Jump to content

Kāda atšķirība starp aktīvo un pasīvo 3D?


worker2
 Share

Recommended Posts

Labdien,

 

Vēlējos noskaidrot - kāda atšķirība starp tā saucamo aktīvo un pasīvo 3D? Vienkārši meklējot TV atklāju, ka LG piedāvā kaut kādu drusku savādāku 3D (līdz ar to brilles maksā lētāk, nav jālādē utt.), nekā pārējie ražotāji (Sony, Samsung, uc).

 

Varbūt kāds var izskaidrot atšķirību? Un to kādēļ vairums TV ražōtāju tomēr turas pie dārgajām un lādējamajām 3D Tv brillēm? Tiešām tas dārgākais 3D variants ir labāks?

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Vispār jau ierakstām guglē "active 3d vs. passive 3d" un jau pirmajā linkā viss smuki apstāstīts.

Link to comment
Share on other sites

Nu palasot internetā jāsecina ka liecos par labu Pasīvajam 3D un LG. Bet veikalos visi pārdevēji iesaka Aktīvo 3D un Sony vai Samsung.

 

Tādēļ arī gribēju uzprasīt vēl kāda šejienieša viedokli.

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Aizej uz veikalu un paskaties, aktīvās pret mūsdienu pasīvajām kā diena pret nakti, ar krāsainajām brillēm vecos laikos bija daudz patīkamāk un reālistiskāk.

jautājums varētu būt - vai beidzot 3D TV ir sasniedzis tādu līmeni, lai vispār par to tērētu naudu.

Labots - superKrona
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nevajag tev 3D. Tepat forumā ir vairāki topiki par to, ka jāizmanto atbilstošs BD pleijeris komplektā ar atbilstošu BD ripuli. Tā nebūs, ka varēsi pie LG televizora slēgt klāt Panasonic pleijeri un skatīt Samsung domātos BD ripuļus. Vismaz agrāk nevarēja, sen nav pētīts!

Link to comment
Share on other sites

Pasīvās brilles nodrošina 540 līnijas uz katru aci

Aktīvās brilles nodrošina 1080 līnijas uz katru aci

Labāka attēla detalizācija ir aktīvām brillēm

Nav mirgošanas pasīvajām, bet daudz reiz mazāka detalizācija.

Protams ir jautājums, kas notiek ja tiek barots Full HD 1080p, kur uz katru aci iet 1080 līnijas un šis signāls atskaņots uz TV kas strādā uz pasīvajām brillēm. Tīri teorētiski Tv downskeilo attēlu, līdz viņa saprotamam signālam.

Ir niance arī aktīvjās brillēs, kadru pāraides ātrums uz katru aci

Sony 100 kadri sekundē uz katru aci

Samsung 75 kadri sekundē

Pārējiem ja nemaldos 50 kadri sekundē uz katru aci

Link to comment
Share on other sites

Žak , viss ir OK!! Var miksēt TV un pleijerus , un resīverus. Pašam ir lietošanā Sony PS-3 un Samsung TV,viss ir OK, spēles iet ,filmas neesmu vēl provējis. Un ir taču premium BD pleijeru ražotāji kā Marantz , Pioneer , Yamaha u.c. ,kuri savus televizorus neražo....

Link to comment
Share on other sites

Priekš kam vajag BD playerus ja var vienkārši pieslēgt Media Playar kuram ir HDMI 1.4 , kas nodrošina pilnvērtīgu 3D contenta atskaņošanu?

Link to comment
Share on other sites

Kaut vai - kurā spraugā bāzīsi tam "Media Playar kuram ir HDMI 1.4" BD disku ?

Ir cilvēki, kas iegādājas arī diskus kolekcijai.

Link to comment
Share on other sites

Tas nav hi-end (sūdīgāka bildes kvalitāte,lēna ielāde,čakars ar DTS-HD utt.) ,vilkt 50gb kluci un neko nemaksāt nav labi, un šitā tēma ir daudzos topikos apspriesta- media pleijers vs BD pleijers..

Link to comment
Share on other sites

Ir jau arī mediapleijeri komerciālo BD atskaņošanai, tikai pagaidām nav neviena ar Sigmas jauno SMP8910 čipu ar 3DBD atbalstu...

 

nhs, Tu lieto kādu mediapleijeri, vai tikai tāpat izsakies?

Link to comment
Share on other sites

es tik tā izsakos,neesmu tas , kurš torentos sēž. Pērku diskus veikalā,bet ja oficiāli varēs novilkt , gan jau ka izmantošu...saudzēsim vidi....mazāk plastmasas utt...

tai Sigmai ir pavājš video procis , tagad HQV proci valda pār mājas kino hi-end tehniku, pēdējais ir šis IDT HQV® Vida™.

Labots - nhs
Link to comment
Share on other sites

Nu par tiem čipeim es neko daudz nezinu, bet Sony SMP-N100 lasa 3D failus un to pašu arī dara Sony Bravia Tv 2011 gada modeļi, kuriem ir 3D

Link to comment
Share on other sites

KOleegjim ir Samsung 3D TV, shis parastos kanaalus arii konvertee uz 3D. Viss smuki darbojas. Protams, diezvai visu vakaru kaads speetu noseedeet 3D brillees pie TV.

Biju uz vienu 3D filmu kinoteaatrii. Bija jau patiikami, bet ilgi iztureet nevar. Kaa jau te ieprieksh populaacija mineeja, kameer buus jaalieto brilles, tikmeer nebuus arshana. KAmeer nevarees 3D skatiities bez brilleem, tikmeer pats sev taadu noteikti nepirkshu un neiesaku citiem arii skjiet naudu, lai tik pagarinaatu kraaninju. Vairaak nekas cits tas nav.

Link to comment
Share on other sites

Nez esmu skatījies kkādu samsung ar aktīvajam brillēm un man vinjas neptika, likās neērtas un acīm arī nepatika, tada, ka njirbešana vai kas, tad vēlāk bija iespēja skatīties lg kkādu smart tv ar pasīvajām un bija cita lieta :) Skatījos kkādus 3d klipus no youtube un likas labāk nekā ar tām aktīvajām... Protams ir būts arī uz IMAX 3d un līdz tādam klātbūtnes efektam vēl tālu TV :)

Link to comment
Share on other sites

Vakar vakarā arī sanāca ieiet vienā veikalā un reāli salidzīnāt.

Skatījos Samsung D8000 un LG LW650s (diemžēl nebija pieejams Sony HX820)

Bet nu no tā ko dabūju redzēt jāatzīst ka LG ar pasīvajām brillēm izskatījās labāk. Bilde izskatījās asāka, dzidrāka un dziļāka.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...