Jump to content

Fotoradari, antiradari, detektori


Volters
 Share

Recommended Posts

Labs vakars!

 

Vakar, 04.11.2011. "Bez Tabu" bija sižets par fotoradariem un to, kā ar kaut kādiem parking sensoriem var tikt traucēta jauno gaidāmo foto radaru darbība.

Raidījuma fragments šeit: http://www.tv3play.l...?autostart=true

Konkrētās tēmas sākuma laiks: 3:42

Gribētos uzzināt nedaudz vairāk. Interesanti, vai tiešām tie ir parkošanās sensori (ja jā, tad kādi), vai tomēr blefs? Ko domājiet par šo visu?

Nav gluži runa par to, ka nu tik skriešu un pirkšu, jo baigi pārsniedzu ātrumu, bet vienkārši gribas palasīt ko vairāk no tehniskās puses par tiem konkrētajiem parking sensoriem.

Raidījumā bija redzams čalis no ronin.lv. Izrādās, viņu lapā ir diezgan daudz info par fotoradariem un visu pārējo, ja kādam interesē.

 

Šī varētu būt tēma, kur padalīties ar savu peredzi (dažādu) fotoradaru sakarā. Kas jauns, kas mainījies u.tt.

Labots - IpMan
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Krishius

    7

  • Zux

    6

  • Didzis

    7

  • Volters

    18

ronin.lv jau viss ir rakstīts par fotoradaru "slāpetāju". Tā iekārta ir sertificēta kā parkošanās sensors, lai no likuma puses viss it kā būtu legāli, jo kā zināms, tad Latvijā antiradari un radaru detektori ir nelegāla padarīšana.

Labots - Acc3L
Link to comment
Share on other sites

Ja papēta likumu, sanāk ka antiradars ir ierīce, kas var radīt traucējumus braukšanas ātruma kontroles mērierīču darbībai un APK 121. panta 8. daļa nosaka, ka:

"Par tādu transportlīdzekļu vadīšanu, kuri ir aprīkoti ar ierīcēm (antiradaru u.tml.), kas var radīt traucējumus braukšanas ātruma kontroles mērierīču darbībai, - uzliek naudas sodu..."

 

Tātad, arī parking sensors, neatkarīgi no tā, kā tas nosaukts, iet zem šī panta! :mda:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

superKrona

Likums aizliedz tādus "Parking sensorus" lietot. Ja sertificētu kā "stūres pastiprinātāju", arī aizliegtu. Bet likums neliedz pēc tam sūdzēt tiesā ronin.lv tie savukārt sertificētājus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tādus sūdus nav jēga pirkt, jo tāpat agri vai vēlu tiks atrasts caurums, kā pasludināt jamos par nelegāliem. Īslaicīgs efekts, tā teikt.

Un tad atkal parādīsies kaut kādi antiradari, kas uz brīdi skaitīsies legāli, līdz tos arī ar laiku nogriezīs utt. Riņķa dancis.

 

Vienkāršāk ir braukt prātīgi un aizmirst par tiem radariem. Tāpat galā nokļūsi.

Labots - Krishius
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja ments ieraudzīs šādu lietu autiņā, tad jebkurā brīdī var konfiscēt tavu dārgo aparatūru, un lētāk tomēr sanāks ievērot satiksmes noteikumus.

 

Antiradari paši par sevi nav nelikumīgi. Tāpat kā kandžas aparātus vari pirkt, bet ne izmantot.

Link to comment
Share on other sites

Parking senosorus ir aizliegts lietot? nav.

Ir kādi noteikumi, kādā veidā un kur parking sensori ir jānovieto? Nav.

Ir aizliegts braukt ar ieslēgtiem parking sensoriem? Nav.

Viss.

Link to comment
Share on other sites

Naivais...

Tas, ka tiem "parking sensoriem" tiks atņemta šī kasifikācija, ir tikai laika jautājums.

Un tāpat laika jautājums būs, kad uz brīdi parādīsies legāls "jumta bagāžnieks" un "aptieciņa" ar šādām brīnumspējām...

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja ments pieķers, ka tavi parkinga sensori traucē fotoradaram, tad tos konfiscēs.

 

Lāzeri arī nav aizliegti un vari lietot, bet ja tos tu spīdināsi uz lidmašīnām, tad var atrauties kriminālatbildību.

Link to comment
Share on other sites

Bļin, juristi atradušies. Ja tie parking sensori (PS) tiek pārdoti kā PS un strādā kā PS, nevis izskatās kā PS, bet īstenībā ir antiradars, tad par tādu uzstādīšanu un lietošanu nedraud nekas, ja vien ir legāli pirkuma (LV vai ES) dokumenti. Tālāk jau drāzīs pārdevējus, ja atklāsies, ka sertifikāti nav pareizi, bet labticīgo lietotāju _likumīgi_ piežmiegt nevar, līdz brīdim, kad šis nejauši izpļāpāsies, ka "zināju jau gan, ka traucē radaram, bet .." jo tad iestāsies tā augstāk minētā atbildība. Kamēr "aizgājunopirkuuzlikulietojunekānezināju", tikmēr droši naktī var mierīgi gulēt. Cita lieta - vai ir jēga čakarēties, moš` braukt vajag mierīgāk?

 

PS un CD priekšaslogā noteikti iekarināt arī vajag! :yahoo:

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Pa lielam jau antiradaru klienti ir +/- tādi tipiņi, kā šis te: [media]

[/media]

kuriem baudu sagādā anālais sekss ar policistiem.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Pārdevējam ir pienākums pārbaudīt sertifikātus? Ne jau viņi imho sertificē. Katrā ziņā neredzu jēgu likt to iekārtu. Ja jau vari atļauties nopirkt tādu uzparikti par ntajiem simtiem latu, tad varbūt vari arī samaksāt sodus? Punktus jau nedod :) Vēl jau paliek radaru detektors, bet nu ja lido uz 150km/h, tad nez vai vispār var paspēt sadzēsties līdz atļautajam ātrumam, kā arī cik pašam un citiem tas ir droši. Vislabākais un lētākais variants ir salādēt GPSā karti priekš stacionārajiem fotoradariem un izmantot Waze/twitteri priekš pārvadāmajiem fotoradariem, kā arī uzmanīties no baltiem Berlingo, kas stāv ceļa malā :D

Link to comment
Share on other sites

Tk pret fotoradariem mierīgi var cīnīties ar radardetektoriem un antiradariem. Fotoradars rak nedzīsies pakaļ ar ieslēgtām bākugunīm, ja jutīs, ka kautkas nav kartībā ar braucošo autiņu :sarkasms: Vot pret patruļmašīnu gan ir grūtāk aizsargāties un no rokas radara praktiski neiespējami ar radardetektoru. Ar antiradaru gan var ņemties, bet tas jānoslēpj autiņā un jāparedz izslēgšanas sistēma. Ja arī patruļa dzīsies pakaļ, tad fig ko autiņā atradīs. Skaidrs, ja radardetektors uz priekšējā paneļa būs redzams, tad protokols garantēts. Ja rokas aug no īstās vietas, oi kādu elektroniku var autiņā noslēpt un fig ko pierādīs ceļu poļicaji.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis, nekas neliedz iestrādāt tādu sīkumu radarā, ka šis taisa bildi, ja nav iespējams noteikt objekta ātrumu :) Kā nekā to visu kūrē privāti darboņi, kam svarīga max peļņa.

 

Ja numurs būs aizklāts vai falšs, tad mentiem būs iemesls dzīties pakaļ, jo bez numura pārvietots nedrīkst.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, pēc kura likuma panta CP ņem nost radaru detektorus? APK rakstīts:

Par tādu transportlīdzekļu vadīšanu, kuri ir aprīkoti ar ierīcēm (antiradaru u.tml.), kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus,-

uzliek naudas sodu no desmit līdz piecpadsmit latiem.

Likumdevēji arī nezin atšķirību starp antiradaru un radaru detektoru :rus_roulette:

Link to comment
Share on other sites

Kas un kur tiek jaukts? Radaru detektors tikai uztver radara tuvumu, bet nekādā veidā neiejaucas radara darbībā. Antiradars, savukārt, ir radaru detektors, kas ir aprīkots ar papildu funkciju čakarēt radara darbību.

Abos gadījumos tās ir ierīces, kuras var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus.

 

Sūdiem pietiek tikai ar to, ka tev ir ierīce, kas kaut tikai uztver radara signālu, nevajag nemaz ar antiradarēšanu nodaroties.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

versatile

ja no tiem APK punktiem izmet iekavu tekstu, kur vārds antiradars minēts tikai piemēram - juridiski korekti laikam būtu teikt, "tai skaitā, bet ne tikai" - tad ir skaidrs, ka konkrētie sensori ir nelegāli, jo, pat ja tie būtu mikroviļņu krāsns - traucē speciālajam līdzkelim radaram un viss.

Link to comment
Share on other sites

Principā nevar piekasīties arī tam, kā ir patlaban - tur rakstīts antiradaru u.tml., kas nozīmē - antiradarus un tam līdzīgas, bet konkrēti nedefinētas ierīces, kas automātiski nozīmē to, ka ierīce var saukties un būt klasificēta jebkā, un tam nav nozīmes - nozīme ir ierīces reālajai funkcijai/spējai/radītajam efektam.

Līdz ar to, ja ierīce saucās "parkošanās sensors" vai "iebūvētais ledusskapis", un tā nodarbojas ar radara singālu uztveršanu, tas skaitās u.tml.

Link to comment
Share on other sites

Cenšos izprast, kā parkošanās sensors var traucēt fotoradara darbu...

Jams tak bliež līdz ... metram? Labi ja.

Plus viņš ir zem - bampera apašā, fotoradars tak "šauj" augstāk.

Visās Eiropas valstīs fotoradariem PS netraucē, pie mums traucē. :mrgreen:

Un kā ar ražotāja uzstādītajiem, jau no rūpnīcas? Ravēt ārā vai?

Labots - MārcisB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Atliek tik dažiem veikliem darboņiem pamest kādu absurdu ideju, kā aunu bars ir gatavs rindā stāvēt pēc jaunajām "brīnummantiņām". Lai cik Tu ātri brauktu, uz kapiem Tevi nesīs ar kājām pa priekšu - lūk kur pamattēma!

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izskatās, ka savdabīgo "transporta nodoli" būs jāmaksā tikai Rīgas iedzīvotajiem :sarkasms: Es arī nestādos priekša kā teiksim uz Rīga-Daugavpils šosejas uzstādīt staciomāro fotoradaru. Tak pirmajā naktī tas verķis būs piebeigts, lai nemaisa normāli braukt. Vārdu sakot, stacionarie fotoradari čakarēs tikai pilsētniekus, bet Mazpisānu ciemā nekas no tiem radariem nemainīsies :sarkasms:

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Ja jauno radaru tehniskie parametri ļauj uzstādīt līdzīgi kā kad Jūrmalā iebrauc, tik ātri neviens viņus nenonesīs.

Link to comment
Share on other sites

Laukos jau medniekiem bisēm stobri iesmērēti un gan jau "molotova kokteilis" arī labi palīdzes pret tiem radariem. Visas miliču būdas tak savulaiku nodedzināja, tā kā pieredze ir. Ne jau es to izdomāju, tikai atstāstu, ko esmu pēdejās dienās dzirdējis. Tauta nav sašutusi pret pašiem radariem, bet pret to ka uztāda tos lai kāstu naudu un pat ieraksta budžetā plānptos ienākumus.

Link to comment
Share on other sites

Es savukārt kaut kur lasīju, ka tauta šamos bendē ar lāzer-rādīkļiem. No liela attāluma spīdina iekš objektīva un viss notiek. Cik tur taisnības, nezinu, bet ja jau šādi var sabeigt gan redzi, gan fotoaparātus un video kameras, tad ar ko tad radars labāks?

Link to comment
Share on other sites

lāzera rādītājs nesabojā foto un videokameras. vismaz tāds parastais līdz 200mW jaudai.

Link to comment
Share on other sites

Nu man neizdevās, bet ir aizdomas, ka baterija lāzeram bija jau pasēdusies. Mēģināšu šo eksperimentu atkārtot. Izmantoju apsardzes videokameru kā mērķi.

Link to comment
Share on other sites

rememberme

Sen atpakaļ redzeeju kaut kaada laazer verķa reklaamas bildes, kas neļaava nofočeet-nofilmeet seju, jo bija piekabinaats viirelim pie kepkas. Ja nemaldos bija kaut kaads paris $ veerts čainas briinums. Pieliec autiņam šitaadu netaalu no numura ziimeem un velc bez beedu. :pooh_go:

Link to comment
Share on other sites

ja tie radari nebūs iebetonēti un pieķēdēti, tad katram geekam un hackeram drīzumā būs pašam savs radars šķūnītī. Neatteiktos apskatīties kas lācītim vēderā.

p.s. tas nebijā lāzer verķis, bet gan spoži IR ledi.

Labots - talibans
Link to comment
Share on other sites

Izmantoju apsardzes videokameru kā mērķi.

 

Nokritu gandrīz no beņķa :grin: Ja Tu šitā ar apsardzi, tad negribu pat iedomāties, ko Tu ar apkopēju un pastnieku ... :sarkasms:

 

rememberme, visticamāk ir runa par infrasarkano avotu. Paskaties, ko TV pults diode dara Tava mobiļņika kamerai, kad spaida pults pogas.

Link to comment
Share on other sites

apsardzes kamera pavisam legāli nopirkta no bankas. šie taisīja upgreidu.

Link to comment
Share on other sites

Neatteiktos apskatīties kas lācītim vēderā.

 

Nez kas šiem ir vēderā. Bet kaut kad lasīju ka ASV bij sarkano gaismu kamerās ieskšā nikon spogulenes iekšas un optika. Tad nu sāka šos savākt, vajadzēja tik korpusu pēc tam uztaisīt.. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka visu šitie infra- un uber- pekstiņi ar numura zīmju maskēšanu, ja speciāli vaktēs, varēs beigties kādreiz plāni. Paņems ar kameru no braucošas poliču mašīnas un uzreiz būs redzams. Ja ar aci neredz un nevar tik viegli piesiet pie numurzīmes slēpšanas, tad pantu par radaru darba traucēšanu var piekarināt bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Ja viens cilvēks izdomā radaru, bet tūkstošiem to grib apjāt, tad rezultats ir pilnīgi skaidrs. Nu nav tāda radara, pret kuru nebūtu izgudrots antiradars, vai radardetektors Par cik, tiem vienmer būs plašs noieta tirgus, tad radardetektori nekad nemaksās tūkstošus.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, bet tas fails man ir nulle liels.

Anyway, tiku pie koordinātām savādāk. Jādomā, kā labāk iebrūvēt navigācijā ;)

 

Ja kādam interesē, uz ātru roku sametu 17.novembra fotoradarus priekš tomtomiem interešu punktu veidā.

Veksmi vēlot un priecīgus Valsts svētkus visiem,

IpMan

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...