Jump to content

Vajadzīgs padoms par TV līdz 400 naudām.


mcroy
 Share

Recommended Posts

Sveiki, iesakiet lūdzu TV uz 40" un līdz apmēram 400Ls naudām, kas galvenokārt tiks izmantots virszemes, sat. TV un vēl kādas filmas skatīšanai. Līdz šim lietoju CRT, it kā ok, bet filmas uz tāda nav baudāmas. Palasījies esmu daudz bootā par tv + un -, bet jo vairāk lasu jo mazāk top. Gribētu lai kāds apgaismo salīdzinot dažādus modeļus varbūt no personīgās pieredzes.

Link to comment
Share on other sites

 

Labdien, pārlapojot dažādas infas par TV 40"-42" līdz 400Ls nonācu pie slēdziena, ka LCD laikam īsti nederēs, jo varbūt taisnība, varbūt nē, bet tā saka, ka LCD ekrānu ir lielāka iespējamība sasist it sevišķi ja kāds sīcis mājās. Otrs fakts par labu Plazmai ir TV izmantošana virszemes, sat. TV un filmas skatīšanai, bet nevis gamingam utt. Varbūt ir vēl kādi knifi, tāpēc tauta kādi argumenti un ko sakat par šiem modeļiem: Panasonic TX-P42S30; LG 42PT353 un PS43D450A2W.
Link to comment
Share on other sites

Tika nesen ieķerts viens LG 42 PW450 liekas. Plazma ala ar 3d. Tikai aktīvās briļļes vajag. Jaunajiem ar 3d cinema - der pasīvās (šī gada modeļi). Kopsummā TV ir ok (ja salīdzina ar veco 42 collu plazmu (4 gadi veca +-) ) - nav rāmis , tobiš TV izskatās mazāks. Ir krietni plānāks - es pat teiktu uz pusi. Un vieglāks. Ir vairāk HDMI ieeju. Ir USB. Caur usb gremo gan MKV gan 3d. Ir DTV + slots. Ir automātiskā - gaišuma regulēšana, kas traucē tumšā telpā - jo TV pats izgaismo un regulē pats sevi :D. Ja ir fona gaisma ir ok, kā arī var atslēgt to "aci". Vecajam bija On indikators balta diode, kura traucēja tumsā. Jaunajam - nav indikatora - deg tikai sarkana gaismiņa kad izslēgts, kad ieslēdz - ekrāns pats ir indikators :D . Vēl vecais ieslēdzās ar klikšķi - jaunais bez klikšķa ieslēdzas praktiski bez skaņas. Nepierasti, laikam SS releji. Kas vēl ? uz ātro nenāk prātā. Menu jau tāds vizuāli smukāks. Ir LV valoda. Pults ergonomiskāka , baterijas vāku nevar sīkie pazaudēt, jo tas piestiprināts pie pults. Ir optiskā izeja.

Link to comment
Share on other sites

Varu pastāstīt savu pieredzi ar TV iegādi. Arī kādu pusgadu pasīvi vēroju, par ko tauta kunkst forumā un, saprotams, skaidrības nekādas. Negribēju izsviest vairāk par 400Ls. Aizeju uz veici, dārgie TV rāda OK, bet "lētie" LCD cenā līdz 500 Ls un arī dārgāki vismaz manām acīm nerādīja tīkamu bildi. Normāli LCD tik sākot no kādiem 800 un uz augšu. Tā nu es ilgi un dikti laimīgs dzīvoju bez tā TV, līdz nejauši Cenu klubā pamanīju side-by-side saliktu Osscar minēto lg Plazmu (300Ls) un kaut kādus LCD(vismaz +100). Nu, fak! Likās, kā var vispār paskatīties uz to LCD! Acis tecēja ārā. Gandrīz jau būtu nopircis to LG plazmu, bet nu vajadzēja jau pavāk infu. Pavācos tiktāl, ka nonācu līdz Panasonic plazmai P42G30, par kuru tur zināmos reviewos džeki siltu laida gar kāju, un arī Elkorā, paskatoties bildi, likās, ka viennozīmīgi ir labs. Pārdevējs gan centās mani atrunāt no plazmas un centās iesmērēt sony LCD, kurš maksāja vismaz par 100Ls dārgāk, neskatoties, ka viņiem tur baigākās akcijas. Es saku, ka bilde gan labāka ir tai Panasonic plazmai. Viņš saka, ka nnnnūūūū iii-jjjāā, bet plazmai tomēr esot daudz citi mīnusi :D Vienīgais arguments gan izrādījās energopatēriņš. Nu patērē viņi vairāk, bet nu nu nav jau arī cepeškrāsns. Tā kā mans mērķis bija labākā bildes kvalitāte neatkarīgi no tehnoloģijas (cenā nu jau līdz 500Ls), tad paliku pie šī. Bija gan jautājums vai ņemt klasi zemāku modeli ST30, kurš ir ar 3D, vai G sēriju bez 3D. Abi praktiski vienā cenā. Tā kā to 3D man simts gadus nevajag. Tad izšķīros par parasto G sēriju. Lietoju ar WD Live, bet iebūvēto plejieri, kamēr tīkla un citas ūberfunkcijas nemaz vēl neesmu testējis. Ja runā par konkrētā modeļa attēla kvalitāti, tad tur var uzstādīt dažādas iespējas. Visoptimālākā, manuprāt, visādā ziņā ir THX profils. Pārējie preseti ir kaut kādai man nesaprotamai vajadzībai. Diemžēl tas THX profils ir druscīt nosliekts uz zaļo, bet to visu tur varot atregulēt. Kāpēc es vēl šo pieminu, tapēc, ka tomēr pirms pirkt, aiziet uz veikalu un mēģināt pielauzt, lai paslēgā tos attēla režīmus un paskatīties, kādus brīnumus var izspiest no tā tv un vai paša acij tas ir tīkami. Es uzticējos apskatiem un elkorā redzētajai demo bildītei, un neesmu vīlies. (šopings, protams, ar salidzini.lv palīdzību ;))

ĀĀ, vienīgais, kas man druscīt besī ir atspīdums ekrānā. Teļuks patreiz ir tieši gultas kājgalī un, ja ir ieslēgta naktslampiņa, tad tumšākai bildei tas diezgan traucē un labāk slēgt ārā. Nezinu, kā ir praksē, bet cik sapratu, tad LCD tā neesot izteikta problēma. Ja pastāv iespēja, ka TV priekšā būs kāds logs vai lampa, tad jāpadomā, vai tā tiešā gaisma netraucēs.

 

Lai veicās ar izvēli!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sony 40CX520

Ko SONY nozīmē pēdējie cipari,skatoties specifikācijā neredzu atšķirību starp 520,525 utt?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...