Jump to content

Vajag izgatavot detaļu no alumīnija


Volters
 Share

Recommended Posts

Labdien, forumieši!

Vajadzīga detaļas izgatavošana no alumīnija. Precīzi pēc izmēriem. Ir paraugs (oriģināls). Vai kāds, kam ir atbilstoša apararūra (frēze, vai kas tamlīdzīgs), to varētu izdarīt? Un cik tāds joks varētu izmaksāt?

Ja ideju nav, varbut var ieteikt, kur un kas to varētu izdarīt?

Pateicos jau iepriekš!

 

P1030480.sized.jpg

P1030481.sized.jpg

P1030483.sized.jpg

P1030482.sized.jpg

P1030486.sized.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nopirkt gatavu rezerves daļu nevar? Ir aizdoma, ka tas varētu būt lētāk. Izgatavot baigā ņemšanās, piemēram man pazīstami cilvēki bez kādiem 30 Ls nemaz neņemsies tādu mērīt un rasēt, pēc tam frēzētājs arī bez saviem kādiem 30 Ls neies kurbulēt galdu. No pieredzes - vajadzēja mocim kārbai zobratu samērīt un uzzīmēt lai var izgatavot - 50 Ls + materiāls + darbs, lētāk bija citu ātrumkārbu nopirkt.

Šajā gadijumā iesaku varbūt metināt to plaisu un pēc tam šuvi apvirpot.

Link to comment
Share on other sites

Detaļa ir no mehāniskā benzīna sūkņa laivas motoram. Materiāls - plastmasa (līdzīga tai, ko izmanto padomju laiku trīsfāžu rozetēs un kontaktos), un karstuma dēļ ir gan deformēta, gan saplaisājusi. Nav labojama. Pagaidām nav izdevies atrast, pret ko nomainīt. Viens no variantiem bija doma, ka varētu aizstāt ar izgatavotu detaļu no alumīnija. 30 Ls, ja būtu, varētu samaksāt, bet ja vairāk, tad būs jādomā kas cits :( Vissliktākajā gadījumā nāksies bāku likt ārpusē, lai tek uz pašteci, bet zūd estētiskais moments. Elektriskais sūknis arī atrīt tehniskās specifikas dēļ.

Labots - IpMan
Link to comment
Share on other sites

Ehm... Skrūvējas pie cilndra, kur ir pamatīgs karstums. Nedomāju, ka RepRap materiāls šeit derēs :(

Link to comment
Share on other sites

Paldies par info. Esmu domu par izgatavošanu tomēr patreiz atmetis. Kamēr ziema, ir laiks meklēt vai nu oriģinālu, vai kaut ko kombinējamu no kāda cita dzinēja. :drinks:

Labots - IpMan
Link to comment
Share on other sites

Kas tas par dzinēju? Ja vien nav galīgais antikvārs vajadzētu varēt sameklēt oriģinālu.

Vai esi meklējis tepat Rīgā veikalos (parasti var pasūtīt)/ ārzemju interneta veikalos, ebajā? Amīšos 100% var dabūt, bet tie maitas parasti negrib uz šejieni sūtīt, 90% veikalu piegādā tikai US un CA :(

Link to comment
Share on other sites

nu līdz Merkuram tur kā līdz merkuram :D Man merkurs jau 4 gadi rullē bez bēdu. Nebijo ko žmiegties tos 200Ls :D bet ja kas - var mēģināt biedram Amazonam uzsist meilu, tik baidos ka šāda custom detaļa uz labu konjaka cenu pavilks vismaz.

Link to comment
Share on other sites

Nujā, lai nu ko bet laibu motorus ķīniešus točno nevajag ņemt. Kas vispār viņus tirgo, neesmu redzējis nekur tādus?

pašam man Tohatsu 5 zs, jau kādu 6-to gadu bēdu nezinu. Vienīgi svece kaut kad nosprāga. Un bākas korķīti noslīcināju. Bet citādi ģoševo i serģito :)

Link to comment
Share on other sites

no tohatsu 5-nieks = merkūru 1:1. Parsuns ir pilnīga laža, tāpat kā ķīnas kvadras. Jauni parsuni - sulo, raustās, rīstas, izpildījums galīgi kreiss. Un cena - 180Ls -250Ls lētāk kā brendīgie (piem Tohatsu, Merkūrs, yamaha uc.)

Paskaties ss.lv tirgo , liekas pat saloni kaut kādi - sola pat rezerves daļas....

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

uzmetu aci... vajag lielos vilcienos zinaat izmeerus... lai apreekjinaatu detaljas izmaksas tiiri materiaali, bet... lielos vilcienos... nu nez... iedod izmeerus, un atraksti PM. Katraa zinjaa, taas cenas ko te paareejie sauc... nu nafig, tad no bronzas jaataisa... kosmonauti mljin vieteejie - nejeedzi, tad aizver muti! un jaA, vaarda braali... beidz vieneriz pirkstus plati tureet... Tu esi taads pats kaka kaa visi paareejie regjistreetie useri... :>

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

Nujā, man vēl paveicās nopirkt jaunu tajos laikos, kad divtakterus vēl atļāva tirgot. Četrtaktu nemaz negribu - pārāk liels čakars ar viņiem. Un tādam mazajam degvielas patēriņš ar nekāds. Un pavelcēt var smuki.

Ot mans lielais - Progres 4 + mercury 50zs - tur gan divtakteris rijīgs...

Link to comment
Share on other sites

nu nu , tu gribi teikt ka zem 20-30 ls tādu detaļu izgatavos ? Nu ja tā - karogs rokās.

Link to comment
Share on other sites

jā. jautājums tev. neticu, ka normāls spec. ņemsies ar šo detaļu pāris h par sviestmaizi (ala 5ls /h) . tā detaļa precīzi jānomērī, aparāts jāiestellē (visticamāk ala CNC veidīgais) . Nezinu, var jau būt.

Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

Sencim piederoshaa uznjeemumaa, darbs par stundu ir 8Ls (un stundas likme saakas no briizha, kad iedod inzhenierim detalju, tajaa skaitaa ir iereekjinaata arii iekaartas uzstaadiishana, bet kaa jau nosleegumaa rakstiiju, tas neaiznjem pat 2h kopumaa ar visas detaljas izstraadi ((kādi Te vēl maksājumi par rasējuma izgatavošananu? Jūs ko, simtiem taisaties tādas detaļas ražot??!!)... Parcik te nav ko daiirt, ka tikai ar freezi, griezni un urbi pastraadaat... es to izdariitu par paaris aliem... Jaa, jaameera ir, bet vai man gruuti ar biidmeeru panjemt lielumus, vai arii man gruuti uz freezes izmeerus nolikt? Noteikti nee... Ja autors pacenstos un iedotu arii augstuma izmeerus (nu netiik man peec bildes reekjinaat), tad nekaadu probleemu... materiaala izmaksas uz mans darbs... kaa mineeju augstaak - paaris bairiishi un 2h laikaa detalju var sanjemt...

 

edit: Ja autors grib, lai staav klaat un skataas... alumiinjis miiksts, tur aatri iet... :>

 

edit2: Un jā, man nav grūti kā datoristam pastrādāt pie frēzes tīri prieka pēc...

 

edit3: Es reāli zem 20-25Ls iekļautos tajā visā... bet kam tas interesē... Te mums viedie peles bīdītāji sauc pat divas reizes augstākas cenas...

 

edit4: Jaa, karogs man rokaas un labpraat to ietriektu kaut kur dzilji dzilji paareejiem lietotaajiem... :>

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

biivers, paldies par interesi! :)

Nav patreiz pie roklas, bet no pagales kas aptuveni 70mmx50mmx30mm vajadzētu pietikt. :SOH: Vienīgi, kad sarēķina braucienu līdz Tukumam (ja tas viss Tukumā), tad jādomā tomēr par oriģināla pasūtīšanu.

 

Kaut kur lasīju, ka Parsuns savulaik it kā pārpircis Merkūra 5-nieku modeli. Rezultātā tur daudzkas esot identisks vai sliktākajā gadījumā ļoti līdzīgs. Princips tāpat tas pats. Varbūt pat sūknis der bez pielāgošanas? Es tomēr nepiekritīšu, ka par Merkūru ir vērts piemaksāt vēl klāt tos 200 Ls. Ja Parsun 5-nieku savulaik varēja dabūt akcijā par 300 ar kapeikām, tad tas ir to vērts un jāskatās, ka sanāk par to naudu jau gadrīz otrs rezervei ;) Kolēģim ir Merkūrs 4-nieks. Slimo ar visu to pašu un neko ko praktiski visi 4-taktnieki, velcējot uz maziem apgriezieniem. Trubiņas no tieši tāda paša materiāla, plastmasa tāda pati. Tikai cena lielāka. Principā, kamēr netika pašu vainas dēļ pārkarsēts nestrādājošas dzeses dēļ, gāja svilpdams. Velcēšanai arī ir elementārs risinājums. Kartera atgāzēm vienkarši uzstāda papildu nosēdtrauku pirms tās laist atpakaļ iekšā sadedzināšanai. Pielec labi, tērē smieklīgi maz, jauda adekvāta.

Protams, ar divtaktnieku nesalīdzināsim, bet nobraukts ir ļoti daudz un sūdzēties nav pilnīgi nekāda iemesla. Arī citur tauta lieto un pat neviens īpaši nekratās vaļā un nepārdod. Esmu izmeklējies krustām šķērsām.

 

osscar, jautājums tikai, kas izplata?

Biedrs Amazon izplata?

Labots - IpMan
Link to comment
Share on other sites

Amazons varētu izgatavot. izplatītāju paskaties ss.lv. pie laivu motoriem. Nedomāju, ka der merkūra sūknis.

Link to comment
Share on other sites

Mēģināsim pameklēt. Pagaidām paldies!

Tajā linkā izskatās, ka ir kaut kas līdzīgs, bet nav no tā modeļa, spriežot pēc pārējām detaļām, kur aiziet prom no sūkna. Mēģināsim rakt tālāk.

Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

IpMan

 

Ja pareizi sapratu, uz ziemu nav aktuāli... tad PM... es Rīgā esmu bieži, man nav grūti kaut vai pie Tevis to detaļu samērīt un pēc tam aizvest gatavu eksemplāru...

Link to comment
Share on other sites

nu vēl jau nav ziema, tagad kā reiz īstais laiks velcītei :D

Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

... novembris iet uz beigām, zaļsvārces jau tagad vajag kaitināt... katra diena zaudē lielu daļu jēgas no prieka... ;)

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

taja linkā ir arī 5 nieka detaļas.

Vo! Tas jau izskatās labāk :drinks: +1

 

biivers, paldies, likšu aiz auss. Ja gauži nekas labāks nesanāks, tad došu ziņu.

 

Izskataš, ka šogad sezonu esmu noslēdzis. Diemžēl visādas citādas ģelas un galīgi ne līdz hobijam. Ja nu gauši, tad, kā jau minēju, nekādu problēmu uzmest ārējo bāķeli un uz pašteci un vēl kādu zivi izvilkt :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tika rasts risinājums. Atrasts un iegādāts oriģināls sūknis.

Paldies visiem, kas centās palīdzēt!

 

Topiku slēdzu un lūgšu arī dzēst, jo vienīgā saistība ar IT, kas bija, bija doma, ka kādam ir vadāma frēze.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...