Jump to content

Prece paredzēta Ukrainai.


Dermantīns
 Share

Recommended Posts

Tātad, nopirku dzelzi pirms kāda mēneša, taču tikai tagad, pārskatot papīrus, konstatēju, ka prece paredzēta tirdzniecībai Ukrainā, nevis Latvijā. Gūglē neko īpaši derīgu neatradu. Tātad, vai kāds ir saskāries ar šādu lietu? Vai esmu tiesīgs pieprasīt lai samaina manu preci pret analogu, kas derīgs tirgošanai LR? Vai varbūt esmu tiesīgs atgūt pilnu preces vērtību naudas izteiksmē, atgriežot preci?

Link to comment
Share on other sites

Viss ir normāli. Ja vien tu zinātu, ka ne-Latvijai (pareizāk, ne ES, jo tāda Latvija nevienu ražotāju neinteresē) domātas ir vismaz 80% te nopērkamās preces. Liela daļa domāta krievijas tirgum, kaut kas somu un skandināvu, kaut gan tiešām ES valstīm domāta produkcija ir pērkama kaut vai Vācijā - nopērkot vienu un to pašu modeli te un tur, daudz kam būsi pārsteigts par atšķirību kvalitātē.

Ja ir runa par interneta veikaliem - šķiet tikai divi no esošajiem ņem preces no ES bāzēm (nesaukšu, lai nepiesietu reklāmu, bet nav tie lētākie).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Dermantīns

Runāju ar ražotāja pārstāvi čatā, un šī saka, ka prece domāta pārdošanai Krievijā. :D

 

Vai tas vispār ir likumīgi?

Labots - Renārs
Link to comment
Share on other sites

Tas nozīmē tikai, ka problēmu gadījumā garantiju nodrošina tikai pārdevējs (sūta uz kaut kurieni, vai ir pašiem serviss), bet ne te esošā (ja ir) firmas pārstāvniecība.

Nekā nelikumīga nav, kā jau teicu, tieši Latvijas tirgum reti kurš (ja vispār) ražo, lielākā daļa preču ir domāta krievijas, skandināvu vai kādas citas valsts tirgum - ieved no tuvākas un kur mazāki izdevumi ievešanai.

 

Āa, tikko pieleca -tu jau esi tas taisnības cīnītājs - nu plašs darbalauks tev paveras, lai mainītu pasaules kārtību :bomb: . Kā ar to dāmu kolektīvu - pāraudzināji viņas, jeb izēda tevi :devil: ?

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Dermantīns

Kā būs ar maldināšanu? Piemēram, pašlaik cenšos iegūt atbalstu saistībā ar šī topika problēmu, taču, tā kā mana prece nav Latvijas reģionam domāta - nevaru iegūt tech atbalstu.

 

+Ražotāja pārstāve skaidri noteica, ka preci nav atļauts tirgot nekur citur, kā noteiktajā teritorijā!

Link to comment
Share on other sites

pārskatot papīrus, konstatēju, ka prece paredzēta tirdzniecībai Ukrainā, nevis Latvijā.

Nu un? Ja viss kārtībā, ko ņemies, vai arī prece pēkšņi vairs nepatīk un meklē iemeslu atgriezšanai?

Link to comment
Share on other sites

Nu un? Es RD nopirku Nokia telefonu. Vēlāk konstatēju, ka tas bija paredzēts Spānijas tirgum. Nu i pokuj..nolietoju 2 gadus, dzīvs esmu, nervi kārtībā, nekāda vaina.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja tā prece atbilst visām likumdošanā noteiktajāma prasībām (instrukcija latviešu valodā, garantija 2 gadi, u.c), tad tas, ka prece ir paredzēta Ukrainai diezin būs pietiekams iemeslu, lai šo preci nestu atpakaļ uz veikalu. Latvijā ļoti daudzas preces tiek tirgotas (pārtika, komētika, sadzīves ķīmija), kaut arī oficiāli tās ir ražotas tirdziecībai citās valstīs. Nu ir ko tagad - nopirku šampūnu ar uzrakstiem poļu valodā un papīra uzlīmi ar uzrakstiem latviešu valodā, un varu nest atpakaļ uz veikalu, jo prece ir paredzēta tirdzniecībai Polijā?

Link to comment
Share on other sites

Tas, ka ražotājs ir paredzējis, ka prece tiks tirgota gucuļu zemē, vēl nenozīmē, ka tirgotājiem tā arī jādara. Ja precei ir defekti, tad pārdevējam tā jāapmaina vai jāveic remonts, ja precei defektu nav tad viņš tevi droši sūta na&%$.

Te vairākas reizes tika uzdots jautājums, kas par preci, uz kuru tofika afftars neatbild. Ko tad īsti nopirki? Lāpstu? Cirvi?

Link to comment
Share on other sites

Droši vien Portatīvo datoru, kas paredzēts EMEA valstīm, kurā ietilpst, gan Ukraina, gan Latvija, mēs esam viens tirgus reģions, un tas ka primary ir norādīta Ukraina nrnosaka ka tā prece ir tiešo ukrainai

Link to comment
Share on other sites

Kā būs ar maldināšanu? .... tā kā mana prece nav Latvijas reģionam domāta - nevaru iegūt tech atbalstu.
Ko nevari ??? Tev teicu, atbalstu nodrošina pārdevējs. Kā (ved uz Ukrainu, Ķīnu, vai apmaina) - tā jau viņa problēma. Ja nopirksi kaut ko Īrijā, Zviedrijā, kaut vai Lietuvā - arī brēksi pa visiem forumiem, ka nav Latvijai domāts ?
Link to comment
Share on other sites

Man nekas neliedz kā uzņēmējam pirkt Ukrainā teļļukus un tirgot viņus Latvijā. Un sūtīt kakāt tos, kam tas nepatīk ;)

Link to comment
Share on other sites

Paga paga es pareizi sapratu? Tu iegāji RD bodē un nopirki epilatoru kāju skūšanai. Atnākot mājās Tu pirmais ko izdarīji (un to mēs visi vienmēr daram kā pirmo lietu) sāki pētīt līdzi nākošo dokumentāciju. Ieraudzīji, ka prece paredzēta Ukrainai un papētot savu pasi konstatēji, ka neesi ukrainis. Scheisse! Tagad Tev vajag tehnisko palīdzību, jo kājas nevari noskūt tik gludas kā gribētos? Vai nu es ir dumš vai nu kaut kas nav kārtībā ar Renāra jaunskungu (pieņemu ka šis ir jaunskungs, ja ārā nāk tādi jautājumi).

Link to comment
Share on other sites

Es vēl saprastu, ja atšķiras DVD reģioni, vai piemēram firmware, kur att. tirgum ir apgriezta funkcionalitāte, vai tam pašam teļļukam ukrainas tirgum ir nevis MPEG4, bet MPEG2 DVB-T dekoderis iebūvēts.

 

Bet to ir vērts apskatīties specifikācijā. Pirms pirkuma. Ja tas slēpts, vai melots - tad protams ir šmuce un jāiet uz PTAC par aprakstam neatbilstošu preci.

 

Sieva pirka japāņu auto no USA un viņam Eiropas dīleri nevar uzlikt mūsu navigācijas kartes. Es nevis bļauju, ka Toyota ir slikta, bet gan eju pie hakeriem, cerībā, ka viņi šo lietu nokārtos. Protams, es jau iepriekš zināju, ka ir šāda problēma.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...