Jump to content

random errori ar jaunu RAM


matains
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Šopavasar iepirku lietotu OCZ Gold series 2x2 GB DDR3-1333. Dzīvoju laimīgs, kamēr nesadomāju ākstīties ar klokošanu. Nepareiza roku leņķa rezultātā viens no moduļiem (vismaz toreiz man tā likās) sāka mest random BSODus, errorus, un karināt programmas. Garas epopejas rezultātā OCZ man atsūtīja jaunus tādus pat moduļus, bet man par lielu prieku, tos iespraužot turpinās vecā dziesma. Memtests neko neuzrāda, taču pārsvarā tiek sviesti errori saistībā par atmiņu - memory management, memory could not be read/written utml. vienubrīd strādā, citubrīd sāk svaidīt errorus, citreiz var jau tikko pēc startupa izsviest zilo. Diemžēl man nav citu DDR3 moduļu, ar ko testēt, un citas DDR3 mātenes, kur iemēģināt šos moduļus. Ar DDR2 kompis strādā nevainojami.

 

Jautājums ir vienkāršs - vai ir iespējams, ka klokojot aiziet pie dieviem kaut kassaistīts ar DDR3, vai arī procim tikai DDR3 atmiņas kontrolieris? Varbūt gvelžu muļķības, bet nezinu vairs, pat ko domāt. Sāku samierināties ar domu, ka pēc gariem gadiem būs jādraudzējas ar datorservisu :( māteni tuvākajā laikā mainīšu jebkurā gadījumā pret ko normālu, taču ja izrādās kas cits pie vainas, nāksies pārbīdīt prioritātes.

 

Mātene: ASRock N68C-S UCC

Procis: Phenom II x2 555 BE

RAM: OCZ Gold 2x2GB DDR3-1333

Video: 9500GT

PSU: FSP Aurum Gold 700w

 

Ja kādam ir idejas, welcome :)

Link to comment
Share on other sites

Sāc ar to, ka BIOSu nomet uz Default settingiem, tad savus RAMus pamoci ar memtest86.

Paskaties, kāda vispār Bios versija stāv uzlikta tavai platei.

Labots - kava
Link to comment
Share on other sites

BIOS versija P1.40

standarta taimingi ir 6-6-6-15 vajadzīgo 9-9-9-20 vietā bet frekvence 800MHz 1333 vietā, spriegums arī sazinkāds (auto), bet ar tiem šķietami problēmu vairs nav :o tagad domāju, vai gadījumā līdz klokošanai nebiju sēdējis uz defaultajiem settingiem, un problēmas nesākās pēc īsto salikšanas. Pēc tam jau arī OCZ darbineks piekodināja turēt uz 9-9-9-20, un defaultos settingus pat nemēģināju.

Pagaidām paldies, ziņošu, ja atkal šāks gļukot.

 

EDIT: nekā nebij, tomēŗ gļuko. BSODus nemana, bet vienkārši karas nost chrome. Arī adobe reader instalācija vienreiz nobrūk lejuplādējot, citreiz jau instalējot.

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

Ko biji sapīpējies rakstot šito teikumu?

- standarta taimingi ir 6-6-6-15 vajadzīgo 9-9-9-20 vietā bet frekvence 800MHz 1333 vietā

Nevienam oweram, pat murgos nevar parādīties tādi taimingi.

 

no OCZ mājas lapas - OCZ DDR3 PC3-10666 / 1333MHz / Gold Edition

 

OCZ's hand-tested DDR3 solutions enable ardent enthusiasts to take advantage of the Intel P35 platform while experiencing the legendary quality and reliability of OCZ memory. The OCZ PC3-10666 Gold Series is rated for 1333MHz and features standard CL 9-9-9 timings.

Link to comment
Share on other sites

BIOS uz auto settingiem tur 6-6-6-15. Man manuāli jāievada 9-9-9-20, taču labāk no tā nekļūst. Pīpēt neko nepīpēju jau labu laiku. ;)

 

Vispār izskatās, ka OCZ man atsūtījuši beigtu moduli, jo nonāku pie tā paša varianta, kas bija pirms garantijas nomaiņas - viens modulis nestrādā nevienā slotā, kamēr otrs (cik nu šobrīd izskatās) bez problēmām strādā jebkurā slotā.

Link to comment
Share on other sites

Nu ko, Apsveicu.Tā vien izskatās ka esi iekūlies tādās pat ziepēs kā es. Vari palasīt boot foruma patērētāju tiesību sadaļu : Antireklāma Memo .lv.Tagad jau četrus mēnešus cīnoties par OCZ garantiju daudz kas paliek skaidrāks.OCZ jau no gada sākuma neražo vairs atmiņas. Un no kādas mistkastes nāk pēdējie eksemplāri var tikai zīlēt kafijas biezumos. Vari jau vēl pamēģināt OCZ RMA

http://www.ocztechno...pport/warranty/ Lai veicas !

Labots - Willy
Link to comment
Share on other sites

Testēju tikai ar memtest for windows, neko neatrod.

 

Šos arī dabūju caur OCZ RMA :( vai tik atkārtoti piesakot, viņi man neprasīs pirkšanas dokumentus, kuru man nav, lai atgrieztu naudu.

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

Leta gala matesplatem, it ipashi ar iebuveto video, ar RAM savienojamibu parasti ir ljoti shvaki. Shis izskatas pec tipiska gadijuma.

 

Kas notiek ja lieto tikai vienu moduli vai kadu citu kitu ?

Link to comment
Share on other sites

Tad pagaidām neko nepasākšu, jo tuvākajā laikā pirkšu normālu māteni, tiesa arī ar iebūvēto gpu.

Ar vienu no moduļiem strādā, ar otru ne. moduļu heatsinkiem ir redzama toņu atšķirība, un gļuko gaišākais - tāds, kāds bija iepriekš, bet tumšākais darbojas. moš viņi man nepareizo moduli samainīja? :D

cita ddr3 cita man nav, bet ar ddr2 viss bumbās.

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Iepirkta ASRock 970 Extreme3, un gļuki turpinās arī uz tās. Iesniedzu atkal OCZ RMA prasību, uzreiz norādot iepriekšējo RMA numuru un apgalvojot, ka esmu izdarījis visas norādes, ko iepriekšējā reizē lika darīt, bet nekā. Jau pirmajā vēstulē atbildē šie uzreiz piedāvāja atgriezt šābrīža tirgus vērtību (pēc tam noskaidroju, ka tie esot 22,50 eiro). Pretēji nolikumam sūtījumam nelika pievienot pirkuma dokumentus (tikai vēlams).

Moš kādam noder info. Ar OCZ produkciju man nav paveicies, bet tas ka lieki nekur nekasās RMA procedūrā, gan ir patīkami. Ja kādam gadās šaizes, iesaku griezties pa taisno pie OCZ, nevis caur veikaliem.

 

EDIT atvainojos par dubulto, man šķīta. ka ja iepriekšējais posts ir tavs, nākamais tiek pievienots vecajam.

tas laikam bija datuvē

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Jā, memtest jālaiž no Hireen's diska kaut vai. Un kā ar to špannungu, ir 1.7V izlikts kā prasīts? Un vēl jautājums, kāpēc tāda jocīga māteņu izvēle? RAM arī varēja būt citāda izvēle.

Link to comment
Share on other sites

1.65v ir prasīts, un jā, ir uzstādīts. Vecā mātene tika pirkta am2 un DDR2 sistēmai ar domu palēnām pāriet uz am3, un jaunā bija vienīgā +- ņemamā cenu kategorijā ar 2 pci slotiem, kas netraucē vga dzesei. RAM pirku lietotu par sviesmaizi. Bet, ja drīkst jautāt, kas jaunajā mātenē dīvains?

 

Moš arī uztaisīšu hirens live usb, bet vai tiešām situācijā, kad viens modulis strādā nevainojami, un otrs tai pašā slotā - nē, vispār ir vērts kaut ko testēt?

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...