Jump to content

Vai Nikon 5100


sisidra
 Share

Recommended Posts

Lieta tada- man majas aug bernins un esam nolemusi apgreidot fotoaparatu no ziepju trauku uz ko mazliet labaku. lai iemuzinatu mazula bildes sliecos uz nikon 5100, aprakstaa bij uzsverts, objektu ari kustiba, un fotografejot no jeb kada lenka izdosies labi iemuzinat (ideali ja mazi berni, man ta domat), gribas ari bildes tomer izprintet uz papira un salikt albuma. Vel jau der ari ko reiz pa reizei nofilmet. tatad vai manam velmem atbilstosi izveleties nikon 5100, vai ir kas labaks?

Link to comment
Share on other sites

Jā ir labāks, ar ātrāku Auto Fokusu un ar daudz reiz labākiem iso rādītājiem un video ierakstu.

Sony SLT-A55V

Link to comment
Share on other sites

Atļaušos gan nepiekrist par to, ka Sony SLT-A55V ir labāks (ISO, video). No kurienes izraki, ka Sony A55 ir labāki ISO rādijumi? Var jau būt, ka JPEG izskatās labāk pie lieliem ISO, jo "noise reduction" ir ļoti agresīvs, ka detaļas pat sāk pazust. Ja salīdzina RAW bildes, tad līderis ISO viennozīmīgi ir D5100. Video režīmā, protams, A55 ir labāks tīri dēļ autofokusa. Tas būs sevišķi noderīgs pārejot no ziepja, bet nav jau tā, ka nekas nav upurēts tā dēļ , lai būtu ātrs autofokuss. Ir gan, pats galvenais - gaisma. Nemācēšu spriest par to cik lielā mērā tas ir jūtams, bet ir. Internetā vairāki raksti atrodami par šo tēmu. Protams, dēļ A55 "translucent mirror" ir vēl ieguvumi, kaut vai tas, ka live view režīmā ir ātrāks autofokuss, bet skatu meklētājs tomēr ar ir digitālais. Pieņemu, ka pārejot no ziepja atšķirību nejustu un priekšroku dotu varbūt pat digitālajam, dēļ 100% coverage, bet es tomēr jebkurā laikā dotu priekšroku optiskajam. Nedrīkst aizmirst arī to, ka baterija ir stipri švakāka A55, D5100 spētu izturēt teju divreiz vairāk šāvienu (pēc snapsort datiem).

 

Protams, katrai kamerai ir savi +/-, izvēle varētu būt stipri individuāla. Piemēram, A55 ir GPS funkcija , kas man, personīgi, ļoti patiktu ceļojumos, braucot un tamlīdzīgi, bet tomēr tas nebūtu galvenais faktors, kas mainītu manu izvēli. Tam arī mīnus automātiski nāk, ka GPS palīdz vēl jo vairāk iztukšot bateriju, kas tā jau ir švaka. Es tomēr pirktu D5100. Bet tas ir stipri individuāli.

 

Autor, tomēr iesaku palasīt apskatus internetā un izdarīt savu izvēli. Katram ideālā kamera būs cita.

Īsumā salīdzinājumu var apskatīt te.

 

 

Edit:

Derētu arī novērtēt savas vēlmes apgūt kaut ko jaunu, varbūt viss kas nepieciešams ir jauns, dārgā gala ziepis...

Labots - Blusa
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

aprakstaa bij uzsverts, objektu ari kustiba, un fotografejot no jeb kada lenka izdosies labi iemuzinat (ideali ja mazi berni, man ta domat)

 

Viss atkarīgs no paša pogas spiedēja. Kopumā feins mārketingistu teksts - mister Propers arī mazgā tīri, tantēm nenāk pirdieni vēderdeju laikā un slāpes dzesējam ar spraitu :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Viss atkarīgs no paša pogas spiedēja. Kopumā feins mārketingistu teksts - mister Propers arī mazgā tīri, tantēm nenāk pirdieni vēderdeju laikā un slāpes dzesējam ar spraitu

 

 

nu ja, ta jau tas ir :)

 

Salidzinat salidzinajusi esmu, nez kapec ne ar sony, tikai canon un nikon...

Link to comment
Share on other sites

Nu canon un nikon ir tie lielākie brendi. Ir protams arī citi, bet sony... nu nezinu...

Es droši vien ietektu canon (nezinu kurš viņiem tagad aktuālais modelis 600d vai 650d) dēļ pieejamā servisa un plašās izplatības mūsu zemē, attiecīgi lielākas iespējas lietotus pričendāļus iepirkt. Bet tā - bildēt jau var ar jebkuru kameru. protams, brīnumu nemēdz būt - cik samaksāsi, tik (iespējas un kvalitāti) arī iegūsi.

Vēl, kas nepatīk nikonam - viņiem lētā gala kamerām ir stipri apgraizītas funkcijas. Nikons ir labs dārgajā galā, bet lētajā... nu nezinu...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Rezultātu ar tipveida kit objektīvu uz kropmatricas ar visiem ražotājiem iegūsi ļoti līdzvērtīgu. Vienam būs labākas video spējas, citam būs kāda poga vairāk. Bet kopumā lietojamībā lētais DSLR gals ir diezgan līdzīgs. Ja piemet klāt vēl 150Ls, ražotāji pieliek dažas papildu pogas ērtībai, kādu atsevišķu iestatījumu displeju.

 

Pa lielam - kameras līdzīgā cenu kategorijā atšķiras ar izmēriem, satvēriena ērtumu un pogu novietojumu. Tad nu arī kā te saka - marš uz Elkoru un mēģini, kura guļ ērtāk rokā. Turklāt nevajag uzķerties uz mārketinga trikiem par izmēru - ar mazāku un vieglāku bodiju ir grūtāk fotografēt un pat rokā turēšana ir stipri nepatīkamāka.

Link to comment
Share on other sites

Nu vēl protams ir bezspoguļa varianti ar maināmiem objektīviem, pavisam neslikti...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ģimenē nu jau ir divi Olympus PEN aparāti - E-P2 un E-PL2 (ja pareizi atceros). Ir arī visādas pārejas iegādātas no 4/3 un Canon FD uz micro4/3. Kamēr ir gaisma, viss ir baaaaigi forši, aprāts maziņš, viegls, funkcijas pilda, bildes sanāk cienījamas. Tikko ir drusku sarežģītāki gaismas apstākļi, tā jājūk prātā. Nesaku, ka neko nevar uzbildēt, bet labprāt tad turos pie alus kausa, ne mēģinu izmocīt no aparāta ko skatāmu. Video HD funkcija ir, bet tāda ļoti draņķīga bez full time auto fokusa un diezgan švaks attēls.

Link to comment
Share on other sites

Biju veikala patureju izpetiju, u.t.t. domaju ka ja nikon, bet canon 60d daudz neatpaliek no cenas. Vai kads ir pircis kameras no ebay, dzivesbiedrs saka ka canon 60d ar 2 lecam var dabut pa nikon 5100 cenu, no ebay-kjina. man tadi pasakumi ne visai.

Link to comment
Share on other sites

Dabūt jau var, tikai ja pieskaita atmuitošanas izdevumus un LV 2gadu garantijas neesamību, tad stipri jāpadomā vai ir vērts.

Link to comment
Share on other sites

Nu 60d jau ir vienu pakāpi augstāka kamera. Nikon 5100 konkurents ir canon 600d. Tā, ka ja vari atļauties 60d, tad tā viennozīmīgi būs labāka kamera. No ebaja gan tā ir kā ir... garantija nebūs + PNV + muitu pierēķini... Un 2 tumši stikli komplektā nav vajadzīgi, ar laiku tāpat gaišus sagribēsi.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...