku to, ka tās tumbiņas piespiedu kārtā spēj atskaņot zemo galu un pat netaisās pļerkstēt.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

nnoname

tad kāpēc tāda uzticība oficiālajai specenei ja pat līmeni zemajam galam nevar uzrādīt ? tik pat labi tie 45 herci varbūt ir pie -30db, normāli ražotāji, kuriem nav ko slēpt, speceni uzrāda korekti

lai gan cepties par šādiem satelītiem arī ir bezjēdzīgi, tāpat normālai priekšai viņi nav izmantojami

Link to comment
Share on other sites

es nesaku par uzticību specenei, es saku, ka to pārbaudīju. protams, ka ar izslēgtiem tembriem 45Hz ir pie mīnus daudzcik, jo citādi nemaz nevar būt tik mazam skaļrunim. taču, ar ekvalzieri konkrēti 55Hz tika izvilkti skaidri un skaļi, par ko arī prieks.

cepiena nav. normālai priekšai noteikti vajag kautko gaisīgāku. šīs tumbiņas ir derīgas pasākumam (tikai komplektā ar zemo ekvalaizeri), vai kino aizmugurei.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Uldi. nav jau runa par speceni. Tas ko Kaspars gribeeja aptuveni pateikti -- ir starpiiba, ja piemeeram magnatam pie 45hz 90dB thd 2taa harmonika ir 2-3%, bet cantonam piemeeram 0,4%. Ar ausi tu dzirdeesi tieshi to ko tu rakstiiji---> magnats itkaa skan speeciigi, tiiri, paarliecinoshi. Bet patiesiibaa tev to F nemaz NAV jaadzird. Ja dzirdi--> ir gljuks [ harmonikas ] . Subjektiivi tas protams var buut ok. un taada jau ir taa hifi buutiiba. Bet jautaajums, cik taalu OK tas var buut, un kuraa briidii tas saak paarveersties par logitech bubinaataaju. Nav jau maaksla ielikt viegla midbasa drivera vietaa skaljruni ar tendenci uz autosubu.

Es kaa parasti- dzirdeejis neesmu, bet viedokli imeju :D

Link to comment
Share on other sites

es zinu kā neskan logitech. es zinu, kā jāskan dažādām frekvencēm. es rakstīju to, ko pārbaudīju praksē. vienīgais, kas pa īstam trūka, bija gaisīgums augšās.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds789

par ko arī gribu iekomentēt šajā topikā (skaņa-sirdslieta), tad teikšu tā, plauktu 2 joslu akustika (pārsvarā) nav domāta zemo frekveņču reproducēšanai, normāls darba diapazons no 70 hz (16cm midbasam) un tā pat līkne normalizējās tikai pie kādiem 80-90 hz. ja pat iedodam tādai plauktiniecei tās zemās frekvences, līkne pārvēršās, kā iepriekš minēts, par logitech bļurkšķi. Optimāls variants 2 joslu plauktinieces, kuras spēlē,teiksim, no 80 hz un līdz tam pievienojās kāds ļoti muzikāls subs.

Link to comment
Share on other sites

nu ja izvirtiigi tehniski pieiet tai lietai. Pienjemsim, ka magnat izmanto skaljruni ar zemu labumu[ kautgan tas vinjiem nebuutu tipiski ] , tad taisa portu teiksim uz 40hz, un pie taas F arii dabuu savu -3 vai -6dB [ piemeeram ] . Uldis celj ar eq iztruukstosho diapazonu, un pateicoties tam, ka ir jeedziigs skalrjunis un ports saliidzinoshi zemu [ bet attieciigi arii logjiski, ka zemajaa galaa tur nevar buut flats ] , uz taam F skaljrunja gaajiens buus minimaals, thd jaabuut minimaalam, ja ports nekaadas pieskanjas nedod, piekriitu, idejiski tur var buut arii OK . Cita lieta , ja kautkaadas plaukta tumbas sanaak sleegtaa kastee un taam apaksheejaa rezonanse ir 70-80hz . tur gribeedams nekaadu zemo galu nevar gribeet.

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

ports, ja ar to domāts basu caurums, šitām Magnat nav. ir mazs, kompakts, stingrs alumīnija korpuss, tātad korpusa ietekmes uz basu faktiski nav. skaļrunis, jādomā, ir gana platjoslīgs un spējīgs turēt jaudu, ja jau piespiedu kārtā spēj skaļi atskaņot zemo galu.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Частотный диапазон 45-40000 Гц

 

kas cits? tur raksta, ka josla sākas no 45Hz, kā jau es teicu.

domā, fāzinvertoru - basu caurumu? tāda gan nav, viņi būs kļūdījušies, kā tas bieži mēdz būt, kad speceni ieliek veikals. tur ir vēl viena kļūda - augšā raksta, ka augstas klases monitors, bet apkašā, ka kino akustika.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...