Jump to content

~250 punktu attēlošana uz Google Maps


The_Saint
 Share

Recommended Posts

Izveidoju uz google Maps karti, sabakstīju tur iekšā ~250 punktus. Skatos, ka Google ir izdomājis sadalīt skatījumos tos punktus pa 200, respektīvi nav vienā kartē visi 250 punkti, lai varētu karti izdrukāt.

 

Palasīju, ka jāsaglabā karte kā KML fails un jāatver ar Google Earth. Lasīts, darīts. Uzlieku Google Earth, atveru KML failu.... būtu ok, bet man vajag kartes skatījumu nevis satelīta skatu, jo tādā tomēr labāk orientēties, vai vismaz ielu nosaukumus dabūt uz kartes... nekādīgi nevaru atrast kā dabūt tos 250 punktus Google Maps skatījumā vienā "bildē".

 

Varbūt kāds var ieteikt labāku risinājumu? Lasu pats arī vēl un meklēju risinājumu, bet varbūt kāds var ietaupīt man pāris stundas darba laika.

 

Iepriekš paldies!

 

Edit: atradu, kā uzlikt ielu nosaukumus, jorpojām meklēju, kādu risinājumu, kā dabūt kartes skatījumu.

 

Edit2: Laikam jāsamierinās ar to satelīta skatījumu, pie attiecīgā mēroga ir pieņemami, tad nākamais risināmais jautājums - kā to visu izdrukāt un uzlikt uz sienas. Ir pieejams A3 printeris, bet nepieciešams uzlikt burtiski uz sienas visu Rīgas karti, tā lai redzami ielu nosaukumi un atzīmētie punkti. Respektīvi to karti vajadzētu kaut kā drukāt pa sektoriem. Var to normāli automatizēt?

 

:shok: neviena komenta pa visu darba dienu... cilvēki laikam strādā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kādā veidā tu tos punktus dabūji uz kartes?

Link to comment
Share on other sites

Tam ko mēģini izdarīt ir pieejamas specializētas programmas, piemēram, Manifold. Protams maksas.

Esmu par gandrīz visiem 100 pārliecināts, ka neatradīsi automatizētu risinājumu lielas kartes izdrukāšanai pa maziem gabaliem lietojot tikai Google maps.

Link to comment
Share on other sites

kāpēc google karte ?

ir taču JS Karte

un ar bing http://binged.it/s7iAWa

 

vai ar īsit nesaprototu ko cilvēks vēlas.

 

var jau ielādēt to visu laukumu un tad PS vai corēli pievienot tos 250 punktus

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Mežaveci - man ir savs google konts. Uztaisīju privātu mapi un kopā ar kolēģiem sapunktojām tos punktus. Viss bija labi, tik pēc tam konstatējam, ka nezīmējas smuki uz viena kartes "šīta".

Pēc tam, lai dabūtu visus punktus vienā kartē, kā jau rakstīju - eksportēju sapunktoto uz Google earth izmantojot KML failu, kurus dod laukā Google Maps.

 

Google Maps izvēlējos, jo visu var forši koplietot un gandrīz ideālā online režīmā viss sinhronizējas. Tās 250 točkas es viens būtu ilgi licis. Līdz 200 točkām viss būtu jauki.

 

Edit:

 

Nu es apmēram parēķināju, ka Rīgu es varētu safočēt ar 25-30 skrīnšotiem. To visu saliktu kopā fotošopā vai vienalga kamā (vissliktākajā variantā, ja nav kā tāda par ko neesmu aizdomājies), bet vai vismaz ir idejas, kā to visu izdrukāt uz A3 strēmelēm?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

google maps ir kaudze ierobežojumi attiecībā uz punktu skaitu bezmaksas variantā. Ar to saskāros programmējot viņu API. Vienīgais, kas spēj sagremot kaut 10000000 punktus ir google earth, bet viņu kartes režīmā iestādīt nevar.

 

Izskatās, ka nāksies lipināt pa gabaliņam kopā karti. Ar to pašu fotošopu arī vari izdzīt ārā kaut A0.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Mjā... vēl laiikam pāris stundas pameklēšu kādu risinājumu, bet laikam nekas cits nespīd. Bet nu A1 vai A0 nav pieejams. Būs jāpārojas ar drukāšanu pa daļām caur A3. Ceru iekļauties kādās 9 Lapās, kas jālīmē kopā. Nav laika dot uz tipeni drukāt, kaut lai redzētu ielas, tad ar 9 strēmelēm varētu būt arī par maz. Ja es salipinu savu lielo bildi, vai zin kāds kādu softu, kas māk smuki sadalīt pa lapām un izdrukāt tos fragmentus? Kaut kur netā lasīju, ka Paint tā darot :D varat kāds apstiprināt? Negribās arī lieki papīru ķēzīt.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Reiz taisīju krāsainu rīgas airofotogrāfiju uz A0 plakāta (A0 foto ļoti dārgi maksā), kas bija uzbūvēts no daudzām A4 lapām. Taisni ar photoshop (7.0 točna) varēja sadalīt pa fragmentiem (slices tool) un korekti izdrukāt. Galvenais drukājot jāievēro, lai attēls netiktu ne samazināts, ne palielināts.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Risinājums manai problēmai: netā atradu softiņu GMS. Ar to es lejupielādēju Google maps fragmentiņu uz 10 000x 10 000 pixeļiem. Saglabāju BMP formātā (mans dators nespēja sagremot kompresiju) sanāca neliels 300MB failiņš :D

 

Tālāk atvēru savu google karti ar punktiem "nomērogoju" zoomu taisot ar snippy (ērts softs ar ko taisīt ekrāna daļu skrīnšotus) bildēju savus marķētos punktiņus un izmantojot paint.net liku virsū uz savas kartes. Tomēr ērtāk nekā bildēt no nulles ar skrīnšotiem karti.

 

Tātad par drukāšanu risinājums vienkāršs kā sētas stabs - MS PAINT :D

Izdrukāju karti uz 6 A3 lapām, apšņakāju liekās malas un gatavs.

 

Ceru, ka kādam šis noderēs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...