Jump to content

Maršruta taksometrs Rīga-Jūrmala, cena, brauciena ilgums


Recommended Posts

Kāds var pastāstīt cik ir biļetes cena mikriņam no Rīgas centra uz Jūrmalu. Interesē maršruti nr. 7021 un 7023.

Cik bieži kursē, cik paiet laiks aizbraucot līdz Līvu akvaparkam?

Jūrmalnieki gan jau braukā.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu, ja tu tur māki atrast, žetons. Šķiet ka mikriņu tur nav.

Google arī nenoveda uz pareizajiem saitiem.

Link to comment
Share on other sites

Tie ir maršruta taksometri kuri atiet no Satekles ielas, kas ir pretī centrālajai stacijai pie Origo pie bijušā pasta? Vai kaut kādi starppilsētu autobusi?

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Tie maršrutkas, kas kursē no Rīgas uz Jūrmalu (kaut vai jau pieminētie 7021) oficiāli ir parastie starppilsētu autobusi, no tā izriet, ka jamo saraksts var tikt atrasts 1188 lapā.

Vēl pavisam nesen no Rīgas līdz Dubultiem bija Ls 1,10; līdz Vaivariem - 1,30 (ieskaitot PVN 12%).

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Jā tie maršruti jau kādus vairākus gadus nav "maršruta taksometrs". Oficiāli - Reģionālais starppilsētu tālsatiksmes autobuss ar visām no tā izrietošajām sekām. Pasažieru uzņemšana tarifa pieturās. Izlaišana jebkurā pieturā pēc pieprasijuma.

 

Tarifa pieturas maršrutam nr. 7023 Rīga - Sloka: Rīgas MTS, Dubulti, Vaivaru rehabilitācijas centrs un dz.st "Sloka" (biļetēs tiek drukāta Slokas AO, kura ir pavisam otrā galā).

Tarifa pieturas maršrutam nr. 7023 Rīga - Sloka (caur Valteriem): Rīgas MTS, Dubulti, Valteri, T/C "Kauguri"

Tarifa pieturas maršrutam nr. 7021 Rīga - Dubulti: Rīgas MTS, Dubulti.

Vēl papildus visam kursē maršruts 7020 Rīga - Jaunķemeri (lūdzu nejaukt ar 7018 Jaunķemeri caur Spuņņupi) ar tarifa pieturām: Rīgas MTS, Dubulti, Vaivaru rehabilitācijas centrs, KRC Jaunķemeri.

Biļetes cena visiem augšminētajiem maršrutiem: LS 1.10, jo Lielupē pie Akvaparka tarifa pieturas nav. Biļete jāpērk līdz Dubultiem.

Papīros jau ir viens bet reālajā dzīvē - kas cits. Mikroautobusi pasažierus uzņem visur kur nepieciešams.

 

1188.lv web lapā ir grūti atrast jo, kā pirmā iespējamā pietura no Rīgas tiek uzrādīta Rīgas SAO. Pašam jānorāda, ka vēlos braukt no Rīgas MTS. Ja arī tiks korekti ierakstīts meklētājā Rīgas MTS - Lielupe, meklētājs pateiks, ka nekas nav atrasts, jo Lielupē visiem augšminētajiem maršrutiem pieturas nav. Tātad ja vēlamies doties ar mikroautobusu uz Jūrmalu tad visprātīgāk meklētājā būtu norādīt Rīgas MTS - Dubulti. Un tur jau mums "izleks" kaudze ar iespējamajiem variantiem kā un ar ko mums uz turieni doties. :)

 

Visai šai lietai ir viens neliels kāzuss. No 1.augusta ATD dramatiski samazināja augšminēto maršrutu reisu skaitu. Ar domu pārsēdināt pasažierus no mikroautobusiem uz vilcieniem. Doma protams neveiksmīga. Pasažieri pārsēžas uz saviem auto. Tādus cilvēkus dabūt atpakaļ sabiedriskā transporta tīklā pēc tam ir grūti.

 

Es pats braukšanai no Rīgas ieteiktu autobusus, Talsi, Ventspils, Kuldīga, Liepāja, Mazirbe, Kolka, Pāvilosta. Visiem izņemot Ventspilnieku ir tarifa pietura Lielupe. Biļetes cena Ls 1,00. Kursē no Rīgas starptautiskās autoostas. No 4 un 5 platformas. Biļeti var pirkt gan kasē, gan pie šofera. Komforts, ērtības un lielas izredzes, ka nebūs jāstāv kājās. Kursē vidēji reizi pusstundā. Maršrutus apkalpo: Nordeka, Talsu AT, Ventspils reiss. :pooh_honey:

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man radās jautājums, kādi tad izskatās tie sarakstā minētie autobusi, kas pielāgoti personām ar kustību traucējumiem. Uz Kalniņiem šovakar aizbrauca parastais mersis.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm. Manējie jau atgriezušies. Jautājums bija aktuāls vakar. Par cik,sanācis tā, ka dzeru alu, nevarēju aizvest ar mašīnu, gribēju zināt, cik maksās viņiem brauciens ar mikriņu un cik ilgs. Sīkajam klasesbiedrene Kārums loterijā vinnēja 35 personām Līvu akvaparka apmeklējumu uz 2 stundām.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...