Jump to content

Kā izsekot, kur atrodas nozaudēts vai nočiepts telefons?


DeUld
 Share

Recommended Posts

Ir zināms, ka iespējams izsekot telefona atrašānās vietu pēc veikta zvana; bet vai pastāv veids, kā atrast nozaudētu vai nočieptu telefonu gadījumā, ja tas ir tikai ieslēgts?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja tev nav aplikācijas, ka logo savu atrašanās vietu, tad nekā.

Link to comment
Share on other sites

Raksti iesniegumu policijai par to, ka Tev ir nozagts telefons. Ja telefons tiešām bija nozagts, tad policija var vērsties pie mobilo telefonu operatoriem un noskaidrot kāds abonents šo telefonu lieto. Bet, ja telefons ir vienkārši nozaudēt, vai tas, kurš to nozaga to jau ir paspējis pārdot, tad nav jēgas ķepāt papīrus rakstot iesniegumu policijai, jo savu telefonu Tu tik un tā vairs neatgūsi. Pat, ja policijas atradīs to, kurš šo telefonu izmanto pašlaik, tad Tev vēl vajadzēs pierādīt, ka Tev to telefonu tiešām nozaga, nevis Tu to pazaudēji, nodzēri vai nospēlēji kārtīs. Un tas, ka Tev uz rokām ir telefona pirkšanas dokumenti, neapliecina to, ka tas telefons pieder Tev. Tik pat labi Tu to varēji nodot lombardā bez dokumentiem, un dēļ aizdevuma neatmaksāšanas tas tika pārdots.

Un ja telefons tagad atrodas nevis pie zagļa, gan pie cilvēka, kurš to ir no rokas nopircis, tad šādā gadījumā Tu to telefonu, labākajā gadījumā, dabūsi pēc pāris gadiem. Policija nevar tā vienkārši atņemt vienam cilvēkam piederošu mantu un atdot to citam. Labākajā gadījumā policija var konfiscēt telefonu kā lietisku pierādījumu, un tad Tev būs jāgaida, kad beigsies tiesas process, ja tāds vispār kādreiz būs (vispirms jau ir jāatrod zaglis).

Ja nemaldos, tad tagad visiem mobilo telefonu operatoriem kopīga zagto telefonu datubāze, kur pievienojot nozagto telefonu tas tiek bloķēts visos tīklos Latvijā.

Link to comment
Share on other sites

Sanāk, ka nozagtā telefona oficiālie pirkšanas papīri vērtējas zemāk par faktu, ka dotais telefons ir nopirkts no zagļa vispār bez papīriem? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

tas, kas nopērk no zagļa, tas ir labprātīgs pircējs vai kā viņš tur saucās. Viņš nopērkot to telefonu nav neko pārkāpis un ir samaksājis naudu par to.

Link to comment
Share on other sites

Tas attiecas ne tikai uz telefoniem. Jebkas, ko kāds ir nopircis, skaitās viņa īpašums. Atgūt mantu vai naudu vari, ja izdodas atrast arī zagli/pārdevēju un piedzīt naudu no tā.

Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka

Telefonam Samsung S8500 Vawe ir iebūvēta sava veida aizsardzība pret zagļiem. Zaglis noteikti nomainīs SIM karti. Šis telefons SIM kartes nomaiņas gadījumā nosūta īsziņu uz tevis telefonā ierakstīto kāda drauga numuru. Rezultātā tu vari zaglim piezvanīt un pateikt cik slikti ir zagt. Un tā pie katras reizes nomainot SIM karti. Tu vari zaglim krietni sagandēt dzīvi un padarīt šo telefonu praktiski neizmantojamu. Vai šāda funkcija ir citiem modeļiem, nezinu. Ļoti ticams, ka Vawe sērijai visiem.

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Uz zagtajām mašīnām tās gudrības pāris gadus atpakaļ netika attiecinātas. Atņēma nabaga "labprātīgs" pircējam, i acu nepamirkšķināja.

Link to comment
Share on other sites

Mašīna pie prikšanas jāpārraksta CSDD. Ja labprātīgais pircējs to nedara, tad pats vainīgs.

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Reģistrējot auto Latvijā, viš vēl nav izsludināts meklēšanā, parasti pēc pusgada tikai atklājas, ka auto zagts, takā CSDD te nepalīdzēs.

Link to comment
Share on other sites

Liekas automašīnu gadījumā arī tagad nekas nav mainījies. Ja esi nopircis kaut vai Afganistānā nozagtu mašīnu , tad Tev to atņems un nekādu naudu atpakaļ neatdos. Ja nu vienīgi izdosies noķert auto zagli, un tad jau no viņa, tiesa varēs piedzīt kaut kādu summu par labu labticīgajiem lietotājam.

Vienam pazīstamam cilvēkam Latvijā tikai nozagta automašīna un pēc gada to atrada Lietuvā ar pārsistiem numuriem. Vot tikai nezinu, vai to atrada, kad to pirmo reizi mēģināja piereģistrēt Lietuvā, vai to kāds jau paspēja piereģistrēt un pārdot tālāk. Mašīnu atdeva tās likumīgajam īpašniekam, tik viņš dabūja samaksāt diezgan lielu sumu par to, ka mašīna kādu pus gadu nostāvēja arestēto mašīnu stāvvietā.

Automašīna tomēr atšķiras no jebkuras citas personīgās lietošanas preces (mobilais telefons, dators), jo tā ir oficiāli reģistrēta vienam konkrētam cilvēkam, un tātad pieder šim konkrētajam cilvēkam. Ja mašīna tiek pārdota, to vajag pārreģistrēt uz jaunā īpašnieka vārda. Mobilais telefons un citas preces netiek pārdotas un reģistrētas uz konkrētā cilvēka vārdu. Tas, ka cilvēkam uz rokas ir veikala pirkuma čeks un oriģinālie dokumenti apliecina tikai to, ka šim cilvēkam uz rokas ir kaut kāda telefona dokumenti un čeks, bet tas nekādā mērā nenozīmē, ka tas, kuram ir čeks automātiski ir arī šī telefona īpašnieks. Ja es nopērku no rokas mobilo telefonu, tad tagad tas telefons pieder man, nevis tam, kuram kaut kur atvilktnē mētājas oriģinālā dokumentācija un pirkuma čeks.

Link to comment
Share on other sites

Firza, a kā tad paliek ar IMEI? "Telefons ar konkrētu IMEI" (S/N, whatever) vai tad ir tas pats, kas "kaut kāds telefons"?

 

Par "ja es nopērku no rokas mobilo telefonu" - faktiski ja tu nopērc no rokas, tad tu esi pārkāpis likumu, izvairoties no nodokļu maksāšanas. Tā ka tas, vai mobilais pēc tāda pirkuma tiešām pieder tev, ir visnotaļ strīdīgs jautājums.

 

p.s. vispār autors uzdeva pavisam citādāku jautājumu nekā jūs te apspriežat. Nafig atkal offtopiks?

Link to comment
Share on other sites

Atņem, pēc tiesas atgriež īpašniekam (ja pierāda) un "labprātīgai pircējs" var stāties rindā uz zaudējumu atlīdzināšanu no zagļa īpašuma/nākotnes ienākumiem. :D

Link to comment
Share on other sites

a kā tad paliek ar IMEI? "Telefons ar konkrētu IMEI" (S/N, whatever) vai tad ir tas pats, kas "kaut kāds telefons"?

IMEI neapliecina, ka telefons ar šadu numuru pieder man. Tik pat labi es varu savu, veikalā pirkto telefonu, uzdavināt kādam, pārdot no rokas (Latvijā tas nav aizliegts) ieķīlāt lomabardā, vai vienkārši pazaudēt. Un tas, ka man uz rokām vēl arvien būs pirkuma dokumenti ar konkrēto IMEI, nenozīmē, ka tagad tas telefons līdz mūža galam ir mans, neatkarīgi no tā, ko es ar to esmu izdarījis. Telefona vietā var būt jebkura personīgās lietošanas manta, kurai nav nekādu S/N - ja tā ir pazaudēta vai nozagta, tad tā pieder tam, kurš to atrada vai nozaga.

Katru gadu kāds uzdod jautājumu: "Man nozaga portatīvo datoru (mobilo telefonu), vai tagad var kaut kā notiekt kur tas atrodas?" Atbilde ir īsas - nē nevar. Un pat, ja kaut kā, ar ekstarsena palīdzibu, izdosies noskaidrot datora (mobilā telefona) atrašanās vietu, tad iespējas to atgūt ir tuvu nullei. Labākajā gadijumā var nobloķēt nozagto mobilo telefonu vai mēģināt to atpirkt no tā pašreizējā īpašnieka.

Link to comment
Share on other sites

binary, kāpēc pirkšana no rokas ir izvairīšanās no nodokļiem? Par to preci tak kaut kad PVN jau ir samaksāts. Imho arī pārdevējam ir jāmaksā nodokļi tikai sākot no >1.6kLs ieņēmumiem gadā.

 

Posta autoram: Vai Tev ir iespējams izsekot telefona atrašanās vietu? Jā, ja vari remote uzinstalēt attiecīgo aplikāciju (android gadījumā, ja zaglis, nav nodzēsis piesaistīto Google kontu un telefons joprojām ir pieslēgts internetam), savukārt ja tādas iespējas nav, tad atbilde ir - Tev nē. Attiecīgās institūcijas protams var noteikti +/- atrašanās vietu, bet tāpat, tas būtu kā meklēt adatu siena kaudzē.

Labots - Acc3L
Link to comment
Share on other sites

Acc3L, par 1.6k nezināju. Ir tas arī kaut kur (likumos) aprakstīts? Par PVN - tas nav vienīgais nodoklis. Un tas, ka VID & co uz visādiem sīkumiem piever acis, nenozīmē, ka juridiski visi tie ikdienas sīkumi ir legāli.

Link to comment
Share on other sites

Par likumiem, nezinu, slinkums meklēt, taču no VID lapas:

Iedzīvotājiem, jāiesniedz deklarācija, ja tie guvuši ar nodokli neapliekamos ienākumus, kas kopumā 2010.gadā pārsniedza 1680 latus (piemēram, gūti ienākumi no personiskās mantas pārdošanas);

Un piemērs, var jau būt, ka es kaut ko pārpratu:

Fiziskā persona guvusi ienākumu Ls 4500 no personiskās automašīnas pārdošanas. Gūtais ienākums no personīgā īpašuma pārdošanas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli nav apliekams, bet tā kā gūtais neapliekamais ienākums pārsniedz 1680 latus, deklarācija jāiesniedz obligāti.

 

EDIT: likuma punkts varētu būt šis (Par iedzīvotāju ienākuma nodokli 9.pants):

1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi:

 

19) ienākumi no personīgā īpašuma (fiziskajai personai piederošas personiskai lietošanai paredzētas tādas kustamas lietas kā mēbeles, apģērbs un citas kustamas lietas) atsavināšanas, izņemot ienākumu no:

 

a) pārdošanai izgatavotas vai iegādātas lietas (ķermeniskas vai bezķermeniskas) pārdošanas,

 

b) kapitāla pieauguma un pārējā ienākuma no kapitāla;

 

c) metāllūžņu pārdošanas;

 

Tb var nopārdot savas mantas, bet ja sāksi pirkt un pārdot mantas ar mērķi nopelnīt, tad jau ir cita lieta.

Labots - Acc3L
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lombardā nav nācies neko ieķīlāt, bet savādi, ja pastāv tāda kārtība (protams, ja tas tā tiešām arī ir), ka tur pirms tās mantas (mobilā vai da' jebkā cita) ieķīlāšanas likums klāt neprasa pievienot dokumentus ar tās lietas identifikācijas zīmēm. Tā jau jebkurš garnadzis var kļūt par nočiepto bet vēl neidentificēto mantu oficiālo piegādātāju (dīleri)

 

http://preyproject.com/ - šo servisu realitātē kāds ir notestējis, vai LV teritorijā tas darboijas?

 

Iepriekš tika pieminētas web lapas, kur it kā var reģistrēt nozaudēto/nočiepto; varbūt varat še "iemest" kādu linku (protams, ja tā lapa ir arī oficiāli atzīta un iecienīta arī no tiesībsargājošajām iestādēm, tad tam lielāks svars)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
Ilgonis Šlauters

man tika salauzts žoklis un pārsista acs Rīgā no 19 uz 20 oktobri man nozaga telefonu un visu pārejo kas man bija kabatās galu galā es pamodos uz trotuāra 200 metrus no salu tilta viss asinīs un bez nekā kabatās!

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ar to arī apsveicam. Ja meklē nosūtījumu pie speciālista, tad droši atver e-veselības sistēmu un piesakies rindā. Pašlaik vēl vajadzētu varēt pieteikties pie ārstiem uz decembra beigām.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...