Jump to content

JanisCipars
 Share

Recommended Posts

1298970188_IMG_2352-300x200.jpg

 

 

Likumprojektā paredzēts, ka fiziskām personām, kas guvuši ienākumus, par kuriem ir paredzēts samaksāt nodokļus, bet tie nav par tiem samaksājuši, ienākumus tiks piedāvāts deklarēt no 2012.gada 1.janvāra līdz tā paša gada 1.aprīlim, samaksāt par nedeklarētajiem ienākumiem 15% iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) un līdz ar to padarot šos ienākumus legālus. Par fiziskās personas norādītajiem iepriekš nedeklarētajiem ar nodokli apliekamajiem ienākumiem nokavējuma nauda netiks aprēķināta.

 

Sākumdeklarēšanās attiecas uz fiziskām personām, kuru skaidrās un beskaidrās naudas uzkrājumi ir vairāk par 10 000 latu – 50 minimālās mēnešalgas Latvijā vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā.

 

Likumprojekts noteic, ka deklarācijas būs jāiesniedz tiem Latvijas rezidentiem, kas ir Latvijas pilsoņi, nepilsoņi, ārzemnieki, kuriem izsniegta pastāvīgās uzturēšanās atļauja vai pastāvīgās uzturēšanās apliecība Latvijā, un kas atbilst vismaz vienam no šādiem kritērijiem:

 

Pārējais raksts: http://cipars.blogs.lv/uz-ko-isti-attieksies-nulles-deklaracija/

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Par to deklarēšanos viena lieta nav skaidra. No algas, par kuru maksāju nodokļus pilnā apmērā, esmu regulāri atlicis noteiktu summu un iekrājumi pārsniedz minētos 10k. Vai šajā gadījumā ir jāmaksā nodoklis, ja šie iekrājumi nav deklarēti un kāda procedūra paredzēti, lai pierādītu ienākumu legalitāti?

 

Tas bija kā piemērs un pašam nav šādu iekrājumu.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau tev algu skaita uz konta, kur problēma? Bet to deklarēšanas mehānismu gan neesmu pētījis. Iespējams, no 10k kautkāds papīrelis jāuzraksta, bet nedomāju, ka kautkas īpaši jāpierāda, ja Tava alga ilgstošākā periodā skaitīta Tavā bankas kontā.

 

Zinu tikai, ka viens mans koriš aizgāja un nopirka salonā jaunu auto par pilnu cenu ar vienreizēju pārskaitījumu, protams >10K. Tad gan viņu izsauca uz vid. Bet tākā naudas izcelsmi viņš varēja pierādīt, tad problēmu viņam nebīja. Tiesa, to auto viņš par algu nepirka ;)

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Man arī saistībā ar šo viens jautājums tīri ziņkārības pēc. Kas notiek ar Latvijas bankās jau esošajiem noguldījumiem? Skaitās, ka tā ir attiecīgajiem čekotājiem pieejama informācija (tāpat kā zemes grāmata un transporta līdzekļu reģistrs), vai arī jāpārdeklarē viss vēlreiz?

Vispār, vai jau ir kaut kur manīts reāls likuma teksts?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...