Jump to content

Elektroenerģijas patēriņa samazināšanas ierīce Power Saver


Zux
 Share

Recommended Posts

Piektdienas topikam.

Vakar kārtējais spama buklets pastkastē - Elektroenerģijas patēriņa samazināšanas ierīce Power Saver.

Mājas lapa www.saver-sett.com

Forumā vecos miroņus augšā negribēju celt.

 

Īss apraksts no majas lapas (kļūdas nelaboju):

Power Saver. Ierīce saglābā elektrības patēriņu ar kondensātora sistemas palīdzību un elektrostrāvas plūsma notiek bēz sprieguma svārstībam. Power Saver automātiski izraida oglekli no elektrotīkla un tāda veidā izlīdzinā elktroplūsmu. Tāda veida elektroenerģija tie izmantota lietderīgak, ne kā līdz šim.

Uzstādiet Power Saver rozetē līdzās jebkurai elektroierīcei un ietaupiet līdz 30%.

 

Bukletu izlasot ar visu beņķi pa virtuvi izplājos! Un man vēl tādi nav mājās pie katras spuldzītes un pārējās tehnikas!!!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka šo tematu nav vērts pat apspriest! Tā ir figņa, ko cilvēks nopērk, pēc mēneša saprot, ka ir iegrābies, bet neies t tapēc brēku celt un škandalēt. Citi tak rādīs ar pirkstu un teiks, tu tak biji muļķis, bet kuram tas patīk. Mobilo ēras sākumā bija uzlīmītes, kuras samazina "radiāciju", kad degviela palika dārgāka, uzreiz uzradās magnētiņi priekš degvielas ekonomijas, tagad elektrības taupītajs. Vispār jau labs bizness. Padomājiet, cik cilvēku pasaulē, caur internetu, to hui** nopērk un kāds piķis apgrozās. Skolā ta fiziku lielākā daļa nav kārtīgi mācījušies.

Link to comment
Share on other sites

Nevis skolā ta fiziku lielākā daļa nav kārtīgi mācījušies, bet fizika nav bijusi pasniegta tā, lai visi saprastu, ka viņiem ir jēga mācīties to.

Cilvēkus speciāli cenšās padarīt maksimāli stulbus, lai vieglāk ar tiem ir manipulēt.

Labots - lexxx
  • Patīk 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Nav jau tik traki, teorētiski efekts varētu būt, ja tas ir sprieguma stabilizators (visticamāk ir). Jaudu var izteikt kā P=U^2/R. Tātad jauda pieaug kvadrātiski, atkarībā no sprieguma.

Ir speciāli rūpnieciskie, liek uz apgaismojumu, dzinējiem un tml. un atmaksājoties. Apgaismojuma gadījumā arī lampa ilgāks mūžs.

 

Protams, lai šāda ierīce atmaksātos, vajag pareiza veida slodzi, rajonu, kur ir ievērojamas sprieguma izmaiņas, paša aparāta cenai jābūt atbilstošai.

 

Lai gan apskatījos konkrēto lapu, t.i. aparātu specifikācijas. 200g smaga kastīte uz 25kW ... šis laikam ir "īstais" gadījums.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Šī taču ir vesela megatēma pieGdienai!

 

Kādreiz bija doma piemācīties klāt nedaudz no teoloģijas, nedaudz no psiholoģijas un uztaisīt arī ko multirevolucionāru :D Ar šādām biznesa idejām pilna pasaule un neizskatās, ka publika pārstāj ticēt! Tieši pretēji - tagad uz kopējo vājprātu, recesiju, dabas untumu, karu fona viss lohatrons izskatās vēl krāsaināks, foršāks, iekārojamāks.

 

Katrs grib 50Ls magnētu degvielas sakārtošanai, 30Ls rokassprādzi pret bankas krahu vai kaut kādu n-to pasaules brīnumu šķidra ūdens molekulu kristālrežģa veidošanai :sarkasms: Te gan diemžēl ir kaut kas fiziski arī jārada un jānogādā pircējam. Bet tie paši soc.tīkli ir gatavi par 35 sant. tev peni pieres vidū digitāli pielīmēt pret ļauno aci.

 

Turklāt šādas muļķības ir gandrīz katram vecumam, dzimumam, soc.grupai izdomājamas. Vecajiem - veselību, stulbajiem - veiksmi (gudrību tač nepiedāvās), tīņiem - seksu, par sevi nepārliecinātajiem - iPhone utt.

Link to comment
Share on other sites

Kaut kad pāris gadus atpakaļ vienu tādu power saveri izjaucām. Iekšā izrādījās visparastākais kondensators :D Protams, pieslēdzot kondensatoru paralēli induktīvai slodzei var uzlabot cos fi. Ar ietaupījumu tam gan nav nekāda sakara, ja neskaita to, ka (pieslēdzot pareizas kapacitātes kondensatoru pareizā vietā) nedaudz samazināsies strāva, kā rezultātā nedaudz samazināsies zudumi vados.

Šajā gadījumā pei pareiziem apstākļiem kādu 0,0x% mož arī ietaupīt izdosies :)

Link to comment
Share on other sites

Gribētos arī izdomāt kaut ko, ko varētu pārdot idiotiem, moš kaut kādas peņa pagarināšanas tabletes vai supersidrabiņa jonu filtru, caur kuru lejot degvielu bākā tā tērēsies par 23,7% mazāk. Domāju, ka pie nopietniem reklāmas ieguldījumiem jebkas, pat visslielākais stulbums var atmaksāties diezgan ātri.

Link to comment
Share on other sites

Jēga no tāda aparāta būtu tur, kur ir jāmaksā par reaktīvo jaudu. Latvijā, patērētājs par reaktīvo elektrību maksā, ja pieslēguma atļautā jauda ir > 100A (100 kW?). Bet ja tādā gadījumā tas aparāts ir stipri par mazu, lai kompensētu kaut cik vērā ņemamu reaktīvo strāvu. Labākajā gadījumā ar to verķi var nokompensēt pāris klasiskās dienas gaismas lampas ar droseli, bet tas būs piliens jūrā uz to 100A jaudu (protams, ja tie 100A ir motori, nevis elektriskie sildītāji.) Ja 100A - tas ir sildītājs vai cita aktīva jauda, tad tur būs ļoti niecīga reaktīvā strāva un no tā aparātā jēgas nebūs nekāda, ja 100A – tas ir motors, tad tur tas aparāts ir par mazu.

Reklāmas video vienam kaut kādam Power Saver izskatījās ļoti pārliecinoši. Ir stends ar slodzi un ampērmetru. Vispirms tiek ieslēgta slodze bez Power Saver un ampērmetrs uzrāda kaut kādu strāvu (piemēram - 5A), pēc tam, paralēli slodzei tiek pieslēgts Power Saver un ampērmetrs uzrāda jau acīm redzami mazāku strāvu. Uz cilvēku, kurš ar fiziku ir uz jūs, šāds video tiešām var pārliecināt, ka tas Power Saver tiešām darbojas un tas spēj samazināt elektrības patēriņu. Ja reiz ampērmetrs uzrāda acīmredzamu strāvas samazinājumu, tātad elektrība tiek tērēta mazāka, un tātad arī jāmaksā par elektrību būs mazāk. Tas jau nekas, ka ne vienmēr mazāki ampēri nozīmē mazāku elektroenerģijas patēriņu. Eksperimentatori jau arī gudri - rāda kā izmainās strāvas stiprums, nevis aktīvā jauda, kura no tā Power Saver vispār neizmanītos.

Link to comment
Share on other sites

Latvijā, patērētājs par reaktīvo elektrību maksā, ja pieslēguma atļautā jauda ir > 100A (100 kW?).

100 kW vidspriegumā vai 200A zemspriegumā

 

http://www.likumi.lv/doc.php?id=241279

 

67.9 punkts

Vispār šos noteikumus ir derīgi palasīt visiem :)

Link to comment
Share on other sites

Ok, spriedelējam par lietderību, bet šitas "Power Saver automātiski izraida oglekli no elektrotīkla" ir kaut kāda "krutjizna spada pēdējā pakāpē"!

 

PRIEKĀ! :drinks::beer:

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Skolā ta fiziku lielākā daļa nav kārtīgi mācījušies.

Nu pag, nevis "skoā fiziku nav mācījušies", bet "ikdienā nepielieto zināšanas par fiziku"! Atliek 2-3 gadus (pat mazāk) ikdienā nedarboties kaut kādā jomā, un zināšanas/iemaņas tiek ļoti strauji zaudētas - pat tad, ja jomu pārzināja labāk par kabatā esošā maka saturu.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

DL, nu katram savs...

Pirms 5 gadiem varēju kaut nakts vidū autopilotā pateikt, kāds būs kaut kādas nebūt bināras izteiksmes rezultāts - pat īsti jārēķina nebija. Atlika dažus gadus par tādām lietām nedomāt - i viss, darba intervijā nevarēju pat elementāras izteiksmes galvā atrisināt vai sastādīt.

Matemātiku kopumā arī savulaik zināju gana labi - mīļākais mācību priekšmets, kaut kādu figņu rēķināšana brīvajā laikā, olimpiādes utt utjp. Nu i ko? Daži gadi bez matemātikas - un viss, vairs neko neatceros, ne formulas, ne jēdzienus. Pat "a² + b²" vairs nezinu, kā uzrakstīt.

Latviešu valoda... Agrāk "kaulu smadzenēs" visa gramatika bija, lietoju intuitīvi, piekasīties nebija kur. Tagad, gan n gadus nav bijis jādomā par to, kas ir divdabja teiciens un kas ir deklinācija - fig, neko daudz vairs neatceros. Par angļu un krievu valodām labāk vispār neizteikšos...

Piemēru man ir gana daudz ;) Baška rubī, dažādas zināšanas krātas daudzus gadus, bet nu tagad, "lielajā dzīvē", to visu nevajag, rezultātā labi izjūtu, kas notiek ar zināšanām un iemaņām, ja tās nelieto... Protams, ja tagad būtu jāapgūst vecās lietas no jauna, tad būtu daudz vieglāk, daudz kam būtu nepieciešama vien "atsaukšana atmiņā", nevis "iemācīšanās", bet tas nenozīmē, ka visas tās lietas, kas agrāk gadiem ilgi ikdienā tika maltas, tagad var no galvas noskaitīt.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Nu nav tupi turēt galvā formulas ;) Tagad darbā tiešām noderētu, ja atcerētos [pamat]formulas, kuras agrāk gadiem ilgi zināju. Tas pats minētais a²+b² vai (a+b)² vēl vakar vai aizvakar būtu noderējis. Bet nu OK - joma nedaudz specifiska (tāpat kā jebkura cita joma, kur ikdienā vajag citāda rakstura zināšanas).

 

Reizrēķins galvā neturās, bet nu ar to ir citādāk - pirmkārt, nekad no galvas neesmu zinājis (vienmēr rēķināju, ja neskaita uz 1 rokas skaitāmus reizinājumus), otrkārt "šad tad" jau gadās galvā kaut ko reizināt - nav tā, ka mēnešiem vai gadiem ilgi to nevajadzētu. Par kondensatoriem, tranzistoriem, spolēm utt utjp gan gadiem ilgi nav pat domāts, kur nu vēl kaut kas rēķināts vai likts kopā - vot i neatceros neko par viņiem ;)

Link to comment
Share on other sites

Piekritīšu d_l, tā fizika ir uz katra soļa - skaties tos pašu elementāros piemērus. Un vēl man patīk apgalvojumi "a nah*i man to jāzin" un es saku tad neraudiet kad jūs apjāj veikalā pārdevējs ar 3klašu izglītību, jo viņš saskata dabā līdzsvaru un vielas masas nezūdamības likumu :D

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
Nu pag, nevis "skoā fiziku nav mācījušies", bet "ikdienā nepielieto zināšanas par fiziku"! [..]

Fizika nedod tikai sausas zināšanas vien (kas, jā, izplēn nelietojot), bet arī zinātnisko domāšanas veidu (vismaz utopiskajā pasaulē tā vajadzētu būt), kas saglabājas ilgāk... Vismaz teorētiski. :D

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

binary: vielas masas nezūdamības likums ir tas ko man mācija ķimijā un es uzreiz uztvēru ka tas ir pamatlikums. Bet ķimija jau nav tālu no fizikas, ne? To pašu var teikt arī par enerģiju. Nekas no nekā nerodas. Pat ekonomikā šī teorija veiksmīgi darbojas ja tā iedziļinamies.

Labots - Amazons
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Gribētos arī izdomāt kaut ko, ko varētu pārdot idiotiem, moš kaut kādas peņa pagarināšanas tabletes vai supersidrabiņa jonu filtru, caur kuru lejot degvielu bākā tā tērēsies par 23,7% mazāk. Domāju, ka pie nopietniem reklāmas ieguldījumiem jebkas, pat visslielākais stulbums var atmaksāties diezgan ātri.

Ieliekot štekeri maisiņā var samazināt patēriņu,tā lai liekā elektrība sakrājas maisā un pēctam nes nodod latvenergo, lai kompensē :hunter:

Link to comment
Share on other sites

Mazliet beztēma beztēmā(bet nu vismaz saistība ar elektrību un Latvenergo):

 

Vakar braucu caur Pļaviņu HES, vēroju tos visus prožektorus, lampiņas un spuldzītes un aizdomājos - Kā HES norēķinās ar Latvenergo par patērēto elektroenerģiju? Nenorēķinās? Maksā pēc speciālā tarifa? Idejas? :D

Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga pirkt no Latvenergo, ja HES pats ražo špani? Ja nu vienīgi tad, kad ir dīkstāve.

Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga pirkt no Latvenergo, ja HES pats ražo špani? Ja nu vienīgi tad, kad ir dīkstāve.

 

tu pamēģini pieslēgt pie tā HESa ģeneratora pa taisno apgaismojumu :D

Link to comment
Share on other sites

Kā HES norēķinās ar Latvenergo par patērēto elektroenerģiju? Nenorēķinās? Maksā pēc speciālā tarifa? Idejas? :D

 

Dīvains jautājums, ņemot vērā, ka konkrētais HES pieder Latvenergo. Tik pat labi varētu pajautāt, kā Tu ar sievu norēķinies par pusdienām/vakariņām, kuras viņa tev pagatavo. Tas ir Latvenergo saimnieciskais patēriņš, kas protams tiek uzskaitīts, bet kādi tur norēķini viena uzņēmuma iekšienē...

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

..... kādi tur norēķini viena uzņēmuma iekšienē...

 

Jau vairākus gadus Latvenergo ir sadalīts 4 atsevišķos uzņēmumos: AS"Latvenergo", AS"Sadales tīkls", AS"Latvijas elektriskie tīkli", AS"Augstsprieguma tīkls" Attiecīgi ir arī norēķini savā starpā!

Link to comment
Share on other sites

Vai kāds mums tapa gudrītis... tad lūdzu atbildi uz jautājumu, nē 2 jautājumiem:

1. Kuram no nosauktajiem uzņēmumiem pieder Pļaviņu HES?

2. Kurš no nosauktajiem uzņēmumiem ir licencēts elektroenerģijas tirgtājs?

 

P.S. Vēl trešais jautājums - cik gadus pastāv uznēmums AS "Latvijas elektriskie tīkli", ja jau minēji "vairākus gadus" :D

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Tika piemirsti vēl 3 uzņēmumi Liepājā, Aiviekstē un Ainažos :)

 

Liepāja OK, bet kas tie par uzņēmumiem Aiviekstē un Ainažos??? Cik zinu tad tās vienkārši ir LE piederošas stacijas, tie nav uzņēmumi...

Link to comment
Share on other sites

... tad lūdzu atbildi

 

Rakstīju savu tekstu jo īsti nepiekrītu Tavam salīdzinājumam par "vīru un sievu".

Piekrītu par saimniecisko patēriņu!

Ceļš kamēr enerģija nonāk no turbīnas līdz lampiņai iet caur LET un ST pārziņā esošajām iekārtām. Tā kā elektro enerģijas tarifā apmēram 40% atvēlēti tieši tīklu izmaksām., tad domājams, ka Latvenergo tā vienkāršhi "neuzmet" Sadales tīklu. Jo tie ir juridiski citi uzņēmumi. Pieļauju, ka tur pastav kāds cits tarifs, bet par vienkāršu "norakstīšanu" negribētu ticēt.

 

Atbildu arī uz jautājumiem:

1. Pļaviņu HES pieder AS"Latvenergo"

2. Patērētajam tirgo AS"Latvenergo"

P.S. 3. LET no manis nosauktajiem ir viss jaunākais kas izveidots šī gada sākumā, bet pārējie ir vairākus gadus.

Link to comment
Share on other sites

Ahā... kaut ko tomēr zini no tās "virtuves"... labi, iesim dziļāk.

Jebkurš klients saņem nevis vienkārši elektroenerģiju, bet gan 2 atšķirīgas lietas:

1. Elektroenerģija;

2. Sistēmas (sadales un pārvades) pakalpojums;

Tiesa gan, ne visi klienti to saprot.

Ar elektroenerģiju ir tā, ka tā tiešām tiek saldēta.

Maksu sistēmas pakalpojumu par elektroenerģijas pārvadīšanu, kas no sadales tīkla tiek nodota HESam, iekasē Sadales tīkls, atbilstoši ST pakalpojumu tarifiem.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Bet te ir pareiza pieeja - tas aparāts ir paņemts un pētīts un tabuliņa uzrakstīta.

 

Ko vajadzētu pēc savas iniciatīvas veikt šim te kantorim http://www.ptac.gov.lv/page/104

 

un par velti regulāri valsts tv un radio publiskot dažādu šāda tipa aparātu rezultātus.

Link to comment
Share on other sites

Lai Latvijā, vai jebkurā citā ES valstī, tirgotu jebkādu elektrisku aparātu, tam aparātam ir vajadzīgs CE sertifikāts. Ja CE sertifikāta nav, tad tādu aparātu oficiāli tirgot ir aizliegts. Vienīgais ko šajā gadījumā var izdarīt PTAC, ir konstatēt, vai konkrētajam elektriskajam aparātam ir vai nav CE sertifikāts. Un nevis vienkārši - divi CE burti uz izstrādājuma korpusa, bet gan oficiāls kādas Eiropas sertificēšanas laboratorijas izsniegts sertifikāts. Ir aizdomas, ka PTAC pati nenodarbojas ar preču pārbaudi, viņi var vienīgi konstatēt faktu, vai preces dokumenti atbilst noteikumiem un vai par konkrēto preci nav sakrājies daudz sūdzību par defektiem.

Lai veiktu kādus preces darbības pētījumus, to varēs darīt vienīgi sertificētā laboratorijās (citādi pārdevējs / ražotājs varēs apstrīdēt pārbaude rezultātus), bet tas attiecīgi maksā naudu, un ir aizdomas, ka summa var būt diezgan liela. Un ja reiz pār pārbaudēm kādam ir jāmaksā, tad darbojas cits princips – maksā tas, kurš grib kaut ko ražot un tirgot, nevis otrādi, kad valsts iestāde, pati par savu naudu pārbauda visas preces, ko kāds ir izdomājis Latvijā ievest un tirgot.

Esmu redzējis, ka veikalā SuperNetto laiku pa laikam parādās paziņojumu, par tās vai citas preces izņemšanu no tirdzniecības dēļ kādiem rūpnieciskiem defektiem, vai dēļ tā, ka precei nav CE sertifikāta.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

azarbaidzz

nu ja jau izdala jonus tad jau kkur tie joni paliek, pieluaju savaacas pashaa ieriicee >., tad pec laika ta maza kastiite aizkakaasies un akal jauna buus jaapeerk :O :alcoholic:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...