Jump to content

Sigma DP2s atsauksmes


aiko99
 Share

Recommended Posts

Noskatīju fotoaparātu. Izvēle krita par labu šim modelim http://www.dpreview.com/reviews/sigmadp2/page2.asp pamatā dēļ lielās matricas (gandrīz 21x14mm!) un gaišā platleņķa stikla. Gan jau ar laiku kādu filtriņu ar varēs uzviņķelēt un paspēlēties... Varbūt kāds ir bildējis ar tādu vai līdzīgu Sigma aparātu, vai ieteikt ko labāku no pieredzes?! Domāju, kvalitātei jābūt līdzvērtīgai sākumklases spoguļkameru rezultātam, kā jums liekas? Reku pat atradu par pieņemamu cenu šito aparātu http://www.salezone.lv/product_info.php?products_id=10421 par tādu summu tak labāku neatrast? Vai tomēr...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kaut kāds aizdomīgs aparāts un turklāt cena nemaz tik laba nav. Ja sakož zobus un savelk jostu, tad Canon 1000D būs labāka izvēle par šo "ķipa spogulene" variantu. Šī kamera būtu variants, ja objektīvi un citu aksesuāri neplānojos un cipars iekalts akmenī.

 

Video formāts priekš mūsdienu kameras ir vienkārši graujošs:

• QVGA: 320×240

• 30 Frames Per Second

Link to comment
Share on other sites

Muahahhaaa

Ko šis nozīmē???

• 14.06 million effective pixels (4.69 million x 3)

• JPEG: 2640 x 1760 pixels (High)

Labots - martinno
Link to comment
Share on other sites

Galīgi negribas man vairs sākumklases spoguļkameru, vai nu tad 5D ar L stiklu, vai arī kādu kompaktu kameriņu ar pēc iespējas lielāku matricu, par cik budžets ir līdz 300Ls.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Skaties ārzemju apskatus. Iekš LV maz kas šo zvēru lietojuši, un pārējiem viedoklis būs aptuveni līdzīgs kā diviem augstākminētajiem.

Fuji F(vai N, neatceros)100 ar verts apskatit.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Bet kamera sastāv ne tikai no stikla un matricas un var iegrābties ar izcili lēnu, gļukainu interfeisu, autofokusu utml. Tad jāliek galdā pielietojums. Spriežot pēc video parametriem, ir nopietns pamats tā domāt. Ja reiz optika augstā līmenī, matrica arī, tad kāpēc filmēšana tik draņķīga.

 

Varbūt Canon G12 būs labāka izvēle visos citos parametros.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

versatile

Pēc G6 nekas TĀDS G sērijā nav bijis. Matrica maza.

DP2S nav nekas baigi iekārojams, 2 gadus vecs, bet ir savi plusi. Vienam otram fotografēšanas veidam gan derētu.

 

Un tas Fuji ir jaunais X10.

 

Vēl var apdomāt Sony Nex un Nikon V1 sērijas.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

V1 gļuku diez vai ir jēga ņemt,bet nex gan ir ok

p.s. kad tad pie kiev tiki?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Žaks Noriss

Naudas krāšanas un kameras gaidīšanas laikā paņem un papēti kādus real-life foto un lietotāju pieredzi, jo tām Sigmām bija diezgan švakas atsauksmes, ja atmiņa neviļ.

Link to comment
Share on other sites

Cenai uzmanību pievērsi?

 

Pats ilgi un dikti nevarēju izlemt ko vēlos, tīru ziepi, ko var ielikt kabatā(CANON s95) vai kādu entry level lietotu DSLR. Izvēlējos vidusceļu - no vāczemes pasūtīju olympus e-pl1 par 170+ LS. Esmu dikti apmierināts ar pirkumu. Gaišuma ziņā pie vienādiem parametriem ar kit objektīvu, salīzinot ar kaut kādu Canon spoguli, bija pat labāks.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Mežaveci, jā, pievērsu. Tikai brīdināju, ka lai nav kā ar Sigmām, ķipa uz papīra viss kruti, bet dzīvē pieklibo.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Ko visi cepas par tā jaunā kanona cenu? 400 Ls, IMO, ir labs cipars par a) kvalitāti un gandrīz APS-C matricu b) kompaktumu. + Nekādu putekļu uz matricas, labs ISO diapazons... Gribu!

Link to comment
Share on other sites

Versatile, būtu pat labi ja jaunā Canona cena būtu 400Ls nevis 600, kāda tā arī būs, ja ne vēl lielāka! :swoon:

Link to comment
Share on other sites

AdatuGalva

Mjā.

Ja viss tikai izteiktos ar matricas lielumu...

Tad jau labāk uz jauno Fuji skatīties...

Labots - AdatuGalva
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu labi, par mazāku budžetu runājot, ieraudzīju uz akciju šitādu brīnumu http://www.1a.lv/fot...20_exr/5903407/ Ko teiksiet?!

"Sensora izmērs1/2-inch EXR CMOS" kas tas ir pa sensoru uz cik tad ir milimetros tas 1/2 inch? Pus colla ir apm.13mm, diez kā tas domāts?! Nez, man tas milzīgais zooms nafik nav vajadzīgs, tad jau drīzāk platleņķis vairāk noderētu, bet ja ir labs aparāts, domāju pa 200Ls kāpēc nepaņemt... Ko domājat? Par Fuji FinePix nav galīgi nekādas nojausmas kas tas tāds ir vispār.

p.s. pag, pag, tas sanāk 35mm ekvivalentā 24mm-720!!!!!!!!mm laikam esmu pārskatījies, kā tas ir iespējams pie gaismjūtības 1:2.8-5.6. Kaut kas te laikam nav ritīgi. Nu sakiet savas domas! Vispār filtra diametrs ar neslikts o58mm, tur jau visādus filtriņus varēs uzkabināt, tikai atkal paliek jautājums kā ar to Fujinon optiku?! Teicu zooms nav vajadzīgs, bet ja piedāvāts tiek 720mm, domāju jebkurš gribēs izmēģināt :)

Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Tā arī domāts, sensora izmērs ir puscolla jeb 12.7 mm (pa diognāli laikam, slinkums meklēt). Tagad saproti, par ko ir stāsts - sensors ir mazā pirkstiņa naga izmērā, bet neskatoties uz to, tur sabāzti 16 miljoni pikseļu...

Visiem lētajiem superzūmiem ir niecīga izmēra sensori, jo lielākam sensoram vajag lielāka izmēra objektīvu, kas izmaksā dārgāk.

Link to comment
Share on other sites

Jamm, tā viņš ir laikam... Canonam (G1 X) sensors divreiz lielāks, bet pie maksimālā fokusa attāluma kas ir 112mm (35mm ekv.) gaismjūtība ir tāda pati gandrīz (5,8) kā Fuji pie 720mm, vai tas nav mazliet dīvaini? :SOH:

Ā re če, atradu, 1/2" (6.4 x 4.8 mm), tas jau gan ir galīgi nenopietni un ar tik mazu sensoru nekas labs nevar sanākt, nez kādēļ biju iedomājies vismaz 9x13mm, tad arī sanāk pa diagonali tie 13mm...

 

izsverot visus par un pret nespēju noturēties un izlēmu tomēr par labu lētai spoguļkamerai ar ne tik dārgu, bet gaišu un labu stiklu http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/145121-lietots-canon-40d-vai-jauns-canon-1100d/

p.s. bet to G1 X vienalga ļoti gribētos kādas pāris dienas palietot, tādēļ ja gadījumā nopirksiet un viņš jums galīgi apniks, varat iedot man paspēlēties! :)

Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...