Jump to content

Istabas akustikas izvēle


maartinsh
 Share

Recommended Posts

17m2 ir diezgan maza telpa, plauktinieces tajā būs labāk piemērotas. Ja ir vēlēšanās likt uz blakus televizoram uz galdiņa, tad ir lasītas labas atsauksmes par Acoustic Energy Compact 1 http://www.acoustic-...es-Loudspeakers Nezinu par Latviju, UK jaunas maksā ap 130 mārciņām, lietotas zem 100 http://www.ebay.co.u...1.c0.m270.l1313

Vēl no mazizmēra varētu ieteikt Arcam Alto. Ir pašam bijušas, atstāja labu iespaidu. Pavieglas basā, protams, bet skan ļoti skaidri. Lietotās iet kaut kur līdz 150 mārciņām, šad tad parādās ebajā. http://www.enjoythemusic.com/magazine/viewpoint/0606/nearfield12.htm

 

Ja vēlas ko lielāku, tad tiešām galdiņš nebūs piemērots un labāk ko uz statīviem lai var izvietot optimālāk. Izskats, protams, ir gaumes lieta, personīgi man labāk patīk plauktinieces uz statīviem, izskatās elegantāk par grīdeniecēm. Pa 200 latiem var nosolīt tiešām labas plauktinieces un piegāde tām arī nav dikti dārga, varētu būt ap 30-40 marciņām. Un tādā telpā no normāla izmēra plauktiniecēm bass pilnīgi noteikti nebūs par maz.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    21

  • uldiss

    17

  • maartinsh

    27

  • Kaspars12

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kaspars12

Vari paskatīties pašmāju krauto akustiku, tas ir radiotehniku.

 

No plaukta akustikas man personīgi vislabāk patīk sakta skanējums, skan patīkamāk, x-line mani tā ar skanējumu neuzrunāja. Iespējams arī sakta ir labāka, jo tā jūtība par x-line ir 3db lielāka.Ok dizainā x-line ir piestrādāts vairāk, bet neuzskatu ka ir to naudu vērtākas par sakta.

No RRR kā plaukta akustiku http://www.radiotehn...roducts_id=2753 bet blakus tv liekot bus garam. Reali kompakti stativi neko daudz neaizņem, Ērti pārvietojami utt.

 

No Grīdas akustikas varētu derēt http://www.radiotehn...roducts_id=2773 , kompakta izmēra, salīdzinoši labas atsauksmes, labāka jūtība kā s-90, būs tavam resīverim vieglāk.

 

Šīs arī izskatās labs variants- http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio/dynamics/bbjlpx.html

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

labas, bet izskatās iemīcīta jeb bildē gaisma atstarojas. Esmu jaunās klausījies. Laba jūtība, pietiks ar mazjaudīgu ampu. Pīkstulim ir biku tāda ala s90 pīkstuļu pieskaņa, bet nav tik traki.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

1.taa juutiiba tur buus varbuut diapazonaa virs 300-400hz.

2. atljaushos apgalvot, ka piikstulja horns horizontaalajaa plaknee izskataas diezgan shaurs [ ne vairaak par 60deg, means , pie 30deg -6dB ] .

istaba 17m2 ? nu jaareekjinaas ar to, ka prom no ass augshu vienkārši nebuus.

Link to comment
Share on other sites

Interesē forumiešu viedoklis par sekojošu situāciju:

ir istaba šķība greiza nepareiza, jeb korektāk teikt viesistaba ~30m2, kas apvienota ar virtuvi 8m2 plus pa virsu tam visam mansarda tipa griesti vienā pusē 3m augsti, otrā 4,5m augsti.

Ir vēlme pāriet no Sony RG330 uz akustikas sistēmu.

 

Vai šādā istabā vispār ir iespējams izvietot 5.1 sistēmu lai tā korekti darbotos, vai labāk skatīties tomēr uz 2.0 vai 2.1 sistēmu

Pamata vajadzības būtu TV (filmas) un sekundāri mūzika.

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

viss atkarīgs no pasākumam atvēlētās summas....ja filmas pirmajā vietā,tad jāņem yamahas resīvers, manuprāt tajiem skaņa ir loti piemērota filmām, un dsp procesori ir paši advancētākie...par to 5.1 ir tā ka ir jāsaprot vai gribi lai skaņa nāk no aizmugures vai tikai no priekšas un par korektumu nebaidies, tagad visus iestatījumus resis pats izdara ar mazu micrafoniņu--pieslīpēšana reti kad ir vajadzīga,ja nu vienīgi subi pagriezt mazāk vai vairāk. tikai neliec visas skandas vienā čupā, mēģini tālāk vienu no otras,citādi no 5.1 nav jēgas. nu un vēl aizmugurējo skandu vadi vienmēr ir problēma,jo remonts jau uztaisīts un nav iespējams viņus noslēpt...risinājums ir ņemt tikai stereo pastūzi,bet tad par diskrētu subi aizmirsti būs tikuntā 2.0...bet mūzika skanēs perfekti.

Link to comment
Share on other sites

Kādēļ tieši Yamaha? Tikpat labi var ieteikt Denon/NAD/Onkyo/HarmanKardon u.c. ražotājus. Nedomāju, ka yamaha ir cīši labāks par pārējo ražotāju piedāvājumiem līdzvērtīgā cenā. Pie tam ir dzirdēts, ka lai uz Yamahas muzika normāli skanētu, īpaši jāpiemeklē atbilstoša akustika.

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

yamahas resiveriem ir izteiktas augšas,piekrītu,ka daža laba akustika neder. varu salīdzināt tikai onkyo ar yamahu citi man nav bijuši.onkyo nav spējīgs atskaņot korekti mūziku nu nekādus žandrus ar vai bez subjiem, konkrēti tika iegādāts filmu priekiem onkyo tx-nr3007 ņēmu jaunu ,atdevu 1170 angļu naudu pa to...ilgi testēju,mainīju skadu izvietojumu ,biampoju,slēdzu tiltā bet nekas īpašs,tad samierinājos un gadu palietoju kā ir, likās ir ok. līdz iegādāju yamahu dsp-ax1,ņēmu leitotu atdevu tikai 350 ar visu piegādi.jau pie pirmās skaņas izdvesiena,sapratu kāds tas onkyo ir sūds,vienīgais ko zaudēju ir hdmi ,bet filmas, mūzika ieguva citu dimensiju...skandas nomainīju no eltax simfonijām uz bw 685 modelīšiem. yamahai uzlīme vismaz ir- made in japan... :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Es ar par yamahu tikai labu varu teikt,pats lietoju un nenožēloju savu izvēli,filmas un daudzkanālu mūzika skan dievīgi.

Link to comment
Share on other sites

Tā pat vien

Jā piemirsu, telpa nav liela ~ 17 m2, taisnstūrveida, no sienas kur stāv TV un priekšējās tumbas līdz dīvānam ~ 3m

2evydj6.jpg

Kas tās jāunās s30 ir? Tu domā no X-line sērijas varbūt?

Ko no grīdas tumbām varētu būt vērts pirkt budžeta galā?

 

Griestu augstums arī droši vien max 2.40 m?

Ko šādā telpā vispār var izbaudīt?

Link to comment
Share on other sites

kaada starpiiba, cik telpaa augsti griesti ? varbuut vinjam vinji demfeeti, kaa tu to zini ???

tas pats attiecas uz tiem 3 un 4,5 metru griestiem.

tad jau var teikt, ka jebkura telpa, kuraa tuvaakaa siena [ arii griesti ] ir tuvaak par, nu, aptuven 10 metriem, nav piemeerota muuzikas klausiishanai ...

Link to comment
Share on other sites

spaniss2, viena nianse ne gluži skaidra - vispirms resīveri nomainīji un kļuva labāk ar tām pašām eltax, jeb resi kopā ar akustiku nomainīji?

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

nē vispirms onkyo ar eltax klausījos,tad bw nopirku, bisku labāk bija,bet visu uzlaboja tieši yamahas pastūzis, tas onkyo pat uz hd master audio sliktāk skanēja nekā yamaha ar pliko dolby digital.

Link to comment
Share on other sites

ok, skaidrs. vienīgas, kas yamahai ir reāli slikts, ir v300-ās sērijas reīveri - skan tikpat nemuzikāli, kā tipisks sony mūzikas centrs.

Link to comment
Share on other sites

to spainiss2 - ar vadiem priekš aizmugures no vienas puses ir itkā labi no otrs puses slikti. remonta laikā esmu ievilcis parastos 1,5mm2 audiovadus uz vietām kur funkcionāli biju iedomājies ka varētu būt aizmugurējās skandas. tas ir istabai pie sinas gandrīz pie griestiem (jeb ~1metru aiz skatīšanās vietas un 2,5m augstumā).

 

Faktiski sanāk ka vadi ir, bet to lokācija nav tā labākā. Vai šādu problēmu labs resīvers spēs "izlīdzināt"

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

neredzu problēmas,ja vien netaisies aizmugurē divus pārus skandas likt un visas pilna izmēra grīdenieces.... :) . itkā jau tik augstu nemēdz likt skandas-arī aizmugurējās,bet būs jau labi dzirdēs ilabāk ka helikoterīši lido :grin: :grin: ,pie filmām centra skanda pārsvarā skan un abas priekšējās,tur vairāk jāpievērš uzmanības-piem. kreiso un labo priekšējo skandu vienādos attālumos no tv, nelikt priekšējās skandas augstāk pa galvu, kad sēdi dīvānā, centru arī ieteicams zem tv bet arī pie zemes nevajag. varbūt priekšējā skandām resnākus vadus pa 1.5mm2 izmanto-labāk izskatīsies :grin: un jā rešiem problēmu nav ar skandu attālumiem,kāda starpība,cik augstu viņas stāv..attālumus jaunie reši liek ļoti precīzi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Paardevu savas S-90F un nopirku priekshai Mission M32i. Bet veel nav nekas sasleegts un paklausiits. Tagad mekleeshu ko aizmugureo panjemt.

Link to comment
Share on other sites

Vislabāk ņem tādas pašas mission vai vismaz no tās pašas sērijas.

Link to comment
Share on other sites

fascinee,ka akustikas tiek pirktas tikai taapeec, lai buutu :(

Link to comment
Share on other sites

Jā, tās no ss.lv arī paņēmu. Kāpēc neatradi vēl sludinājumu, kur tirgoju savas S-90F, slabo? :)

Biju nolēmis, ka gribu tieši šīs plauktinieces, jau meklēju kur var nopirkt.

Jā, akustiku pērku, lai "būtu". Kā jau pirmajā postā minēju, neesmu nekāds audiofīls un netaisos par tādu arī kļūt ;)

Aizmugurē kaut kas mazāks jāskatās, tik lielas noteikti nav vietas kur likt - jākar pie sienas.

Link to comment
Share on other sites

izdevās cenu ar nokaulēt biku ? imho 150 biku padārgu priekš jaunām kuras iekš uk maksā 90-110ls...nu labi ar transportu pa 120-130 var ņemt.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Osscar man jau liekas, ka lej :D Ieliec arī adresi, kur tad tik lēti viņas dot ? Lai kaut kāds taustām materiāls tavam teiktajam!

 

Domāju, ka cena okey par jaunām + iespēja paklausīties bija. LV vispār nekā diža tādā cenā no plaukta jauna nav!

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

viņas vecs modelis tagad jau. nedabūsi vairs jaunas vispār - bet seilos toč gāja pa 100-120 paundi. Un grīdinieces - 180 poundi (savs par tādu ciparu ņemu). ņēmu - šitās ar iečekoju.

Link to comment
Share on other sites

nu tā ir :) bet man liekas, ka 150 ir biku padārgi. nu svēta lieta būtu kādu 20 cāri nokaulēt :)

 

Un galvenais, ka jaunais īpašnieks ir apmierināts !

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz jau nokaulēju, bet biju gatavs pa apmēram tādu ciparu ņemt. Un kā jau pats saki - pavecs modelis un praktiski nav piedāvājumu, ieskaitot arī Ebayu. LV vienā veikalā gan atradu, kur bija pieejams uz vietas un nocenotas no Ls 199 uz Ls 119, bet ne melnā krāsā...

Ir pieejams Mission m3c1 centrs, bet tāds plastmasas izstrādājums (Ls 60). Nezinu vai ir vērts Radiotehnikas centru pret tādu mainīt...

Link to comment
Share on other sites

nu nezinu,var jau buut ka fishku nerubiiju, bet man izskataas peec parastas prastas 2 joslas ,par taadaam tieshaam varbuut pat jaapiekriit, ka iisti klausiities un iespringt nav veerts ---- nopirku, noliku stuurii lai bubina, un miers ..

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

maartinsh

 

Ko nu stāst, ka nav piedāvājumu galīgi.. Tās pašas Yamahas, piemēram NS333 neskatīji? Līmenis tas pats kas tie mission, melnas ir, un vēl krogs sanāktu...

Labots - kabinets
Link to comment
Share on other sites

Nu es ne pie kādiem nosacījumiem neesmu gatavs maksāt par akustiku 500+ latus - nespēju novērtēt tik smalkas skaņas nianses ;) Domāju, ka apmēram 80% no visiem cilvēkiem un apmēram 99 % bo tiem, kas reāli tādu akustiku iegādājas arī nespēj ;)

:D

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Jā, man arī interesētu cik pamatoti ir 7 simti par tām kenwood ar balto skaļruni? Tas tiešām tāds hi-ends vai atkal bizness latvidžāņu stilā ar vismaz 300% navaru? Jo piem. e-bajā par tādu ciparu neviens netirgo, protams izņemot šo pašu kadru... :sarkasms: (jau iepriekš postoju astronomisko cenu topikā, bet dzirdīgas ausis tas nesasniedza)

Link to comment
Share on other sites

to kabinets

Es teicu, ka tieši šim modelima nav piedāvājumu ;)

Bet par Yamahu runājot, nē, es neskatījos. Neviens tādu variantu arī neieteica man šajā topikā :D

Par cenu runājot - NS333 Yamahai tehniskie parametri tomēr sliktāki kā m32i. Droši vien ar līdzīgiem parametriem arī cena būtu tāda pati vai liekāka un krogs nesanāktu...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...