Jump to content

Regional options: decimāl atdalītājs nestrādā pareizi


aatrie
 Share

Recommended Posts

Sveiki, bootieši!

 

XP Professional sistēmai ar 3.servisa paku zem Regional and Language Opitions ielieku Latvian standartu un ar Customize pielaboju, lai decimāldaļu atdalītājs būtu punkts (.)

 

Lietojot MS Exploreri vai Wordu, uz numpad'a spiežot punktu, rakstās komats. Savukārt Excelī (zem Options ieķeksējot "Use system seperators"), tas pats numpad taustiņš dod punktu. Tātad, viena programma no sistēmas nolasa, ka jālieto punkts, bet cita lieto komatu. Kur varētu būt vaina? Papildus kādi master/administrator iestatījumi reģistrā?

Labots - aatrie
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pag, bet Words taču neizmanto reģionālos iestatījumus uz ciparu klaviatūru. Šāda fīča ir tikai ekselim (varbūt Access) un daudzās citās programmās attēlošanai.

Link to comment
Share on other sites

Nevarētu būt, ka tev Tilde uzstādīta?

 

Galējība varētu būt atvērt keyboard editoru un numpadam fiziski (savā ziņā) nomainīt komatu uz punktu?

Labots - K.Kavacis
Link to comment
Share on other sites

Mežaveci: Words izmanto sistēmas iestādījumus (Control Panel>Regional and Language Options), Excelim arī ir norādīts lai izmanto sistēmas iestādījumus, bet rezultāts uz ekrāna dažāds

 

Kavaci: Tildes nav, ir Winlats :)

Skatījos, tam Keyboard layout editorā numpada punktam ir tāds pats character code kā punktam uz parastās klaviatūras (0x002E). Atšķiras tikai Virtual Key kodi un nosaukumi VK_OEM_PERIOD un VK_DECIMAL

Link to comment
Share on other sites

To, kas rādās nospiežot uz ".", neieteikmē reģionālie uzstādījumi. Tas ir klaviatūras izkārtojums. Winlatam noteikti jābūt iespējas pārslēgties starp punktu un komatu. Ja nav, tad izmet viņu miskastē un izmanto Apostrofu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nones to winlatu (kam tādu vajag) un tad apskaties rezultātu. Kāds offiss tiek izmantots? Vismaz 2007 man viss funkcionē kā nākas.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

JAp - šitos mēslus taisa visi tie latviskotāji - WInLati, WinLogi utt. Ja +/- normāls, tad jābūt iespējai izmanīt kauču kur iestatījumos - vismaz Tildei bija. Jebšu vienreiz var iemācīties lietot windows lv padarīšanu (tak no win3.1 laikiem vai, iraid lv valodas supports) un nelietot šitās papilddrazas.

Link to comment
Share on other sites

Droši vien, ka vainīgs Winlats. Ar Winalat keyboard editoru var izveidot jaunu klaviatūras izkārtojumu un ierakstīt papildus ierakstu Windozes reģistrā. Tik interesanti, kāpēc numpada del taustiņš dod komatu, ja winlatā del taustiņš nodefinēts kā "decimal" - it kā klaviatūras draiverim vajadzēja nolasīt Regional Options decimālatdalītāja iestādijumus un lietot atbilstošo pieturzīmi.

 

edit: pagaidām jādzīvo ar winlatu: korporatīvais kompis...

Labots - aatrie
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Kāds vēl klaviatūras draiveris! Tak bez problēmām var uzrakstīt programmu, ka nospiežot "a", tas dos "b" utt. WInLats kakraz tāda veida programma ar iraid, kas nohūko šito padarīšanu. Un viņš ir tas, kas nosaka (ja grib), kā lietas notiksies, nevis reģionālie iestatījumi :)

Link to comment
Share on other sites

Kāds vēl hūks? :D Windows ir iebūvēta tāda lieta, ko sauc par "Keyboard layout", kurā ir nodefinēts, kurai fiziskajai pogai atbildīs kāds burts tekstā. Un tam nav nekāda sakara ar reģionālajiem uzstādījumiem. Winlats, winlogs, klaviatūras pianists, u.c. drazas tikai emulē to, kas Windows jau ir iebūvēts un saucas "Language Bar" - tas ir, viņi ļauj pārslēgties starp klaviatūras izkārtojumiem (piem. Latviešu un Krievu).

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu, es savulaik rakstīju burtu bendētāju, kas hūku izmantoja, lai klavieri pārķertu :) Speciāli neesmu iedziļinājies tieši winlatu un winlogu darbībās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...